Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7457 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש יותר מידי גרסאות.. נכנסתי לתסביכים עם עצמי

לי נגמר המלווה ב19.3 ויש לי רישיון לאופנוע

אני יכול ללכת מחר למשרד הרישוי ולקבל פטור ממלווה?

• תגובות 65
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

התקשרתי לשם עכשיו ואמרו לי שאין חוק כזה

הוא אומר רק שלאופנוע וטרקטור לא צריך מלווה

עריכה: התקשרתי עוד פעם ואחת אחרת ענתה לי שבדוק יש כזה חוק ובקשר לפטור צריך לדבר איתם מחר

פורסם

בקטע של המלווה הם רשמו, שזה לא חל על אנשים שיש להם רישיון על אופנוע קטנוע, תלת אופנוע,טרקטור או רכב מנועי.

אבל בקטע של הסעת 2 נוסעים בלבד הם רשמו רק אופנוע,קטנוע,תלת אופנוע,או רכב מנועי. לא רשמו טרקטור. רכב מנועי הכוונה לטרקטור? או שפשוט זה לא מתקשר לאנשים עם רישיון על טרקטור?

פורסם

לפי מה שהבנתי גם בעלי רישיון טרקטור פטורים מהסעת 2 נוסעים....

וההיגיון הוא שבנדם שכבר שנה על הכביש וכבר יודע מה זה כביש וכבר יודע איך ליקרוא אותו לא צריך מישהו לידו שיעזור לו.... לגבי טרקטור..... אני לא יודע....

אחלה חוק.... ההפך דווקא יותר הגיוני ככה... {אני מדבר רק על האופנועים כרגע.. }

ו.... יש שם עוד קצת בלגן בקשר לכל החוק הזה.... חלק מהאנשים שעונים שם אומרים שאין חוק כזה וחלק אומרים שיש.... אלה שאומרים שאין פשוט לא יודעים על זה.... תבקשו מהם שיבררו והם יחזרו איליכם עם תשובה חיובית... {מניסיון... אני וחברים התקשרנו 3 פעמים וקיבלנו גירסאות שונות...}

http://www.benko.co.il

בנקו - יבוא תאורת לד

פורסם

וההיגיון הוא שבנדם שכבר שנה על הכביש וכבר יודע מה זה כביש וכבר יודע איך ליקרוא אותו לא צריך מישהו לידו שיעזור לו.... לגבי טרקטור..... אני לא יודע....

עד היום לא ראיתי אף רוכב אופנוע/טרקטור/תלת אופן שאשכרה יודע לנהוג לפי החוקים.

רק אתמול כמעט נכנס בי איזה ילד מטונף בקושי בן 16 עם הקטנוע המקולל שלו, איך? נסע נגד כיוון התנועה ברחוב חד סיטרי. פשוט כישרון.

I Ride Because I Really Like Dessert

פורסם

למה מה יש לנהגי טרקטור? מה לא בסדר בהם? איך הם נוהגים?

אני עשיתי את הרישיון טרקטור בשביל הטומקאר שהיה לי לפני שנה וחצי.

תאמין לי שלא הייתי עושה כלום,שהוא לא לפי החוקים.

ועכשיו יש לי רישיון לרכב פרטי,וגם עכשיו אני לא עושה שום דבר שהוא לא לפי החוקים.

פורסם

תאמינו או לא אבל כנראה שאכן יש תקלה במשרד הרישוי ,

גם אני שעשיתי רישיון לרכב והיה לי רישיון 50 סמ"ק כבר שנה ומשהו לא קיבלתי מלווה , זה אכן שגיאה ועל פי החוק אני אמור לקבל אבל כנראה שאיזשהו באג גורם לזה .

אני זוכר טוב את קנאת החברים שלי :) .... שכולם חשבו ששילמתי למישהו בשביל זה :) .

בכל מקרה זה היה לפני 6.5 שנים ... חשבתי שכבר סידרו את זה .

פורסם

אז רגע יש לי עכשיו רשיון וניגמר לי המלווה.

