Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7631 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מנוע וונקל הוא לא כזה חדש הוא אפילו די ישן, והשימוש העיקרי שלו פעם היה לישאוב שמן אז אולי אחרי המילחמה לרוסים הגיעה טכנו' שכזאת (וונקל היה גרמני) (לא בטוח בזה סתם השערה)
מנוע וונקל-מנוע רוטורי?

עדיין כאן ועדיין שולט

• תגובות 57
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
מנוע וונקל-מנוע רוטורי?

וודאי שקיים מנוע רוטורי. הוא נקרא גם מנוע וואנקל על שם פליקס וואנקל ממציאו.

בצע חיפוש.

ד"א מנוע מסוג זה קיים במזדה RX8.

5 תוות.

פורסם

גם בארץ היו פעם מס' מכוניות עם מנוע וואנקל

וכן ע"י נפח קטן אפשר להוציא יותר אבל אני חושב שהוא לא חסכוני משהו בגלל הטורים שהוא עובד בהם

ואם זה היה מנוע טוב אני מאמין שהיום הוא כנראה היה נפוץ כי תכלס מנוע עם בוכנה שנעזרת בכוח צנטרפוגלי ולא צריכה "לריב עם כוח המשיכה" נשמע יותר יעיל אבל הבנתי שיש לו בלאי ממש גבוה

אבל אם לא משתמשים בו היום אז כנראה שהוא לא משהו

:onfire:
פורסם
קבלו....

http://www.autoreview.ru/new_site/articles/2001/27_11/1.htm

רק לאנשים שמבינים רוסית:)

NEON.

אם תשים לב, מופעים באתר כל הרכבים שכבר הוזכרו ככאלה שמשתמשים במנוע וואנקל - מאזדה, NSU ומרצדס C111 שהינו רכב מדהים. אני לא ראיתי תזכורת לרכב רוסי.

Volvo 960 3.0 24V 1996

Volvo 940 GLE 2.0 Turbo 1997

Volvo 940 GLE 2.3 1995

Oldsmobile Cutlass Supreme Brougham 5.0L V8 1982

פורסם
גם בארץ היו פעם מס' מכוניות עם מנוע וואנקל

וכן ע"י נפח קטן אפשר להוציא יותר אבל אני חושב שהוא לא חסכוני משהו בגלל הטורים שהוא עובד בהם

ואם זה היה מנוע טוב אני מאמין שהיום הוא כנראה היה נפוץ כי תכלס מנוע עם בוכנה שנעזרת בכוח צנטרפוגלי ולא צריכה "לריב עם כוח המשיכה" נשמע יותר יעיל אבל הבנתי שיש לו בלאי ממש גבוה.

אבל אם לא משתמשים בו היום אז כנראה שהוא לא משהו

מנוע וואנקל הוא המצאה גאונית. לא פחות מזה.

וזה לא כל כך קשור לכח המשיכה - מנוע ארבע פעימות כמו שאנחנו מכירים ואוהבים הוא יצור פרימיטיבי ולא יעיל מעצם העובדה שהוא מנסה להפוך תנועה קוית לתנועה סיבובית תוך כדי איבוד כח, ושרק אחת מכל ארבע תנועות שהוא מבצע מייצרת כח.

הבעיה עם מנוע וואנקל, כמו עם הרבה המצאות אחרות - היא שהנדסת החומרים פיגרה אחרי הנדסת המכניקה. מיום היוולדו הייתה לו בעיה עם להבי הרוטור(ים) בעיה של אטימה ובלאי. להבי הרוטור בוואנקל מקבילים בתפקידם לרינגים במנוע רגיל. והבלאי שלהם גרם לכך שהיה צריך לעשות אוברול כל כמה עשרות אלפי ק"מ. לא הכי יעיל.

הבלבול בנפח נובע מכך שהחישוב של הנפח האפקטיבי של תא הבעירה הוא לא קל, ובגלל שכדי להשוות מנוע וונקל למנוע רגיל, משתמשים במכפלה של הנפח כדי שיהיה בסיס להשוואה.

הוואנקל של פעם אכן היה "לא משהו" כדבריך, מבחינת השימושיות שלו - בגלל הצורך בשיפוצים תכופים. אבל מרגע שמאזדה לקחה את הפטנט תחת כנפיה והתחילה לפתח אותו, ועם התקדמות החומרים הזמינים - המנוע הפך לאמין הרבה יותר.

אחד הדברים שהורגים אותו מבחינה מסחרית היום זה השם הרע שיש לו מהעבר האפל שלו, והשמרנות של קהל הרוכשים הרחב.

פורסם

מסכים לחלוטין עם אשפוז.

בנוסף, בשיטוטי באתצר howstuffworks נתקלתי במנוע הנקרא

quasiturbine (דהיינו, בתרגום מילולי, דמוי-טורבינה).

