Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7631 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
כשהעסק מחובר לגלגל תנופה ע"י טלטל, אז הוא משקיע אנרגיה (מהירותו מואטת) בהרמת הבוכנה, אבל האנרגיה חוזרת אליו ומאיצה אותו כשהיא יורדת. סה"כ ההפסד הוא רק החיכוכים במיסבים ובאוויר, ולא כתוצאה מעליית או ירידת הבוכנה.

אז האנלוגיה נראית דומה אבל היא בכלל לא. היא מטעה.

לא נכון, והאנרגיה לא חייבת להיהפך לחום, יש הרבה סוגי מצבי אנרגיה. ובכן פה שם המשחק הוא אנרגיה קינטית. הבוכנה מבצעת פעימת עבודה אחת, ואז שלוש פעימות אחרות, ובהם צריך כל פעם להכניס אותו לתנועה, ולהפסיק אותו מתנועה. ההואה תהיה לקחת גלגל על ציר, ולסובב אותו ימינה, שמאלה, ושוב. מדובר בכוח ההתמדה, שאתה מתחיל ומפסיק. אז נכון שבמנוע רק חצי מהכיוון דורש מאמץ, אבל מנוע וונקל דומה יותר למצב של גלגל על ציר, שצריך לדחוף אותו לאותו כיוון כל הזמן!

וערכתי ניסוי שייתכן ששייך לזה, כשפירקתי סקודה, כשהמנוע היה מחובר עדיין, אבל בלי הראש-מנוע. בניוטרל יכלתי לדחוף אותו בקלות. בהילוך חמישי היה קצת קשה, ובהילוך ראשון היה מאד קשה להגיע למהירות. אני חושב שלא מדובר רק בחיכוך, אלא שינויי הכיוון המהירים של הבוכנות מעלה-מטה. (למרות שכבר לא היה שמן, שהפריע עוד קצת והגביר את החיכוך.)

• תגובות 57
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
האנרגיה לא חייבת להיהפך לחום, יש הרבה סוגי מצבי אנרגיה. ובכן פה שם המשחק הוא אנרגיה קינטית

צודק. אתה חוזר בעצם על מה שכתבתי. האנרגיה הזו (ברובה) לא הופכת לחום. כשהבוכנה בשיא מהירותה וגלגל התנופה מאיט אותה לקראת הTDC או הBDC , האנרגיה הקינטית של הבוכנה הופכת לאנרגיה קינטית של גלגל התנופה, ולהיפך: כשהבוכנה עומדת ואז מתחילה להאיץ, היא עושה את זה כי אנרגיה קינטית פוחתת מגלגל התנופה ונוספת לאנרגיה הקינטית של הבוכנה.

אם האנרגיה הקינטית של הבוכנה היתה הופכת לחום בהאטה שלה, אז באמת העסק לא היה יעיל.

אז כנראה שאנחנו מסכימים, או שהתבלבלת קצת...

פורסם
בהילוך חמישי היה קצת קשה, ובהילוך ראשון היה מאד קשה להגיע למהירות.
זה דווקא כן קשור לחיכוך, וליחס ההעברה. אתה מן הסתם יודע שיחס ההעברה בהילוך ראשון הוא כזה שלמנוע "קל" לסובב את הגלגלים, ובהילוך חמישי יותר "קשה" לו. ובכן, זה גם עובד מהצד השני, רק הפוך: בהילוך ראשון קשה לסובב את המנוע ובהילוך חמישי קל, וכל זה נכון גם כשהתנגדות המנוע לסיבוב עקב חיכוך היא קבועה לגמרי.
פורסם

לא, עדין בכל ההעברות האילה של האנרגיה הקינטית יש איבוד כח, שאין במנוע וונקל, וזה כל מה שהוא מנסה לחסוך, אלא שיש לו את הבעיה של הבלאי. מעניין, שאפילו מאזדה טוענים ל-250K בלבד. אבל מן הסתם אם הם שמו אותו, כנראה שיש להם סיבה מספקת.. מעניין באמת לשמוע איך ילך להם עם זה עם השנים.

פורסם
בדיוק.

ואגב החבר שלך שדיבר על הקגס\ב האגדי התכוון לברית המועצות ולא לרוסיה.

וברוסיה זה לא נקרה מאיפה רוסית.

