Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7521 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אין סיבה.

בזמן שגיר אוטומטי נמצא בניוטרל עלול להיגרם נזק לגיר מכיוון שאכן משאבת השמן לא עובדת.

וכמובן הסיבה הבטיחותית - אם תידרש האצה פתאומית, יבוזבז זמן גדול שעלול להיות קריטי, על הכנסת הבורר לדרייב, היסוס הגיר בשילוב, ולבסוף שילוב הגיר, המלווה לא פעם בבלאי עקב השילוב המהוסס וה"ברוטאלי".

חפש שרשור שפתח צביקה מצביקה קרבורטורים לפני כמה חודשים, דובר על עניין צריכת הדלק רבות.

או לקצר דברים - כאשר המנוע לא נמצא בטווח סל"ד סרק, הגיר משולב להילוך ואין לחיצה על דוושת התאוצה - צריכת הדלק אפסית. המנוע דוחס אוויר ולא תערובת אוויר-דלק.

המשך שבוע טוב

אלעד

יתרה מזו - בניוטרל יש צריכת דלק כי המנוע מזרים מעט דלק על מנת להשאיר את סיבובי הסל"ד...

ובהילוך ללא לחיצת גז אין בזבוז של דלק.

אבל אין לי מושג במכניקה ככה שתשאל מישהו אחר :)

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
יתרה מזו - בניוטרל יש צריכת דלק כי המנוע מזרים מעט דלק על מנת להשאיר את סיבובי הסל"ד...

ובהילוך ללא לחיצת גז אין בזבוז של דלק.

אבל אין לי מושג במכניקה ככה שתשאל מישהו אחר :)

טוב קצת קשקשתם

המנוע אותו מנוע ופועל אותו דבר בניוטרל ובהילוך.

בהילוך הוא חייב לייצר קצת יותר מומנט כדי לסובב ולערבל את השמן בממיר-המומנט של הגיר.

מצד שני הסל"ד טיפה נמוך יותר מאשר בניוטרל.

יצרני רכב (אופל) מנסים לבנות תיבות שכשאתה עוצר ברמזור מכניסות לבד את הגיר לניוטרל, ומיד משלבות להילוך כאשר אתה מרפה מהברקס. המטרה היא הפחתת צריכת הדלק, ומכאן ברור שבניוטרל צריכת הדלק יורדת.

לגבי הטיעון של "לא בטיחותי לשים בניוטרל כי נאבד זמן יקר כשנצטרך לנסוע פתאום...." נו באמת, ומה עם גיר ידני? יחכה בהילוך עם קלאץ' לחוץ ליתר בטחון?

פורסם
טוב קצת קשקשתם

.

לגבי הטיעון של "לא בטיחותי לשים בניוטרל כי נאבד זמן יקר כשנצטרך לנסוע פתאום...." נו באמת, ומה עם גיר ידני? יחכה בהילוך עם קלאץ' לחוץ ליתר בטחון?

כן

מאותה הסיבה !

What's the first rule when into a man's car ?

RESPECT a man's car the man RESPECT you !

פורסם

נהג רגוע, אתה טועה ומטעה , בגלישה עם הילוך משולב ללא נגיעה בגז במערכות הזרקה הצריכה יותר נמוכה מניוטרל בוודאות.

הנושא כבר נידון בפורום - אתה מוזמן לחפש ולקרא על הנושא.

אתה גם מוזמן לחבר שעון AIRFUEL ולראות איזה קריאה הוא נותן לך בניוטרל ( רץ על כל הסקאלה ) ובגלישה בהילוך בלי לגעת בגז ( שוכב עד הסוף עד כבוי! )

לא יודעים לא כותבים, עסק?

ואני באמת לא מבין את השאלות האלו... אבל זה אולי אני.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

כל כך הרבה שטויות לא ראיתי מזמן בפורום...

אם אתה רוצה אתה יכול להעביר להילוך המתאים מבחינת הסל"ד . (נקודה).

מבחינת צרכת הדלק (אל תמשוך עד 6000 סל"ד).

נ.ב.

אחד הרכבים שהיו ברשותי בתחילת הדרך היה סקודה פבורית שעבר כל בדיקה אפשרית לטוב ולרע (בסופו של דבר נמכר עקב תאונה (לא מוות), לא שלי ישנתי בבית שדפקו לי את האוטו בחנייה הבני דודים שלנו המבין יבין).

הסיפור המצחיק הוא שחסכתי בדלק בירידות של חיפה בנויטרל לאחר מכן בירדות של הכינרת.

התוצאה : א. חסכתי בדלק בצורה יחסית משמעותית ( כמה ליטרים טובים).

