Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7415 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, אני מבקש את עזרתכם...

יש לי רכב "חדש" - טיוטה קורולה סאן' שנתון 2002.

אחרי בדיקה מעמיקה כאן וברשת הבנתי שזה לא פשוט להרכיב בו מערכת...

הרכב כולל מערכת שמע מובנת (משהו די נחמד) אבל ללא רדיו דיסק וגם ללא יציאה למגבר, ככה שאני רוצה לקבל את שני הדברים אז צריך לעשות שינויים.

אני רוצה להחליף שם הרבה דברים:

רדיו דיסק (כמה "שצריך")

סט קומפננט מקדימה (בטח מורל או משהו 500 שקל),

סאב (אין לי מושג איזה גם כ 500 שקל),

ומגבר (בתקווה שלא יהיה יקר מידי icon_confused.gif 1000 שקל מקסימום כנראה ).

אני מבין באלקטרוניקה אז אני מאמין שיש ביכולתי לחבר את הציוד הנ"ל, מה שנשמע לי קשה זה הסיפור עם המערכת המובנת שאולי צריך לפרק והחוטים שם מסודרים בצורה אחרת מהמקובל בצמה רגילה ככה שאם צריך להכין בעצמי זה נשמע קשה מידי (או שאפשר לקנות אחת?).

והבנתי שאפשר להחליף את הפלסטיק (חיפוש נתן לי את המידע הזה) אבל חשבתי שאולי זה לא הכרחי כי יש מקום למטה (מצורפת תמונה) למקום שנראה כמתאים לרדיו-דיסק.

09030615493qu.th.jpg

כל דבר בעיתו בבקשה...

בקשר למפרט המדוייק נגיע יותר מאוחר, קודם בקשר לתכנון.

האם אני צריך באמת להתקין את המערכת במקום מה שיש או שאפשר להשאיר אותה (אפילו שסתם תציג טמפרטורה)?

ומה גודל הרמקולים ברכב? יש למישהו מושג?

אני לא רוצה להזמין טכנאי בגלל שלדעתי יש הנאה מסויימת בעבודה הזאת (וזה גם חוסך קצת כסף אם הכל הולך קשורה icon_exclaim.gif ).

(עשיתי חיפוש מעמיק לפני ששלחתי הודעה וגם הצקתי לכמה אנשים כאן :???: )

תודה על העזרה :idea:

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

חברה עזבו שמות זה לא הבעיה עכשיו, אני לא יודע מה לעשות עם הדברים האלו...

איפה לשים, לשנות דברים ברכב.

פורסם

לא מכיר את מבנה הרכב

מה המיקום של הרמקולים ?

כמו כן אני לא מציע לשנות שום דבר אלה רק התקנה במקומות המקוריים

את הרדיו טייפ תחליף

למכירה , מגבר 2 ערוצים , 2מגברים 4 ערוצים , 2 מגברים מונובלוק, מחשב נייד ,קרוס 3 WAY , פורטים , מידים אילייט , רמקולים פולק אודיו לבית , בקיצור הכל לחץ כאן

פורסם

מהיכרות עם הרכב, מקדימה נכנס מיד 6.5" בדלת, ומאחורה יש מקום על המגש האחורי לעוד זוג מידים

6.5".,

אני לא מכיר את הקונסולה שלך, אבל מהתמונה נראה שיהיה יותר פשוט להכניס רדיודיסק "1 ל-1" במקום הרדיוטייפ המקורי.

בקשר לצמה, אני לא כל כך מבין וזה משהו שהייתי ממליץ לך ללכת לפי המדריך הזה:

http://autosound.co.il/main.asp?url=content/05-08-2003-DIY-HUInstall.html

ואם אתה מסתבך אז לפנות לבעל מקצוע בשביל עזרה עם הצמה...

התקציב שנתת לרדיודיסק טיפה נמוך, אז הייתי ממליץ לך כרגע לוותר על סאב ולהשקיע את הכסף ברדיודיסק יותר איכותי(פיוניר סדרה 7, אלפיין 9847 וכו') ורק בסט קומפוננט(מאחורה תשאיר את המידים המקוריים של האוטו, הם לא רעים).

