Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7679 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
או כשטעיתי ומילאתי באחת החיפושיות שהיו לי 20 ליטר שמן במנוע במקום 2.5 ליטר בהוראות יצרן(אל תשאלו איך,סיפור שלם בפני עצמו...).

כמו שאומרים "מי שלא עובד לא טועה" ואני עשיתי הרבה מכונאות בחיי...:-P

ג.

הזכרת לי... פעם, עבדתי במוסך של ערבים. לפני שאני ממשיך ויצאו עלי כל אותם אילו ש"יריעו" על היותי גזען, אני לא... רובם היו חברים שלי...

יש במוסך צוברי שמן גדולים עם פיות מילוי, יום אחד מישהו מהעובדים (הפחות מיקצועיים ניקרא לזה בצורה עדינה) מילא את המנוע עד הפקק...

אז, ככל הנראה, "זה יכול לקרות לכולם"... לא...

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

• תגובות 54
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אוי ואבוי...

שהרכבתי שבוע לפני כן בלי להחליף גם מיסב לחץ(הייתי חייל עני...).

או כשטעיתי ומילאתי באחת החיפושיות שהיו לי 20 ליטר שמן במנוע במקום 2.5 ליטר בהוראות יצרן(אל תשאלו איך,סיפור שלם בפני עצמו...).

ג.

אתה צוחק, נכון? איפה נכנסים 20 ליטר שמן במנוע של חיפושית?( וכמה ג'ירפות נכנסות לתא הנוסעים?)

דניאל באום

פורד פיאסטה 1100 1987

www.type34.info

פורסם

הטעות שלי היתה טעות של הרבה מתחילים: לקנות גרוטאה ולחשוב ש"פעם" אני אשפץ אותה וכרגע אני שומר עליה. אז היו לי שתי טעויות כאלה: קייזר 1951 ולארק 1964. שתיהן היו באמת פוטנציאל טוב לשיפוץ אבל כשאתה נאבק בתלאות החיים (והיו לי כמה תלאות) אתה מזניח ודוחה ובנתיים הרכב מתדרדר וכו וכו.

אז מעז יצאו שני מתוקים כי הלארק הלכה לחבר מעדון שמטפל בה במסירות וכך יצא שלפחות הצלתי אותה מדירדור או אבדון וכנ"ל הקייזר שנמצאת היום במוזיאון בתפן ואלמלא הזמן שהיא הוזנחה אצלי, היא כבר לא היתה בשום מקום.

את המוסטנג קניתי כשהיא חיה ונושמת וזה היה הימור מוצלח.

המסקנה? חכם לא נכנס לפרויקט שצריך אחר כך להיות פיקח כדי לצאת ממנו (איכשהוא)...

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

מה הפעולה הכי מסובכת בחיפושית?

להחליף פלגים.

איך מחליפים פלגים בחיפושית?

ברגש עם המון סבלנות.

אז אני ברגש עם המון סבלנות כבר הספקתי לטחון 2 הברגות,מזל שהיה מי שיעזור לי לתקן.

שזה לחרוט על המקום בלי להוריד מנוע.

המשתמש נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

למכירה חיפושית לשיפוץ שנת 70 דגם 1200 בודי מעולה בלי טסט 3 שנים

פורסם

סיפור שהיה כך היה:

כשהייתי בן 18 הייתי לי חיפושית 63 (בדיוק כמו שיש לי היום:-P ) בנוסף הייתה לי חברה שלאבא שלה היה מוסך אודי- פולקסווגן בגלל השילוב הזה וגם בגלל שלמדתי בביה"ס מכונאות-רכב,הורשתי לטפל ברכב במוסך!

כך יום בהיר אחד העליתי את הרכב על הליפט והתחלתי לבצע טיפול גדול לרכב.

