Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שנה הבאה חוגג 40 ואישתי מפנקת בטיול מוטורי.

1- נוחתים במינכן נגיע למוזיאון BMW.

יש עוד משהו מעניין באזור? חנות מסוימת?

2- ניסע לשטוטגרט, שם יש מוזיאון של פורשה ומרצדס באזור. יש עוד משהו מומלץ?

3- ניסע לרינג, יש חברת השכרה מומלצת? טיפים? דברים שכדאי לדעת?

ועוד כול מיני דברים שכן יעניינו חובב מוטורי.

• אהבתי 1

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

תבדוק גם אפשרות לביקור במפעלי רכב.

יש גם מוזיאון יונימוג שהיה נחמד, בזמנו (2016) הייתה אפשרות שיעשו לך נסיעת הדגמה תמורת כמה יורו. חוויה מגניבה לדעתי.

יש שני מוזיאוני טכנולוגיה מאוד נחמדים שיש בהם גם רכבים - שפייר וסינסהיים. שניהם יכולים להתאים לדעתי מבחינת מרחק.

אם אתה נוחת במינכן, תדע שיש לך אפשרות להזמין ב-SIXT רכבים ספציפיים, לא קטגוריה אלא ממש דגם ספציפי, אולי זה יעניין אותך.

לגביי מינכן - אפשר להסתובב בעיר איזה יום יומיים אם מעניין אותך, אין לי עוד המלצות בתחום הרכב.

• רעיון טוב! 1

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

לכמה זמן תיסעו ואיפה תהיו חוץ משלושת המקומות שהזכרת?

אין שום בעיה לבלות במינכן שבוע. רק ה-Deutsches Museum יספק לך ימים של מדע וטכנולוגיה, כולל תעבורתית, וכראוי לעיר גדולה שפע אתרים לא מוטוריים ששווים ביקור.

עוד הצעה לגבר בגיל העמידה - חפש משחק צ'מפיונס או בונדסליגה באיזור. גם אם מבחינתך מדובר ב-25 אנשים בבגדים צבעוניים שרצים מסיבה לא ברורה הרי שהקהל והאווירה הם חוויה. אגב, לדעתי גם האישה תהנה מזה (למרות שאישית לא הצלחתינלשכנע את אישתי לראות את לברקוזן נגד טוטנהאם. הקהל הבריטי במרכז קלן היה חוויה, והבנים זוכרים אחרי 10 שנים כל פרט, כולל השיכור שנפל על אחד מהם ברכבת). מומלץ.

המסלול שלך קרוב ליער השחור. תלוי בעונה ובלו"ז יכול להיות יעד מצויין, כולל גיחות לצד הצרפתי של הריין. הבעיה שזה עבר מצריך הרבה זמן.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 3 שעות, yulianx כתב:

שנה הבאה חוגג 40 ואישתי מפנקת בטיול מוטורי.

1- נוחתים במינכן נגיע למוזיאון BMW.

יש עוד משהו מעניין באזור? חנות מסוימת?

2- ניסע לשטוטגרט, שם יש מוזיאון של פורשה ומרצדס באזור. יש עוד משהו מומלץ?

3- ניסע לרינג, יש חברת השכרה מומלצת? טיפים? דברים שכדאי לדעת?

ועוד כול מיני דברים שכן יעניינו חובב מוטורי.

במינכן יש גם את ה Motorworld הייתי ממליץ לקפוץ לאיזה שעה להציץ גם

אם תשתף מסלול בערך אני אוכל לעזור קצת יותר

לגבי הרינג כן חשוב מאוד לדעת שאתה תחתום על השתתפות עצמית, לרוב גבוהה מאוד של אלפי אם לא עשרות אלפי יורו (תלות רכב) רק עבור הרכב המושכר.

לגבי כל תאונה שתגרם באשמתך כלפי צד ג' אתה כנראה תהיה גם אחראי למכוניות שנהרסו,

אם לא באופן מלא אז אולי חלקי (כי בסוף כל מי שעולה על מסלול כזה מבין את הסיכון ומסכים לו מראש).

גם על פגיעה בגדר אתה תשלם עלות של פירוק גדר ישנה והרכבת החדשה ופינוי שלה, עבודה וחלקי גדר חדשה.

אם יש חלקים שבורים / נוזלים על המסלול יחייבו אותך גם על הפינוי שלהם.

אם לא תשלם לא תצא מגרמניה.

הכל כמובן בתוספת מע"מ.

חשוב לקרוא את החוזה לפני ולהבין לאן אתה נכנס.

הייתי מצלם את הרכב לפני ואחרי כדי לשמור על עצמי, למרות שבדרך כלל הם כן ישרים.

זה תרחיש קיצון, אבל זה סיכון שיש לקחת בחשבון לפני.

• מעניין 1

עומר :-)

פורסם

אני עשיתי טיול נהיגה בגרמניה עם חברים לפני כמה שנים.

ממליץ לשכור רכב מעניין לשינוע בין לבין. אנחנו לקחנו אודי קווטרו סטיישן (היינו 5) שסיפק חוויה כיפית באוטובן.

ביקרנו בתערוכה בשטוטגרט - נחמד פלוס

וגולת הכותרת היה הנהיגה ברינג. חוויה מוטורית פשוט מדהימה. התרבות שסובבת סביב הרינג, מסעדות בנושא נהיגה, חובבי רכב שמתאספים ברמה יומית, פשוט כיף גדול לחובבי ריח הבנזין.

