Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7634 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב

שמי אריק אני איש קבע בן 27 מכונאי רכב כבד!

אני בדילמה רצינית ומכיוון שרובנו פה מתעסק בתחום הרכב הייתי מעוניין לשמוע את דעכם לגבי הנושא

אני כרגע חושב (האמת כבר דיי הרבה זמן) לעזוב את הצבא נישבר לי מהמסגרת הצבאית (המשמעת, השבתות, החגים, האבטש"ים) - נשברתי!!!

עכשיו מצד אחד יש לי אפשרות להשאר ולאכול את החרא ולהשתחרר בגיל 45-50 עם פנסיה ותנאים

מצד שני אני יכול לצאת לאזרחות ולחפש שלי עבודה ופה הדילמה שלי מתחילה יותר מאשר אם להישאר או לעזוב את הצבא.

קודם חשבתי ללכת ללמוד קורס שמאי רכב 9 חודשים לימודים ואח"כ עוד שנה סטאג' במשכורת מתחת למינימום כמו שהבנתי

אופציה נוספת היא לצאת ללימודים להסמכת מוסכים כמה חודשי לימוד בחינה מעשית והתעודה ביד

אופציה שלישית שדיי נוחה ומתאימה לי היא לצאת ללימודים "קצין בטיחות בתעבורה" שנתיים לימודים אבל בתחום הזה יש הרבה עבודה (אם אני לא טועה)

זהו עד פה אלו חיי והדילמות שלי והיית מעוניין לשמוע את דעתכם כי אני ממש על סף הדלת מצה"ל !!

נ.ב

שכחתי לציין אני בעל תעודת בגרות מלאה + דיפלומת הנדסאי מכונות / רכב וסוג 02 במכונאות רכב

תודה ושיהיה לכולם לילה טוב

אריק

פורסם

אריק שלום,

תשמע אני הייתי בדילמה דומה לפני מספר חודשים ההבדל הוא שאני הייתי חתום "ר" ולא רציתי להישאר.

שורה תחתונה נלחמתי ויצאתי.

לגבי אם להישאר או לא- אני חשבתי המון לפני שעשיתי את הצעד הזה אבל בסוף הבנתי שלא טוב לי בצבא ואני לא אשב כל כך הרבה שנים רק בשביל לחכות לפנסיה ובינתיים אני סתם יהיה מבואס.

אני יצאתי מהצבא בגיל קצת יותר צעיר ממך (23) ולא תמיד קל בחוץ אבל מסתדרים (חוץ מזה שגם בצבא כבר לא כזה ורוד...). ידידה אמרה לי משפט נכון "עדיף להיות מבואס אבל אזרח מאשר מבואס ובצבא..."

בקיצור גבר זה רק החלטה של מה אתה מרגיש-לא טוב לך (תלוי גם מאיזה סיבות) לדעתי אל תישאר, שום פנסיה בעולם לא שווה שתיהיה 15-20 שנים מבואס בשבילה....

לגבי העיניין המקצועי,

אני הנדסאי גם כן וכרגע אני עושה מסלול של לימודי ערב לתעודת הסמכה (לניהול מוסך),רק שתדע שאם אתה הנדסאי זה מקצר לך המון את הדרך לתעודה ואתה גם פטור מחלק גדול מהבחינות.

אם תרצה לשאול עוד על הלימודים אז תשלח לי הודעה פרטית ואני אענה בכיף.

בהצלחה,

רפי.

שואל ועונה, ירוחם

פורסם

קודם כל, חשוב לי לציין שאני בעצמי איש קבע, שלא ישמע כאילו אני זורק עיצות באוויר ולא מבין במה מדובר.

לדעתי, אם יש לך אפשרות לעזוב, ויש לך כיוון ואפשרות סבירה לעבודה בחוץ - עזוב את הצבא.

התנאים כבר לא תנאים, המשכורת לא מלהיבה והקביעות המפורסמת נעלמת ביום שיש קיצוצים ביחידה שלך, ושולחים אנשי קבע הביתה.

שכחתי משהו? כן... הפנסיה לתומכי לחימה היא כבר לא בגיל 45 אלא 55, כך שקריירה שניה כבר לא אפשרית במיוחד.

בקיצור - עזוב אותך.

אני מת לעזוב, סופר את הימים לשחרור.

נ.ב - למה לא להמשיך לעבוד כמכונאי רכב? לפתוח מוסך משלך? להשתלב במוסך קיים?

