Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7600 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום! ברשותי רכב מסוג סובארו לגאסי מודל 97 מנוע 2000 גיר אוטומט. הרכב מגמגם בנסיעה, באופן לא רצוף ואקראי, באופן כזה שישנה נפילת כוח משמעותיתי בסחיבה, טורים יורדים - לחיצה על הגז לא ממש מעודדת את העסק, וככה המהירות יורדת לאט למקסימום 80 קמ"ש (בלחיצה על הדוושה עד הרצפה). יש גם בעייה של מנוע כבה בעמידה ברמזור למשל, אך שוב, לפעמים. הרכב מטופל בזמן במוסכים מורשים בלבד. לאחרונה התופעה הפכה לבלתי נסבלת, נגשתי למוסך, חיברו מוניטור מחשב ומצאו תקלה אחת - חיישן של ממיר הקטליטים. החליפו חיישן לאחר שאיפסו את התקלה (וללא הועיל), ניקו בייפאס, חזרתי הביתה ושוב הבעייה בעינה קיימת. שוב ניגשתי למוסך, הוחלפה משאבת הדלק, ביצועי המנוע השתפרו אך עדיין הבעייה לא נפתרה!

נורית "בדוק מנוע" שדלקה בהופעות הראשונות של הבעייה כבר לא דולקת.

בזמן הקירטוע המנוע רועד בצורה רצינית מאוד - דומה לרעידות של המוניות - והסל"ד עומד על 300 ואפילו פחות (הנורמלי זה 700 עד 750. הרכב מתדלק 98

מה עושים - מי מבין???

תודה רבה :wink:

פורסם

אמממ, מזכיר לי במידה מסויימת מקרה שקרה לי ובסופו של דבר התברר שחוטי ההצתה פגומים. תחכה לחו"ד נוספת, אבל אולי זה זה..

פורסם

לא ציינת כמה קמ הרכב עבר (ולידיעה כללית, האום מדובר בהנעה קדמית בלבד או כפולה ?).

מאיזה איזור אתה בארץ ?

כפי שאמר alone2, חוטי הצתה זה דווקא רעיון לא רע לבדוק בתור התחלה.

אתה יכול לבדוק את ההתנגדות באמצעות אום-מטר דיגיטלי ולראות אם יש אחד חריג (שיכול להעיד על הבעיה).

בהמשך: נורת ה CHECK ENGINE לא חייבת להדלק אם יש בעיה, לפעמים יש קוד תקלה שלא מדליק את הנורה והרכב ממשיך לנסוע (בד"כ ללא שום בעיה נראית לעין).

אם הרכב עבר תיקונים בתקופה האחרונה, יעזור מאוד אם תספר קצת על ההיסטוריה שלו ע"מ שנדע אם יש משהו שיכול לגרום לתופעה וקשור לתיקון קודם.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

שלום וערב טוב!

אני רוצה להודות קודם כל לאיציק מנהל הפורום על התגובות לפניות שלי - איציק המון תודה, ושוב תודה רבה!

תודה לכל שאר הפונים: alone2 Damn yuvk

בהמשך לעניין הלגאסי:

לא תדלקו סולר בטעות - כפי ששאלו, חוטי ההצתה החולפו לחוטים מקוריים בביקור הלפני אחרון במוסך.

הרכב עבר 203 אלף ק"מ, ההנעה היא קדמית - זה לא 4 על 4.

לאחרונה הרכב עבר טיפול למזגן - תיקון דליפה קלה שהתגלתה והוספת גז. יש לציין כי התופעה קרתה גם טרם הטיפול במזגן.

ולשואלים, אני מדרום הארץ.

עוד דבר, בזמן שהתופעה מתרחשת, כשאני עוצר בצד, מרים מכסה מנוע ומביט, הראש המסתובב של מדחס המזגן, מתפקד לא טוב - מסתובב ונעצר לסירוגין, והדבר מלווה ברעשי תיקתוק בקצב קבוע.

רציתי להוסיף שכל עניין הקירטוע של הרכב קורה לאחר נסיעה תקינה של 40 עד 50 דקות בערך מהבוקר.

לכל העונים תודה מראש.

המשך סוף שבוע נעים לכולם.

:wink:

פורסם

תופעה מוזרה שאין לי הסבר עליה.

מאחר והדברים הבסיסיים נבדקו והוחלפו - והוספת גם שהמדחס של המזגן עובד לסרוגין שהתקלה בעיצומה, אני מציע לגשת למישהו מקצוען בתחום מחשבי הרכב שיבדוק את העניין בצורה יסודית יותר.

בהמשך לכך, ייתכן ומדובר ברכיב חשמלי שעושה בעיות כאשר הוא מתחמם... אולי מחשב, קוייל או חיישן אחר שמשגע את המערכת, לא יודע...

סתם לידיעה, הדגם שלך הוא *בדיוק* כמו הדגם שלי (2.0 ל' הנעה קדמית, אוטומטית) והמודל שלך הוא המודל האחרון של היבוא של הדגם הזה :-)

אגב, האם נבדקו הארקות תקינות לגוף הרכב והמנוע/גיר ?

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

מה זה כל הבעיות גימגומים בסובארו האלה? האם פלש וירוס מיפן?

גם בעלי טויוטות ומאזדות צריכים לדאוג???

ויי זמיר... :shock:

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

שלום שלום ושוב ערב טוב!

איציק שלום, יש לך מישהו להמליץ עליו בעניין טיפול במחשב הרכב? אין לי בעייה להגיע לכל מקום בארץ פרט לצפון הרחוק...שהוא באמת רחוק.