רעיון גאוני, קצת מסובך, עם קצת יותר חלקים נעים ממנוע רוטרי, אבל גאוני לא פחות

הנה הקישור.

http://auto.howstuffworks.com/quasiturbine.htm

תהנו:wink:

אור.

פורסם
אם תשים לב, מופעים באתר כל הרכבים שכבר הוזכרו ככאלה שמשתמשים במנוע וואנקל - מאזדה, NSU ומרצדס C111 שהינו רכב מדהים. אני לא ראיתי תזכורת לרכב רוסי.

אל תפקפק ברוסים משוגעים אם עודף זמן והמון יכולת :wink:

עדיין כאן ועדיין שולט

פורסם
מנועי הוואנקל היו "מתים" או לפחות צריכים אוברול כללי אחרי פחות מ 100 אלף ק"מ .. כנראה בגלל זה הם לא בשימוש ? :)

50 אלף ולא אלף ק"מ יותר הם פשוט לא היו מוכנים לקבל עוד התעללות שכזו.

אני מעוניין לדעת האם זה בכגלל המנוע עצמו ותכונותיו או בגלל שאנשים היו "קורעים" אותם?

עדיין כאן ועדיין שולט

פורסם
זאק RS , עדיף שלא תנדב מידע שאתה לא בטוח בו.

במאזדה RX7 יש מנוע בנפח 1.3 סה"כ של שני הבוכנות ( כל אחת בנפח של 650 CC )

לא 2600 ולא שום המצאה אחרת.

אל תטעה.

ליביו

לא הייתי מנדב אלמלא הייתי בטוח

http://www.carfolio.com/specifications/models/car/?car=84172

תבדוק בעצמך

A MACHINE , KEPT ALIVE BY HIS LOVE

פורסם
50 אלף ולא אלף ק"מ יותר הם פשוט לא היו מוכנים לקבל עוד התעללות שכזו.

אני מעוניין לדעת האם זה בכגלל המנוע עצמו ותכונותיו או בגלל שאנשים היו "קורעים" אותם?

מנוע וואנקל הוא המצאה גאונית. לא פחות מזה.

וזה לא כל כך קשור לכח המשיכה - מנוע ארבע פעימות כמו שאנחנו מכירים ואוהבים הוא יצור פרימיטיבי ולא יעיל מעצם העובדה שהוא מנסה להפוך תנועה קוית לתנועה סיבובית תוך כדי איבוד כח, ושרק אחת מכל ארבע תנועות שהוא מבצע מייצרת כח.

הבעיה עם מנוע וואנקל, כמו עם הרבה המצאות אחרות - היא שהנדסת החומרים פיגרה אחרי הנדסת המכניקה. מיום היוולדו הייתה לו בעיה עם להבי הרוטור(ים) בעיה של אטימה ובלאי. להבי הרוטור בוואנקל מקבילים בתפקידם לרינגים במנוע רגיל. והבלאי שלהם גרם לכך שהיה צריך לעשות אוברול כל כמה עשרות אלפי ק"מ. לא הכי יעיל.

הבלבול בנפח נובע מכך שהחישוב של הנפח האפקטיבי של תא הבעירה הוא לא קל, ובגלל שכדי להשוות מנוע וונקל למנוע רגיל, משתמשים במכפלה של הנפח כדי שיהיה בסיס להשוואה.

הוואנקל של פעם אכן היה "לא משהו" כדבריך, מבחינת השימושיות שלו - בגלל הצורך בשיפוצים תכופים. אבל מרגע שמאזדה לקחה את הפטנט תחת כנפיה והתחילה לפתח אותו, ועם התקדמות החומרים הזמינים - המנוע הפך לאמין הרבה יותר.

אחד הדברים שהורגים אותו מבחינה מסחרית היום זה השם הרע שיש לו מהעבר האפל שלו, והשמרנות של קהל הרוכשים הרחב.

עונה לך על השאלה?

אם לא אז תקרא שוב

תום

"its one of the most magical letters in the world of performance automobiles, its the latter M, and with combinning with the number 3 causes uncontrollable envy hatred and despair for those who will never experience the view from the cockpit." Web Riders Shoot Out

פורסם
אל תפקפק ברוסים משוגעים אם עודף זמן והמון יכולת :wink:
בדיוק.

ואגב החבר שלך שדיבר על הקגס\ב האגדי התכוון לברית המועצות ולא לרוסיה.

וברוסיה זה לא נקרה מאיפה רוסית.

פורסם

זאק אתה יודע מי נותן את הנתונים בקארפוליו?

במילים מעטות הוא לא אמין במיוחד

בבקשה הינה אתר טיפה יותר מדויק עם הנתונים הנ"ל

וכתוספת כי אני משקיע - אותו הדבר על הRX8

אתה גם מוזמן לחפש באתר בית של מאזדה.

ואני מצפה להודעה בפורום :)

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

• תוכן חדש...