Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7496 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא הבנתי, הוא זה שישפוט אותך?

בקש להשפט בפני דרגה גבוהה יותר. לא בפניו. לכל חייל יש זכות כזו.

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

• תגובות 54
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אכן לא הבנת.

מה שנאמר הוא שהקצין השופט הוא גם התובע. לא שמגיש הדו"ח ישפוט אותו.

מעבר לזה - נדמה לי שבבית דין זה כבר קש"ב. לא בטוח שיש אפשרות לסרב להישפט.

פורסם

הקיצר, באסה להיות חסה.

תודה לדוד סם שהסביר לי... :wink:

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם

תיקח עורך דין צבאי.

מישהי מהיחידה שלנו נתפסה על 130 קמ"ש בקביש של 90.

משהו כזה, ממש על סף של שלילה.

נקבע לה תאריך למשפט. אני לא יודע בדיוק מה היא עשתה אני רק יודע שהיא התייעצה עם עו"ד צבאי בחינם, אולי היא גם הלכה איתו למשפט.

העונש?

400 שקל מת"ש, ותנאי עד סוף השירות. (היא משתחררת עוד חודשיים).

ושם התפיסה הייתה וודאית, ממל"ז.

אני לא רואה שום סיבה שתיצא אשם. הייתי מערער על זה 20 פעם. מי הוא שיחליט שנסעתי מהר? אולי המד מהירות שלו לא מכוייל בכלל?

גם אם כן

מי אמר שהפער ביניכם נשמר כל הזמן ולא ירד?

יכול להיות שהפער הלך וקטן כשהוא נסע על 140, ואז הגעתם לרמזור כלשהו ואתה המשכת לנסוע ישר, אבל מישהו נכנס לנתיב שלו ואז הוא היה צריך להאט ולכן הוא לא הגיע אליך, ואז שוב כל הסיפור מחדש.

פשוט שערורייה אם תורשע.

תודיע פה מה נסגר.

מישהו יודע אם הוא יורשע, האם הנקודות יגיעו לרישיון האזרחי שלו?

Back to the original - NC again.

פורסם

למיטב ידיעתי - נקודות לא.

אבל לקצין השיפוט (באם הוא קש"ב, וכנראה שכאן הוא יהיה כזה) יש אפשרות לשלול את רישיונו - הצבאי והאזרחי.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

קודם כל, אתה תישפט בפני בית דין צבאי ולא בפני קצין שיפוט.

החסרון - הרשעה של בית דין צבאי תופסת גם באזרחי.

היתרון - בבית דין צבאי לתעבורה יושבים שופטי מילואים, כלומר אנשים שהם שופטים באזרחות, ולכן יש לך סיכוי לצאת זכאי, או לפחות לקצץ בחומרת העבירה.

אתה זכאי לעו"ד מהסנגוריה הצבאית. פנה אליהם בהקדם.

בסנגוריה הצבאית משרתים גם עורכי דין מעולים, שיעשו הכל למען הלקוח שלהם - אתה. אני עוד זוכר את "סנגור הלייזר" מהסנגוריה של פיקוד דרום ומפח"ש, שהצליח להוציא שניים זכאים, אחרי שנמדדו בלייזר.

היתה לי אלפא אדומה / היתה לי אלפא / היום אני נוסע / בדלתא לבנה.

פורסם

אם אתה יכול להרשות לעצמך עו"ד- לך על זה.

בכל מקרה, הקצין המתלונן חייב להוכיח מעל לכל ספק שאכן נסעת במהירות מופרזת. שאתה נסעת במהירות מופרזת- לא שהוא נסע.

זה שהוא נסע במהירות מפורזת- הוא כבר רשם, והודה בזה, אז אין בעיה.

זה שאתה נסעת במהירות מופרזת- תלוי בכמה דברים:

1. אמצעי המדידה כוייל לפני המדידה. (פה קבור הכלב, מבחינתו) הוא צריך להצהיר שהוא כייל את מכשיר המדידה. או להביא הצהרה ממי שכייל את מכשיר המדידה. לך אני אומר (וזה, כמובן, לא דבר שתאמר לו מראש), שאחרי שהוא יציג מסמך כתוב מאופל (נגיד), אתה תמיד תוכל לשאול "מתי בדקת את לחץ האוויר בצמיגי הרכב". שים לב- שינוי בלחץ האוויר משנה את המהירות בספידומטר. שים לב לעוד דבר- אם הנהג שלו, או קצין הירכב ביחידה בדק לחץ אוויר ביום טיפול (שכנראה הוא לא עושה כי זה רכב צמוד)- אפשר לתקוף את זה מכל כך הרבה כיוונים...