כשהגיעה שעת מילוי השמן לקחתי את אחת מ-2 צינורות המילוי שהיו במוסך ,עם שעון שמראה כמה שמן אתה ממלא רק שאחד מהם הראה בכל סיבוב 4 ליטר והשני הראה בכל סיבוב 1 ליטר כמובן שלא שמתי לב ,התבלבלתי ושמתי שתיים וחצי סיבובים של השעון מתוך מחשבה שזה 2.5 ליטר אך זה היה 10 ליטר!

כדי להוסיף חטא על פשע המשכתי בעבודתי על הרכב ושכחתי ששמתי שמן כך שחזרתי על הפעולה פעם נוספת!!!

כשהוצאתי את המדיד לבדוק את מפלס השמן לא הצלחתי להבין למה יוצא לי שמן מהמוביל של המדיד!

כמובן שהפדיחה הייתה גדולה...

למזלי לא נגרם נזק וגם בשמן המיותר השתמשנו...

:biglaugh::drinking::screwy:

ג.

• על ארבע: ALFA 156 TS + GOLF GTI MK2 8V 19E+GTV 916
    על 2 עם קליפאונים:HONDA VTR-SP2 + YAMAHA YZF-R1 5JJ + SUZUKI RGV250+R750SRAD+ducati 1098++ZX7R+ZXR750
    My pride and joy: 1989 GSXR750RK ONE OF 500-unit limited-edition homologation for World Superbike competition

•  

פורסם

לי היו המון טעויות

אחת מהן שקניתי בולמים חדשים לאוטו ולא בדקתי אותם אם הם תקינים, כשהמכונאי הרכיב לי אותם האוטו עמד קצת עקום, היתברר שאחד הבולמים היה דפוק ותפוס במצב סגור וקשה לו מאוד להיפתח, לכן כל מיכשול קטן על הכביש האוטו היה מקבל מכה חזקה ולא בולם אותה,

המכונאי אמר לי שצריך לסוע הרבה עם האוטו כדי שהבולם ישתחרר, מה שלא קרה, פניתי לחנות והמוכר אמר לי גם שלריך לסוע עד שישתחרר, אני לתומי האמנתי.

כשזה היה בלתי ניסבל קניתי בולמים אחרים מחנות אחרת והמוכר מהחנות הראשונה לא היה מוכן לקבל את הדפוקים בחזרה כי עבר הרבה זמן (לא נורא הבנתי אותו).

אחרי ההרכבה של הבולמים החדשים שהם עובדים טוב האוטו היה מקבל מכות בפסי האטה, מה שהיתברר ככריות בולם דפוקות.

עכשיו אני צריך לפרק שוב את הבולמים כדי להתקין כריות בולם חדשות.

פורד קפרי 1600GT 1973 + פורד קורטינה 1975 1600XL + פורד פוקוס 2005 1600 GHIA

מעוניין במידע על קפרי או כל פורדים ישנים אחרים נטושים/זרוקים/למכירה.

פורסם
מה הפעולה הכי מסובכת בחיפושית?

להחליף פלגים.

איך מחליפים פלגים בחיפושית?

ברגש עם המון סבלנות.

אז אני ברגש עם המון סבלנות כבר הספקתי לטחון 2 הברגות,מזל שהיה מי שיעזור לי לתקן.

שזה לחרוט על המקום בלי להוריד מנוע.

איך חורטים על המקום מבלי לפרק? הרי נוצרים שבבים?
פורסם

טוב, זה לא מרכב אספנות - אבל למדתי את הלקח שלי במקרה הבא...

מי שזוכר, אני פעם שברתי את הקרטר שמן במונדיאו שהיתה לי על איזה אבן ליד "המאגר".

זה היה ביום שישי בצהריים, גררתי את האוטו הביתה ופתחתי היינס. שם היה כתוב שצריך להגביה את המנוע מהתושבות שלו כי אחרת הקרטר לא ייצא.

הסתכלתי קצת, והיה נראה לי שהם טועים, שאם אני אוריד את הסעפת פליטה הקרטר יצא בקלות ואני אוכל לקחת אותו לתיקון, ולהחזיר אותו לרכב שלם ובריא בלי להכנס למוסכים.