גם למאפיה הרוסית היו אמצעים

עדיין כאן ועדיין שולט

פורסם

בברית המואצות לא היו מאפיות, אלה היו נערים שגדלו מגיל צעיר על עסקאות פשע ומכירת נשק והחוק התכופף בשבילם על מנת להעשיר את המדינה ( בתקופה זאת האנשים האלה היו ראשי הפשע החזקים בעולם.), כשברית המואצות נפלה רובם נרצחו, המדינה השתמשה בהם.

ברוסיה כרגע יש מאפיות,

בחול אין כזה דבר מאפיה רוסית, מאיפה הינו אירגון פשע שמתבסס על קשרים טובים עם ההמשלה הנוכחית.

לכן מאפיות "רוסיות" יש במדינות ברית המאצות לשעבר, ורק שם.

ועוד משהו, הק.ג.ב האגדי, לא הייה היחיד שפעל ברוסיה, פעלו אירגונים אחרים אשר היו קטלניים ביעילותם אם היו יוצרים בארץ כזה אירגון השחיטות הייתה נעלמת אחרי שבוע.

להזכירכם בברית המועצות האדירה הקומניסטית לא היו פוליטיקאים משוחטים, ולא גנבו כספים, ולא עברו חקירות משטרתיות.

כולם חשובים רוסיה קומניזם ק.ג.ב רצח ושטויות אחרות, אבל אנשים שפעלו בשלטון דאגו לשמור עליו נקי.

מה שהולך שמה עכשיו הוא תוצעה ישירה של המדיניות החדשה של פוטין, שבסופה אמא רוסיה תחזור להיות אומה גדולה כבעבר, רק מה הכל לוקח זמן.

פורסם

שלטון נקי?! אתה מדבר שטויות! נקי הוא נראה רק מבחוץ. אתה לא יודע כמה אנשים נעלמו ללא שום עקבות בגלל דעות או מעשים שטיפה לא מצאו חן בעייני הקומוניזם. המוני אנשים "נמחקו" ועדיין, אחרי כל כך הרבה שנים, לא יודעים מה עלה בגורלם. ידוע לי שגם במשפחה שלי נעלמו ככה כמה קרובי משפחה.

אתה מתגורר בישראל מתוך בחירה?

פורסם

דיברתי על האנשים שהיו בשלטון.

לגבי העילמויות, בוא נגיד שאם ככה הייה בכל העולם, לא היו מחבלים, לא פאנאטים, לא נאצים, לא כלום.

ואני מדבר על התקופה שאחרי סטאלין.

יש דברים שבאמת עדיף שיעלמו.

אנשים לא מבינים שהדמוקרטיה זה האויב הכי גדול של האנושות.

דמוקרטייה מאפשרת יותר מידי חופש וזכויות.

פורסם

אוי אתה לא יודע על מה אתה מדבר

הרי אותה ברית המועצות שלך הכ''כ חזקה והגדולה ואימתנית, אפילו שם לא היה קומוניזם ואני יצחק עלייך אם תגיד שלא ידעת את זה. מה שכן היה בבריה''מ זה סוציאליזם ריכוזי הקומוניזם הייתה שאיפה אבל מיסתבר שאי אפשר להשוות בחשיבותו בנאי אלכוהוליסט וכירורג מציל חיים

גם שם היו בחירות של כל העם (למרות שהבחירות האמיתיות היו בין חברי הפוליטבירו)

וגם שם חוקים התקבלו ע''י הצבעה של כלל האנשים בשילטון ולא דרך אדם אחד

אם אתה כ''כ לא אוהב דמוקרטיה אתה תמיד מוזמן להתאסלם ולעבור לאירן

אני רוצה לישאול אותך אם אתה מוכן לזה שיחוקקו חוקים שבוודאות הם נגדך אבל הם לטובת מישהו אחר וכניראה שאותו מישהו יותר חשוב למדינה ממך(ותזכור אין לך חופש ביטוי כי את אף זה לא מעניין וזה לפי ההשקפות שלך)

או שעוד שאלה, האם אתה מודע לזה שאם מישהו ירצה לינקום בך הוא יעליל עלייך שאתה שותף בפיעילות חתרנמית נגד הממשל ואתה פוף פשוט תעלם