ב. בסוף הירידה של טבריה התחלתי להריך ריח של גומי שרוף, וא ממש לקראת החוף לא הצלחתי לעצור ברמזור למזלי לא היו רכבים ירדתי לחניות חול/אפר/אבנים ונאלצתי לעצור בעזרת ארמברקס (בצלחת יפה מאוד דרך הגב). בקיצור הברקסים התחממו כל כך שהם הפכו להיות "רכים" נתתי לרכב לנוח עד שיתקרר ואז בדרך חזרה לתל אביב עצרתי כמעט רק בעזרת המנוע כדי לתת להם להתקרר כמו שציך.

אז הנקודה שלי היא: לנהוג כמו שלימדו אותנו כי בסוף ביזבזתי את הדלק שחסכתי וירידות ואפילו הרבה יותר בבלימות מנוע.

front :kicker ks65.2 HU:jvc 810

woofer:soundstream r12sq 600rms

amp:hifonics titan 4ch, mono: solidaudio f10d

פורסם

מקס, ירידה בניוטרל מבזבזת יותר דלק, לא חסכת כלום, בזבזת יותר.

ובקשר לעמידה במקום בשביל שהברקסים יתקררו, זה לא בריא לצלחות, זה מעוות אותם.

פורסם
נהג רגוע, אתה טועה ומטעה , בגלישה עם הילוך משולב ללא נגיעה בגז במערכות הזרקה הצריכה יותר נמוכה מניוטרל בוודאות.

אתה גם מוזמן לחבר שעון AIRFUEL ולראות איזה קריאה הוא נותן לך בניוטרל ( רץ על כל הסקאלה ) ובגלישה בהילוך בלי לגעת בגז ( שוכב עד הסוף עד כבוי! )

ליביו

אין לי שעון כזה ואני לא יכול לבדוק, כמו כן, מחשב הדרך לא פעיל מתחת ל 30 קמ"ש.

בכל אופן אשמח אם תסביר למה זה קורה, כי לי זה לא נשמע הגיוני.

מן הסתם צריכת הדלק בגלישה היא בטח באזור ה ליטר ל 5 ק"מ, ואילו בניוטרל זה אינסוף ליטרים לאפס ק"מ.

בכל אופן דיברתי על עמידה ברמזור, כאשר חלק אחד בממיר המומנט סטטי (מחובר לגלגלים) והשני מסתובב מולו. במצב גלישה שני החלקים מסתובבים, ולא נדרש כוח כדי לערבל את השמן. לכן לדעתי צריכת הדלק (דלק פר זמן) יהיה זהה בגלישה ובניוטרל, ללא עדיפות לאף אחד מהם.

לגבי ניוטרל בירידה, זה חוסך דלק רק אם הירידה מתונה, והתנגדות האוויר מונעת מהרכב להאיץ, ללא נגיעה בברקס. אם ממילא נוגעים בברקס אז כבר עדיף לשלב להילוך, מה שעוזר למנוע שחיקת רפידות וסיכון חיים... וגם נותן למערכת הזרקת הדלק לנתק לאפס את אספקת הדלק. ואז היית מגלה שהרכב לקח אפילו פחות דלק בירידות לכנרת/שער-הגיא, וגם לא שחקת את הרפידות שלך.

פורסם
כל כך הרבה שטויות לא ראיתי מזמן בפורום...

אם אתה רוצה אתה יכול להעביר להילוך המתאים מבחינת הסל"ד . (נקודה).

מבחינת צרכת הדלק (אל תמשוך עד 6000 סל"ד).

נ.ב.

אחד הרכבים שהיו ברשותי בתחילת הדרך היה סקודה פבורית שעבר כל בדיקה אפשרית לטוב ולרע (בסופו של דבר נמכר עקב תאונה (לא מוות), לא שלי ישנתי בבית שדפקו לי את האוטו בחנייה הבני דודים שלנו המבין יבין).

הסיפור המצחיק הוא שחסכתי בדלק בירידות של חיפה בנויטרל לאחר מכן בירדות של הכינרת.

התוצאה : א. חסכתי בדלק בצורה יחסית משמעותית ( כמה ליטרים טובים).

ב. בסוף הירידה של טבריה התחלתי להריך ריח של גומי שרוף, וא ממש לקראת החוף לא הצלחתי לעצור ברמזור למזלי לא היו רכבים ירדתי לחניות חול/אפר/אבנים ונאלצתי לעצור בעזרת ארמברקס (בצלחת יפה מאוד דרך הגב). בקיצור הברקסים התחממו כל כך שהם הפכו להיות "רכים" נתתי לרכב לנוח עד שיתקרר ואז בדרך חזרה לתל אביב עצרתי כמעט רק בעזרת המנוע כדי לתת להם להתקרר כמו שציך.