אבל יש לי את החוק של השתי נוסעים אם אני יוציא עכשיו רשיון לקטנוע

ההגבלה של השתי נוסעים תירד לי??

פורסם

לא הסתכלתי בכל התגובות שכתבם פה.. אבל חבר שלי כתב לי הרגע

ציטוט מן אתר איגוד מורי הנהיגה של ישראל:

"חדש חדש חדש חדש

פטור מנהג מלווה וכן פטור מההגבלה להסעת 2 נוסעים עד גיל 21 נהגים חדשים שיש ברשותם רשיון נהיגה על טרקטור אופנוע ומכונה ניידת

תלמיד שהוציא רשיון נהיגה לרכב פרטי ויש ברשותו רשיון נהיגה לאופנוע או לטרקטור או למכונה ניידת פטור " מנהג מלווה." וכן גם פטור מההגבלה להסעת 2 נוסעים עד גיל 21 . וכפי שבטחתי לכם שנפרסם על השינוי

לכן היום יום ראשון תאריך 22/01/2006 נירשם השינוי בחוק באתר האנטרנט של משרד התחבורה מודעין רשוי בנושא של רשיונות נהיגה "נהג חדש" ולכן כל מי שמבקש לשנות את רשיונו יפנה לרישוי מתאריך יום חמישי 26/01/2006 ."

עוד אחד"בשיחת בירור שנערכה היום 19/01/2006 עם סגן ראש אגף הרשוי במשרד התחבורה מר חנן נימסר שביום ראשון הקרוב בתאריך 22/01/2006 ימסרו מכתבים למנהלי המחוזות של רשות הרשוי והם יעודכנו כיצד אפשר לתת באופן זמני רשיונות לנהגים חדשים בעלי רשיונות לטרקטור אופנוע ומכונה ניידת ללא נהג מלווה כל זאת עד שהמחשבים יעודכנו לבצע זאת באופן אוטומטי."

שינוי החוק באתר האינטרנט של משרד התחבורה"נהג חדש - חובת מלווה

החל מ- 1.11.04 חלה חובת "מלווה" לכל נהג חדש, למשך 3 חודשים מיום הוצאת הרשיון. "נהג חדש החייב מלווה" מי שנוהג ברכב מנועי (רכב פרטי, משא, אוטובוס זעיר) בידיו רשיון נהיגה לרכב זה שהוצא החל מתאריך 1.11.04.

פטור מחובת מלווה למי שהיה בידו רשיון לנהיגת אופנוע, תלת אופנוע, קטנוע, טרקטור או מכונה ניידת בלבד. "

פורסם

מה ההגיון פה שילד מטומטם שנהג על אופניים עם מנוע במשך שנה במקרה הטוב יעלה על הכביש ללא מלווה ויוכל להסיע יותר מ2 אנשים.

אם ה"נסיון" של שנה על הכביש כביכול פוטר אותו למה הוא לא פוטר כול נהג חדש שנהג שנה על הכביש עם האוטו?

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

אני אישית במשך תקופה המלווה (שעוד לא נגמר) נהגתי במשך 10 דקות

מאז הטסט, ככה זה שאין עדיין רכב להורים (גם לא רשיון).

בגלל בעיות אם הביטוח והאריות על האוטו, גם לא הצלחתי לנהוג ברכבים של בני משפחה אחרים.

הייתי מעדיך שלפחות בתקופת המלווה הייתי יכול לנהוג בעיר, או במקומות בלי אנשים, רק על מנת לצבור קצת נסיון ולא לשבת בחיבוק ידיים.

השאלה שלי:

הגבלה זו אינה חלה על מי שהיה בידו רשיון לנהיגת אופנוע, תלת אופנוע, קטנוע או מכונה ניידת.למרות שלא עברתי לשון אני מבין שזה זמן עבר, אם אני מוציא אכשיו רשיון, האם אהיה פטור מנהג חדש?

2006 - פיזו 205 95, זה מה שהתקציב אישר, אבל *** לקח.

2008 - מהעבודה קורולה 2008 אם תיבה שמחליפה רגע אחרי.

2012 - שברולט ספארק זה ה-זבל.

• תוכן חדש...