Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7615 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לחברי הפורום,

רציתי לשאול כמה שאלות בנוגע לאלטרנטור ברכב (ואני מפנה אותה למי שמתמחה באלטרנטורים)

לפני כן ,קצת רקע

בתחילת השבוע הכנסתי את המכונית שלי לבדיקת קיץ הנתנת חינם כשרות באחד המוסכים המורשים המכובדים בצפון. הרכב היה תקין כשנכנס למוסך ושוחרר לאחר שעתיים ללא כל הערות. באותו הרגע שהתנעתי אותו בחניית המוסך והתחלתי לנסוע הבהבה נורית המצבר ולאחר כ-10 דק' הנוריות ציפצפו והרכב כבה. הזמנתי גרר והחזרתי את המכונית למוסך.

השאלות שרציתי להעלות הם:

1. האם יש סימנים מוקדמים לפני שהאלטרנטור שובק? או שזה יכול לקרוא בכל רגע בלי התראה?

2. האם קיימת אפשרות לפגיעה של האלטרנטור כתוצאה מטיפול רשלני במוסך?

3. האם קיימת אפשרות לפגיעה של האלטרנטור כתוצאה מבדיקה לא מקצועית של האלטרנטור במוסך?

4. האם בבדיקת קיץ במוסך מורשה הכוללת בדיקה במחשב היצרן ניתן לחזות קלקול צפוי באלטרנטור? כלומר האם הם יכלו לחזות שבעוד "מספר דקות" האלטרנטור ישבות?

צירוף המקרים בו האלטרנטור שבק דקה לאחר סיום בדיקה מקיפה (הכוללת בדיקת האלטרנטור עצמו) כשהרכב הגיע תקין למוסך וגם שוחרר "תקין" מהמוסך מעלה בי הרבה תהיות ולכן חשובה לי מאוד ההתיחסות המקצועית לשאלות שהעלתי.

תודה!

אמיר

פורסם

1. ישנם מקרים שיכולים להיות סימנים וישנם מקרים שלא. האלטרנטור מחובר עם רצועה לפולי (עיגול ברזל שמסתובב עקב פעולת המנוע), הסיבוב הזה גורם לאלטרנטור להסתובב וככה מסופק מתח למערכות הרכב.

אם הרצועה נקרעת אין מקור מתח ואז המצבר נכנס לעבודה והוא זה שמספק את המתח לרכב, לפי תאורך המצבר נתן עבודה של 10 דקות ואז שבק, מה שמחשיד שהמוסך פגע ברצועת אלטרנטור.

2. כן ולא, יתכן שהרצועה נחתכה/הוצאה (השד יודע מה) במהלך הטיפול, או שזה צירוף מקרים שאפילו מרפי (נו זה מחוק מרפי) היה נקרע מצחוק.

3. כמו 2 אין הבדל בשאלה

4. שוב כן ולא, זה כמו שאני ישאל אותך אם אתה יכול לחזות דום לב של רוכב אופניים בטור דה פראנס (דבר שקרה סיפור אמיתי), אם הרצועה יבשה אתה יכול להגיד שהיא לא תחזיק מעמד ותקרע ואז שישו ושימחו (בשמחת תורה מחאו כפיים, נגנו ושירו בקול גדול ובמצלתיים ... בא'נה אחלה שיר)

לעניות דעתי הסיפור לא מריח טוב והדבר מחשיד לגבי רשלנות של המוסך

*** הכותב אינו מומחה לאלטרנטורים והוא כותב על סמך הידע האישי שלו

פורסם

בצמפיון מה שהוא "חינם" עולה ביוקר....

יש משפץ אלטרנטורים ביפו בשם יוסי.

כל המוניות VW מרצדס פזו סיטרואן ועוד הולכים רק אליו

המכון שיפוצים שלו מלא מבוקר ועד ערב

תשאל כל נהג מונית תל אביבי הוא יגיד לך

לנו הוא שיפץ את האלטרנטור לפני שנתיים שיפוץ מלא (הוא מפרק את שלך מול עיניך ומשפץ אותו!!-לא שולח אותך לחדר המתנה ובינתיים מחרבש את האוטו)

שיפוץ מלא כולל פחמים, מברשות ועוד וגם קלאטש אלטרנטור חדש עלה לנו 550 שקל בלבד.

עבורך זה כבר לא משנה, צ'מפיון מחכים לרפראיירים אני מבטיח לך שיפוץ שם לא פחות מ 800 שקל!!!

פורסם

עם כל הכבוד, לך ולצמפיון, להשאיר להם את הרכב לבדיקה חינם, שעתיים שלמים, לא נראה הדבר הכי חכם לעשות,נו באמת, ישראלים לא פראיירים = אין ארוחות חינם.

בכל מקרה אל תתקן שם,אל תתן להם את התענוג,תלך למקום שמשפצים בו אלטרנטורים והם מתמחים באלטרנטורים,הם יפרקו ויתקינו לך משופץ, גם יותר מהיר וגם הרבה יותר זול וגם יותר אמין.

ולא מדובר פה על רשלנות של המוסך אלה על דברים הרבה יותר חמורים מכך - חבלה בזדון!

הבעייה היא שאתה לא יכול להוכיח כלום.

פורסם

יתכן וחשמלאי רכב או משפץ אלטרנטורים יוכל לאמר לך, לאחר פרוקו, אם בוצעה כאן חבלה בזדון דבר שאני מפקפק בו מאוד.

בפרוש ראיתי הרבה מקרים כאלו משונים, כנהג רכב שבהכניסו הרכב למוסך בזמן שסגר הדלת בחניה,

עם הגיעו למוסך, נפל חלון הדלת שלו פנימה (לא פולקסווגן), רכב אחר בהגיעו למוסך לטפול שגרתי בעליה למדרכה בכניסתו למוסך פרצה אש בתא המנוע (שכובתה מהר ע"י עובדי המוסך) ונבעה מצינורית דלק סדוקה.

בברכה - רפי לין :-)

• תוכן חדש...