Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 21 שעות, SlowRide כתב:

מאוורר תקרה. לא משנה איזה. מוצר משנה חיים.

אצלי זה לא שינה את החיים, כי אני עם מאווררי תקרה מגיל אפס בערך...

אכן אלה שיש אצלי עובדים עשרות שנים, אמריקאים.

מה שכן מתקלקל אלה המפסקים עם בוררי המהירות, שגם קשה ויקר להשיג אותם. פעם היו מוכרים בארץ כאלה שמתקלקלים. פעם אחרונה הבאתי מפסקים גרמניים אבל הם כמובן לא נכנסים לקופסאות חשמל שיש לנו בארץ. גם קניתי פעם אחת מפסק בורר מהירות איטלקי ענק שמתקינים על הטיח, עד היום עובד בבית של חמותי.

עריכה אחרונה על ידי amosbmw

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

• תגובות 178
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני היחיד שמפחד לישון מתחת לדבר כזה שתלוי על בורג ומסתובב מעליי?

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אם אתה התקנת את הבורג אז אולי הייתי מפחד 🤣

2 ג'מבו והכל טוב.

• מצחיק 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

הגזמת, זה תלוי עם 4 ברגים.

לפני 3 דקות, amosbmw כתב:

מה שכן מתקלקל אלה המפסקים עם בוררי המהירות, שגם קשה ויקר להשיג אותם

היום זה מגיע עם בורר מהירות בשלט רחוק, ואם זה מאוור עם תאורה אתה אפילו יכול לעמעם את האור.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 17 שעות, Supertigre כתב:

המאווררים של פעם הם ליגה אחרת, מהניסיון שלי עיקר ההבדל הוא ברכיב אחד בלבד, המיסבים בהם עושים שימוש. כאחד שמפעיל מאוורור בחדר שינה 365 יום בשנה (הרעש הלבן שלי) אני נאלץ כיום להחליף מאוורר כל שנתיים בערך, רק כי המיסבים הזולים קורסים והמאוורר מתחיל להשמיע רעשים. 

לגמרי. גם מאווררים "רגילים" (על עמוד). אותו מיסב חיכוך מטומטם. אחרי X זמן, בדרך כלל שנה, המנוע מתחיל להיתפס. מרתיח. ולא רק בגלל שחם כי המאוורר לא עובד, אלא כי המאוורר לא עובד בגלל התכנון שלו. 

וכמובן שלא ממש ניתן לעשות למאוורר ניתוח ולהחליף את החלק. 

לפני 14 שעות, sperial כתב:

@ברווז @yor2 לא לציין דגמים (ועדשות, אם הן נפרדות) זה כמו לכתוב ״טויוטה״ בלי לציין דגם  וגירסה.

אם הייתי זוכר הייתי כותב... דומני ששלי זה 700D, לגבי עדשה אני ממש ממש לא זוכר. רכשתי רק אחת, "סטנדרטית" (לא מאקרו, לא מיקרו, רגילה).

לפני 13 שעות, Derish כתב:

עבדתי בעבר עם חושפים אוטומטיים כמו זה שברווז הראה ואני מסכים שהם קצת מסורבלים מדי, יקרים מדי, ומתאימים יותר לאנשי מקצוע. 

לגבי המחיר, כשקניתי אותו הוא עלה סביב 30 שקלים- נרכש כהשלמת עגלה למשלוח חינם בכלל. ההחלטה הכי טובה שעשיתי.

דווקא לאנשי מקצוע, לא הייתי ממליץ על החושפים האוטומטיים. עבורם, ספציפית, זה מיותר

כל מה שהוא חיסרון בעיניי, הוא היתרון שלהם.

אני צריך להתאמץ כדי להבין איך לעבוד עם סטריפר פשוט, עבורם זה "תוך כדי שינה". כולל זיכרון שרירים. 0 חסרונות. 

לפשוט יש עוד כמה יתרונות עבורם- אין לו איך להתקלקל, ברגע הכי לא מתאים. למשל.

דווקא אם הייתי איש מקצוע הייתי משתמש נטו ברגיל, כמו שעשיתי כשהתחלתי- עם הכלי הזה:

CHANNELLOCK 908 — Pacific Power Tools

לפני 13 שעות, amosbmw כתב:

חושף חוטים - כשהייתי ילד השתמשתי בכזה שהיה בבית הורי:

17841366701198036185968620276353.thumb.jpg.703f6bd57da0bc1f9d20604fbe0e3365.jpg

יש לי אחד כזה, כשנמאס לי מהכלי שהעליתי תמונה שלו, רכשתי אותו. היה בשימוש פעם אחת בלבד, התעצבנתי עליו (עוד יותר גרוע מהכלי ההוא מבחינתי) ומאז שוכב באיזו מגירה.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם (נערך)

אם בחושפי חוטים עסקינן,
יש לי את המיני חושף של Knipex 12 80 100 SB 
בערך 4 שנים נדמה לי, פשוט מעולה.....

