Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי

לא מזמן היה לי סיפור של החלפת בולמים וקפיצים בסקודה קודיאק שלי ובעזרת חברי הפורום נחשפתי לקלות של הזמנת חלפים מחו"ל במחיר הרבה יותר זול מאשר בארץ.

בשירשור ההוא סיפקתם לי לינקים ישירים לחלקים באתרים בחו"ל וזה היה מעולה, אבל אני רוצה ללמוד להיות עצמאי בזה.
אז השאלה שלי היא איך מוצאים את המק"ט המדוייק. יש לי את ה-VIN של האוטו אבל כשאני מכניס אותו לאתרים השונים יוצא לי ערב רב של חלקים ולחפש לפי תיאור הפריט זה לא מדוייק ויכול לתת תוצאות שגויות.

האם יש אתרים חינמיים שמאפשרים לראות דיאגרמה של החלקים, איך הם נראים ואיפה הם נמצאים בדיוק ברכב ולפי זה לדעת מה המק"ט של החלק שאני מחפש ?
יש את 7zap.com אבל שם אפשר לראות רק דיאגרמה אחת ואחר כך זה בתשלום. האם יש גישה ל-ETKA בחינם איפשהו ? איך אתם חברי הפורום ידעתם להפנות אותי למק"טים הנכונים ?

תודה

פורסם

במקרה של תוצרת VAG, זה קצת יותר מורכב.

גם מבחינת קטלוגיים חינמיים שמאפשרים שימוש ב-VIN, וגם מבחינת המק"טים שמושפעים מהאיבזור (קודי PR).

הכי נוח יחסית שמצאתי זה האתר הזה, שקשור איכשהו לאתר הזה שכולל לינקים למידע עבור היצרנים השונים). צריך להירשם בחינם ואז יש גישה, אבל ללא חיפוש לפי VIN.

זה יכול לתת לפחות כיוון כלשהו כשמחפשים חלק כזה או אחר, אבל מזכיר שוב לגבי קודי ה-PR, והערות אחרות שאולי קיימות לגבי חלק כזה או אחר. אין הבטחה שזה יתאים 100%. תמיד תבצע גם הצלבה עם עוד מקורות, כולל מחירון החלפים של צ'מפיון. ובאופן כללי, ככל שיש לך גישה לחלק שאותו אתה מחפש להחליף, חפש את המק"ט כפי שהוא מופיע עליו (אם כי גם זה לא מבטיח שלא היו לו עדכונים מאז).

פורסם

לשלם לאתרים כמו 7Zap שבעבר הציעו את זה בחינם, או להשיג בדרכים-לא-דרכים גישה לתוכנה המקורית של היצרן ששמה ETKA. 

לרכבים לא חדשים אפשר להשתמש ב-Negimaparts באופן חינמי. 

2016 BMW M235i.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...