Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7434 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מה זה אמפילוטודה?

שירשור מבורך, כייף לקרוא.

ג'ינג'י, מכל מה שכתבתי דווקא המילה אמפליטודה לא ברורה?

למענך ולמען אחרים אנסה להסביר את שתי הגישות השונות לריסון תנודות פיתול:

1 - פולי המנוע חלול (נניח כמו כעך חלול, טורוס חלול), ובתוכו מותקן כעך יותר קטן אך כבד. המרווח בינהם מלא במין נוזל צמיג. כשגל הארכובה רוטט תוך סיבובו (כלומר מסתובב יותר ופחות מהר בגלל הקפיציות שלו ומכות הבוכנות עליו), נוצרת החלקה בין הכעך החיצוני הצמוד לגל הארכובה ובין הכעך הפנימי. החלקה זו נעשית תוך חיכוך בנוזל וספיגת אנרגיה מהגל, כלומר ישנו ריסון של התנודה. פעולה זו דומה במידה מסוימת לפעולת בולם זעזועים במתלה הרכב.

2 - פולי המכיל חלק פנימי נפרד ובינהם גומי פועל על עקרון שונה - משכך דינמי (דמפר דינמי) שפעולתו דומה למשככים המורכבים היום בגורדי שחקים ובגשרים במקומות המועדים לרעידות אדמה, ביפן למשל. העיקרון כאן הוא שהתדר העצמי של המרסן זהה לתדר העצמי (לפיתול) של גל הארכובה. כשהגל מתנודד בזמן שהמנוע פועל בסל"ד המתאים, המרסן רועד יחד אתו, אבל היות והוא מורעד בגלל תנודת הגל, תנודת המרסן מפגרת אחרי רעידת הגל כלומר קיימת פה רעידה במופע הפוך (אנטי פזה). הדבר דומה לתנועת גוף האדם המתנדנד על נדנדה ומבקש לעצור את התנודה - הוא זורק את גופו בכוון הפוך לתנודה ובכך מרסן אותה.

תגובתי אכן שונה מהשאלה המקורית אבל נדמה לי שלא פחות מעניינת.

יוסי

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מכיוון שרבים וטובים כבר תיקלו את השאלה מהכיוונים האחרים, אני אענה על פאן דינמי נוסף - המשקל.

מנוע עם בלוק ברזל שוקל יותר ממנוע זהה עם בלוק מאלומיניום.

מכיוון שהמנוע שוכן בחרטומה של המכונית (שהיא בעלת הנעה קדמית וגם ניגע בזה עוד רגע) הרי ששינויים דראסטיים במשקל מעלים לא רק את המשקל הכולל של האוטו כמובן אלא גם משנים את חלוקת המשקל בין הסרנים, דבר שבעיקר במכונית הנעה קדמית בהחלט עלול להרע את התנהגות הרכב (אבל לא רק בהנעה קדמית, למעשה, רוב הסיכויים שבכל רכב שהוא).

למכוניות הנעה קדמית מטבען יש נקודת תורפה - משקל הרכב לא מאוזן בין הסרנים, רובו שוכן בחלקו הקדמי של האוטו, מה שמאט את ההיגוי ומקהה את התכונות הדינמיות של המכלולים השונים (מיתלים, בלמים וכו').

ברכב שמבחינת התצורה שלו יש גלגלים אחוריים רק כדי שהזנב לא ייגרר על האדמה מדובר במינוס רציני.

לסיכום - מאוד לא מומלץ להחליף מנוע עם בלוק אלומיניום למנוע עם בלוק ברזל, אלא אם מדובר במנוע למטרות גדישה (סרט אחר לגמרי).

מוטי

פורסם

אמפליטודה זה משרעת

ומה זה משרעת?:oops:

יוסי, אחלה הסבר, למרות שהתקשיתי לעקוב.

מה זה כעך?

מוטי, זה אחד השיקולים שלי לעבור למנוע אלומיניום.

אביחי

פורסם

תחשוב על מטוטלת. המשרעת זו הדרך שהמטוטלת עושה מצד אחד עד לצד השני.

