Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

לגבי גיר dsg

מעבר לפיתרון נפתר ע"י רוןS,

פוסטים מומלצים

פורסם
בתאריך 21.1.2026 בשעה 20:34, Oren_Barazani כתב:

עצירה מוחלטת לרדת ל 0 קמ"ש, לרגעים שעון הסלד קופץ מעל 1k סל"ד ולאט לאט יורד לסרק רגיל בהדרגה אחרי שכבר אני על 0 מוחלט

זה לא קשור לגיר. זה קשור לצרכני הכוח השונים (מאוורר,מזגן) וניהול המנוע בסרק 

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
בתאריך 21.1.2026 בשעה 15:51, נומד כתב:

בתחילת הנסיעה המצמד מתנתק בצורה מלאה כבר ב-5-7 קמ"ש

כשהמצמד מנותק, הרכב בדרך כלל לא זז,  ניסיתי...

אולי התכוונת כשהמצמד מתחבר\ננעל ?

מסי זה לא רק ליאו - אסקורט, טריומף, אלפאסוד, מטרו, אונו, פונטו, I30, קונה.

• פיתרון
פורסם
בתאריך 22.1.2026 בשעה 17:49, נומד כתב:

בקיצור תהיה רגוע ושום N.

בעקרון אסור להעביר ל-N בזמן נסיעה מפני שמאבדים את שליטת המנוע ברכב, בטיחות.

בשרשור אחר בנושא ה-DSG רואים בסרטון שבעצירה במצב N  יש הפחתת זרם. (8:40)

בתאריך 22.1.2026 בשעה 20:11, Oren_Barazani כתב:

מה הסיפור עם המכטרוניק? יש דרכים למנוע נזק ובלאי שלו בנסיעה נכונה גם כן או שזה כבר בלתי נימנע?

בשרשור הנ"ל - בסרטון אחר - מסתבר שהשמן המקורי "אכל" את המעגל המודפס הפנימי. VW המליצה על שמן בתקן משופר. דקה 25:00

פורסם
לפני שעה, רוןS כתב:

כשהמצמד מנותק, הרכב בדרך כלל לא זז,  ניסיתי...

אולי התכוונת כשהמצמד מתחבר\ננעל ?

צודק, התכוונתי שהוא משולב באופן מלא

לפני כשעה, רוןS כתב:

בעקרון אסור להעביר ל-N בזמן נסיעה מפני שמאבדים את שליטת המנוע ברכב, בטיחות.

לא קראת נכון את מה שכתבתי. לא רשמתי "שים N" אלא "שום N" כלומר לא להעביר ל-N :)

פורסם

לגבי ההערה השניה, הבנתי מה כתבת, ההערה מכוונת לפותח השרשור.

• רעיון טוב! 1

פורסם
בתאריך 22.1.2026 בשעה 17:49, נומד כתב:

מעריך שאתה מנסה לרדת ממש לשורש העניין!

- 5-7 קמ"ש שהזכרתי זה רלוונטי לתחילת הנסיעה, בעצירה המצמד מתנתק ממש לקראת העצירה.
- לגבי הדאגה שלך שהמצמד חצי לחוץ בעצירה אז לעומת כל השערות ודעות התאורטייות אני יודע בוודאות שזה לא קורה. יש לי מכשיר OBD11 ולא פעם התחברתי וראיתי את הנתונים ב-LIVE. אז אחרי כל שילוב של אחד המצמדים הטמפרטורה שלו עולה יותר או פחות תלוי במצב אבל בעצירה זה לא קורה בכלל. זה אומר שהמצמד מס' 1 לא  "עובד" בעצירה אלא מתנתק בלבד וזה לא גורם להעלאת החום.

בקיצור תהיה רגוע ושום N.

מהדיון פה משתמע לי שבתכלס אין מצב בdsg למצמד חצי משולב? כול הסיפור של שחיקת מצמד בסה"כ היא כמו שכתבו: "רפרוף על דוושת הברקס וגלישה אז ניתוק/שילוב של המצמד, קורה מלא פעמים ובצורה כזאת גורמת לחיכוך של המצמד עם גלגל התנופה הרבה פעמים והתחממות שלו?ואם תירצו לומר שיש חצי שילוב בן 0 ל5 קמ"ש בתחילת נסיעה בלבד, זה כבר אפסי לא מורגש וקורה בפחות משבריר שנייה כמו שהחלפת ההילוכים בזאת התיבה מהיר באופן מיוחד,הבנתי נכון?

