Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7486 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עלה בדעתכם למה קוראים ל JBL 75.4????? (זה בקשר לעוצמה כן?!)

וחוץ מיזה ה JBL אכלא מגבר ואפילו מיבדיקה שערך פה אחד מיחברי הפורום יצא שהוא עומד מצויין בהצהרות שלו (ולא הייתי אומר שהם "גרועות") וה"ציון" הכללי היה מצויין.

אישית אין לי ניסיון עם ההייפוניקס אבל עם ה JBL יש וממש אין לי תלונות עליו

וכמו שפיתגם סיני עתיק אומר: "אם אין לך משהוא חכם להגיד - תגיד פיתגם סיני עתיק אמר"

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

THE RED וEOMANX עד שלא תביאו ביסוסים ע"י מעבדה מוכרת שבדקה בדיקה אובייקטיבית או סימוכין רישמי של חברת JBL שסותר את הסימוכין הקודם

הJBL הוא 104RMS וחבל לנו פה להתווכח על עובדות בעבר התבצעו בדיקות פה בפורום שכמה שהן לא חובבניות ובעלות סטיה (נגיד ש....בעלות סטיה) הסטיה הריי היא לכל מגבר שיבדק בצורה הזאת....והJBL עמד יפה מאוד באצהרות

אי לכך ובהתאם לזאת מגבר ה75.4 מסידרת הGTO לבית JBL הוא 104 RMS כפול 4 ערוצים נקודה !

וואלה...ולמאזדה 121 יש 121 כ"ס ?...תלמד שבכל כלל יש יוצא מן הכלל וזה שקוראים לו 75.4 לא בהכרח יעיד על הספקו - דוגמא : בBMW השם הוא הספרה הראשונה זה הסידרה והסיפרה השניה בדרך כלל זה נפח המנוע לדוגמא : 318 - סידרה 3 עם מנוע 1800 סמ"ק ל330 מנוע 3 ליטר ל328 מנוע 2800 אז למה ל323 מנוע 2500 ? הריי לפי השם יש לה מנוע 2300....אז יאללה בואו נריב עם BMW מה הנפח של ה323.....

פורסם

מספור ושמות הדגמים של JBL נובע משיטת הדירוג הישנה של JBL. אם זכרוני אינו מטעה אותי מדובר בבדיקה שזהה לתקן CEA פרט למתח ההזנה שלפי שיטת המדידות של JBL עומד על 13.5V שהוא מתח ריאלי ברכב.

השמות זהים לדגמים הישנים JBL. דגמים אלו היו קצת "אנרייטד" כמו הP180.2 שמוצהר 90*2 ב4 אוהם אך בפועל מפיק קצת יותר (לפי בדיקת קארסאונד).

http://www.carsound.com/review_archive/amps/p1802.html

לפי דעתי לא צריכים לקחת את תקן CEA החדש באופן "מילולי" או יותר נכון באופן נומרי. תקן הבדיקה האחיד מאפשר לראשונה קבלת נתונים מייצרנים והשוואתם לפי נתונים ברי השוואה שכן הם התקבלו לפי תקן מדידה אחיד. "הליברליות" של תקן הבדיקה נובעת משיקולים שיווקיים ולכן, לא משנה איך יקראו לזה ובאיזה יחידות יחושבו ההספקים כל עוד מדובר על תקן מדידה אחיד שמאפשר השוואה נכונה בין יצרנים הרי זה משובח. מה זה משנה אם יצרנים יצהירו הספקים לפי יחידות "בום-בום" כל עוד כל היצרנים יישרו קו עם תקן בדיקה. אם מגבר אחד מפיק 5 מגה "בום-בום" ושני מפיק 6 מגה "בום-בום" אנו נדע שהמגבר השני חזק ב 20% מהמגבר הראשון. הבעיה בהתאמת מגבר לדרייברים היא שרוב מחברות הרמקולים היום בוחנות את ההספקים של הדרייברים בצורה לא ידועה (למעט חברות כמו VIFA או SCAN-SPEAK ודומות שמגדירות איך הם ביצעו את בדיקת העומסים) ולכן קשה לדעת באיזה הספק יכולים הדרייברים לעמוד ולפי איזה וואטים (של איזה תקן בדיקה) הם קבעו את יכולת העמידה בעומס.