אבל אחד הפריטים שאני משתמש בו ותמיד נושא איתי בתיק העבודה,
זה המד ברגים וההברגות של חברת Gorilla, גם האינצ'י וגם המילימטרי, לא זוכר כמה זמן יש לי אותם, אבל מעל 15 שנים של הנאה. הרבה פעמים הייתי מגיע עם זה לחנויות שמתמחות בברגים ותמיד היו מופתעים מהכלי.

למרות שהשרשור מדבר על משהו שליווה שנים,
אבל יש לי משהו קצת חדש שאני פשוט מברך כל פעם מחדש כאשר אני משתמש בו.
בעבודה אני תמיד יוצא לשטח עם התיק עבודה שלי, סוג תיק "טקטי", את התיקים אני מחליף מפעם לפעם, גם בגלל הבלאי וגם כי אני אוהב להתחדש, יש לי בו כל מיני פיצ'קלחס (או איך שלא יכתבו את זה) דברים קטנים שיכולים לעזור לי בשטח ובעיקר חלקים קטנים שיכולים להשבית כלים.
לרוב הכל היה מפוזר בכל מיני תאים או קופסאות מאולתרות ופשוט היה מעצבן לחפש, עד שפגשתי את זה,
קניתי באמזון לפני כ חמש או שש שנים נדמה לי ( או שתחושת הזמן עפה לי), ומאז זה קבוע בתיק שלי.

עריכה אחרונה על ידי Markm4
פורסם

מצלמות, בדרך כלל לא מתקלקלות אלא פשוט מתיישנות טכנולוגית. מצלמות מהעשור הראשון של שנות ה2000 נותרו ללא שימוש. 

החלפתי ניקון F4 בF5, אותה בD1, אותה בD1X, אותה בD2X, אותה בD3, אותה בD4, אותה בD5, ואותה בZ9, בנוסף לדגמים קטנים יותר שהחזקתי במקביל. אף אחת מהן לא הייתה מקולקלת בזמן ההחלפה.

הניקונים שרשמת פה זה ספינות-הדגל FF של ניקון.

אחלה מצלמות. מי שצילם בהן יבין כמה רחוקות מהן המצלמות של הפלאפונים.

זה עם פלאש טוב נחשב למצלמה סוף לצלמי חתונות.

אבל אלה מצלמות גדולות, כבדות ויקרות(שלא לדבר על העדשות).

מותר לדעת למה אתה צריך כזה תותח?

• מעניין 1
פורסם (נערך)
לפני 24 דקות, Markm4 כתב:

אם בחושפי חוטים עסקינן,
יש לי את המיני חושף של Knipex 12 80 100 SB 
בערך 4 שנים נדמה לי, פשוט מעולה.....

חמוד זה. 

מכיר את הקונספט מיצרן אחר (גרמני), CK TOOLS. 

לפני 24 דקות, Markm4 כתב:

אבל אחד הפריטים שאני משתמש בו ותמיד נושא איתי בתיק העבודה,
זה המד ברגים וההברגות של חברת Gorilla, גם האינצ'י וגם המילימטרי, לא זוכר כמה זמן יש לי אותם, אבל מעל 15 שנים של הנאה. הרבה פעמים הייתי מגיע עם זה לחנויות שמתמחות בברגים ותמיד היו מופתעים מהכלי.

טוב, הוא נראה אחרת לגמרי מהכלים הסטנדרטיים בשוק... מה הפלא. 

חמוד הקונספט. אהבתי. הכל בכלי אחד, לא צריך קליבר.

עריכה אחרונה על ידי ברווז

פורסם
לפני כשעה, SlowRide כתב:

עם תאורה אתה אפילו יכול לעמעם את האור.

עם מגבלות ההספק (כדי לא להתיך את כיסוי הפלסטיק) הדבר הזה מאיר פחות מנר חנוכה. אחת הסיבות שבגללה פירקתי את מאוורר התקרה היחיד שהיה לי בבית אי פעם.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

חושף חוטים - כשהייתי ילד השתמשתי בכזה שהיה בבית הורי:

מזכיר נשכחות... נקנה בתיכון ועדיין זרוק אצלי איפהשהו במחסן. שימש בעיקר לחשיפת חוטי חשמל חד גידיים.

לפני 13 שעות, Supertigre כתב:

אחד הניתוקים היה על חוט דקיק (כנראה 28AWG) עם איזה 5-6 גידי נחושת שהשאיר לי בסוף חוט באורך של 2 ס"מ עמוק בתוך הדשבורד

וזה מעלה נקודה חשובה. רוב החושפים המתוחכמים למינהם מיועדים לעבודה עם חוט/כבל חדש וחופשי ללא מגבלות מקום, אולם במקרה בו אין את היכולת הזו (חוט בתוך קופסה לדוגמה) היתרון של קאטר קטן חסר תחליף.

