Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7583 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האם הסדרה Z נחשבת למגבר טוב?

מוזר שבארה"ב אף אחד לא מכיר אותם בכלל, איך זה יכול ליהיות אם זו אמורה ליהיות חברה טובה ומכובדת?

פורסם

זו חברה סבירה, בטח שלא מכובדת,

Z-זו סידרה נמוכה.

זה יותר טוב מזבל סיני, אבל לא ברמות הגבוהות.

עדיף שתסתכל על המוצרים פרטנית , אני יודע שz4100 וגם z4200 ,

נותנים תמורה מעולה למחיר.

ZZR

פורסם

המחיר הוא כ800 ש"ח ל4100 ו כ1000 ש"ח ל4200.

תרומה מעולה? (זבל סיני עולה 300)

ברור לי שלא מדובר ברמות גבוהות.... אבל איך זה שאפילו לא מכירים אותם בארה"ב בכלל? (מוזר מאד וחשוד)

Lanzar,Lightning,Boss .... ודומים

את כולם מכירים למעשה 95% מהיצרנים שנמכרים בארץ מכירים שם וגם מדרים.

את Macaudio לא מכירים בכלל.

פורסם

אז דעתך היא עדיין שהחברה הזאת שווה משהו? לא זבל?

או אני ישאל אחרת החברה כן מכובדת?

השם לא נחשב פחות טוב מלזר, בוס, מגנט..? שגם הם עממיים

פורסם

אז דעתך היא עדיין שהחברה הזאת שווה משהו? לא זבל?

או אני ישאל אחרת החברה כן מכובדת?

השם לא נחשב פחות טוב מלזר, בוס, מגנט..? שגם הם עממיים

עזוב את מידן מל .

חוץ מלהגיד זבל על כול מוצר שהוא שומע הוא לא עושה כלום ,הוא צריך להחליף את מבקר המדינה.

מאק אודיו חברה טוב ,לי יש מגבר ישן שלהם ועד שהחלפתי לjbl ממש נהנתי ממנו .

אם אתה מרוצה אז לא משנה מה אחרים אומרים.

חתימה עד 3 שורות.

פורסם

עמית נחמד שאתה לא מבאס :9

האמת אבל שהתבלבלתה.. אני רציתי לוודא שזו חברה לא משהו

תקרא למעלה מה אני רושם לגבי החברה הזאת בארה"ב.

סתם מוזר שבארץ זה יחסית פופולרי ושם אפילו לא מכירים את השם בעוד שאת שאר החברות ה"בסדר" שהזכרתי כן מכירים.

סבבה על ה jbl

הייתה אומר שjbl רמה אחת מעל כל החברות המוזכרות פה?

פורסם

לא מכירים את המק-אודיו בארה"ב כי אין ככל הנראה לבעלים של החברה אינטרס שיכירו בה או שאין הם מוכנים להשקיע את עלויות ההחדרה לשוק.

מק-אודיו, מגנט ופייז שיכות לקבוצת אודיווקס(AUDIOVOX) שרכשו את הקבוצה האירופית מחברת רקוטון לאחר הגעתה לצ'פטר 11.

בין המותגים שמחזיקה אודיווקס בארה"ב הם ג'נסן, פייל ופייז לינאר האמריקאית (לא מדובר בפייז אוולושון הגרמנית) ולכן יש להם דריסת רגל בטווח מוצרי הבג'ט והתנהגותם מראה שאין הם רוצים או מוכנים לשאת בעלויות הדרושות להחדרת מותגי מיין-סטרימים לשוק.

סתם בשביל אנקדוטה... תראו מה כתוב באתר של פייז:

http://www.phase-linear.de/produkte.asp?p=subwoofer&grp=6&view=landing&lang=EN

"Probably the most impressive experience is the low bass - because these are the very power units to allow the sound of the music to reverb with such powerful volume, rounding off the deep sounds in the car in the most effective manner. Mac Audio has a wide range of models in this segment, offering subwoofer loudspeakers with various output levels as well as, of course, enclosed and tube subwoofers for virtually any sound desired"

לפי דעתי המוצרים של מק-אודיו נותנים תמורה טובה מאוד יחסית לעלותם. סדרת הפולסר שהופסק יצורה היתה מעולה וסדרות המאק-אטק וה-Z טובות גם כן. מלבד מוצרי המגברים מבית הרמן - JBL/INFINITY קשה לי לחשוב על מגברים שיתנו לך תמורה דומה לכספך

"המבקר צריך שיהיה כאבן משחזת: משחיז ואינו חותך" (ר' משה אבן עזרא)

"אם אתה משבח את מה שאינך מבין בו - זה מעשה רע. אם דיברת בגנותו - מעשה רע יותר" (ליאונרדו דה וינצ'י)

Never underestimate the power of human stupidity - Robert A. Heinlein

פורסם

נגעת בדיוק בנקודה שמעניינת אותי...