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

גם אני הייתי באותה צומת כמו שאתה נימצא...

מיקצוע שונה, אבל גם איש קבע...

שני דברים הם "ששברו" אותי. הראשון היה הרצון ללמוד (על חשבון הזמן שלי) והאפשרות לא ניתנה לי, רגליים נישלכו לכל כיוון. הגעתי עד ראש אגף נגדים בחי"ח ובסוף (בעצתו, אגב) החלטתי לפרוש...

הדבר השני היו הקיצוצים שהחלו בתקופת ה"מחשבות"...

3 שנים הייתי בקבע, 3 שנים בפנימיה צבאית... 9 שנים על מדים. פתאום אזרחות, מבהיל!!!

בקיצור, התחלתי ללמוד, הישתלבתי בענפף שעניין אותי מאוד, מחשבים, והתחלתי לעבוד...

צחוק הגורל, פגשתי איזה יום את אחד המפקדים שלי שאמר לי "אני לא אתן לך לילמוד. למה? אני חושב שאתה צעיר מידי. לימודים זה צ'ופר. אפילו אם הם על חשבונך. אני מעדיף לצ'פר מישהו בן 45"...

אחרי שפגשתי אותו, אני על אזרחי, והוא על מדים, מיוזע ומסריח :roll:

דיברנו טיפה... הזכרתי לו שהוא זה ש"אחראי" על זה שאני מאושר וטוב לי...

המבט המקנא היה גדול יותר מהמבט המקנא שאמרתי לו שאני רוצה ללמוד...

אם אתה מרגיש שאתה יכול להיסתדר בחוץ, בבקשה... לך על זה...

פעם הייתי אומר לך "תנסה, אולי יהיה יותר טוב". אבל צהל שם רגליים בגלגלים של עצמו. הוא קיצץ תנאים לאנשי קבע, מי שהיה לו שכל - קם ועזב, מי שלא היה יכול/היה תמים מידי - נישאר...

צה"ל איבד המון אנשים טובים. ועד שהמערכת הזו לא תפנים את זה אין לך מה לחפש שם...

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם

אני רואה שאני לא היחיד במערכת שעבר/עובר את הסיטואציה שאני נמצא בה זה קצת מרגיע אבל עדיין אני בדילמה וזה בטוח לא יפתר תוך יום יומייים!

תראו בגדול מה ששובר אותי תכלס זה אבטשי"ם שבתות חגים שעות זה לא שעות ימים זה לא ימים עכשיו נכנסה ההתנתקות הזאת ושולחים אותנו לעזה !!!

בגדול אני מרגיש כאילו שהצבא מנסה לגרום לי להתייאש ומנסים לשבור אותי בכל דרך שהיא (לא אותי אישית אלא באופן כללי) וזה באמת לא שווה 15-20 שנה לאכול תלב ולחכות לפנסיה כמו שאמר רפי

"עדיף להיות מבואס אבל אזרח מאשר מבואס ובצבא..."!!!

עכשיו בקשר ללימודים אני יודע שיש לי הרבה פטורים העיניין הוא שתעודת הסמכה אני לא חושב שתוביל אותי למשהו היום זה תחום שמאוד קשה להיכנס אליו אתה צריך מימון רציני אם אתה מעוניין לפתוח מוסך (אני באמת מאחל לך בהצלחה שתצליח אבל מסקר שוק שעשיתי אני הבנתי שזה לא פשוט!)

לכן חשבתי על אופציות כמו שמאי רכב למשל להיכנס לחברת שמאים או לעבוד עם חברת ביטוח מסויימת פה אני צריך עזרה ממכם אם מישהו מבין בתחום השמאות כי לי אין שמץ של מושג ואני אפילו לא יודע האם יש ביקוש או עבודה למקצוע כזה באזרחות

מה שכן מחר יש לי שיחה עם מרכז מגמת הלימודים בבית ספר רופין לגבי לימודי שמאות רכב !

לפני יומיים הייתי במשרד העבודה בשביל לקבל סוג 02 (תנאי מוקדם ללימודים)!

מצד שני חשבתי לכיוון של "קצין בטיחות בתעבורה" מה שאני יודע זה שאני ניכנס לחברה ואחראי על צי רכבים לדאוג לשיגרת טיפולים ותחזוקה של הכלים תקנו אותי כי באמת במשך ה3 שנים שאני תקוע בקבע הזה לא יצאתי לאזחות אפילו שניה אחת לבדוק /לעשות סקרים/ לראות מקומות עבודה אחרים - פשוט כאילו כיסו לי את העינייןם והדבר היחיד שראיתי זה צבא!!! נטו!!!