מה שהכי "מפריע" לי במכשירים כאלה הוא שהם לא עלי כשאני עושה משהו, בדרך כלל מה שאני מחזיק על הגוף כשאני מתעסק עם זה הוא קאטר, פלייאר וטסטר כך שכדי לחשוף חוט אני יכול:

-לקלל, לרדת מהסולם, ללכת לארגז, לשלוף אותו, לעלות לסולם, לחשוף, לקלל שוב, לרדת מהסולם ולהחזיר לארגז (אין לי היכן לשים אותו)

-להשתמש בקאטר.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2
  • חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 9 דקות, sperial כתב:

עם מגבלות ההספק (כדי לא להתיך את כיסוי הפלסטיק) הדבר הזה מאיר פחות מנר חנוכה. אחת הסיבות שבגללה פירקתי את מאוורר התקרה היחיד שהיה לי בבית אי פעם.

דווקא מאיר יפה מאד ואפילו אפשר לבחור את גוון האור, מכחול של מעבדת סמים לצהוב של פילטר מקסיקו בסרטים אמריקאיים.

• מצחיק 2

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 31 דקות, Haim_gds כתב:

-לקלל, לרדת מהסולם, ללכת לארגז, לשלוף אותו, לעלות לסולם, לחשוף, לקלל שוב, לרדת מהסולם ולהחזיר לארגז (אין לי היכן לשים אותו)

99% מהעבודות DIY שאני מבצע מחוץ לסדנה נראות ונשמעות ככה. 

שמע, לכולם יש אילוצים שונים, בכל דבר שעושים לבד. 

כל מה שאפשר לעשות זה לצמצם אותם למינימום, ככל האפשר. ועדיין יישארו עבודות של קללות לסירוגין.

גם בלי סולם.

הסטייה שלי, אחרי שנים של עבודה עם כלים זבל שמצריכים מלחמה גם בכלי וגם בעבודה, זה דברים שמקלים עליי ככל הניתן. 

זה לא חייב להיות סופר איכותי או ה"רולס-רויס" של הכלים, אבל זה צריך לפתור לי בעייה שמטרידה אותי ועוצרת לי את הזרימה. 

סטינו קצת. 

כחובב ואספן סכינים, הסוס עבודה שקניתי ואני סופר מרוצה- גריפטיליאן של בנצ'מייד. פתחה אלפי (אם לא עשרות ואולי אף מאות) אלפי חבילות, ניילונים, קרטונים ומה לא במהלך חייה. נרכשה לפני 15 שנה בערך. 

שומרת על חוד בצורה פנטסטית, מצד שני קלה להשחזה. 

סגירה מאד קלה ביד אחת, בתנועה קלה. ביד מיומנת זה נראה מרשים (ומפחיד). גם הפתיחה, אגב. אם כי זה לא בריא לכלי. 

ולדרמן WAVE. לא מצאתי עדיין מולטיטול שיכול להחליף אותו בשימושיות, עבורי. יש לי גם אחד יותר גדול (SURGE), שנקנה כי הוא יותר גדול (גם אני גדול. חשבתי שזה יעבוד טוב), אבל אני לא מסוגל להסתובב איתו על החגורה- ענק מדי. 

WAVE זו הפשרה הטובה ביותר, יחד עם ערכת הרחבה לשימוש עם ביטים רגילים (שהצילה אותי יותר מפעם אחת, במיוחד עם הביט רוברטסון [מרובע. סטנדרט אמריקאי שלא שמעו עליו כל כך בארץ] שמגיע בתוכה).

אין לי כבר מושג כמה שנים אני עם אותו WAVE עליי. לא מעט. 20? יותר? לא זוכר כבר. 

פורסם

אגב אולרים וחשיפת חוטים.

החריץ שיש בכל אולר ויקטורינוקס בפותחן בקבוקים נועד לחשיפת חוטים. מי שעשה rtfm יודע.

עושים סיבוב מסביב לחוט עם מספריים פתוחות ולאחר מכן מעבירים בחריץ. יעיל מאוד, השתמשתי בזה מאות פעמים.

PXL_20260716_094859791.jpg

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 2

עמוס

פורסם
לפני שעתיים, ntd כתב:

הניקונים שרשמת פה זה ספינות-הדגל FF של ניקון.

אחלה מצלמות. מי שצילם בהן יבין כמה רחוקות מהן המצלמות של הפלאפונים.

זה עם פלאש טוב נחשב למצלמה סוף לצלמי חתונות.

אבל אלה מצלמות גדולות, כבדות ויקרות(שלא לדבר על העדשות).

מותר לדעת למה אתה צריך כזה תותח?

המצלמות האלו הן אכן ברמה אחרת, יש לי בארון F4 שרכשתי משומשת והשתמשתי בה לא מעט כשצילמתי בפילם 

כשעברתי לדיגיטל, קניתי D70s שדיי ביעסה אותי וכשיצאה ה-D300 קניתי לי אחת ואני מחזיק בה ומשתמש בה עד היום, באור חלש היא לא יכולה להתמודד מול מצלמות מודרניות פשוטות בהרבה (יש לי Panasonic FZ100 שהולכת איתי כמעט לכל מקום...) אבל באור יום היא עדיין מפיקה תוצאות מעולות.

התחושה והארגונומיה של ה-D300 הן ברמה גבוהה אפילו מאלו של ה-F4 ופשוט תענוג להחזיק אותה ביד...

• תוכן חדש...