• משעמם 1
פורסם
לפני 4 שעות, Oren_Barazani כתב:

הבנתי נכון?

הבנת נכון בהסתייגות...

בגלל שרוב הנהגים התרגלו לתיבה פלנטרית, הם ממשיכים עם אותם דפוסי התנהגות כפי שהם רגילים,

ואחד מההרגלים האלה הוא להתקדם בפקק זוחל רק עם דוושת הבלם. 

במצב כזה של 'ליטוף' דוושת הבלם בסל"ד סרק, נוצר מצב של חצי-קלאץ' שגורם לשחיקה מוגברת של המצמד האי-זוגי.

מעבר לזה - מצמד דיסקיות נשחק מעצם פעולתו שמבוססת על חיכוך, לכן בלאי סביר הוא תקין לחלוטין.

בנוסף לכך, גיר רובוטי דו-מצמדי מחליף הילוכים בקצב מוגבר מאוד לעומת כמה שמחליף נהג אנושי בגיר ידני, משהו כמו פי 4-5 להערכתי,

וגם לכך יש השפעה על הבלאי. הכוונה בתנועה עירונית ולא בשיוט בכביש מהיר בו הגיר נמצא בהילוך האחרון רוב הזמן.

• אהבתי 1
פורסם
לפני שעה, BoazB11 כתב:

הבנת נכון בהסתייגות...

בגלל שרוב הנהגים התרגלו לתיבה פלנטרית, הם ממשיכים עם אותם דפוסי התנהגות כפי שהם רגילים,

ואחד מההרגלים האלה הוא להתקדם בפקק זוחל רק עם דוושת הבלם. 

במצב כזה של 'ליטוף' דוושת הבלם בסל"ד סרק, נוצר מצב של חצי-קלאץ' שגורם לשחיקה מוגברת של המצמד האי-זוגי.

מעבר לזה - מצמד דיסקיות נשחק מעצם פעולתו שמבוססת על חיכוך, לכן בלאי סביר הוא תקין לחלוטין.

בנוסף לכך, גיר רובוטי דו-מצמדי מחליף הילוכים בקצב מוגבר מאוד לעומת כמה שמחליף נהג אנושי בגיר ידני, משהו כמו פי 4-5 להערכתי,

וגם לכך יש השפעה על הבלאי. הכוונה בתנועה עירונית ולא בשיוט בכביש מהיר בו הגיר נמצא בהילוך האחרון רוב הזמן.

לפי מה שכתבת החלפה ידנית בלבד ב dsg תשיג אמינות כמו גיר ידני רגיל.פחות החלפות=פחות מצמדים משתלבים אני בעיר למשל מגביל את התיבה ונוסע קבוע הילוך 2 או 3 בלבד.

פורסם (נערך)

יש מצב.

כשאני על DSG אני מעביר מהתחלה ל-S. זה קצת מרגיע את קצב ההעברות ומרגיש לי יותר נכון.

ועדיין, לעומת ידני יש לך 2 מצמדים והחלפה יקרה פי כמה, כשמגיע הצורך,

ויש את המכטרוניק שלא קיים בידני וגם הוא מתבלה עם הזמן ודורש שיפוץ יקר או החלפה.

עריכה אחרונה על ידי BoazB11
פורסם
לפני 9 שעות, BoazB11 כתב:

כשאני על DSG אני מעביר מהתחלה ל-S. זה קצת מרגיע את קצב ההעברות ומרגיש לי יותר נכון.

נהגתי על התיבה עם מנועי 2.0/1.8/1.4/1.0/1.5, במגוון רכבים בעשרים השנה האחרונות, עשרות אלפי ק"מ. כל אחד מהשילובים התנהג שונה מבחינת ניהול העברת ההילוכים ב-D/S (תזמון, כמה מושך, מתי מוריד, תגובת דוושה וכו'). אם מגדירים מצב "ספורט" שמשפיע גם על ניהול המצערת, אז זה מכניס עוד משתנה.