בכל מקרה אני מאוד אודה לכם אם תעזרו לי לבחור מקצוע לאזרחות כי אני לא מכיר את השוק מספיק טוב בשביל לקבל החלטה כזאת

מה שבטוח רוב הסיכויים שאני לא נשאר בקבע למרות שאולי אני אנסה לחשוב על כיוון אולי לעבור בסיס או משהו כזה אולי שם יהיה יותר טוב (סתם אופטימיות שפיתחתי לעצמי)

תודה רבה לכם ולילה טוב

אריק

פורסם

אריק, אני אמנם חסר ניסיון, אך מהכירות עם אנשים רבים בסוגייה שלך אני מבין ללבך.

גם אני למדתי הנדסאי, הצבא בזמנו בא וייצג עצמו כ- "המקום המושלם לצבירת נסיון במקצוע וכו'"...

אני חתום קבע, אני לא מתכוון להישאר יום אחד בקבע מהסיבות שרשמת אתה... ומצורת הניהול הכושלת והמטופשת שיש כיום.

למעשה, מלבד העובדה שהתברגתי למקום מושלם מבחינה מקצועית, והשירות שלי הוא יוצא דופן בצורה שאי-אפשר לתאר (מאווד מרוצה מהיחידה) הגעתי למסקנה הפשוטה שהצבא פשוט יורק בפנים לאותם "אנשי מקצוע" (הנדסאים, מהנדסים וכו')

(אני רואה את חברים שלי שמגרזים טנקים, ואני רואה מהנדסים שמקבלים תנאים של עובדים תאילנדים בגיל 25 עם תואר)

קשה להיכנס לראש של המערכת, ולא מובן למה הצבא מגרדת את אוזן ימין עם יד שמאל.. (אולי הבלאגן הבטחוני שמסביב מסיח דעת מהפרטים "הקטנים" האלה)...

אבל בהתחשב בעובדה שאתה כבר כמה שנים בקבע, אולי הדרך הנכונה היא קודם כל "לנסות לסדר" את מקום עבודתך הבטוח...כלומר, לנסות לעבור בסיס,לשנות תפקיד, להשתחרר בתנאים מסויימים מהמטלות המעצבנות כגון אבט"שים וכו'...

ואחר-כך, באם הדבר אינו מצליח, לצאת החוצה ולמצוא את מקומכם (אני מאמין שתמצא בסוף) כמו שאחרים מצאו לפניך.

אמיר.

פורסם

אריק תראה בתור חייל חובה שגם מת לסיים צבא וללכת לאזרחות זה נראה די מפחיד

ואני מבין אותך בהחלט, כי עד היום אתה הייתה רגיל למסגרת שאומרת לך מה לעשות מתי איך למה וכמה

אני חושב שאם אתה מגדיר את עצמך כבן אדם עצמאי ואחראי שמסוגל לדאוג לעצמו ללא צל של ספק

וללא טיפת עצלנות צא לאזרחות ואתה רק תרוויח וזה לא משנה אם תהיה עצמאי או שכיר

אבל אם מצד שני אתה חושב שעדיפה לך מסגרת שתדאג לך מהדברים הקטנים ועד לדברים הגדולים

עדיף לך להישאר בצבא כי באזרחות עם כל הכבוד יאכלו אותך לארוחת בוקר.

בקיצור: אם יש לך מוטיבציה ואתה מוכן להשקיע ולעבוד קשה כמו שלא עבדת בחיים שלך

צא לאזרחות, כנס לאוניברסיטה ותתחיל ללמוד.

אבל אם אתה יודע שאתה יכול פתאום לנשור מהלימודים בגלל סיבה זאת או אחרת

עדיף שתישאר בצבא.

בקשר לבחירת מקצוע ז כבר תלוי כמה מרוויחים מה התנאים מה הביקוש וכ''ד.

כשיש לך דאבל וופר 8 אינצ' בכל דלת אתה מתחיל לחשוב פעמיים,

אם בכלל אתה צריך לשים סאב.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=455879

פורסם

פעם בכמה שנים הצבא ניכנס להליך של קיצוצים. כשאני סיימתי את הקבע שלי הציעו לאנשים בני 30 בערך לקבל 200% פיצויים ללא פנסיה או למי שהיה בן 40 בערך לקחת את הפנסה שלו (מופחתת) וחלק מהפיצויים (70 או 80%)...