לגבי מנוע הוונקל יתרונו הגדול תמון בכך שכל תנועה שהוא עושה הוא מייצר תנועה סיבובית הרי גם לו יש את אותם פעולות כמו למנוע בוכנה

יניקה,דחיסה,עבודה ופליטה פה וונקל לא המציא את הגלגל, אבל כשהמנוע של וונקל מבצע את הפעולות האלה הוא לא מאבד אנרגיה בגלל שהוא מבצע אותם תוך כדי סיבוב, בזמן שמנוע הבוכנה הרגיל מבצע עבודה אחת לכול ארבע פעולות ופה ביזבוז האנרגיה, אולי נובע מיזה שמנוע הבוכנה פחות נציל ממנוע וונקל ב 75%

רנה דקארט אמר:אני חושב משמע אני קיים

גארי קספרוב אמר:אני טוב כי אני חושב 5 מהלכים קדימה

זיגמונד פרויד אמר:כשאתה חושב על משהו תחשוב עליו דרך כל 4 הכיונים ולא דרך כיון אחד הכיון הישיר

פורסם
אוי אתה לא יודע על מה אתה מדבר

הרי אותה ברית המועצות שלך הכ''כ חזקה והגדולה ואימתנית, אפילו שם לא היה קומוניזם ואני יצחק עלייך אם תגיד שלא ידעת את זה.

גם שם היו בחירות של כל העם (למרות שהבחירות האמיתיות היו בין חברי הפוליטבירו)

וגם שם חוקים התקבלו ע''י הצבעה של כלל האנשים בשילטון ולא דרך אדם אחד

אם אתה כ''כ לא אוהב דמוקאטיה אתה תמיד מוזמן להתאסלם ולעבור לאירן

אתה יודע מה זה בכלל קומניזם?

יש הבדל בין קומניזם לדיקטטורה, שאותה ניסו מספר מנהיגים לנהיג.

פורסם
אתה יודע מה זה בכלל קומניזם?

יש הבדל בין קומניזם לדיקטטורה, שאותה ניסו מספר מנהיגים לנהיג.

אההה באמת, טוב זה לא המקום להשוות אבל בוא נעשה את זה בקו בוטה אחד

רעיון הקומוניזם בפשטותו: הכל שייך למדינה והמדינה יודעת מה טוב, משהו מיזה מזכיר לך קצת שילטון מונרכי, אולי סדאם חוסיין טיפה,לא?

אז במקום שליט יחיד יש גוף שולט וראש הגוף הזה צריך תמיד ללקק את הת*ת לשאר חברי הגוף כדי שלא יתאגדו נגדו

אבל עדיין זה ריכוז זכויות השילטון

ניראה לך הגיוני שמעטים ישלטו על רבים ועוד במדינה עם כמות אנשים כמו בריה''מ

ניראה לך שאותם קצת אנשים ידעו מה טוב לכל אדם ואדם מכל שכבות האוכלוסיה

אני לא אומר שהקפיטליזם זה טוב כי הוא יותר עניים ובשביל בעליי ההון העובדים הם רק כלי להרוויח כסף

לפי דעתי השיטה שבאמת הוכיחה את עצמה היא השיטה של סין שהצליחו לשלב בין שניהם ואת זה אנחנו רואים היום

רנה דקארט אמר:אני חושב משמע אני קיים

גארי קספרוב אמר:אני טוב כי אני חושב 5 מהלכים קדימה

זיגמונד פרויד אמר:כשאתה חושב על משהו תחשוב עליו דרך כל 4 הכיונים ולא דרך כיון אחד הכיון הישיר

פורסם

קודם כל סין היא מדינה ענייה עם התפוצצות אוכלוסין.

סדאם חוסיין זה דיקטטורה צבאית.

טוב דיי סתינו מהנושא.

הייתי יכול להתווכח עד מחר על הנושא הזה.

פורסם

מקורו שלמנוע זה היה בעבר בפייפרים אבל בגלל אמינות מפקפקת הוא נגנז לשנים

לאחר מכן הוא נשלך להסתקלות מחודשם בבית פורד שייצרו את המנוע אם חידושים

אין לי כוח לזיין בשכל כמו כמה בפורום אבל אין שום סיכוי שהמנוע המיושן היה חד כמו ממי שלא סיפר

octavia vrs

• תוכן חדש...