Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7543 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בקר טוב

באסטרה שלי (שנת 2001 נפח 1600) העברת ההילוכים לא חלקה כמו שהיתה. 73k ק"מ

לא משהו היסטרי ברמה של מכות או חבטות אבל יש "נקישה" במצבים מסויימים בין שלישי לרביעי.

הבנתי ש:

א: בזמן החלפת שמן גיר אוטומטי לא יוצא כל השמן אלא רק כ4 ליטר (במע יש 7 ליטר)

ב: יש מה שנקרא -פלאשינג- על ידי ציוד מיוחד .

מי מכיר מי יודע האם זה מומלץ?

עליי לציין שהגיר תקין. אני רק אוהב שהוא עובד מושלם ורוצה שימשיך להיות תקין....

תודה על תשובות מוסמכות:)

פורסם

א: בזמן החלפת שמן גיר אוטומטי לא יוצא כל השמן אלא רק כ4 ליטר (במע יש 7 ליטר)

ב: יש מה שנקרא -פלאשינג- על ידי ציוד מיוחד .

מי מכיר מי יודע האם זה מומלץ?

:)

א. נכון, לא יוצא כל השמן מת"ה. כ3 ליטר נישארים בממיר מומנט ובאקומולטורים.

ב. ביצוע פלשניג ממומלץ מאוד. מנקה ביסודיות את כל השבבים והשמן הישן ומחליף בחדש.

יתכן שיפור באיכות העברת ההילוכים.

פורסם

אין פה שום פלאשינג, פלאשינג זו שטיפה פנימית עם חומר.

פשוט המכונה הזאת במקום לפתוח בורג ניקוז ולהחליף בצורה סטנדרטית את השמן, מה שמאפשר החלפת 60-70% מהשמן בלבד, במקום זה מכניסים צינורית דרך פתח המילוי של השמן גיר והמכונה שואבת 90-95% מהשמן מהגיר ,ואז ממלאים חדש.

רצוי לבצע החלפה רגילה ואז אחרי שבוע-שבועיים להחליף שוב.

פורסם

שעושים טיפול לגיר ועושים החלפת שמן גיר אז מחליפים גם את הפילטר של הגיר! אם הגיר אוטומטי אז יש פילטר גיר. בשביל להחליף את הפילטר גיר אתה צריך לפתוח את הקרטר של הגיר ואתה תראה את הפילטר!

מומלץ מאוד להחליף שמן ופילטר גיר משהו כמו כל 50K

עזוב אותך מה ממליצים בספרים... ספר רכב של פג'ו כתוב להחליף שמן מנוע כל 30K (ראית פעם איך נראה שמן מנוע שעשה 30K?)

אם יש לך עוד שאלות אתה מוזמן לפנות אלי בה"פ ואשתדל לעזור לך כמה שאוכל

פורסם

באופל אסטרה לא ניתן לפתוח מלמטה את הקרטר -לפחות לא בשלי דגם 2001

ולכן זה מצריך פירוק הגיר על מנת לנקות פילטר ומשאבה. דבר שאני לא מתכוון לעשות כי הגיר בעצם תקין

אני מחפש דרך לשמור את הקיים

פורסם

מישהו יודע בוודאות באופל אסטרה 1.4 שנת 96 אוטומטית האם יש דרך פשוטה לנקות פילטר והאם צריך בכלל?

כי הייתי פעם גם כן במוסך המרכזי לצורך החלפת שמן, הוא הוחלף והמחיר היה זול(אפילו לUMI) ולכן הבנתי שהם רק רעננו ולא ניקו שום פילטר כנראה

עד מתי ספטמבר 08.:(

פורסם

לא נשמע הגיוני בכלל שאין גישה לפילטר גיר ע"י גישה חיצונית ושצריך לפרק הגיר בשביל זה!!!

טיפול לגיר אוטומט הוא גרם שגרתי שעושים באופן שוטף

שוב... לך למוסך.. (המלצה שלי שתלך למוסך אמין וטוב ולא מורשה!!) אם תצטרך יעוץ לגבי מוסך אני מבטיח לעזור או שרפי כבר יכוון אותך!