אישית אני תמיד מעדיף את התיבה עם פלאפים מאחורי ההגה, ואז פשוט מוריד לפי הצורך (אם במקום קיק דאון להאצה ואם לשילוב של הילוך נמוך יותר לשימוש ביותר בלימת מנוע). בשילובים מסויימים S היה בשבילי בלתי שמיש (אגרסיבי מדי) ובאחרים הוא היה מצויין לתנועה צפופה. לא יודע לקבוע כלל גורף לכלל השילובים, מעבר לזה שככל שהמנוע יותר גדול שופע מומנט, ההעברות יותר "חלקות" בכל המצבים.

בזמנו התיבה הזו הצליחה לתת הרגשה של תגובת דוושה מיידית, כמו גיר ידני, מה שהיה חסר בתיבות האוטומטיות. היום היתרון הזה כבר פחות בולט.

עדיין, בגדול, זו התיבה המועדפת עליי, בגלל שאני חושב כל הזמן "ידני" בנהיגה (יענו, יודע באיזה הילוך אני ומשלב הילוכים כמו שהייתי עושה בידני) ואוהב תגובת דוושה מיידית בכל מצב, אבל היא פחות אידיאלית מאוטומט רגיל למי שרק שם ב-D ונוסע. 

נ.ב. מועדפת, כל זמן שאין לי גיר ידני... מבחינתי אני מוכן לנהוג בידני כל הזמן. לא מפריע לי.

פורסם (נערך)
לפני 28 דקות, falou כתב:

נהגתי על התיבה עם מנועי 2.0/1.8/1.4/1.0/1.5, במגוון רכבים בעשרים השנה האחרונות, עשרות אלפי ק"מ. כל אחד מהשילובים התנהג שונה מבחינת ניהול העברת ההילוכים ב-D/S (תזמון, כמה מושך, מתי מוריד, תגובת דוושה וכו'). אם מגדירים מצב "ספורט" שמשפיע גם על ניהול המצערת, אז זה מכניס עוד משתנה.

אישית אני תמיד מעדיף את התיבה עם פלאפים מאחורי ההגה, ואז פשוט מוריד לפי הצורך (אם במקום קיק דאון להאצה ואם לשילוב של הילוך נמוך יותר לשימוש ביותר בלימת מנוע). בשילובים מסויימים S היה בשבילי בלתי שמיש (אגרסיבי מדי) ובאחרים הוא היה מצויין לתנועה צפופה. לא יודע לקבוע כלל גורף לכלל השילובים, מעבר לזה שככל שהמנוע יותר גדול שופע מומנט, ההעברות יותר "חלקות" בכל המצבים.

בזמנו התיבה הזו הצליחה לתת הרגשה של תגובת דוושה מיידית, כמו גיר ידני, מה שהיה חסר בתיבות האוטומטיות. היום היתרון הזה כבר פחות בולט.

עדיין, בגדול, זו התיבה המועדפת עליי, בגלל שאני חושב כל הזמן "ידני" בנהיגה (יענו, יודע באיזה הילוך אני ומשלב הילוכים כמו שהייתי עושה בידני) ואוהב תגובת דוושה מיידית בכל מצב, אבל היא פחות אידיאלית מאוטומט רגיל למי שרק שם ב-D ונוסע. 

נ.ב. מועדפת, כל זמן שאין לי גיר ידני... מבחינתי אני מוכן לנהוג בידני כל הזמן. לא מפריע לי.

בהעלאות הילוכים נוח אבל לגבי הורדת הילוכים במצב ידני ב dsg למשל מרגיש בלימות מנוע חזקות מאוד האם זה בעייתי לגיר הזה? כמובן אני מדבר על תיזמון הורדה שהבלימת מנוע תיהיה סבירה בהתאם למהירות.

נ.ב. ועוד שאני מחליף הילוכים לבדי צריך להוריד רגל מהדוושה לרגע שישתלב ההילוך?

עריכה אחרונה על ידי Oren_Barazani
פורסם
לפני 26 דקות, Oren_Barazani כתב:

בהעלאות הילוכים נוח אבל לגבי הורדת הילוכים במצב ידני ב dsg למשל מרגיש בלימות מנוע חזקות מאוד האם זה בעייתי לגיר הזה?

