Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שימוש בתוכנת renolink

מעבר לפיתרון נפתר ע"י The FixTrics,

פוסטים מומלצים

פורסם

היי, יש למישהו ניסיון עם תוכנת renolink? מתעניין לקנות כבל obdlink ex בשילוב עם תוכנת renolink 2.11 כדי לבטל מערכת auto start stop ברנו מגאן גראנד קופה 2018

מצאתי כבל כזה ותוכנה לקניה באלי אקספרס

פורסם

או לחילופין עם CLIP, שזו התוכנה הרשמית של רנו למוסכים. אבל לא בטוח שהמתאם שפות"ש הזכיר יספיק. הכל תלוי ברכב ובאילו פרוטוקולים נדרשים כדי לשנות את ההגדרה הרלוונטית. DDT4ALL, לדוגמא, יעבוד עם כל מתאם - אבל רק חלק מהאפשרויות תהיינה זמינות, כתלות ברכב ובמתאם. כך גם pyren. עבור CLIP נדרש תיאורטית מתאם רשמי של רנו (או clone מעלי אקספרס), אבל כן ראיתי טענות באינטרנט שניתן להפעיל אותו עם OpenPort 2.0 של Tactrix (לא שהוא זול, והוא גם לא זמין יותר לרכישה - אבל זה לפחות מתאם גנרי יותר, שיתאים לרכבים נוספים ולא רק לרנו).

לבסוף, כל הדברים הנ"ל יכולים לא לצלוח אם ברכב מותקן security gateway שמונע גישה לשינוי הגדרות ללא קוד מיוחד. ברכב מ-2018 יש סיכוי טוב שלא קיים gateway כזה, אבל בקליו 5, לדוגמא - כבר אי אפשר לשנות כלום בגללו (אפשר להתגבר על זה ע"י חיבור ל-CAN מאחורי ה-gateway, אבל זה כבר יותר מסורבל מסתם לתקוע כבל לשקע OBD-II).

• מעניין 1
פורסם
לפני 3 שעות, גולדן191 כתב:

לפי בדיקה קצרה שערכתי, לא עושים את זה עם התוכנה DDT4ALL על לפטופ ?

זה אותה תוכנה, אצל הדוד עלי קוראים לזה רנולינק עם שגיאות כתיב 😂

לפני 3 שעות, chrono כתב:

או לחילופין עם CLIP, שזו התוכנה הרשמית של רנו למוסכים. אבל לא בטוח שהמתאם שפות"ש הזכיר יספיק. הכל תלוי ברכב ובאילו פרוטוקולים נדרשים כדי לשנות את ההגדרה הרלוונטית. DDT4ALL, לדוגמא, יעבוד עם כל מתאם - אבל רק חלק מהאפשרויות תהיינה זמינות, כתלות ברכב ובמתאם. כך גם pyren. עבור CLIP נדרש תיאורטית מתאם רשמי של רנו (או clone מעלי אקספרס), אבל כן ראיתי טענות באינטרנט שניתן להפעיל אותו עם OpenPort 2.0 של Tactrix (לא שהוא זול, והוא גם לא זמין יותר לרכישה - אבל זה לפחות מתאם גנרי יותר, שיתאים לרכבים נוספים ולא רק לרנו).

לבסוף, כל הדברים הנ"ל יכולים לא לצלוח אם ברכב מותקן security gateway שמונע גישה לשינוי הגדרות ללא קוד מיוחד. ברכב מ-2018 יש סיכוי טוב שלא קיים gateway כזה, אבל בקליו 5, לדוגמא - כבר אי אפשר לשנות כלום בגללו (אפשר להתגבר על זה ע"י חיבור ל-CAN מאחורי ה-gateway, אבל זה כבר יותר מסורבל מסתם לתקוע כבל לשקע OBD-II).

Renault CLIP היא מערכת תקשורת מקצועית, אבל אין תמיד אופציה ברורה בתפריט לבטל Auto Start-Stop בצורה קבועה.

לעיתים מערכות ה-ECU לא מאפשרות לשנות את ההתנהגות הזו באמצעות CLIP בלבד.

במילים אחרות:

Renault CLIP יכולה לשנות הרבה הגדרות במודולים

אבל שלא כמו Renolink או כלי קידוד ייעודי,

זה לא תמיד מאפשר שינוי הגדרה של Start-Stop memory/permanent disable

זה תלוי בדגם/גרסה של הרכב וב-ECU שלו.

שאלתי את 5  g.p.t וזה מה שהוא ענה 🤔

• לא הבנתי... 1
  • פיתרון
פורסם

קניתי מאלי את התוכנה ולא השתמשתי בה, נדלקה לי מנורה על משהו שקשור ל ABS וחשבתי להבין מה התקלה באמצעות התוכנה אבל באמת הייתה לי בעייה בזווית של הגלגל בגלל תאונה שהרכב עבר וברגע שיישרו את הגלגל המנורה נכבתה אז אם אתה רוצה יכול להשאיל לך , אני מפרדס חנה.

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

לא צריך לקנות כלום חוץ מ OBD, תעשה מה שהבחור הרוסי עשה. 3 קליקים באפלקציה וסטארט סטופ מפסיק לעבוד.

אני השתמשתי ב OBD כחול קטן מעלי שעל בזמנו כמה דולרים. לדעתי נמכרים גם היום.

עריכה אחרונה על ידי kagan217
  • חודש מאוחר יותר...
פורסם
בתאריך 4.3.2026 בשעה 09:08, The FixTrics כתב:

קניתי מאלי את התוכנה ולא השתמשתי בה, נדלקה לי מנורה על משהו שקשור ל ABS וחשבתי להבין מה התקלה באמצעות התוכנה אבל באמת הייתה לי בעייה בזווית של הגלגל בגלל תאונה שהרכב עבר וברגע שיישרו את הגלגל המנורה נכבתה אז אם אתה רוצה יכול להשאיל לך , אני מפרדס חנה.

אני גר בשדרות, מוכן לשלם לך על הכבל ומשלוח לשדרות אם אתה מוכן

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...