Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

התקנת מד-חום לפונטו 03'


dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7497 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מישהו יכול לכוון אותי למקום שיתקין לי מד חום לפונטו (כי הגאונים באיטליה הגיעו למסקנה שלא צריך, ככל הנראה)? הדבר היחיד שיש שם זה מנורה שנדלקת רק אחרי, כאילו: "לפני שניה היית צריך לכבות ת'מנוע!".

בכל מקרה, אני צריך מקום במרכז (בין ראשל"צ לב"ב) שיכול לשים לי שעון כזה בפחות מ250 ש"ח כולל הכל (שיהיה פשוט, מכני ואמין. לא משהו מהודר עם ניאונים).

תודה לעונים.

אני לא נוסע מהר, אני טס נמוך!

פורסם

מה? איזה? איפה? לאן אני מחבר במנוע?

יש לי ידיים טעכניות אבל אני לא יודע מה לקנות ואיפה, ויותר גרוע- איך אהיה בטוח שלאן שאני מחבר זה אמין?

אני לא נוסע מהר, אני טס נמוך!

פורסם

קראתי, נדמה לי שהבנתי- שורה תחתונה, אני הולך לחנות לאביזרים, קונה עצמאית שעון לא מכאני (מה זה אומר, דיגיטלי?), מקווה שהמוכר גם יידע לכוון אותי למקום החיבור במנוע עצמו (עדיין לא ברור לי אם בפונטו זה יהיה צמוד לגוף המנוע או במים או בכלל יש מקום מיוחד לזה), ואז כל שנותר הוא למצוא מקור מתח, להשחיל את החוטים ולמקם לי אותו איפהשהוא באיזור הדש-בורד.

 

רק דבר נוסף- ניתן לחבר אותו לאורות, כלומר בלי קשר למתח שהוא מקבל על מנת לעבוד, כשאני מדליק בערב את אורות הרכב, גם זה יידלק בנוסף לשאר השעונים. אפשרי?

אני לא נוסע מהר, אני טס נמוך!

פורסם

בפיאט פונטו "ספייס" שלך יש מע' החשמל ממוחשבת וכוללת מחשב מרכזי (body computer), מחשב

ABS, מחשב כריות אויר, לוח שעונים ממוחשב ו2 תיבות חשמל ראשיות הכוללות ממסרים ונתיכים רבים.

בהתקנה עצמית וללא ידע כמו שלך אתה מסתכן בגרימת נזק למכונית. גש למכון ספידומטרים מקצועי לבצוע כל המלאכה ואני חושב שזה יהיה גם מעל 250 ש"ח שאתה מקציב.

לשאלתך השניה, אכן מחברים תאורה לשעון הנדלקת עם הדלקת אורות ואפילו אותה יש לדעת כיצד לחבר כדי שלא תידלק נורת תקלת אורות בגלל שחברו תאורת השעון לא נכון.

דרך אגב, מכוניתך הייתה רכב השכרה או ליסינג?, כי רק הם דרשו לקנות רכב בזול ללא אבזור מינימלי.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

היי רפי,

 

אכן הרכב מהשכרה, אבל ביננו- מצחיק שיצרן רכב מוציא מידיו רכבים עם רמת אבזור כה נמוכה. היית מצפה שפונקציות מעט יותר משוכללות (כגון CITY להקלת הגה הכח) יורדו במידה ועולה הצורך לחסוך, ולא עזרים קריטיים כמדחום.

בכל אופן, לא הבנתי איך אני עלול לגרום נזקים למחשב ולמערכותיו אם אני מחבר את המדחום באופן חיצוני ובלתי תלוי לחלוטין בכל מערכת שהיא ברכב. אני פשוט מוסיף על גוף המנוע (או בצמוד אליו), ולא במקום או דוחף את זה איפה שלא צריך.

אני לא נוסע מהר, אני טס נמוך!

פורסם
. הזהר רק בחבור נורת תאורת השעון חום.

בברכה - רפי לין :-)

ממה יש להיזהר?

אני עוד לא חיברתי את הנורה שלי, יש לך איזו המצלה לחיבור טוב רפי?

למכירה:כויל ל 205 בה"פ.

מחפש: שעון סל"ד+ פיג'ו205 לפירוק

פורסם

אורות החנייה בפיאט פונטו ספייס עוברים דרך מחשב המרכזי (מחשב מרכב) שברכב כך שאם מופר האזון בין הנורות עקב עומס חשמלי שונה בגלל נורה שרופה או בגלל שנוספת עוד נורה (של השעון) תידלק נורת בקרת האורות הכתומה שבלוח השעונים. לכן יש להתחבר, לצורכי תאורת שעון החום, אל החוט המזין את תיבת הנתיכים שבתא הנהג לפני הכניסה אל מחשב המרכזי ולא ביציאות ממנו.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

אה טוב אצלי אין מחשב רכב ב 205.

יש לך מושג אם יש פיוז שמקבל מתח רק כאשר אני מפעיל את האורות? או שאין חיה כזו בדרך כלל.

אני פשוט רוצה שאור השעון יפעל רק כשאני מדליק את האורות.

למכירה:כויל ל 205 בה"פ.

מחפש: שעון סל"ד+ פיג'ו205 לפירוק

×
×
  • תוכן חדש...