טוב, אודרוב לעבודה. הרבה זז קל והרבה ברגים שיצאו וסעפת הפליטה ירדה (אחרי שנפלה לי בדרך ישר על האף, אאוץ').

אני בשמחה בא לשלוף את הקרטר החוצה ולשלוח אותו לתיקון, אלא שאיזה 2 מ"מ זדוניים לא מאפשרים לו לצאת, הוא נתקע בדיוק בקורת רוחב ואין - לא יוצא בשום אופן.

אז כמו גדול קיפלתי את הזנב בין הרגליים, למדתי שהיינס כנראה לא טועים הרבה וגררתי ביום ראשון את המונדיאו למוסך (שעשיתי לו 90% מהעבודה) :smile:

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

היו לא מעט במהלך השיפוץ בקיץ שעבר.

אחד מעצבן, קשור לגיר או יותר נכון לדיפרנציאל-

בשלב בו ניסיתי להכניס את שתי הציריות למקומם, לא הבנתי למה רק אחד ניכנס והשני מסרב להיכנס בכל תוקף. לאחר שמיציתי את כל רפרטואר הקללות שאני מכיר: כמה בשפת הקודש +בשפת בני דודינו ומספר קללות ברוסית שקלטתי בשנות לימודי בטכניון (מעתה אמור "טכנוגרד") וכן מספר בצרפתית, באדיבות אמא של החברה הקודמת. או אז החלטתי לעשות חושבים וזה נפל עלי כרעם ביום בהיר: במהלך הרכבת הדיפרנציאל, לא שמתי לב ששני גלגלי השיניים שמתחברים לציריות (שכחתי את המונח המקצועי), אינם בקו אחד, יענו, אין alignment ביניהם.

לצערי שמתי לב לזה רק אחרי שהגיר הורכב, חובר למנוע והותקן חזרה באוטו.

בשלב זה הייתי כ"כ מעוצבן מעצמי שהחלטתי לפרק את הגיר מהמנוע כשהמכלול עדיין ברכב. לשמחתי הגיר בפיאסטה קל מאוד ובעזרת כננת וזהירות רבה לא לפגוע בציר הראשי, שלפתי את הגיר החוצה ופתחתי אותו- כמובן שהדיפ' היה מורכב לא נכון כפי שחשבתי.

אין מה לעשות- על טעויות משלמים (גם על טימטום- אבל זה נושא לטופיק אחר) אבל הכי חשוב, לדעתי, זה ללמוד מהם, אחרת אתה נידון לחזור עליהם באיזשהו שלב.

דני.

פיאסטה MK1 שנת 79 בשלבי שיפוץ ->[thread=41214]כאן[/thread]

מנוע:1L, ממוזגת+ תוספות.

פורסם
כדי שלא תרגיש לבד -

לפני 15 שנים בערך החלטתי לעשות פחחות לרכב של ההורים (זה היה אופל רקורד 74), התחלתי ביישור הפגושים.

לצורך העניין העמדתי את הרכב מתחת לסככת אזבסט, כך שהפגוש הקדמי נושק לעמוד תמך מאסיבי של הסככה, בנקודה בה היה מכופף פנימה. קשרתי לקצה הפגוש חבל וניסיתי למשוך ביד, זה לא הלך...

הנחתי שמשיכה קלה באמצעות המלגזה (3 טון) תעשה את העבודה..., המלגזה היתה אוטומאטית, קירבתי אותה לרכב וקשרתי את החבל למזלג, עליתי על ההגה, שילבתי לרברס ומשכתי בעדינות עם רגל על הבלם. פגוש הפח אמנם התכופף בכוון הנכון אך יותר מדי, כיוונתי את המזלג אל מול הפגוש, שילבתי להילוך קדמי והתחלתי לדחוף קצת בחזרה.