כמובן שמי שהיה יכול, קרי, אילו שבטוחים בעצמם, אילו שיודעים שהם כן שווים וכן יצליחו בחוץ, הלכו...

הצבא נישאר עם אנשים שמפחדים לצאת לאזרחות...

בקשר לזה שאתה לא רואה דברים אחרים חוץ מהצבא... יש את מה שניקרא "אומנות ההפחדה"... זה למעשה כמו "חוכמת האינטרנט". אנשים אומרים לך "אל תצא, אין לך מה לחפש שם בחוץ, אין עבודה, קשה, קשה..."

אבל הוא מעולם לא יצא החוצה וראה, הוא סומך על משהו שמישהו אמר לו והחדיר לו עמוק עמוק לתת מודע. מיתוס...

עוד דבר, לרוב האנשים בצבא זו עבודה ראשונה, גם אני הייתי ככה, גם במישרה השניה והשלישית שלי... ואז פתחתי את העיניים וראיתי שאני כן שווה משהו, ולא צריך לחכות שיעלו לי את המשכורת, אפשר להחליף עבודה ולשפר את התנאים...

עוד משהו שלא מצא חן העיני בצבא, אין עם מי לדבר!!!

משהו מפריע לך, הנהלים לא טובים בעינך? אתה כבר לא יכול לסבול את הסחבת ואת האנשים? אם אתה בצבא אתה לא יכול להיכנס למפקד שלך ולהתפטר... וזה סוג של ניצול! מחזיקים אותך בכוח (פחות או יותר)

באזרחות כן... גם בגלל זה היחס יותר טוב, כי אין מתח כזה...

פעם, באמת לאיש קבע היה מעמד של כבוד... היום המערכת "דואגת" לאבד את האנשים הטובים שלה!

אני לא רציתי להיות חלק ממערכת שלא מכבדת אותי ואת הצרכים שלי...

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם

תגובתי אולי לא מאירת עיניים כמו שכמה מהאנשים כאן, אבל בחייל שמרגיש את זעם הנקמה/ הרדיפה/ הלקיחה בלי שום נתינה/ הרגלים מכל הכיוונים אני רוצה להגיד לך שאני מאחל לך בהצלחה וזה הכל!!!

אתה נמצא באמת בצומת וכל הכבוד שאתה מתייעץ עם אחרים, זה עלול למנוע ממך לעדות טעויות, אני יאמר לך משהו שגדלתי על פיו, זאת הקלישאה הכי גדולה שקיימת אבל זה אחד הדברים החכמים אם מבינים באמת למה הכוונה.

לך בעקבות לבך!!!

לי נשארו שנתיים בצבא, בשנה האחרונה אני נלחם לשפר את תנאי השירות שלי ללא כל הצלחה ואני מודע (ריאליזם) שעוד שנתיים אני לא יגרור ככה, מסיבה הפשוטה שאני ישתחרר עם סעיף נפשי אמיתי בלי יכולת להגיב לסביבה (הקצנה למען יבינו אותי) מה שיהרוס לי את החים.. מצד שני לצאת עכשיו זה פוגע בעתיד.

בכל אופן הכי אבל הכי חשוב (זכותך להתעלם ממה שרשמתי לפני, זה היה גם פורקן בשבילי ;) ) אבל ממה שאני יאמר עכשיו אל תתעלם.. פשוט אסור.

מה שלא תעשה... לאן שלא תלך.. תחשוב טוב טוב.. בשביל שלא תשאל לאחר מעשה, למה לעזאזל עשיתי את זה?!?!

גם אם תצא ולא יהיה לך טוב תקופה מסויימת אל תתחרט.. כי זה עושה רק רע!

אז תעשה משהו. לא משנה מה.. רק שתהיה בלב שלם!!