לשאלתך בעניין ההארקות - לא ידוע לי על בדיקה כזו שבוצעה. זו לא תהיה "פאדיחה" לבוא למוסך סובארו ולבקש שיבדקו את זה לאחר כל הטיפולים שביצעו?

יש מוסך סובארו שאתה מכיר שיכול לבצע את הבדיקה הספציפית של המחשב, ולבודד את האופציה של "בעיית מחשב" מרשימת האופציות לתקלה?

מעיון כללי בפורום, אני לא בעל הסובארו היחיד עם התופעה של הקירטועים ובעיית הסחיבה..

שאלה אחרונה: אני מתדלק 98 מיום רכישת הרכב. מעבר לדלק 95 יהווה בעייה לתיפקוד המנוע?

תודה מראש!

רובי.:smile:

פורסם

שלום שלום ושוב ערב טוב!

איציק שלום, יש לך מישהו להמליץ עליו בעניין טיפול במחשב הרכב? אין לי בעייה להגיע לכל מקום בארץ פרט לצפון הרחוק...שהוא באמת רחוק.

לשאלתך בעניין ההארקות - לא ידוע לי על בדיקה כזו שבוצעה. זו לא תהיה "פאדיחה" לבוא למוסך סובארו ולבקש שיבדקו את זה לאחר כל הטיפולים שביצעו?

יש מוסך סובארו שאתה מכיר שיכול לבצע את הבדיקה הספציפית של המחשב, ולבודד את האופציה של "בעיית מחשב" מרשימת האופציות לתקלה?

מעיון כללי בפורום, אני לא בעל הסובארו היחיד עם התופעה של הקירטועים ובעיית הסחיבה..

שאלה אחרונה: אני מתדלק 98 מיום רכישת הרכב. מעבר לדלק 95 יהווה בעייה לתיפקוד המנוע?

תודה מראש!

רובי.:smile:

חוץ ממך וממני, לא ידוע לי על עוד מישהו בפורום שמחזיק בדגם הזה של הרכב, לכן אין לי מושג איך אתה משליך שהבעיות קירטועים/סחיבה שלך נוגעות לבעלי סובארו DL שצריכים לעשות ניקוי קרבורטור ולטפל ברכביהם כמו שצריך.

לענייננו - אין שום סיבה לתדלק 98, אני מתדלק 95 והבעלים הקודמים גם כן, ללא שום בעיה.

בנוגע לבדיקות האחרות, שווה לנסות. לדעתי שווה גם ללכת למישהו שיש לו חלקים משומשים/מפירוק לאוטו הזה, שיוכל להחליף חלק חשוד ובמידת הצורך להחזיר את שלך בחזרה.

מבלי לראות את התקלה בפועל קשה לי לומר היכן בדיוק הבעיה.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

שוב שלום.

הלגאסי עדיין מקרטעת. אני מחפש מומחה למחשב הסובארו שיאבחן את הבעייה (ויפתור אותה כמה שיותר מהר) שכנראה טמונה בו.

אשמח אם יהיו המלצות למי לפנות.

המשך יום נעים.:wink:

פורסם
שוב שלום.

הלגאסי עדיין מקרטעת. אני מחפש מומחה למחשב הסובארו שיאבחן את הבעייה (ויפתור אותה כמה שיותר מהר) שכנראה טמונה בו.

אשמח אם יהיו המלצות למי לפנות.

המשך יום נעים.:wink:

מעבדת ק.מ.ר איל ואלדר קיבוץ נצר סירני! -08-9203737

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

היית בהילוך שישי?

כמו כן אתה יכול לנסות:

מורשה יבואן סובארו "מוסך י.נ.מ", ישראל בק 32 ת"א, טל' 03-5613186 או 03-5614846

או 03-5620892 ובקש את מיקי.

ראשית בדוק פלגים, קרו מקרים שפלג עבד 1000 ק"מ ונפח נשמתו, יש לבדוק שכל ארבעת הפלגים נותנים ניצוץ, שנית יש לבדוק את חוטי ההצתה שלא בורח מהם ניצוץ-אתה יכול לשמוע רעש של ניצוץ אם הוא בורח, שלישית יש לבדוק שארבעת החוטים מקבלים ניצוץ, כמו שאיציק אמר יש לבדוק את הקוילים (סלילי הצתה) יש שניים כאלה. בסובארו יש גם בורג לכיוון הסרק של המצערת מעבר למנוע צעדים שיש לבדוק אותו גם כן, אולי פתחו לך את הבורג יותר מידי.

התמונות של הסובארו שלי

http://yonatans-subaru.pic.co.il

פורסם

הוא כבר ציין שהוחלפו הפלאגים וחוטי ההצתה למקוריים.

לדעתי הבעיה היא בחלק אלטקרוני/חשמלי שמתחמם ועושה בעיות. ייתכן וזה הקוייל או אפילו המשאבת דלק. דורש בדיקה בזמן שהתקלה מופיעה, קשה לנחש איזה חלק עושה בעיות ואילו סריקת מחשב לא תמיד יכולה לעלות על הבעיה אם היא לא שם באותו הרגע.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

תתקשר:

מוסך "רימון" מומחים לסובארו - מ"ס 1 בארץ,אין עוד מוסך כזה.

יפתרו לך את הבעייה בוודאות אולי גם דרך הטלפוןן:

תבקש את עמר 048413719 או 048412011

בהצלחה.

• תוכן חדש...