Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7463 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב.

ברשותי איביזה 99 מנוע 1600 הילוכים כאשר הרכב לא משולב באחד ההילוכים או אם אני לא לוחץ על הגז, הסל"ד פשוט צונח והמנוע כבה.

זאת לא בעיית מצבר כי יש סטרטר והרכב מניע עם גז.

מוקדם יותר נסעתי עם הרכב ובסרק המנוע לא כבה אך הוא קרטע בין 500 סל"ד ל-750 סל"ד (750 סל"ד זה הנורמל).

מה תיתכן הבעיה ?

אני מודע לכך שאני אהיה חייב להגיע למוסך, ככה שאשמח להמלצות על מוסך בפ"ת (אין מצב שאני יוצא מהעיר עם הרכב במצב הזה) מלבד מוסך צ'מפיון המקומי, אינני מחפש מוסך זול, אני מחפש מוסך איכותי, אבל שלא ישחטו במחיר.

אם לדעתכם ניתן לתקן את הבעיה לבד, אשמח להכוונה מה היא בידיוק הבעיה ? האם מחשב צעדים ? או שמא אלטרנטור.

תודה מראש,

איתי.

גם לי יש סיוויק שחורה, רעה, ושמורה בקנאות מטורפת.

פורסם

אני לא מכיר בפ"ת.

יש לך באשדוד את אייל נויימן, שהוא פשוט מעולה.

בכל מקרה, חייב חיבור סקנר לאיתור התקלה, ובמיוחד (אבל ממש לא רק) האם המחשב מקבל פקודה של "מצב סרק" (כלומר דוושה שאינה לחוצה) .

מה שרצוי , הבט אם אין איזו צינורית או מעבר בצנרת יניקה שאינו מהודק ו/או השתחרר.

(זאת בתנאי ששומעים רעש של גניבת אוויר, כזה ....פשששששש)

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

זאת בעיה שאני רואה שכל בעלי האיביזות בין השנים 95-99 חווים מתישהו.

תתמקד במנוע הצעדים.

במקרה הקל יכול להיות שזה רק בעיה באיזה צינורית וואקום מתפוררת או מנותקת.

לפעמים יש גם מצבים שפעם המנוע עובד בסל"ד יציב ופעמים אחרות בסל"ד "משתגע" (עולה ויורד)

הכי טוב זה כמו שדני הציע, בדיקה בסקנר/מחשב

פורסם

תודה אביתר ודני על התגובות.

אני אבדוק עוד מעט את הרכב כי לצערי אתמול זה קרה בשעות החשכה ולא יכלתי לראות טוב.

אני מפחד שלא יהיה מנוס מלהגיע למוסך צ'מפיון המקומי בעקבות הצורך לבדיקה בסקנר.

אני עדיין ממתין לתגובות לגבי מוסכים אמינים ולא גנבים באיזור פ"ת.

תודה,

איתי.

פורסם

אז ככה, חזרתי עכשיו מהמוסך.

העבירו סריקה, הייתה הבעיה עם בית המצערת.

היא נוקתה אבל הסורק מראה שיש מעגל פתוח.

הרכב עובד בסרק, אבל לא חלק, כמו כן שמפעילים את המזגן הטורים צונחים.

הוצע לי לקנות בית מצערת חדשה, במחיר טוב, רק היום 4.5K, כן כן, לא התבלבלתי 4,500 אמרתי להם שאין מצב שאני מוציא עכשיו סכום כזה על בית מצערת ויהי מה !

הגיע מנהל המוסך ואמר שיש אפשרות לתחליפי של בוש (שההבדל בינו לבין המקורי הוא החותמת של VAG ימח שמם), מחירו של התחליפי הוא בערך חצי, בסביבות ה-2K (אני לא יודע בידיוק כמה מחר אדע).

אני נואש מאוד, לא יודע גם מאיפה אני אוציא סכום כזה.

האם אי אפשר לתקן בין מצערת כפי שהם טוענים ? האם זאת הדרך היחידה ?

בבקשה, אני אובד עצות לגמרי.

פורסם

לא יניב, אני מפחד ללכת על מצערת מפירוק, אין לי אחריות שמחר היא לא נהרסת לי.

פורסם

בהרבה יותר בזול תתוקן הבעיה גם אם יהיה צורך בהחלפת החלק אצל "אלי את אלי דושי הזרקות דלק"

שברח' המנוע 8 ת"א, טל' 03-6820841 ובקש את ג'קי.

תגיד לו שהגעת מהפורום ולא תשלם עבור הבדיקה.

חבר הפורום, זאהר, מעוספיה נסע עד אליו וחסך כמעט 2000 ש"ח אצלם.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם
אין לי אחריות שמחר היא לא נהרסת לי.
קודם כל אני מקווה שהמקום שרפי הפנה אותך אליו יהייה טוב יותר. בכל מקרה, לגבי ה"מחר" אני בספק.. במיוחד אם תבדוק את המצערת היטב אצל בעל מקצוע ותוודא שהיא תקינה (תמיד אתה יכול להחזיר אותה אם היא לא תהייה במצב טוב). וגם אם היא לא כמו חדשה, אני מאמין שהכסף שתחסוך במקום לקנות ב4.5 אלף שקל יספק אותך לשנה-שנתיים-שלוש שהמצערת המשומשת תעבוד.
פורסם

שלום רב!

אל תמהר להחליף מצערת!