היה קשה לראות את התוצאה ממרומי המלגזה, אז ירדתי כדי להסתכל מקרוב, הפרט השולי ששכחתי היה שהמלגזה היתה עדיין בהילוך קדמי .... היה עיכוב של מספר שניות מרגע שחרור הבלם עד לתזוזת המלגזה קדימה, אני בינתיים כבר הייתי למטה ... icon_rolleyes.gif .

עד היום אני מתכסה בזיעה קרה כשאני נזכר איך למול עיני המזלג נוסע קדימה ונכנס לתוך הרקורד כמו סכין חם לתוך חבילת חמאה ..., לא איבדתי את קור הרוח (עאלק), רצתי למזלג ודחפתי את הידית אחורה (לרברס) בעוד אני עומד בחוץ, עיכוב נוסף של מספר שניות והמזלג שועט אחורה כאשר הוא תולש את הפגוש, עוקר את העמוד וסככת האזבסט קורסת על גג הרכב....

הכל אמת.

סיפור שהיה כך היה (ורק לפני 5 דקות היה)

יצאתי לג'יפ מתוך מטרה לשטוף אותו אחרי שבשבת הייתי בטיול בגבי צין והוא טבל קצת במי פוספטים.

נכנס, יושב מסובב את המפתח וכלום, עושה את זה שוב וכלום (תאמת לא כלום, שומעים את הסולונואיד בפעולה)

יורד מהג'יפ פותח מכסה מנוע מוודא שכל החיבורים במקום, מנסה שוב וכלום. טוב בשלב הזה אמרתי אולי הבעייה חשמלית ניסיתי לתת פלוס יישיר לסטרטר (עם כבל עבה כמובן) ופלוס לסולונואיד ולכל דבר אפשרי וכלום לא עושה עליו רושם.

חשבתי (לייתר דיוק לא חשבתי) אולי הסטרטר תפוס משום מה ואולי עם אני אדחוף את הג'יפ קצת ואשלב הילוך, אז זה יעזור, אבל מה לעשות שלדחוף את הג'יפ לבד זה לא הדבר הכי פשוט. בניסיון הראשון, משכתי אותו קצת אחורה (בעלייה) ואז דחפתי קדימה ושלבתי הילוך וכלום. טוב זה היה בערך חצי מטר לכל כיוון ולכן גם מהירות אפס אז ניסיתי שוב, הפעם משכתי קצת יותר אחורה והתחלתי את הדחיפה קדימה אבל מה לעשות שההילוך לא נכנס והוא פשוט המשיך קדימה לתוך מוט ברזל בגובה 2 ס"מ מעל הפגוש icon_evil.gif ותוך הורדת קצת צבע מהכנף הוא נעצר. עכשיו אין לי שום סיכוי להרים אותו חזרה בייד ולכן הבאתי את הטרקטור (ג'ון דיר שנת 70) שיימשוך אותו אחורה ויוציא אותו מהמוט ומהיירידה שהוא נמצא בא.

מושך לאט לאט ובזהירות, הג'יפ עולה, אני עוצר להערכת נזקים, רואה שקצת יירד צבע בכנף ושהמוט שבלם את הג'יפ התעקם אבל לא נורא, מחזיר את המוט למקום והולך לנסות להניע את הג'יפ, אבל כמובן שהג'יפ לא מניע.

בדלב הזה רף הטמטום שלי עלה מדרגה, והחלטתי לנסות למשוך את הגיפ כשהוא בהילוך (משיכה ממש קטנה רק כדי שהמנוע יסתובב קצת) משלב רוורס בג'יפ (מזכיר לכם שאני לבד) עולה לטרקטור ומתחיל ליסוע אחרי 30 ס"מ בהילוך 2 LOW בטרקטור שזה ממש אבל ממש איטי אני מרגיש שינוי קל במשיכה יורד לג'יפ והג'יפ הפלא ופלא מונע. שמח וטוב לב אני מכבה אותו ומכווה שכל מה שיכל להיתפס, השתחרר אבל לא הג'יפ שוב לא מניע.

