Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7583 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

למידן:

אם אתה בודק את המתח, אז אתה יכול לדעת רק מה המתח, לא עד כמה הוא חזק, כי לא בדקת את הזרם שהוא מסוגל להפיק.

אם אתה בודק את המתח שהספק מוציא, ניתן לפי זה למצוא את ההספק שהמגבר יכול להפיק תאורתית,

אבל בפועל יש נפילות מתח מסויימות, כדי לדעת בדיוק מה ההספק שמגבר יכול להפיק,

אחת מן השיטות זה לבדוק את ההספק של הספק של המגבר. צריך לחבר את המגבר לספק מיוצב 14.4V

שיספק את הזרם הדרוש. ולבדוק כמה זרם הספק מסוגל להפיק.

לדוגמא היה לי מגבר 4 ערוצים בעבר שרשום עליו 1800W של פירמיד. הוא היה מחובר ל4 סאבים,

יש לו ספק כפול, כשהוא היה מחובר לרכב, כול ספק הפיק 72V בזרם של 6.75A. בלי עומס המתח עמד על 79V.

זה אומר אם הייתי בודק רק את המתח אז והייתי מחשב את ההספק שהמגבר היה מסוגל להפיק אז הייתי מגיע להספק תאורתי לדוגמא 150W ב4 אום ו300W ב2 אום.

אחרי שמודדים את הזרם והמתח של הספק אפשר לדעת בדיוק כמה הוא יפיק לכול ערוץ בכול התנגדות,

כי אתה יודע את מגבלות הספק.

לGR :

חשבתי שהתכוונת למגבר מונו של JBL, בכול מקרה, אתה לא יכול לעשות השוואה בין מגבר 1 ערוץ למגבר 4 ערוצים, רק אם בדקת עם סאב שהוא 2 סלילים של 4 אום כול אחד, אפילו במידה שבדקת עם סאב כזה,

ההספק של הJBL כפי שמוצהר הוא 520WRMS כללי, והמונו של מגנט הוא 675WRMS כללי.

אני לא יודע איזה בדיקה עשית אבל המונו עצמו בנוי מ12 טרנזיסטורים ליציאה אחת.

והJBL 8 טרנזיסטורים שזה 2 לכול ערוץ. המונו 2 ספקים, הJBL 1.

בקשר לחום המגבר, זה תלוי בפיזור החום של המגבר, אם המגבר כולו חם זה אומר שהפיזור החום מעולה, והJBK יש לו 2 גופי קירור אחד בכול צד, המונו כולו גוף קירור גדול, אז אפשר להרגיש את החום במידה רבה יותר.

אולי הגיין של המגבר היה נמוך יחסית לJBL אז זה נישמע לך השJBL מפיק יותר עוצמה לפחות כניסה

בכול אופן לפי הנתונים על הנייר\בפועל המונו צריך להיות חזק יותר.

תמיר

פורסם

סבבה, תמיר עכשיו סוף סוף אתה מדבר לעניין.:)

אתה רואה, יש ביננו הבנה.:)

על הנייר אתה צודק כמו שאמרת "על הנייר" בפועל זה היה אחרת.

בכל מקרה בשביל הבדיקה, אגב, הסאב היה 2 סלילים של 4 אוהם.:)

זה הקסנון 12D4.

ואגב, הגיין היה זהה,כמובן מדובר על השוואת מתח כניסה..

בכל מקרה, אגב, זה לא שמגנט התחמם, הוא כמעט רתח, נכנס לפרוטקשיין ולא הגיב למעלה משעה.

מה שכן ואני חייב לציין שפיזור החום של הJBL הוא נהדר, ממש יעיל.

בהחלט מבחינתי הJBL הוא הפתעת השנה.:)

under construction..

• תוכן חדש...