תלוי במהירות וכמה הילוכים מורידים. אם מורידים הילוך אחד בהתאם למהירות, לא צריכה להיות בלימת מנוע חזקה. אני אף פעם לא מוריד ל-1, כי הוא מאוד קצר, וגם בסיבובים מספיק הרבה פעמים הילוך 3. גם במנוע 1.0 מקבלים מספיק מומנט מ-2000 סל"ד, אז אין סיבה להוריד לסל"ד של 4000, למשל. ככלל, בלימת מנוע לא אמורה לספק תחושה של בלימה ממש. את זה אמורים לווסת עם הבלמים. במצב S לפעמים ההורדה מוקדמת מדי לטעמי, אבל זה, כאמור, תלוי במנוע/רכב הספיציצי.

לפני 26 דקות, Oren_Barazani כתב:

נ.ב. ועוד שאני מחליף הילוכים לבדי צריך להוריד רגל מהדוושה לרגע שישתלב ההילוך?

לא. ההחלפה היא מאוד מהירה, כך שאין (כמעט) תחושת נדנוד בהאצה. אבל, כאמור, יש עקומת מומנט בשרנית כבר מסל"ד נמוך, ששומרת על שיאו לאורך טווח סל"ד רחב,  שלא צריך למשוך את ההילוך עד הסוף כדי לשמור על האצה מקסימלית (משתנה בין המנועים השונים, אבל בגדול זה נכון לכולם). ב-1.0 הייתי לפעמים שמים ניוטרל בסוף הבלימה, כדי למנוע הורדה ל-1 (גם מוריד קצת מהאינרציה של מערכת ההנעה), אבל זה כבר אוטומטי אצלי, אז לא ממש שם לב מתי בדיוק אני עושה את זה ומתי לא...

פורסם
לפני 54 דקות, falou כתב:

תלוי במהירות וכמה הילוכים מורידים. אם מורידים הילוך אחד בהתאם למהירות, לא צריכה להיות בלימת מנוע חזקה. אני אף פעם לא מוריד ל-1, כי הוא מאוד קצר, וגם בסיבובים מספיק הרבה פעמים הילוך 3. גם במנוע 1.0 מקבלים מספיק מומנט מ-2000 סל"ד, אז אין סיבה להוריד לסל"ד של 4000, למשל. ככלל, בלימת מנוע לא אמורה לספק תחושה של בלימה ממש. את זה אמורים לווסת עם הבלמים. במצב S לפעמים ההורדה מוקדמת מדי לטעמי, אבל זה, כאמור, תלוי במנוע/רכב הספיציצי.

לא. ההחלפה היא מאוד מהירה, כך שאין (כמעט) תחושת נדנוד בהאצה. אבל, כאמור, יש עקומת מומנט בשרנית כבר מסל"ד נמוך, ששומרת על שיאו לאורך טווח סל"ד רחב,  שלא צריך למשוך את ההילוך עד הסוף כדי לשמור על האצה מקסימלית (משתנה בין המנועים השונים, אבל בגדול זה נכון לכולם). ב-1.0 הייתי לפעמים שמים ניוטרל בסוף הבלימה, כדי למנוע הורדה ל-1 (גם מוריד קצת מהאינרציה של מערכת ההנעה), אבל זה כבר אוטומטי אצלי, אז לא ממש שם לב מתי בדיוק אני עושה את זה ומתי לא...

לגבי הדגש^בעיניין הזה פתחתי שרשור

כתבו למעלה שהכנסה ל n לקראת סוף הבלימה מיותרת ולא מועילה? *אני רץ חופשי על כול רצועת הכוח לפעמים גם בהחלפות  הילוכים, ושוב תודה לכולם על התשובות כולם עזרו לי להרחיב ידע חסר.

פורסם

בודאי שלא. גם בידנית אתה לוחץ קלאצ׳ ולא מעביר לניוטרל כל עוד אתה בתנועה - והמהדרים מעבירים את הידית לראשון מיד אחרי העצירה, ומשאירים את הקלאצ׳ לחוץ.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 8 דקות, sperial כתב:

בודאי שלא. גם בידנית אתה לוחץ קלאצ׳ ולא מעביר לניוטרל כל עוד אתה בתנועה - והמהדרים מעבירים את הידית לראשון מיד אחרי העצירה, ומשאירים את הקלאצ׳ לחוץ.

אז ידני רגיל ב 10-15 קמ"ש לניוטרל מה בידיוק מסוכן בזה עד עצירה מוחלטת? ואפילו לבלמים, מהירות אפסית מילא להעביר במהירויות גבוהות יותר אני מבין אסור אפילו בחוק.🫠

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...