היית מצפה מmac שישתמשו ברכיבים ובטרנספורמטורים ברמה של jbl?

היית סומך על המדידות שלהם כמו של על jbl?

פורסם

בהשוואה שבשנים האחרונות חברת JBL המהוללת מייצרת את רוב מוצריה בסין היתי שמח לו חברת JBL הייתה עומדת בסטנדרטים המחמירים של הגרמנים......
פורסם

עם כל הכבוד לזה שJBL מייצרת בסין המהוללת, זה לא אומר ולו דבר אחד.

ה"סטנדרטים המחמירים" של הגרמנים עובדים לפי תקן משלהם שאף אחד לא מבין אותו.

מבחינתי כל מה שמוצהר על המגברים של קבוצת אודיווקס הוא לא מחובר למציאות..

התקן הגרמני מאוד מתירני, פתאום כל מגבר הופך להיות מפלצת RMS...

4*200 ב 4 אוהם, ב1200 ש"ח YEA RIGHT...

כבר ציינתי מה קרה כאשר חיברתי סאב קסנון של פיניקס גולד שאמור לעבוד עם 500 וואט RMS, על מגבר מאגנט פאנטום מונובלוק, שאמור לתת ב2 אוהם 685 וואט RMS, חוץ משימושו כמחבת לאחר שהוא כמעט רתח וניתן היה לעשות עליו חביתה, הוא אפילו לא גירד לדעתי את ה400 וואט RMS, מזל שהסאב הנ"ל עוד איכשהו נציל וניתן היה להפיק ממנו משהו, אך שהסאב הזה חובר על מגבר אמריקאי(סליחה, אמריקאי תוצרת סין... הסאב עבד בערך פי 2 יותר חזק), אגב בשעה שהמאגנט רתח, הJBL המשיך לעבוד באין מפריע , כל הלילה כשהוא עובד על 4 ערוצים מלאים ונותן לכל ערוץ בסביבות ה90 וואט RMS כלומר 360 וואט RMS.

under construction..

פורסם

ניר אתה מאוד מקצין בהגדרה שלך ואין לך עובדות להתבסס עליהם...

RMS לא מודדים עם האוזניים...

hu: jvc kdlhx501 amplifier1: nakamichi pa1004 amplifier2: magnat pantera one sub:cerwin vega v-max front stage: xetec gravity 5.25

פורסם

בשני המגברים השימוש במוספט לספק כוח זהים.... (IRFZ44).

אם נעשה השוואה בין ספקים, לJBL 75.4 יש ספק אחד לכול 4 ערוצים. בZ4200 יש שני ספקים.

שניהם משתמשים בטרנזיסטורים סופיים מתוצרת תושיבה.

עם כל הכבוד לזה שJBL מייצרת בסין המהוללת, זה לא אומר ולו דבר אחד.

ה"סטנדרטים המחמירים" של הגרמנים עובדים לפי תקן משלהם שאף אחד לא מבין אותו.

מבחינתי כל מה שמוצהר על המגברים של קבוצת אודיווקס הוא לא מחובר למציאות..

התקן הגרמני מאוד מתירני, פתאום כל מגבר הופך להיות מפלצת RMS...

4*200 ב 4 אוהם, ב1200 ש"ח YEA RIGHT...

כבר ציינתי מה קרה כאשר חיברתי סאב קסנון של פיניקס גולד שאמור לעבוד עם 500 וואט RMS, על מגבר מאגנט פאנטום מונובלוק, שאמור לתת ב2 אוהם 685 וואט RMS, חוץ משימושו כמחבת לאחר שהוא כמעט רתח וניתן היה לעשות עליו חביתה, הוא אפילו לא גירד לדעתי את ה400 וואט RMS, מזל שהסאב הנ"ל עוד איכשהו נציל וניתן היה להפיק ממנו משהו, אך שהסאב הזה חובר על מגבר אמריקאי(סליחה, אמריקאי תוצרת סין... הסאב עבד בערך פי 2 יותר חזק), אגב בשעה שהמאגנט רתח, הJBL המשיך לעבוד באין מפריע , כל הלילה כשהוא עובד על 4 ערוצים מלאים ונותן לכל ערוץ בסביבות ה90 וואט RMS כלומר 360 וואט RMS.

בקשר לתקן DIN של הגרמנים, זה תקן שבכול העולם משתמשים והוא לא תקן שעובד רק אצלהם.

כבר הסברתי במפורט את הנידון באיזה תרד, תעשה חיפוש.

אהה שה75.4 JBL נימכר בדיוטי פרי ב900 שקל והוא 104WX4 זה בסדר.

אבל הMAC AUDIO Z4200 נימכר ב1200 שקל והוא 110WX4 זה לא בסדר, הגרמנים דפוקים וכול העולם דפוק בגלל תקן DIN.

ואתה משווה בין שני סוגים שונים של מונובלוקים. הפנטום הוא CLASS AB והJBL המונו הוא CLASS D זה אומר שהפנטום בלפחות 20% הוא צריך להיות יותר חם. ולקטע של ההספקים הכול שגויי.