תעדכן אותנו מה החלטת,

בהצלחה,

דקל

פורסם

במשפחה שלי אנחנו נוסעים בקורולות... את כל ההתקנות - אני עשיתי

לגבי הדגם שלך - אתה תצטרך או להרכיב מתאם ליציאות RCA למגבר ולהשתמש במערכת המקורית (אבל אז אתה צריך להוסיף בחברה את הCD) או להתקין את הCD בתא הכפפות במקביל למערכת הרגילה

או.. להחליף את היחידה הקיימת כרגע למעלה במשהו נורמאלי.

לגבי הוצאת הקונסולה - מתחת ליחידת הראש יש לך את הפתחים של המזגן - אתה תצטרך להוציא אותם החוצה - מאחוריהם אתה תמצא שני ברגים (מפתחות כוכב - טורקס) שמחזיקים את יחידת הראש במקום - שחרר אותם ואז בעזרת דחיפה של היד תוציא את יחידת הראש.

אל! בשום פנים ואופן - אל תחתוך או תנתק את החוטים מהצמה שמתחברת ליחידת הראש - יש שם מחברי קצר של מחשבי דרך וחיישנים של כריות האוויר - תפצע את החוטים ותלפף עליהם חוטים שיתחברו לצמה של הHU החדש - או שתמשוך חוטים חדשים לגמרי מהמצבר ותשאיר את הצמה כמו שהיא ללא פגע.

לגבי חוטי הרמקולים - בעזרת סוללה 9 וולה ושני חוטים אתה תוכל לגלות איזה חוטים הולכים לאיזה רמקולים - חבר כראות עיניך, אם אתה רוצה לסלול חוטים חדשים תסלול - לדעתי, מיותר.

אם אתה צריך עזרה נוספת - תפנה

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

תוספת קטנה - רמקולים מקדימה ממליץ לך דווקא ללכת על 5.25 יהיה לך הרבה יותר קל להסתדר איתם

למרות שגם 6.5 יכנסו - אבל רצוי שעומק ההתקנה יהיה קטן.

לאחורה גם 7 אינטש יכנסו לך - 6*9 אתה כבר תצטרך הגבהות או לחתוך בפח - לדעתי זה גם מיותר לחלוטין - תתקין אחוריים פשוטים.

ברכב של אבא שלי - שהוא דגם שנה אחת לפניך מותקן הHU המקורי עם רדיודיסק ולהם חיברנו מתאם יציאת RCA.

תבדוק אצל היצרן אם אתה צריך מתאם למחבר של הצמה אחרי הניתוק מהHU - אני לא חושב שאתה צריך - רק אל תחתוך את החותים - תפצע אותם.

אם אתה מבין באלקטרוניקה אני מאמין שאתה תדע למצוא בעזרת טסטר 12 וולט את הפלוס הקבוע ואת הפלוס אחרי הסוויצ' (במידה ואתה תשאיר את היחידה המקורית - תשתמש בזה בשביל הרימוט)

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

תודה על העזרה,

אתה אומר שאולי כדאי להשאיר את המערכת ? לא הרבה הציעו את זה. :???:

רק מה אתה אומר לי לעשות כאן:

"תפצע את החוטים ותלפף עליהם חוטים שיתחברו לצמה של הHU החדש - או שתמשוך חוטים חדשים לגמרי מהמצבר ותשאיר את הצמה כמו שהיא ללא פגע."

להגליד את החוטים שקשורים למערכת החיישנים ולקצר לצמה החדשה?

אז אני גם צריך לזכור איפה הם היו מחוברות אה?... לא נשמע פשוט באמת.

יכול להיות שפה יכנס מתקין לתמונה.

כדאי לדבר עם מוסך החברה כדי לברר אולי יש להם צמה מוכנה או משהו כזה?

כזאת שתתחבר ישירות אל הצמה הרגילה של הרכב.

וכמה עולה הסידי למערכת המקורית?

פורסם

תמיד יש לך את האופציה לחבר צ'יינג'ר...

