Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7434 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכוולם !!

יש לי פיז'ו 306 1.4 . מנוע אלומיניום .. הלך המנוע ואני רוצה להחליף .

מה ההבדל בין מנוע ברזל למנוע אלומיניום ?

האם שתיהם מתאימים לי ל306 ?

תודה כפיר

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

סביר מאוד להניח שאם הדגם שלך הינו עם מנוע אלומיניום אז אתה יכול לשים במקומו מנוע אלומיניום.

אני לא מאמין שישנה אלטרנטיבה לבחור בין השניים אלא אם מנוע של 306 דגם אחר , מנוע 1600 למשל הינו מברזל ואז אתה משדרג את האוטו.

בכל אופן ידוע שאלומיניום יוצר פחות ויברציות מברזל אך לעומת זאת אלומיניום נסדק וברזל לא!!

אורן

VOLVO 740 2.0 1988 since 2002

CITROEN C-3 PICASO-2011 since 2011

CHEVROLET CAVALIER 2.2 1996 SINCE 2013

SKODA FABIA SPORT 2011 SINCE 2013

פורסם

האלומיניום מייצר מנוע קל יותר מבחינת משקל ומפזר חום בצורה טובה יותר מברזל.

הברזל נותן מנוע שקט יותר (האלומיניום מבודד פחות טוב רעשים), עמיד יותר בפני קורוזיה וזול יותר מבחינת עלות החומר.

דווקא הברזל "סופג" טוב יותר ויברציות, אבל בכול אופן אין קשר: מנוע רועד הוא מנוע עם בעיה כלשהי. כמעט כול מנוע מצויד בגלי איזון אחד או יותר לצורך מניעת רעד, כלומר אחד החלקים המסתובבים בו יורכב כך שיסתובב "הפוך" כקומפנטציה לרעד הטבעי של המנוע.

פורסם

יש לי זיכרון ילדות מהשכנה שמחממת כל בוקר 5 דקות את ה 404 ומסבירה שזה בגלל שהמנוע מאלומיניום.

היום כתוב בכל מקום שזה בול**ט

פורסם
יש לי זיכרון ילדות מהשכנה שמחממת כל בוקר 5 דקות את ה 404 ומסבירה שזה בגלל שהמנוע מאלומיניום.

היום כתוב בכל מקום שזה בול**ט

לפיג'ו 404 היה ראש מנוע מאלומיניום ובלוק ברזל.

הבעייה בראשי האלומיניום של המכוניות משנות ה 60' ותחילת ה 70',היתה נעוצה באלומיניום מאיכות נמוכה,מה שגרם לראשים להיסדק ולהיתעוות.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
דווקא הברזל "סופג" טוב יותר ויברציות, אבל בכול אופן אין קשר: מנוע רועד הוא מנוע עם בעיה כלשהי. כמעט כול מנוע מצויד בגלי איזון אחד או יותר לצורך מניעת רעד, כלומר אחד החלקים המסתובבים בו יורכב כך שיסתובב "הפוך" כקומפנטציה לרעד הטבעי של המנוע.
אה? :shock:

אומנם באופנועים זה מקובל מאוד והיו לי אפילו שני גלי איזון בDR600 , היה גם אחד בפולריס400, אבל במכוניות?

בCJ שלי לא היה גל איזון. אין בסופה וגם אין בהיילקס. לא זוכר שהיה לי כזה במנוע הבאגי (שנשחט מרום-כרמל) . בערב אני אבדוק בספר אבל אני בטוח ב99 אחוז שגם בקורולה שלי לא היה.

אני יודע שיש כאלה במנועים של מכוניות יוקרה, אבל יש לך דוגמא כזו במכוניות העממיות? והאם התפוצה עונה להגדרה: "כמעט כול מנוע מצויד בגלי איזון אחד או יותר לצורך מניעת רעד" ?

פורסם

חנן כמדומני שבקומנדקר צבאי שהוא בעל מנוע דודג, קיים מנחת תנודות , סמוך לפולי מנוע, שתפקידו היה למנוע , רעידות מגל הארכובה, האם קומנדקר הוא רכב עממי בעיניך?!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

בסוברית E10 שלוש בוכנות יש גל הינע,ליד הקרנק למניעת ויברציות.

מסובב ע'י שרשרת.