תמיר

פורסם

בשני המגברים השימוש במוספט לספק כוח זהים.... (IRFZ44).

אם נעשה השוואה בין ספקים, לJBL 75.4 יש ספק אחד לכול 4 ערוצים. בZ4200 יש שני ספקים.

שניהם משתמשים בטרנזיסטורים סופיים מתוצרת תושיבה.

בקשר לתקן DIN של הגרמנים, זה תקן שבכול העולם משתמשים והוא לא תקן שעובד רק אצלהם.

כבר הסברתי במפורט את הנידון באיזה תרד, תעשה חיפוש.

אהה שה75.4 JBL נימכר בדיוטי פרי ב900 שקל והוא 104WX4 זה בסדר.

אבל הMAC AUDIO Z4200 נימכר ב1200 שקל והוא 110WX4 זה לא בסדר, הגרמנים דפוקים וכול העולם דפוק בגלל תקן DIN.

ואתה משווה בין שני סוגים שונים של מונובלוקים. הפנטום הוא CLASS AB והJBL המונו הוא CLASS D זה אומר שהפנטום בלפחות 20% הוא צריך להיות יותר חם. ולקטע של ההספקים הכול שגויי.

תמיר

תמיר אתה מנסה לתקן אותי, אך אתה בכלל לא מתייחס לכל מה שכתבתי, סה"כ דיברתי על המגנט פאנטום ועל ההספקים שלו שלדעתי , לא ממש עומדים בקנה אחד עם מה שהוא מוצהר, ותאמין לי תמיר אם מגבר אמור להוציא 685וואט RMS, לא רק שהוא אמור לסחוב יפה סאב של 500, או אפילו עלול לשרוף אותו..ומה קרה? כמעט והמגר נשרף בגלל הסאב, והזכרתי את העובדה שפתאום אני רואה מגברים של 4*200 , 200 לא 110 תמיר ...200 ב1200 ש"ח.

וזה ידידי הגיוני כמו המדבקות "1600 וואט " של פירסט אוסטריה..

ובלי שום קשר, ה75.4 של JBL הוא מוצהר 75*4, מעניין מאיפה הוא קיבל את שמו....הוא מוציא יותר? סבבה, לפחות הוא עומד בהצהרות שלו ואפילו עובר אותם בלא מעט אחוזים...

ואגב, שניהם קלאס A\B...ולא D.

בכל מקרה, אני עוד לא נתקלתי פרט לגרמנים מישהו שמשתמש בתקן DIN "הגרמני", ואני עדיין חושב שהוא ממש מתירני ...

ולעניין הכלכלי, אז הJBL שזה מגבר שמוצהר 75 *4 עולה בארץ 1400 ש"ח, ולא 900 ש"ח, דיוטי פרי ומחירי חו"ל זה מדד השוואתי.

שבשעה שכמו שאמרת מגבר שמוצהר 110 עולה 1200 ש"ח, אתה מוכיח לבד את דעתי.

נכון מגנט,פייז וכל התאגיד הגרמני, נותנים תמורה ביחס למחיר שלהם, על זה אין לי ויכוח, אחלה של מגברים, אני פשוט אמרתי לקחת בערבון מוגבל את מה שהם מוצהרים כי הם לא עומדים בהצהרות הללו.

גם מגבר 4 ערוצים שנותן 4*80 אפילו, זה תמורה נאה ל1200 ש"ח, אבל ביננו, מגברים בינוניים אין מה לעשות, פשוט לא לעשות מהם משהו שהם לא.

מגבר שמוציא 4*200, ב1200 ש"ח או 1400 ש"ח אני לא זוכר בדיוק, זה ממש מופרך.

אם אניט ישווה לזה מגברים בהספקים דומים, הם עולים בערך פי 2 לפחות.

אפילו האוריון 8004 מוצהר 100 לכל ערוץ. והוא עולה פי 3 בערך מהמגברים של מגנט.

אם אני יקח השוואה למגבר שמוציא 4*200 אני אשווה את הפיניקס גולד קסנון 200.4 שעולה בערך פי 4 מהמגברים של מגנט, גם בחו"ל הוא עולה בסביבות ה400 דולר, וזה עוד חברה שמתומחרת עוד יחסית נמוך.

אבל הוא מוציא את ההספק הזה עם ספק מתח מיוצב, והוא עוד עומד בהצהרות שלו,

קשה לי להאמין שמגבר של מאגנט שמוצהר 4*110 לכל ערוץ יוציא ב2 אוהם לכל ערוץ 220, אני אתפלא הם הוא יגרד את ה150-160 וואט RMS ב2 אוהם. גם עם מתח קבוע של 14.4V.

אני לא יודע מה עם התקן הגרמני הזה, אבל שוב, הוא נראה לי תלוש מהמציאות לחלוטין.

under construction..

• תוכן חדש...