בהצלחה בהמשך

איחלתי לנגד בהצלחה בהמשך

אלירן

אלירן לוק

Citroen ZX Volcane

למכירה :(

0526599998

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

ערב טוב

חברים כל לילה לפני שאני הולך לישון אני קורא את התגובות והעצות שלכם ומנסה יום יום לגבש החלטה מה לעשות עם העתיד שלי וזאת החלטה קשה (בגלל שמאוחר לא אכנס לזה יותר מידי) לכן רציתי לעדכן אתכם במשהו אחד שלקחתי יוזמה והחלטתי קודם כל ללכת ללמוד כי כרגע הדבר היחיד שיש לי זה הנדסאי ותכלס זה לא מקצוע זה תואר (בלי קשר לזה שאני מכונאי - כבר נמאס לי מהמקצוע הזה 6 שנים בצבא מוציא תמיץ לבן אדם במיוחד במקצוע הספציפי הזה) אז ביום חמישי הקרוב אני מתחיל ללמוד קורס שמאי רכב ובהמשך אני ניכנס ללמוד קציני בטיחות בתעבורה לאחר שיהיו לי את התעודות ביד יהיו לי יותר אופציות וכנראה גם יותר דלתות פתוחות ביום שאני אצא /יוציאו אותי מהצבא לכן אני חושב קודם כל לסיים ללמוד ואז לראות מה קורה איתי בהמשך

מה שכן קבע לא נראה לי שאני ישאר כמו שנאמר למעלה וזה מסכם הרבה

"התנאים כבר לא תנאים, המשכורת לא מלהיבה והקביעות המפורסמת נעלמת ביום שיש קיצוצים ביחידה שלך, ושולחים אנשי קבע הביתה.

שכחתי משהו? כן... הפנסיה לתומכי לחימה היא כבר לא בגיל 45 אלא 55, כך שקריירה שניה כבר לא אפשרית במיוחד. "

כמו שאתם רואים הצבא זה כבר לא מה שהיה פעם - לצערי!!!

לילה טוב והייתי שמח לקבל תגובות עצות ותובנות נוספות

תודה רבה לכולם על הכל אתם עזר רב בשבילי בנקודה שבה אני נמצא כרגע בחיים

תודה תודה תודה

אריק

פורסם

אין לי שום דבר מועיל להגיד לך, רק שיהיה לך בהצלחה בכל מה שתבחר!!

ועוד חשבתי שלי יש החלטות קשות בחיים... :roll:

עמוס

It's time to kick ass and chew bubble gum, and I'm all outta gum..

פורסם

אריק אריק...

קודם כל רציתי לומר שאני מופתע מכמות אנשי הקבע שנמצאים כאן :smile:... לא רע.

בהמשך לנושא עליו דובר רציתי להוסיף ש... אני איש קבע לשעבר, ממש בגילך (אריק). אומנם עשיתי רק שנה אחת של קבע אבל את האינדיקציה, כמו שאתה כבר יודע, אתה מקבל דיי מהר.

במשך כל שנותיי בצבא עסקתי ברכב. התחלתי בתור נהג יחידה רגיל כמחצית מהשירות הצבאי שלי. את החצי השני ביליתי כמש"ק רכב על קבוצה מכובדת מאוד מבחינת כמות כ"א שבה (כולל אנשי מילואים שהיו אצלנו באופן סדיר ת-מ-י-ד, כל השנה) והייתי מידי פעם יוצא לנסיעות עם מפקד היחידה כשהיו צריכים אותי.

משם המשכתי שנה נוספת בתור נגד על תקן קצין רכב, קיבלתי משרד משלי, כמות מסויימת של מכוניות וכמות צנועה של נהגים בסדיר.

וואלה ? אהבתי את העבודה. ידעתי מה היעדים שלי, ידעתי מה צריך לעשות, היה לי את כל הרקע וכל הכלים (באתי מהמקום הנכון) - והכי חשוב, לא דפקתי חשבון לאף אחד אפילו שהייתי סופר-צעיר. סא"ל-ים ואל"מ-ים היו מקבלים ממני נזיפות במייל חופשי על צורת החניה שלהם ואיך צריך לחנות את הרכב - ולמרות זאת תמיד היינו שומרים על יחסים טובים (ומבלי להגזים אפשר לומר גם סאחבקים) ורמה מקצועית גבוהה.

המשכורת היתה מחורבנת. כמה ? בסדר גודל של אז (אני מדבר על לפני 5 שנים בדיוק) זה היה 3,400 שח כולל הוצאות רכב. הזוי במונחים של אז ובטח ובטח שהיום. אבל מה ? שוב... אהבתי את העבודה.

האסימון לא איחר ליפול. אז סבבה, המשכורת ב-1 לחודש כבר בבנק, אין הוצאות אוכל (יש אוכל בן-זונה עם קינוחים אלופים - המטבח אצלנו מושקע מאוד) ואין הוצאות על ביגוד - אבל ראבק, עם משכורות כאלה לא הולכים למכולת.