אז הנקודה שלי היא: לנהוג כמו שלימדו אותנו כי בסוף ביזבזתי את הדלק שחסכתי וירידות ואפילו הרבה יותר בבלימות מנוע.

נסיעה בניוטרל בירידות - לא רק שמעידה על חוסר הבנה (אפילו טמטום) , מסוכנת לך ולסובבים אותך בכביש - אלא אף בניגוד לחוק.

בתור עונש אני רוצה את כל העצים בפורום מסויידים בלבן עד גובה מטר . מסדר בשעה אפס שתיים אפס אפס אפס אפס.

כמו כן , למחר בבוקר , חמש מאות פעם את המשפט (כולל לשים שלט מאיר עיניים בש"ג) :

בלם היד אינו ארמברקס (ARMBRAKES) אלא הנדברקס (HANDBRAKES). משיכת הידית מתבצעת באמצעות היד ולא באמצעות הזרוע.

זוז !!!!!!!!!!!!!

פורסם

לפותח השרשור -

אם אתה מדלג על הילוכים בהאצה יש לך סיכוי מצויין לגמור את הקלאצ' מהר מאוד ובאמת שלא הרווחת כלום.

אם אתה מדלג על הילוכים בזמן תאוטה, נאמר היית בהילוך רביעי והגעת לפניה חדה - בולם כשאתה עדיין בהילוך רביעי משולב ואז מוריד לשני - לא עשית שום נזק לגיר... מה שכן גם לא חסכת כלום.

מוטי

פורסם

לא יודעים לא כותבים, עסק?

ואני באמת לא מבין את השאלות האלו... אבל זה אולי אני.

ליביו

יש להבדיל בין 2 מקרים:

מקרה 1: גלישה בהילוך משולב (ידני או אוטומט, לא משנה) כאשר הסל"ד מעל סרק (נניח 1000 סל"ד ומעלה) ללא נגיעה בגז.

במקרה זה ברכב הזרקה אין צריכת דלק ב-כ-ל-ל. המזרקים נסגרים לחלוטין וצריכת הדלק אפס ליטר ל100 קילומטר.

המנוע ממשיך להסתובב בגלל שהוא מחובר לגלגלים דרך הגיר, זה הכל.

אם ישימו ניוטרל במקום להשאיר הילוך משולב - הסל"ד ייפול עד סרק, ושם כבר המחשב יתחיל להזריק דלק כדי לשמור על סרק. לא הרבה דלק, אבל עדיין כמות ניתנת למדידה. (כ-0.8 ליטר לשעה בקורולה)

מקרה 2: עמידה ברמזור בגיר אוטומט, משולב ל-D.

כאן בהחלט יש צריכת דלק, וייתכן שהיא יותר גבוהה מהצריכה באותו מצב ב-N - אבל ההבדל זניח וה"מכה" בשילוב חזרה מ-N ל-D שוחקת חלקים בגיר שעלות תיקונו גבוהה בסדר גודל מכל הדלק שייחסך ע"י שהייה בניוטרל.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

בקיצור ולעניין,

כאשר אני במצב עמידה יש צריכת דלק? ניוטרל או הילוך יש צריכה?

והאם יש הבדל בצריכות באוטומט או ידני

קצת לא מובן כל השרשור

פורסם

לשמר היקר ולכל חברי היקרים שמשמיצים פרטים חשובים שנכתבו...

ציתות : "אחד הרכבים שהיו ברשותי בתחילת הדרך היה סקודה פבורית שעבר כל בדיקה אפשרית לטוב ולרע "....

תבינו מזה למה עשיתי את זה...

אז לדעתי שמר התלונה מבוטלת... עקב ראויות חדשות.

נ.ב.

מאז גדלתי וצברתי ידע רב (אפשר להגיד לצערי כי את רוב הידע צברתי עקב בעיות), וכן אני יודע שהמעשה לא כל כך חחכם אבל אני בטוח "שבפעם הראשונה שנהגתם ללא מורה נהיגה אז לא בדיוק שיחררתם את הקלאץ' בזמן...(ז"א שכולנו לומדים תמיד דברים חדשים בעיקר בפעמים הראשונו על ההגה).

פורסם

א ב ל . . .

לחייל צעיר ופעור סולחים בחצי השנה הראשונה מכיוון שהוא לא יודע את החוקים.

אז פה אני צריך לגשת לנציג קבילות המכונעים...

• תוכן חדש...