בנקודה זו, אם עד עכשיו חשבתם לעצמכם נו קורה, אני שוב העלתי קצת את רף הטמטום. במשיכה האחרונה (זו שהג'יפ הניע בה) הטרנספר קפץ לניוטרל (ולכן הג'יפ לא עשה עלי רוורס) ולכן החזרתי אותה ל-2H וניסיתי שוב. הפעם הוא הניע ולא סתם הניע הניע והתחיל ליסוע רוורס ואין צורך להזכיר שבאותו הזמן אני ישבתי על הטרקטור.... icon_evil.gificon_evil.gificon_evil.gif

תוך כדי נסיעה אחורה הגלגל ספייר נכנס במשולש של הטרקטור אבל בגלל שאת המתקן שלו הניתי מפרופיל 30X30X3מ"מ אין מצב שהוא יתקופף ןלכן החולייה החלשה (כן זה אני, שלום!) הייתה הדופן האחורית בצד הנהג (במקום שבו נמצאת הסגירה של המתקון) והיא פשוט התקופפה.

אאילעוד יקעהךחע ךעחךעוןדךעוןךןעוךעון

זה מה שיש לי להגיד.

Kids, don't try this at home!!!!

הסיפורים נלקחו מ"שרשור האידיוטים הגדול" בג'יפולוג:

http://www.jeepolog.com/jp_forum/viewtopic.php?t=3807&postdays=0&postorder=asc&start=0

פורסם

על השטויות שאני עושה אפשר לכתוב ספר אבל...

ב NSU שלי רציתי להוציא את המנוע לשיפוץ וכמובן שפרקטי את הציריות והוצאתי בעמל רב!! את המנוע עם הגיר והדיפרנציאל (ממש כבד ומסובך)

לאחר הרבה שנים קיבלתי ספר טיפולים של NSU מכרמל (תודה רבה!!!) וגיליתי שאפשר להוציא את המנוע בקלות רבה ללא פרוק הגיר והציריות

מסקנה - מה שלא הורג מחשל:)

פורסם

נזילה מהאטם האחורי של הקראנק.

כמובן שצריך לתקן - אז מוציא מנוע, פותח קרטר, משחרר את הקראנק, מחליף את האטם, סוגר מנוע, מכניס שוב, ונוסע.

איזה פלא - שוב נוזל...:shock:

ואז, למרבית ההפתעה, מגלה שבכלל כל הסיפור התחיל בכך שסגרתי את הנשם.

ויליס 53

ויליס 58

פורסם

לכל מי ששאל איך חורטים פלאגים בחיפושית על המקום.

א. משתמשים בסט מברזים איכותי (3 מברזים).

ב. שמים אטמי אוזניים.

ג. אחרי החריטה מניעים ל-2 שניות (צריך להזהיר את כל הסובבים שהפיצוצים זה לא ארוע חבלני).

ד. אני לא השתמשתי במאריך אלא בתותב (הברגה פנימית סטנדרטית וחיצונית גדולה יותר ,הפלאג

נשאר באותו גובה).

למי שרוצא לראות איך השבבים עפים שישתמש במשקפי מגן (לא מומלץ ).

בהצלחה

המשתמש נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

למכירה חיפושית לשיפוץ שנת 70 דגם 1200 בודי מעולה בלי טסט 3 שנים

פורסם
לכל מי ששאל איך חורטים פלאגים בחיפושית על המקום.

א. משתמשים בסט מברזים איכותי (3 מברזים).

ב. שמים אטמי אוזניים.

ג. אחרי החריטה מניעים ל-2 שניות (צריך להזהיר את כל הסובבים שהפיצוצים זה לא ארוע חבלני).

...תארתי לעצמי שזאת תהיה התשובה. אוי ואבוי לנו.

• תוכן חדש...