יכול להיות פתרון טוב לבעיה שלך

חוצמזה שלפי מה שזה נראה אתה יכול להרכיב 1 ל-1 על הקונסולה המקורית שלך

לא נראה כזה מסובך

מתקין בטוח יעשה לך את זה בקלות

גם אני אוהב ללחוץ Ctrl+W

:twisted:

פורסם

טוב אז כדאי שאני אשאל כמה דברים...

אם אני שם במערכת המקורית ממיר ל RCA, האיכות נפגעת?

יש הבדל גדול בין האיכות (וגם העוצמה) של המערכת המקורית לעומת אחת פשוטה בתחום ה 750 שקל?

שימו לב שהמקום הפנוי בתמונה הוא ממש למטה ברכב, שלט יכול להיות פתרון טוב?

וכמה עולה התקנה של רדיו-דיסק שם למטה כולל חיבור לחיווט המוכן ברכב?

מהצ'נגר אפשר לחבר מגבר בלי מתאם ל RCA?

נוצרות לי יותר שאלות מתשובות :|

שוב תודה...

פורסם

רביד,

כמה תשובות לשאלות שלך.

טוב אז כדאי שאני אשאל כמה דברים...

אם אני שם במערכת המקורית ממיר ל RCA, האיכות נפגעת? ברמת העיקרון כן, איכות הצליל פחות טובה כאשר מרכיבים ממיר RCA, בהשוואה ל - HU שמגיע עם יציאות RCA אורגינליות.

יש הבדל גדול בין האיכות (וגם העוצמה) של המערכת המקורית לעומת אחת פשוטה בתחום ה 750 שקל? אם לא מרכיבים מגבר חיצוני לא יהיה הבדל גדול בעוצמה ובאיכות הצליל בין המערכות הנ"ל.

שימו לב שהמקום הפנוי בתמונה הוא ממש למטה ברכב, שלט יכול להיות פתרון טוב? במידה והגישה ל - HU אינה נוחה, שלט הוא פיתרון טוב.

וכמה עולה התקנה של רדיו-דיסק שם למטה כולל חיבור לחיווט המוכן ברכב?

מהצ'נגר אפשר לחבר מגבר בלי מתאם ל RCA? צנג'ר אינו מתחבר ישירות למגבר. צנג'ר מתחבר ל - HU על מנת לאפשר שליטה דרך ה - HU על הצנג'ר.

נוצרות לי יותר שאלות מתשובות :neutral:

שוב תודה...

ליום יום: יונדאי סונטה 1998 3000 סמ"ק V6

אסקורט MK1 בהמתנה לשיפוץ ?

פיג'ו 504SR אוטומטית 1983.

פורסם

טוב...

לגבי המערכת ראש המקורית - הרכב שאני מדבר עליו הוא הרכב של אבא שלי - אני מת להתקין לו שם מערכת ראש נורמלית ולא את הדבר הזה שבא מהמפעל... יש לו מתאמי RCA של רוקפורד שהם נחשבים להכי טובים ואני אומר לך מראש - הטוויטרים ברכב שלו פשוט לא מנגנים גבוה - הHU המקורי ממש לא עומד בסטנדרטים של HU סביר בתחום ה1000 שקל - לדעתי.

אבל מה לעשות - אבא שלי רוצה להשאיר את הרכב מקורי ככל האפשר...

אם יש לך אפשרות - תוציא את הHU המקורי ותתקין במקומו רדיו-דיסק נורמלי - תעזוב אותך מהשטות הזאת של המד חום והמחשב דרך - מה אתה צריך לדעת כמה הרכב של צורך כשאתה ב120 קמ"ש - זה עוזר לך במשהו? זה משנה לך משהו? והרדיו עצמו - נכון שאתה סובל לפעמים מניתוקים ב91.8 או אפילו תחנות אחרות?

תשים HU נורמלי - רק תברר אצל היצרן אם אתה חייב מתאם או שלהשאיר את הצמה שלמה כמו שהיא זה מספיק...

כשאני אומר לפצוע את החוטים - תיקח קאטר (אם אתה לא מיומן - תעשה את זה קודם כל על חוטי חשמל פשוטים, טיוטה...) ואל תחתוך את החוט אלא רק תגלה את הבידוד שלו ככה שתוכל ללפף עליו חוט נוסף ואל תשכח לבודד עם איזולירבנד...

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...