אנשי קבע וותיקים אמרו לי; אם יש לך משהו אחר בחוץ, לך ! התנאים היום חרא ולא שווה להישאר. אמרתי טוב, מה כבר יש להפסיד ?... לפני שאני לוקח את הפקעל'ך אמרתי לעצמי - ננסה להתקדם הלאה !

בשלישות אמרו לי שע"מ לקבל "תמריץ 8" (תוספת 8% לשכר) צריך לעשות קורס בבה"ד בצריפין ע"מ להעלות את השלב המקצועי ולקבל את התוספת המיוחלת. אמרתי סבבה. נסעתי לצריפין לאחר שתיאמו לי שם קורס - ומה עשו לנו שם ?

לפני שהתחיל הקורס הנבלות הביאו טפסים להחתים אותך שנה וחצי קבע מרגע סיום הקורס (כשעשיתי את הקורס נותרו לי 4 חודשים לסיים את הקבע) - כשאת התוספת 8% אתה תקבל לא בקורס הזה אלא בקורס שתוכל לעשות בעוד שנה וחצי אחרי הקורס הזה.

לקחתי את רגליי וגלגליי הפרטיים וחזרתי ליחידה. הייתי נחוש בדעתי: אני לא מוכן להתקע במקום הזה עוד שנתיים בשביל לקבלת תוספת עלובה של אולי 250 שח בחודש. זה מגוכח.

ארבע חודשים לאחר מכן עזבתי לאזרחות כשכל מה שהיה בידי הוא תעודת בגרות וניסיון במחשבים שנצבר לאורך השנים (בתור נער), זהו.

מאז עסקתי במגוון רחב מאוד של עבודות ובכולן הרווחתי הרבה יותר. עסקתי בתחום המחשבים (אישיים וכף יד), חלקי חילוף לרכב, מחלקת שירות (מנויים) וכד' ולמדתי הרבה בכל אחד מהמקומות הללו - ובהחלט היה שווה.

בסיכומו של עניין מה שאני רוצה לומר הוא פשוט;

אני לא יודע כמה אתה מרוויח ומה התנאים שלך - אבל אתה חייב לעשות את השיקול הנכון לפני הצעד הנכון. אם יש לך מחוייבויות בחיים, קח אחריות וצפה את כל המצבים שיכולים לקרות, כולל התסריטים הרעים.

אם אתה יכול להרשות לעצמך, תשתחרר בהקדם. יש דברים, כמו בריאות למשל (לא רק בריאות פיזית אלא גם בריאות נפשית) שהם יותר חשובים מכסף.

במידה ואתה לא יכול להרשות לעצמך (מחוייבויות קודמות וכד'), פשוט תעשה את המאמץ הראוי, תלמד במקביל (תבסס את עצמך מבחינה אזרחית - תעודות וכד') וכשתהיה עם בסיס מספיק חזק בשביל להתחיל את דרכך באזרחות, צא - ואל תסתכל אחורה.

בהצלחה

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
ועוד חשבתי שלי יש החלטות קשות בחיים... :roll:

אתה כולה בן 17 וחצי למען השם! על איזה החלטות קשות אתה מדבר?

:shock:

ואריק, שיהיה לך המון בהצלחה - נראה שאתה אוהב את התחום שאתה מתעסק בו, וזה ה-Drive הכי חשוב בכל מקצוע, אנשים כמוך לבטח מגיעים רחוק.

ושוב, המון בהצלחה.

עברתי לכתובת חדשה

(יותר מדי בעיות בהתחברות-משתמש).

פורסם
אתה כולה בן 17 וחצי למען השם! על איזה החלטות קשות אתה מדבר?

לבחור האם לטוס ללונדון לשבוע או לעשרה ימים זה לא קל כמו שאתה חושב..

התלבטתי והחבטתי בנושא ימים ולילות עד שהחלטתי ללכת על 10 ימים (כי זה יותר משבוע)

:wink:

עמוס

It's time to kick ass and chew bubble gum, and I'm all outta gum..

פורסם

אני ממליץ לך לקבל פיצויים באיזה מבצע פרישה ואז לצאת.

עד אז תשתלם, תתכונן ותקשור קשרים עם כל מי שאפשר, מה שנקרא NETWORKING.

אני, כמו איציק ידידי האובד, מופתע מכמות אנשי הקבע כאן.

מצד שני, אני לא ראיתי פה את http://www.rasabshimon.com/

בכל אופן..........בהצלחה!:wink:

• תוכן חדש...