לאחי הגדול יש איביזה כמו שלך, שנת 95, 1.4 60 כ"ס. אצלי אחי התקלה שאתה מתאר חזרה על עצמה מספר פעמים ובמוסכים המורשים של צ'מפיון פשוט לא עלו על הבעייה בדיוק. בפעם הראשונה הוא החליף חוטי הצתה ופלאגים, המצב השתפר, אך חזר לאחר זמן מאוד קצר. אמרו לו שחייב להחליף קלאץ'. הוא החליף ושילם 1600 ש"ח, התקלה לא ניפתרה כמובן,

ולאחר מכן אמרו לו שהמצערת דפוקה, בדיוק כמו שאמרו לך!. ניקו אותה ואת החיישנים ואיפסו את המחשב. הבעייה ניפתרה למס' מוגבל של ק"מ.

התקלה חזרה, והוא הלך ל-3 מוסכים של צ'מפיון וקיבל מכולם אותה תשובה מרה: מערכת ניהול המנוע שבקה חיים, ועלותה כ- 8000 ש"ח. אח"כ אמרו לו שאולי הממיר דפוק, או אולי הפלאגים. מערכת ניהול מנוע הוא לא החליף למזלו, הוא החליף ממיר במוסך של חבר של אבא שלי, לא עזר לכן פירקו והחזירו לו את הכסף, ללא שום קשר הוא ביצע שוב החלפה של פלאגים מכיוון שהם נישרפו מסיבה לא ידועה תוך 10 אלף ק"מ. הבעייה לא ניפתרה.

לאחר מכן אחי הלך למוסך אחר שהומלץ לו ע"י חבר של אבא שלי (בעל חנות לחלקי חילוף), ביצעו בדיקה ע"י מחשב (הרכב שהה שם יומיים מחובר למחשב) ואחי קיבל תשובה ברורה: חיישן החמצן ומערכת הזרקת הדלק הלכו לעולמם. אחי החליף אותם בעלות של 2700 ש"ח כולל מע"מ ועבודה (המחיר ללא הנחה הוא בערך 3400 ש"ח).

מאז,יותר מ- 15 אלף ק"מ, טפו טפו טפו האוטו סוחב מצויין, לא עושה בעיות, מניע מצויין, סל"ד יציב בסרק, וירידה ניכרת בצריכת הדלק.(לפני זה האוטו היה עושה 8 ק"מ/ל' בעיר! כרגע 10.5 ק"מ/ל' בעיר).

לכן, אל תמהר להחליף מצערת כי ייתכן שלא מישם נובעת הבעייה!

תמצא מוסכניק אמין ומקצועי במקום מגורייך ובדוק את הבעייה (כאן כבר המומחים ייתנו את הדעת, יש גם שרשור באוף-טופיק על המלצות).

אגב, במקרה של אחי הגדול הוא קיבל דף מודפס המתאר את כל הפרמטרים של החיישנים לפני החלפת המערכת והחיישן ואחרי ההחלפה, לכן תדרוש גם לראות את תוצאות הבדיקה הממוחשבת.

בהצלחה, איתמר ג'ורג'.

פורסם

איך קיוותי בשבילך שזה לא יהיה המצערת..

אם הלך המנוע צעדים אז אי אפשר לסדר אותו וצריך חדש ואכן הוא עולה הרבה.. כי זה כל החלק של ההזרקה, בפירוקיות יותר זול בהרבה.

ניסית לבדוק אם הבית מצערת סדוק ויש משיכת אוויר משם?

כי זאת גם יכולה להיות בעיה של קפיצות בסל"ד

פורסם

התופעה מוכרת בדגמים הללו (חבר עם איביזה 98 גם חווה מקרה דומה - ועוד חבר אחד עם איביזה יותר חדשה).

תכין את המרשרשין - זה פלוצ-גגן :D :D :D

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

איתמר שלום לך..

אמרת שהבעיה של אחיך נפתרה בהחלפת חיישן חמצן ומערכת ההזרקה..

מה בדיוק החליפו במערכת ההזרקה אתה יודע?

אשמח לדעת ועוד רבים כמוני..

דרך אגב הבעיה הזאת לא נחשבת לפגם בייצור של הרכב או משו? (לכולם זה מופיע מתישהו), וזה לא איזה ברקסים או קלאץ שאפשר להבין שהם הולכים לעולמם..

פורסם

איתמר.

חיברו את הרכב למחשב, וזה נתן תקלה בוודאות במצערת לצערי.

אני מחר אגש למקום שרפי אפנה אותי, כמובן שאם יהיה מדובר באותם מחירים אני אברח משם כאילו אין מחר.

מה שכן, תראו את החוצפה, על אותה מצערת עם חותמת שונה הבדל של 200% !

איך קיוותי בשבילך שזה לא יהיה המצערת..

אם הלך המנוע צעדים אז אי אפשר לסדר אותו וצריך חדש ואכן הוא עולה הרבה.. כי זה כל החלק של ההזרקה, בפירוקיות יותר זול בהרבה.

ניסית לבדוק אם הבית מצערת סדוק ויש משיכת אוויר משם?

כי זאת גם יכולה להיות בעיה של קפיצות בסל"ד

אביתר, מנוע צעדים באיביזה נמצא במצערת.

התופעה מוכרת בדגמים הללו (חבר עם איביזה 98 גם חווה מקרה דומה - ועוד חבר אחד עם איביזה יותר חדשה).

תכין את המרשרשין - זה פלוצ-גגן :grin: :grin: :grin:

איציק

יא עז, איך אתה מצליח לעודד אותי ? :?

• תוכן חדש...