כאמור לך למוסך ותבקש מהם שיעשו לך החלפת שמן+פילטר גיר!

סתם שתדע לידע כללי

גלון שמן גיר של ACDELCO זה שמן מעולה ונמצא אצלי בלאנטיס עולה 50 שקל לגלון אצל הפרסי

ופילטר גיר+אטם (בא ביחד) עולים בסביבות ה 100-150 ש"ח (תוודא בקפדנות שמביאים לך פילטר ואטם מתאימים!)

ועבודה של מוסך (הטיפול לוקח משהו כמו שעה שעה וחצי אם לא מחפפים) יעלה לך סביב ה 150 ש"ח

ככה שאם דורשים ממך בין 300-400 ש"ח לך על זה ושיהיה בהצלחה

אל תשכח לעדכן

פורסם
לא נשמע הגיוני בכלל שאין גישה לפילטר גיר ע"י גישה חיצונית ושצריך לפרק הגיר בשביל זה!!!

לא נשמע הגיוני כי אתה לא מתמצא בנושא כלל. ישנם הרבה תיבות הילוכים ללא גישה למסנן כלל, אלא ע"י פירוק התיבה לגורמים.

ביצוע החלפת נוזל ת"ה אוטו' 3 פעמים ברציפות (נסיעה קצרה בין החלפה להחלפה) תבצע באופן דומה את פעולת מכשיר 'הפלאשינג'. אך עדיין לדעתי המכשיר יבצע עובדת ניקיון טובה יותר.

ישנם יצרני רכב שמנחים להחליף את הנוזל תיבת ההילוכים עם המכשיר 'פלאשינג' באופן תקופתי ויזום.

פורסם

באופל מהמודלים המדוברים יש גיר שנקרא AW 60-50 או AW 60-40 במנועים הקטנים יותר.

פילטר שמן אינו ניתן להחלפה ללא פירוק הגיר!

אפשר להחליף את כל השמן בגיר. עושים כך:

1. מרוקנים שמן.

2. מוסיפים את כמות השמן שרוקנו.

3. מניעים את הרכב (בפארקינג - כמובן, ובלי חוכמולוגים שמעבירים לדרייב או רוורס).

4. פותחים את פקק הריקון בתחתית הגיר ובמקביל מוסיפים שמן חדש לגיר, עד שהשמן שיוצא מהגיר יוצא בצבע חדש (היתברברתי עם הצבעים והגדלים אחרי המילה "במקביל" - יסלחו לי מארגני הפורום).

5. אם הגיר יסתובב ללא שמן - השם יקום דמו... ולכן להקפיד שניכנסת כמות שמן לא פחות מהכמות שיוצאת. זה מחליף מכשיר דיאליזה ששואב שמן ועולה כחמש ספרות..

6. כדאי לעשות את זה עם עוד מישהו, כדי שיוכל לכבות מנוע מייד במקרה של אזעקת אמת.

פורסם
4. פותחים את פקק הריקון בתחתית הגיר ובמקביל מוסיפים שמן חדש לגיר, עד שהשמן שיוצא מהגיר יוצא בצבע חדש (היתברברתי עם הצבעים והגדלים אחרי המילה "במקביל" - יסלחו לי מארגני הפורום).

5. אם הגיר יסתובב ללא שמן - השם יקום דמו... ולכן להקפיד שניכנסת כמות שמן לא פחות מהכמות שיוצאת. זה מחליף מכשיר דיאליזה ששואב שמן ועולה כחמש ספרות..

6. כדאי לעשות את זה עם עוד מישהו, כדי שיוכל לכבות מנוע מייד במקרה של אזעקת אמת.

אפשר גם לפתוח את צינור חזרת השמן מהמקרן שמן (cooler), במקום פקק הריקון. זה מבטיח את שטיפת הממיר מומנט באופן יסודי.

בכל אופן, כדאי להשאיר את ביצוע הפעולות האלו למקצוענים בלבד!

• תוכן חדש...