כמה הערות והמלצות - 

כמו שאמרו, חשוב מאוד ליצור קשר לפני שאתה בכלל דורך בגרמניה, לשריין רכב, לקרוא את החוזה שישלחו לך, להבין מה המסגרת שסוגרים לך כערובה לביטוח (לי סגרו 5000 אירו אם אני לא טועה) ומה התנאים האחרים - לדוגמא הם מאוד הדגישו לפני שיצאנו את הנושא של ברקסים - ברנו ספורט ששכרנו היו בלמים קרמיים. אם הם מתחממים הם מתעוותים ואז הם מחייבים על זה... אנחנו הקפדנו להאט עם המנוע ולכן לא התחממו.

חברות ההשכרה הן מחוץ לרינג, ואתה נוהג לרינג. אפשר לקחת קסדות מחברת ההשכרה למי שמעוניין (בחברה שאנו שכרנו ממנה).

שים לב שחוץ מהעלות של ההשכרה, יש עלות לכל הקפה ברינג - בכניסה צריך להירשם ומקבלים כרטיס מגנטי חד פעמי. כל כניסה לרינג אתה מעביר ומשלם - כשאנחנו היינו זה עלה 60 אירו נדמה לי. כמובן שאחרי ההקפה הראשונה אתה מת להמשיך...

זהו אני חושב. אם יש שאלות מוזמן לשאול

פורסם

יש הצעה כזאתי עם מדריך.

רשום לפי מה שאני מבין 15 אלף השתתפות עצמית?

חוץ מהמחיר הם לוקחים פיקדון כלשהו?

אני לא הולך לקרוע את הרינג אלא נהיגה בשביל הנאה והגשמת חלום.

Screenshot_20251221_230217_SamsungInternet.thumb.jpg.b24b0f5daa400a5f98c7f8452d439882.jpgScreenshot_20251221_230253_SamsungInternet.thumb.jpg.52d9b7f75a1c6ac61a44527f32188142.jpg

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני 3 דקות, RS כתב:

מוזמן לפנות בפרטי, אוכל לסייע במה שתצטרך 😅

ד"ש ממינכן הקרירה.

ממליץ על אוראל בכל מה שקשור לגרמניה אירופה ורכבים הוא מספר 1

פורסם

אני גם מצטרף להמלצה על אוראל.

יצא לי להיעזר בו בתכנון של טיולים לגרמניה ועזר לי מאוד.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• חברי המעגל הראשון
פורסם
בתאריך 21.12.2025 בשעה 11:23, yulianx כתב:

3- ניסע לרינג,

חסרה מילה - 

כמובן שניסע לרינג

פורסם
בתאריך 21.12.2025 בשעה 23:04, yulianx כתב:

יש הצעה כזאתי עם מדריך.

רשום לפי מה שאני מבין 15 אלף השתתפות עצמית?

חוץ מהמחיר הם לוקחים פיקדון כלשהו?

אני לא הולך לקרוע את הרינג אלא נהיגה בשביל הנאה והגשמת חלום.

אם אני יודע לקרוא אז זו ההשתתפות העצמית. אפשר לצמצם אותה ל-7,000 אירו תמורת פרמיה של כ-700 אירו.

אבל הקאצ׳ הוא שמדובר רק בנזק לרכב. אין שום כיסוי לצד ג׳ - הכל עליך.

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לנהיגה עצמית ברינג צריך להתאמן ולהכיר את המסלול עם סימולטורים כדי שלא תהווה מטרד או כמו אלה שלפני כמה שנים מצאו את עצמם הפוכים על הגג אחרי 2 דקות.

יש כמה שירשורי רינג שהיו פה. תקרא ותחכים.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם

יש לי gt7 עם vr וכיסא עם הגה😆 נתחיל להתאמן.

פורסם
לפני 12 שעות, borsood כתב:

לנהיגה עצמית ברינג צריך להתאמן ולהכיר את המסלול עם סימולטורים כדי שלא תהווה מטרד או כמו אלה שלפני כמה שנים מצאו את עצמם הפוכים על הגג אחרי 2 דקות.

יש כמה שירשורי רינג שהיו פה. תקרא ותחכים.

בהחלט עשוי לשפר, רק לקחת בחשבון שהפער בין הסימולטור למציאות מהותי, לאו דווקא בגלל 'פיזיקה' או קווים וכו', אלא יותר בגלל שבמציאות יש שם נהגים חולי נפש ואתה יכול לנסוע 200 ועדיין יעקפו אותך בטיל. כנראה שרוב ההקפה הוא יהיה צמוד לימין ככל שיהיה עומס ולרוב החוויה יכולה להיות מלחיצה

עומר :-)

פורסם

אגב, Spa מרחק שעה וחצי נסיעה מהרינג..

בתאריך 21.12.2025 בשעה 13:57, sperial כתב:

המסלול שלך קרוב ליער השחור. תלוי בעונה ובלו"ז יכול להיות יעד מצויין, כולל גיחות לצד הצרפתי של הריין. 

קרוב אבל מצריך detour רציני בכיוון ההפוך. בכללי, המסלול כרגע נשמע קצת all over the place, רק עם נסיעות מנהלתיות זה יוצא כבר +1,000 ק"מ. תראה שלא מעביר חצי ממנו בכבישים מהירים (משעמם). ועוד אחרי/לפני נהיגה ברינג..

שים לב שבמקרה של גיחה לצרפת יכול להיות שתזדקק לזה https://www.france.fr/en/article/crit-air-anti-pollution-vehicle-sticker/

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...