2. קשר עין רציף בין מי שביצע את המדידה לבין האובייקט. גם כאן קבור כלב. אם הוא כל הזמן הסתכל עליך- מתי הוא הסתכל על הדרך? לא יכול להיות שמישהו נוהג, וכל זמן הנהיגה שומר על קשר עין הן עם הספידומטר שלו, והן עם הרכב שהוא רודף אחריו, ותוך כדי זה מספיק גם לעבור נתיבים וכו'. גם את זה יהיה לו קשה להוכיח. חשוב ללחוץ עליו ככה שבסוף הוא יאמר משהו בשגנון "נסעתי 140 בכביש בינעירוני, תוך כדי שאני שומר על קשר עין עם רכב לפני, וגם מסתכל כל הזמן על הספידומטר, וגם עובר נתיבים בשביל להישאר אחרי הבנדיט הזה, ובכל זאת הצלחתי להישאר בחיים. תאמינו לי, הייתי צריך להיות טייס F16, לא במשטרה צבאית"

שים לב- למרות שמדובר במשפט צבאי, עדיין ההרשעה חייבת להיות מבוססת על הוכחות מעל לכל ספק. לא על הוכחות חלקיות , לא על הרגשות, לא על שום דבר פרט להוכחה מעל לכל ספק. גם השופט יודע את זה, ואם הוא שכח- תזכיר לו.

חוץ מזה, אפשר לתקוף את נושא ה"כיול" מהמון כיוונים. אם זה באמת חשוב לך, ואם העורך-דין שלך ירצה עזרה ממהנדס רכב, אתה מוזמן לפנות אלי בה"פ.

...ובלי קשר לכלום- בחייאת רבאק- תוריד ת'רגל מהגז...

אסף.

פורסם

מה שאני כותב פה הוא מידע מלפני מספר שנים ויתכן וכבר לא רלבנטי.

אחד ההבדלים במדידת מהירות בין משטרה כחולה למשטרה צבאית הוא שבעוד ושוטר כחול חייב לתת סימוכין של מכשיר מדידה ע"מ לתת לך דו"ח על מהירות מופרזת (מצלמה, ממל"ז), שוטר צבאי יכול לעשות זאת על סמך נסיעה אחריך ובדיקת המהירות בספידומטר שלו.

פעם לפחות זה עבד ככה. צודק? ממש לא. מה שכן, תכין לעצמך קו הגנה שכולל את כל מה שנאמר כאן (כיולים וכד'), תציג את הטענות שלך בצורה הכי אינלגנטית שתוכל ותקווה לטוב. אם יש משהו שכולנו יודעים זה שהיגיון זה לא הצד החזק בצבא.

בהצלחה.

[LEFT][B][FONT=Times New Roman]Damn it boy, you are about as useless as a cock-flavoured lollipop.[/FONT][/B] [FONT=Times New Roman][I]Coach Patches O'Hulihan[/I][/FONT][/LEFT]

פורסם

תגיד, זו לא יכולה להיות בעיה שסרקת מסמך שמסווג "שמור" (להבדיל מבלמ"ס)? אולי כדאי שתוריד את הדו"ח שסרקת כדי לא להסתבך סתם.

פורסם

שלום לך חייל נחמד.:-)

מנסיוני (אחרי מספר שנים בקבע..) יש לך אפשרות לפנות לפרקליטות הצבאית ולהתייעץ עם פרקליט צבאי.

ספר לו את כל הסיפור כולל הטיפים שקיבלת מחברי הפורום כגון"מהירות עקיפה,האטה...(ראה תגובת "TB")

ויהיה בסדר.הוא כבר ידריך אותך מה לעשות.

רק תזדרז!!

בהצלחה.

דודו

31.5 ק"גמ ו מ נ ט!!!

156 סוסים אלכוהוליסתים

172 סיבות לחייך:wink:

206XS 110 (רכב ראשון)

פורסם

חייך אכלת אותה...

לצערינו בצבא אין צדק ,אני קיבלתי 20 יום ריתוק ,כ9 מהם בתוך החפש"ש .

העברה היית לכאורה עקיפה,בתחלס עברתי נתיב ראיתי שאי אפשר לעקוף וחזרתי .

הרכב מולי היה משטרה צבאית.....

נשפטתי וכאמור קיבלתי 20 יום ריתוק למען יראו ויראו.......שום טיעון לא עזר.

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

כנראה שאחד הצעדים החשובים זה לפנות לפרקליטות הצבאית ולהתייעץ איתם אני יכתוב גם פה מה אמרו לי שם...

בכל מקרה תודה רבה על כל העצות

פורסם
הכי חשוב!תחזור לדווח בפורום איך זה נגמר :wink: .

שמישהו יסביר לי פעם אחת ולתמיד מה כל כך חשוב ב"לדווח איך נגמר" ?

מה אתם ? חפ"ק ? חייבים עדכון שוטף לגבי הסד"כ וזירות הלחימה ?

או שיש לה"ן אחרי , כדי להכניס את זה לתורת הלחימה של הפורום ?

ירצה - יספר לנו , לא ירצה - שיהיה בריא... :?

• תוכן חדש...