מה שנשאר הוא מדד אחיד ליכולות הדרייברים לקבל הספק הן מבחינה טרמית והן מבחינת גבולות תנועה פיסיקליים. לצורך יחידות מדידה אלו יצטרו להגדיר נפח תיבה, תדר עבודה (HPF/LPF, סאב סוני...), שימוש ברעש לבן/תדרי בדיקה וכדומה. מאחר והסכמה על תקן בדיקה אחיד בנושא זה היא כמעט בלתי אפשרית וזאת בעיקר עקב השוני הרב בין הדרייברים השונים אפילו אם הם מאותו סוג (כמו סאבים או מידים) עקב שוני בנפחי התיבות המותאמים להם, האופי הדינמי של המוזיקה שתושמע וכן הלאה ישאר תקן בדיקה שכזה הוא בגדר חלום רחוק.

"המבקר צריך שיהיה כאבן משחזת: משחיז ואינו חותך" (ר' משה אבן עזרא)

"אם אתה משבח את מה שאינך מבין בו - זה מעשה רע. אם דיברת בגנותו - מעשה רע יותר" (ליאונרדו דה וינצ'י)

Never underestimate the power of human stupidity - Robert A. Heinlein

פורסם

2*30A

"אם אתה משבח את מה שאינך מבין בו - זה מעשה רע. אם דיברת בגנותו - מעשה רע יותר" (ליאונרדו דה וינצ'י)

פורסם
THE RED וEOMANX עד שלא תביאו ביסוסים ע"י מעבדה מוכרת שבדקה בדיקה אובייקטיבית או סימוכין רישמי של חברת JBL שסותר את הסימוכין הקודם

הJBL הוא 104RMS וחבל לנו פה להתווכח על עובדות בעבר התבצעו בדיקות פה בפורום שכמה שהן לא חובבניות ובעלות סטיה (נגיד ש....בעלות סטיה) הסטיה הריי היא לכל מגבר שיבדק בצורה הזאת....והJBL עמד יפה מאוד באצהרות

אי לכך ובהתאם לזאת מגבר ה75.4 מסידרת הGTO לבית JBL הוא 104 RMS כפול 4 ערוצים נקודה !

.....

אוקיי, צודק - טעות שלי.....

וכמו שפיתגם סיני עתיק אומר: "אם אין לך משהוא חכם להגיד - תגיד פיתגם סיני עתיק אמר"

פורסם

וואלה...ולמאזדה 121 יש 121 כ"ס ?...תלמד שבכל כלל יש יוצא מן הכלל וזה שקוראים לו 75.4 לא בהכרח יעיד על הספקו - דוגמא : בBMW השם הוא הספרה הראשונה זה הסידרה והסיפרה השניה בדרך כלל זה נפח המנוע לדוגמא : 318 - סידרה 3 עם מנוע 1800 סמ"ק ל330 מנוע 3 ליטר ל328 מנוע 2800 אז למה ל323 מנוע 2500 ? הריי לפי השם יש לה מנוע 2300....אז יאללה בואו נריב עם BMW מה הנפח של ה323.....

קודם כל יתבלבלתה ברישום של השם שלי (כינוי) דבר שני כש אתה מסביר לי ו נותן דוגמאות האלה שלך אם "BMW"

אז בא לי ליצחוק, אתה דומה לאבא שמסביר לילדים. עתיד לא פניתה נכון.

אני סה"כ רושם את דעתי כי כמו שהבנתי ה 104 וואט זה נימדד לפי תקן CEA שלפני זה היה 75 וואט. לא כל כך קשור ל שם של הדגם. ההייפוניקס 55 וואט לפי תקן רגיל (לא יודע את השם ו אם יש בכלל)

האם אני טועה?

תודה!