או אם יצא לך לעשות היכרות עם גרף של סינוס, אז המשרעת זה המרחק מהמקום שבו הגרף הכי גבוה עד המקום שבו הגרף הכי נמוך.

מה זה כעך?

ביגל'ה מכיר? אז כעך זה ביגל'ה עגול.

פורסם
אם יש שני גלי איזון הם מסתובבים בכוון הסיבוב של המנוע והם בעלי מסה כבדה שמתוזמנת לסיבוב גל הארכובה.
תסתכל באיור שאתה הוספת. שני גלי האיזון מסתובבים בכיוונים מנוגדים. זה לא במקרה.

balance_shafts.gif

smooth_balancer1.jpg

מעניין שאף אחד לא תפס אותי בטעות שלי. הערנות כאן לא משהו...

האיור שדניאל הוסיף מוכיח את הטעות הזו:

אגב, הנעת שרשרת, אלא אם כן גם מעורבים גלגלי שיניים צמודים בעניין, מניעה את גל האיזון בכיוון זהה לכיוון סיבוב הקרנק.
תפסתי את עצמי קצת אחרי שכתבתי את זה, אבל כבר לא הייתי ליד מחשב :wink:
פורסם

מוטי, זה אחד השיקולים שלי לעבור למנוע אלומיניום.

אביחי

אביחי, זה אחד השיקולים שלי בפרוייקט שאני שוקל מזה זמן מה - שתילת מנוע LS1 של קורבט ב-BMW סדרה 3... מוסיף שני צילינדרים וכמה ליטרים של נפח תוך כדי ירידה במשקל וחלוקת משקל טובה יותר.

מוטי

פורסם

בארץ האפשרויות הבלתי מוגבלות.

בהצלחה מוטי, אל תשכח לעדכן, כן?

:)

במקרה שלי זה רווח מכובד בכמות הסוסים, ירידה של 100 סמ"ק בנפח.

יותר כ"ס מאשר מומנט, ולדעתי זה רק יועיל לנהיגה ספורטיבית בהנעה קידמית.

אביחי

פורסם

אנחנו אמנם גולשים קצת רחוק מהטופיק, אבל מה מקור הירידה בנפח?

מהלך? קוטר? הבלוק דומה?

אני שואל כי אני מכיר מנועים כאלה שאפשר להחליף את הקראנק ביניהם ולהרוויח את הנפח בחזרה...

מוטי

פורסם

כל קשר לבין המנוע הרצוי למקורי מסתכם בתושבות מנוע.

שזה אומר- בלוק שונה (אפילו במבנה).

לגבי מקור הפסד הנפח אין לי מושג אמיתי, כי כאמור, המנועים מאוד שונים.

סביר להניח שמדובר בהפסד קוטר, כי המנוע בנוי להספק גבוה ומומנט נמוך.(במקור)

אביחי

פורסם

ניחוש פראי לפי הנתונים שהוא אמר.

מעבר ממנוע 2000 8V בלוק ברזל (ו-123 סוסונים נכים), למנוע MI16 בלוק אלומיניום, ראש 16V.

מנועים שונים (למרות שהם מאותה סידרה של PSA).

הצטרפו עוד היום לאגודה לשחרור הטלטל.

"הטלטלים השחורים, יולי 2004".

פורסם
ניחוש פראי לפי הנתונים שהוא אמר.

מעבר ממנוע 2000 8V בלוק ברזל (ו-123 סוסונים נכים), למנוע MI16 בלוק אלומיניום, ראש 16V.

מנועים שונים (למרות שהם מאותה סידרה של PSA).

בינגו.:-)

אופיר, הנתונים שמסרת מתייחסים לאם איי?

אביחי

פורסם

ממה שהבנתי, הבלוקים שונים בין ה1.9 הרגיל לDFW\D6C.

וכהוכחה, המיקום של המדיד שמן ב2 המנועים המדוברים שונה.

ולכן זה תמוהה שאנשים טוענים שאין להרכיב ראש של אם איי על בלוק של 1.9 רגיל.

אביחי

• תוכן חדש...