Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הזרקה עקיפה VS הזרקה ישירה..?!??

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7520 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
גם בבנזין הרי אתה בסופו של דבר מביא את הדלק לתא הבעירה-שם מתרחשת "העבודה"(פיצוץ).

למה לא להזריק את הדלק כבר בקצה הסעפת (כמו הההזרקה העקיפה בבנזין) ולהכניס אותו לתא הבעירה כבר עם האויר??

אמיר, עקרון פעולת מנוע דיזל שונה מבנזין, במנוע דיזל אין מצת, הדלק ניצת עקב הזרקת הסולרבלחץ מאוד גבוה, בזמן הדחיסה לתוך חלל תא השריפה, ושריפה דטונטיבית מתחילה להתרחש.

בל נשכח- יחס דחיסה במנועי דיזל נע בין 16/1 לבין 23/1 כאשר בהזרקה ישירה היחס נוטה להיות נמוך יותר 16-19/1.

בבמנועי בנזין, בין אם הזרקה ישירה או הזרקת סעפת (עקיפה כמו שאתה קורא לזה) יש מצת שמצית את התערובת, והדלק מוזרק בזמן היניקה עוד לפני עבודת הדחיסה.

עכשיו, כבר נגענו בנקודה שהמער' עצמה יקרה לתיקון ולייצור, אך רשמת שהיא נפוצה במנועי הדיזל!?

הכיצד? למה להשקיע כספית/הנדסית דווקא בדיזל ולא בבנזין?

כמעט כל מנועי הדיזל שמיוצרים כיום, הם הזרקה ישירה עם מסילה משותפת.

זה עניין של תיקני זיהום אויר. המערכות הישנות לא מסוגלות לעבור את התקנות המחמירות משנה לשנה.

כמו כן חשוב לזכור שמנועי דיזל מזהמים פחות ממנועי בנזין, ואחזקתם זולה יותר מבנזין, לכן המגמה הכללית.

מספר תגובות ל kd2:

תקרא שוב את השרשור (ואולי תתקל בתגובה של ג'יפולוג), ותבין שיש מושג כזה הזרקה עקיפה במנועי דיזל.

משקעים בסעפות ובשסתומים נגרמים עקב אדי שמן של מערכת הנשם, כך שבמנועי הזרקת בנזין ישירה ניתן למצוא את אותם המשקעים.

פינוי חום זוהי בעייה שולית במנועי בנזין (למעשה אין בעיה כלל לעומת מנועי הדיזל). והזרקה ישירה לא נותנת ולא אמורה לספק פיתרון לעניין.

ובאוירה חיובית...לגבי הדיוק, העירבול וההפסדים ...אתה צודק.

פורסם

דניאל, תודה על תשובה כל-כך מקצועית.

KD2 כנ"ל.

הבנתי מה היה חסר לי. פשוט מרוב סלט שנוצר לי בשרשור התעלמתי מאותו אביזר שמהווה את השוני הגדול-המצת!

מכאן ששאר ההסברים ליישום ההזרקות השונות במנועים השונים מובן!

תודה

אמיר.

פורסם

דניאל אתה צודק לא הייתי מדוייק אך רציתי להבהיר שמנועים בעלי הזרקה לא ישירה יוצרו מזמן הם פחות יעילים ולא משמשים מכוניות משאיות ושאר כלי תחבורה נכון להיום!

זה שפעם הם יוצרו במהדורות מוגבלות ונמצאו לא מתאימים לצרכים של התחבורה המודרנית לא חובה להזכיר אותם אך למען הדיוק וההיסטוריה צודק טעות שלי!

משקעים הם לא רק מהנשמים הם גם תוצאה של דלק לא טוב בשילוב עם חום רמת עיבוד פני השטח של השסתום ,זיהום בדלק שעובר את המסנן ומשקעים ממחזורי השריפה הקודמים.

אך לרוב ממשקעי שמן!

• תוכן חדש...