פורסם

אני לא מהנדס חשמל ולכן אין לי תשובה מדוייקת אבל, יש לזה מספר הסברים:

1. נצילות גרועה של האוריון שגורמת לכך שהוא יצתרך לצרוך יותר זרם (יחסית) כדי להגיע להספק שלו.

2. בספר של הJBL (יש PDF באתר של JBL) כתוך שצריכת הזרם המקסימלית שלו היא 84A ויתכן שמהנדסי JBL רצו להיות שמרנים יותר ולהגן באופן קיצוני יותר על המגבר. למרות ש84A למשך שניה לא ישרוף פיוזים של 60A.

3. גם לפלטינום אודיו "1,000W" שראיתי לא מזמן היו פיוזים של 2*30A מה זה אומר? לא הרבה...

4. אין לJBL כל בעיה להגיע להספק המוצהר שלו עם פיוזים של 60A. חישוב פשוט מראה ש- 60*14.4=864 אם נניח נצילות של 60% נגיע ל518.4W בכל מקרה מצויינת צריכת זרם מקסימלית גבוהה יותר בספר המגבר.

הפיוזים בבמגבר יכולים לתת רק אומדן לגבי צריכת הזרם הבטוחה של המגבר ומסקנות מרחיקות לכת לגבי עוצמתו הינם בגדר "וודו".

פורסם

JBL מגבר פשוט מעולה.

אם ההיפוניקס יותר יקר אני לא רואה שום סיבה מוצדקת ללכת עליו .

===================================

---- ---- ---- ---- ---- ---- ----

===================================

פורסם

כמו שאמרו לפני... ה-JBL מדד לפי תקן ה-CEA .. שלפי התקן הזה הוא נותן יותר RMS

נכון שזהנשמע מצחיק אבל תבדקו ת זה במכשיריםאחרים ותראו שיש כאלה שכותבים את ה-RMS לפי שתי התקנים(הישן וה-CEA) .. ותראו את ההפרשים ב-RMS !!!

המדידה האמיתית היא לפי התקן הישן ולא לפי החדש..גם עלך האוריון כתוב 75*4 לפי תקן CEA!!!

אבל הוא 50*4 לפי התקן הישן... אז איך אתם מסבירים את זה??

ואם מישהו יגיד שהאוריון לא איכותי אז שיפרוש לדוקים!!! כי הוא מדבר הרבה שטויות!!!

וזה לא סתם שיש לJBL פיוזים של 30A ..זה בגלל שהוא לא מגיע ל104 RMS .. ותפסיקו לגרום לאנשים לחשוב שהוא באמת כזה חזק!!!! הוא לאאא!!!!!!

וד"א .. ההיפוניקס כן יותר איכותי בהרבה מה-JBL ..ואיך אני יודע..??? כי שמעתי את שניהם אחד אחרי השני...וגם האוריון הרבה יותר איכותי מה-JBL

WWW.TURBO-JET.CO.IL טורבו ג'ט- פיתרונות בלחץ מים גבוה-ניקוי מחליפי חום, הסרת בטון, קילוף טיח וציפויים, חידוש אבנים לסוגיהם ופריצת קווי מים וצנרת.
פורסם

ההיפוניקס כן יותר איכותי בהרבה מה-JBL ..ואיך אני יודע..??? כי שמעתי את שניהם אחד אחרי השני...וגם האוריון הרבה יותר איכותי מה-JBL

עוד הפעם דיבורים על איכות, ועוד הפעם 100 חכמים ינסו להוציא מהבאר את המטבע שמישהו זרק, ועוד הפעם מבחנים עיוורים ו 10K דולר.

תעשה חיפוש לפני שאתה מדבר על איכויות.

פורסם

חבל על הוויכוחים, היו התערבויות ומישהו מוערך מאוד בקרב הפורום אפילו עזב את הפורום בגלל הויכוחים הללו, חבל לטחון מים.

חיפוש על הJBL יעזור.

