Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 35 דקות, zvikas כתב:

המיקרו תקין יש נקודות מתכת גלויות שכמובן יוצרות ניצוצות 

ניצוצות במיקרוגל מתרחשות בד"כ כתוצאה מ- פלטת "מיקה" שעשתה את שלה.

מדובר בפלטה שנראית כמו קרטון שתפקידה הוא לכסות את נקודת יציאת גלי המיקרו ולמנוע את הניצוצות.

קניתי בעבר ב"אביקל" ב 50 שקלים וחתכתי לפי המידה של המיקרו.

ניתן להשיג באליאקספרס בשקלים בודדים - אבל יש זמן משלוח.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

איציק,
היעוץ לפתוח ולתקן מיקרו הוא לא אחראי... באמת!
זה מוצר שיש לו פוטנציאל גבוה של סכנה ונזק
קל וחומר שהעלות שלו כחדש, נמוכה.
מיקרו פותח ומתקן רק טכנאי מוסמך, לא מתחילים לצבוע ולהחליף פלטות
ואני כותב את זה באמת מתוך דאגה אמיתית הן למצבע והן למשתמש.

• אהבתי 1
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם
לפני 14 דקות, סולל הדרך כתב:

איציק,

פלטת מיקה לא דורשת לא הסמכה ולא טכנאי ולא פירוק ולא ולא ציוד (אפילו לא מברג בורג או פלייר) מדובר על החלק בצד ימין (בדרכ) בצבע אפור בגובה 10 סמ בערך מתחתית המיקרוגל החלפת היא בדיוק כמו הוצאת צלחת המיקרו לשטיפה במדיח זה חלק כמו מסנן שמן באוטו שהוא דורש החלפה (מה לעשות שהיום מיקרוגלים מחזיקים 3 שנים בערך) לא שונה ממילוי אוויר בצמיגים

סרטון

פורסם

אחרי ההחלפה, אתה כמשתמש פרטי עושה בדיקה של קרינה סביב המיקרו? יש לך מד קרינה איכותי? אתה יודע לקרוא את הנתונים ולהבין את המשמעות שלהם?
מוצרים של מותגים טובים שורדים הרבה מעבר לשלוש שנים, הזבל פחות
אני מתקן הכל... ממש הכל!
מיקרו - לא נוגע! לפח.
ויש לי כמה "שנים טובות" של נסיון בתחזוקה של מוצרים "פולטי קרינה לא מייננת" - לא ארחיב
סיימתי להטיף וכל אחד יפעל לפי שיקול דעתו

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם (נערך)
לפני 37 דקות, סולל הדרך כתב:

אחרי ההחלפה, אתה כמשתמש פרטי עושה בדיקה של קרינה סביב המיקרו? יש לך מד קרינה איכותי? אתה יודע לקרוא את הנתונים ולהבין את המשמעות שלהם?
אני מתקן הכל... ממש הכל!
מיקרו - לא נוגע! לפח.
ויש לי כמה "שנים טובות" של נסיון בתחזוקה של מוצרים "פולטי קרינה לא מייננת" - לא ארחיב
סיימתי להטיף וכל אחד יפעל לפי שיקול דעתו

אני לא מדבר על מבנה המיקרוגל, הצבע או הציפויים. מבחינה מדעית ופיזיקלית (ואוכל לצרף מאמרים בנושא), אין שום קשר בין לוחית המיקה לבין פליטת קרינה מחוץ למכשיר. המיקה מוגדרת כחומר בעל "הפסד דיאלקטרי נמוך" (Low Dielectric Loss), כך שהיא מאפשרת לגלים לעבור מהמגנטרון לתוך חלל המיקרו, אך חוסמת מעבר של מים ושומן בחזרה פנימה. היא נועדה להגן על "מפתח הצימוד" (Coupling Aperture) החור שקיים ממילא כדי לאפשר לגלים לעבור. למיקה יש מקדם דיאלקטרי של כ-3 (לעומת 1 באוויר), והיא משמשת בסך הכל כמגן פשוט ובטוח ("טיפש") שמונע כניסת לכלוך לאזור המגנטרון, כדי שלא יווצרו ניצוצות.

לפני 41 דקות, סולל הדרך כתב:

75% מכל המיקרוגלים בעולם (לשימוש למזון, שהוא מכשיר ביתי) מיוצרים ע"י שתי חברות מידאה וגלנץ (או כל המיקרו גולו או החלק העיקרי שנקרא מגנטרון שהם חולקות בכלל 90% מיצור החלק הזה עולמית) אין משמעות כמעט לרכש של מיקרו מחברה טובה

עריכה אחרונה על ידי Ido Porat
פורסם

לי יש ניסיון טוב עם מוצרים של דלונגי ששרדו לפחות 10 שנים כל מכשיר.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני שעה, סולל הדרך כתב:

איציק,

אני לא בעד תיקון מיקרוגל ואין כאן עיצה לפתוח את המכשיר (החלפת ה-מיקה לא מצריכה פתיחה של מכשיר) - אך כשמדובר בחלק כמו זה, זה בערך כמו נורה שנשרפת.

היית זורק מכשיר בכלל נורה שרופה ?

זה חלק שחותכים עם מספריים במקום הקיים (באותן מידות) ושמים אותו במקומו. בחלק מהמכשירים אין אפילו ברגים לשחרר (אצלי למשל אין. הוא יושב עם 4 "אוזניים" שמחזיקות אותו לא ליפול), ב"סימנס" למשל נתקלתי ב-2 ברגים ממש קטנים שרק מחזיקים את הקרטון שלא יפול\יזוז.

מסכים שאין כאן יכולת למדוד קרינה, לא למשתמש ביתי זה בטוח. זה מכשיר מסוכן אבל העיצה שלי באה ממקום של לעזור לו - כי נראה לי שהכיוון של חלודה לא קשור לבעיה, לכן שאלתי אם יש ניצוצות בזמן עבודה של המכשיר.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

חבר'ה נסחפתם בדיון . לא מדובר בשום תיקון או פירוק של המיקרו. בסך הכל תיקון צבע מקומי בתחתית המכשיר. הדבר דומה לתיקון צבע מקומי של שריטה ברכב שתסכימו שאין לו כל השפעה על מערכות האוטו.

כך שאין כל שינוי שיכול לגרום לנזק בשימוש . 

מצרף צילום לדוגמא 

1768324298388144174756429290833.jpg

פורסם
לפני שעתיים, zvikas כתב:

חבר'ה נסחפתם בדיון . לא מדובר בשום תיקון או פירוק של המיקרו. בסך הכל תיקון צבע מקומי בתחתית המכשיר. הדבר דומה לתיקון צבע מקומי של שריטה ברכב שתסכימו שאין לו כל השפעה על מערכות האוטו.

מצרף צילום לדוגמא 

בתמונה נראה שהפלטת "מיקה" שלך גמורה.

תחליף אותה ויעלמו כנראה הניצוצות.

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני 3 שעות, zvikas כתב:

לא, לא נסחפנו. זה יותר מקביל לסדק בצינור בלימה.

אם היה מדובר על צביעה של החלק החיצוני אז אתה צודק, אבל פה מדובר על החלק הפנימי.

• אהבתי 1

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

• תוכן חדש...