Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7434 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בשביל חבר,

 

1.איזה מגברים לרכב מומלצים בטווח עוצמה של 100x4 וואט RMS? וכמה משפיע % העיוות על איכות הסאונד (מה ההבדל בין 1% ל 0.02% עיוות)?

 

2.האם אפשר לחבר לכל רמקול מגבר בנפרד? ואם כן, איך משפיעים אחוזי העיוות על הסאונד, ביחס למגבר אחד שמחובר לC.D (רדיו דיסק)?

 

3.מה הנקודות החשובות בקניית מגבר לרכב? ולמה כדאי לשים לב במיוחד?

פורסם

א. אתה לא צריך לשאול כאן בפורם בשביל חבר, אין לך סיבה להיות ביישן... אתה לא קונה כאן קונדומים או משהו כזה...

 

ב. המגבר הכי מומלץ והכי מדובר היום מבחינת מחיר ותמורה הוא הJBL GTO75.4 שאפשר לקנות אותו גם בדיוטי פרי כמעט בחצי מחיר שזה 200 דולר.

 

ג. לגבי אחוז העיוות - ככל שאחוז העיוות נמוך יותר ככה אתה תוכל להגביר את המגבר יותר חזק ועדיין לקבל אות נקייה - אם אתה לא אוהב להפציץ אז זה לא כל כך קריטי - אבל אם אתה אוהב לשמוע חזק בתוך הרכב או שהתיבה של הסאב או ההתקנות של הרמקולים שלך לא מחוזקים היטב, אחוז עיוות גבוה כבר ממש יגרע לך בתוצאות כשאתה תגביר את הווליום.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

Orion 8004

Infinity REF7541A

JBL 75.4 GTO

Rockford Fosgate 851X

Rockford Fosgate P8004

לא חסר דוגמאות... השאלה היא כמה אתה רוצה להשקיע?

אחוז העיוות משמעותו כמה אתה יכול לדחוף את המגבר עד שאתה מקבל עיוות בצליל...

כמה שיותר נמוך יותר טוב.

בברכה, שי.

פורסם

אני לא מאמין שלא הJBL ולא האינפיניטי נותנים את ההספק הרשום

104 RMS עלק

למכירה , מגבר 2 ערוצים , 2מגברים 4 ערוצים , 2 מגברים מונובלוק, מחשב נייד ,קרוס 3 WAY , פורטים , מידים אילייט , רמקולים פולק אודיו לבית , בקיצור הכל לחץ כאן

פורסם

קודם כל הבדיקה של שלו, היא הייתה עם ספק מתח לא מספק מבחינת אמפרז', וגם הייתה עם 2 נגדים בלבד, ולא הייתה בעומס מלא.

 

בפועל מגבר נבדק בעומס מלא, וגם אם הJBL המהולל יוציא מעל 100 וואט RMS, הוא יוציא אותם בעיוות גבוה שכבר לא יהיה יעיל ויהיה בתחום המסוכן.

אני לא יודע מה איתכם, אבל מגברים יותר רציניים נמדדים באחוזים של בין 0.002-0.2 אחוז עיוות, 1% עיוות זה הרבה למגבר.

תשימו לב לנתונים של מגברים כמו ג'נסיס,זאפקו,ארק אודיו,אקליפס,מקינטוש,באטלר, וכו' וכו' וכו', תראו שהמגברים שלהם מאופיינים בנתוני עיוות מאוד נמוכים, כמעט כולם מתחת ל1% עיוו,ורובם גם מתחת ל0.2% עיוות.

אפילו מגברים שלא מוגדרים היי-אנד כמו אוריון וPPI,ממפיס,JL,ועוד , עדיין פועלים בתחומים של מתחת ל1% עיוות.

ורובם גם אנדרייטד.

 

לדוגמא המגבר שלי של ECLIPSE 33250 מוציא 130 וואט RMS לערוץ, כאשר מדובר על עיוות של 0.004אחוז, זה רחוק מאוד מ1% עיוות, ואגב זה נמדד ב13.8V, שזה די מדד למה שקורה בד"כ ברכב מבחינת נפילות מתח.

 

החוכמה היא לא רק ההספק, כי אם הוא בעיוות גבוה אז לא עשינו בזה דבר.

 

 

ולגבי מה שנרשם כאן לפני "JBL מהווה תמורה הכי טובה למחיר", אבל השאלה היא איזה מחיר?

פותח התרד שאל שאלות לגבי על מה לשים לב ומה אומרים אחוזי העיוות ושאר הנתונים של המגבר.

בפועל לא צריך לקפוץ ולהמליץ על המגבר הזה, אני גם נתקלתי בלא מעט בעיות עם מגברים כאלו (75.4), ולכן אני גם לא רץ להמליץ עליו ,וזה נובע רק מנסיון.

אם יש לבחור תקציב של 3000 ש"ח למגבר 4 ערוצים ,אז למה ללכת ולרכוש כזה מגבר?

חוצמזה אולי יש לו 2 סטים של קומפוננט של 60 וואט RMS, אז למה הוא צריך מגבר של 4*100?

או במילים אחרות, כדי למנוע בלבולים וטעויות, נסו לשאול את השאלות הנכונות לפני שאתם ממליצים על XXX או YYY.

under construction..

פורסם

"אני גם נתקלתי בלא מעט בעיות עם מגברים כאלו (75.4), ולכן אני גם לא רץ להמליץ עליו ,וזה נובע רק מנסיון"

 

גריני, יש מצב שאתה מפרט באיזה תקלות נתקלת? מכיוון שלחלק נכבד מהפורום יש את המגבר הנ"ל ואני אישית עוד לא נתקלתי בתרדים על בעיות איתו, אז בשביל שיוכלו להזהר...

בשיפוצים

×
×
  • תוכן חדש...