פרחי, לא נכון ש: "הבעייה בראשי האלומיניום של המכוניות משנות ה 60' ותחילת ה 70',היתה נעוצה באלומיניום מאיכות נמוכה,מה שגרם לראשים להיסדק ולהיתעוות"

לא רק שתיקנתי בזמו את ה- 404,אלא גם היה לי טנדר 404,יד שניה בעל הרכב לפני נסע שנתיים

ואני עוד 3 שנים.לא היתה שום בעיה בראש יותר ממה שיש כיום.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם
חנן כמדומני שבקומנדקר צבאי שהוא בעל מנוע דודג, קיים מנחת תנודות , סמוך לפולי מנוע, שתפקידו היה למנוע , רעידות מגל הארכובה, האם קומנדקר הוא רכב עממי בעיניך?!
בהרבה רכבים, הפולי עצמו הוא מנחת תנודות, עם מרכיב גומי כזה או אחר מובנה בו, ויש גם מנחתי תנודות נפרדים ( harmonic balancer) , שאמורים לטפל ברעידות מסוג שונה, אבל לא על זה מדובר, אלא על גל שמסתובב הפוך לכיוון הקרנק עם משקולות איזון. בכל מקרה לא דובר על עממי או לא, אלא על "כמעט בכל מנוע" . ה"עממי" נכנס כאן לדיון, כי אם יש דוגמאות לכך שבהרבה רכבים עממיים יש גל איזון כנ"ל, אז זה היה מוכיח את הטענה ש"כמעט בכל מנוע" יש גל איזון, שכן אלו הם הכלים הנפוצים, ולא איזו מכונית איזוטרית כזו או אחרת.

כלומר אחד החלקים המסתובבים בו יורכב כך שיסתובב "הפוך" כקומפנטציה לרעד הטבעי של המנוע.

דוד נתן דוגמא אחת. יש עוד? מן הסתם יש, אבל הפליאה שלי היתה על ה"כמעט בכל מנוע" . אני רחוק מלהכיר את כל המנועים הנפוצים, אבל אני מהמר שזה לא נכון.
פורסם

במנוע קאמינס נמצא מנחת תנודות למיטב זכרוני.

ויש משהו כמו 4 סוגים נפוצים.

דויד נתן דוגמא למנוע " לא סטנדרטי" בעל 3 בוכנות שמין הסתם יהיה פחות מאוזן, אני מאמין שגם בסוויפט 3 צילינדר תמצא כזה.

פורסם

אין גלי איזון "בכמעט" כל מנוע, להפך.

הם מורכים לרוב במנועים בעלי נפח גדול (יותר מ 2 ליטר) בעלי 4 צילנדרים, אך ניתן למצוא אותם גם על מנועים מרובי צילינדרים. תפקידם להוריד את רמת הרעשים והרעידות NVH.

אם יש שני גלי איזון הם מסתובבים בכוון הסיבוב של המנוע והם בעלי מסה כבדה שמתוזמנת לסיבוב גל הארכובה.

כאשר קיים רק גל אחד (לרוב במנועי V) הגל יסתובב נגד כוון הסיבוב.

הנה דוגמה לתצורת מנוע עם גלי איזון:

balance_shafts.gif

smooth_balancer1.jpg

פורסם
בהרבה רכבים' date=' הפולי עצמו הוא מנחת תנודות, עם מרכיב גומי כזה או אחר מובנה בו.[/quote']והרחבה זו, הבאה בהמשך להערתו של צביקה, אכן נכונה.

המטרה במשכך המורכב בפולי במנוע היא לבלום ולרסן תנודות פיתול הנוצרות בגל הארכובה במנועים ארוכים - ישנה סכנה של התלכדות תדר מכות האנרגיה (פעימת מהלך העבודה/התפשטות) בתדר הפיתול העצמי (תדר הרזוננס לפיתול) של גל הארכובה, עד לסדיקה ושבר קטסטרופי בגל. מרסן הפיתול בולע אנרגיה (בדגמים בעלי טבעת אינרציאלית פנימית ושמן צמיג מיוחד) או רועד באנטי-פזה לרעידת הגל (בדגמים עם גומי) ובכך מקטין את אמפליטודה התנודה.

פעולת המרסן יעילה בטווחי סל"ד מסוימים האופיניים לכל מנוע.

יוסי

פורסם

מה זה אמפילוטודה?

שירשור מבורך, כייף לקרוא.

בהקשר לנושא המקורי, אני היתי מחליף את המנוע לאחד זהה לא עולה בנפח המנוע,

ה1.4 מרגיש הרבה יותר טוב מה1.6.

אביחי

• תוכן חדש...