מה שאני חושב זה שהתימכור של היפוניקס גבוהה מאוד בארץ כמו המון חברות שונות ולדעתי אין טעם להתעסק איתם בכלל.

אני לא הייתי רוכש את המגבר הזה ב2200 ש"ח.

פורסם

נכון שזהנשמע מצחיק אבל תבדקו ת זה במכשיריםאחרים ותראו שיש כאלה שכותבים את ה-RMS לפי שתי התקנים(הישן וה-CEA) .. ותראו את ההפרשים ב-RMS !!!

המדידה האמיתית היא לפי התקן הישן ולא לפי החדש..גם עלך האוריון כתוב 75*4 לפי תקן CEA!!!

וזה לא סתם שיש לJBL פיוזים של 30A ..זה בגלל שהוא לא מגיע ל104 RMS .. ותפסיקו לגרום לאנשים לחשוב שהוא באמת כזה חזק!!!! הוא לאאא!!!!!!

מה-JBL

הJBL הוא כן מגבר חזק....הוא עובד על 37V+\- שזה מתח גבוה מאוד... רוב המגברים שיצא לי לתקן מגברי הערוצים אם זה מגברים פשוטים או מגברים ממותג הם מגברים של 60-80W עבדו על מתח של 25-30V+\-

המגברים הכי חזקים בתווך המחיר הזה של 4 ערוצים

זה MAC AUDIO Z4200 הJBL 75.4 והאינפינטי המקביל שלו.

תמיר

פורסם

ואם מישהו יגיד שהאוריון לא איכותי אז שיפרוש לדוקים!!! כי הוא מדבר הרבה שטויות!!!

וד"א .. ההיפוניקס כן יותר איכותי בהרבה מה-JBL ..ואיך אני יודע..??? כי שמעתי את שניהם אחד אחרי השני...וגם האוריון הרבה יותר איכותי מה-JBL

חדל שטויות ויפה שעה אחת קודם!

כמו שאמרו פה לא מזמן, מבחינתי שיהיה תקן מייצג ואחיד שיציג את הנתונים ב "שמוליקים", לדוגמא ה JBL הוא 10 שמוליקים, וה אוריון הוא 7 שמוליקים....

לי לא משנה, מה שמשנה לי זה שיש תקן אחיד שעל-פיו נבחנים כל המגברים. שיהיה מתירני ככל שיהיה לפחות הוא קובע סטנדרט מסויים, ומי אמר מה אופי הבדיקה של הייפוניקס? מי אמר שהבידקה שלהם לא מתבצעת תחת 14.4 וולט ועד 1 אחוז עיוות? אולי הם לא רוצים לרשום שזאת הבדיקה בגלל שהבדיקה שלהם מתירנית בעצמה אבל המגבר חלש...

משני פיונים של 30 אמפר אפשר להעביר יותר מ 60 אמפר, ואם נניח לדוגמא שניתן להעביר 70 אמפר ב 14.4 זה אומר אלף וואט, ועכשיו נניח שהמגבר לא הכי נציל, עומד על 58 אחוזים. עדיין זה אומר שהוא מסוגל להפיק 580 וואט RMS, אם אני לא טועה אלו ההצהרות בשני גישורים.

זה ששמעת את שניהם לא אומר לאף אחד כלום! אני שמעתי מגבר של פלטינום אודיו מחובר לרמקולים טובים ומגבר של רוקפורד/אוריון לבחירתך מחובר לרמקולים שגם הייתי מגדיר כטובים.

נחש מה נשמע יותר טוב? מה שנשמע יותר טוב היה הרכב עם ההתקנה הטובה יותר והכיוונים הטובים יותר.

ושוב, אחרי כל הודעה שלך אני חושב שאני אומר את זה: תנקה את המקלדת נתקע לך המקש של הסימן קריאה! זה מציק בעין, מוריד מערך ההודעה ובאופן כללי סתם נראה ילדותי...

לילה טוב ושבוע טוב

גיר רובוטי יש אנשים שזה מתאים להם-למזלי אני אחד מהם

אופל קורסה 2003

• תוכן חדש...