Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

קטונתי. כי הגרסה ששווקה בשנה שעברה , מנוע הבנזין היה 160 (כמו בטוסון) .

אם זה יהיה 180 ואבזור כמו פרימיום 2022 של אישתי במחיר 195 זה שוס. ושוק, למי שהזמין את הלונג במפרט מופחת (פנסי ערפל/חימום הגה למשל)

בתאריך 14.1.2026 בשעה 19:22, Coresh כתב:

תודה רבה! 🙂

שאלות: 

1. האם זה מישהו מוכר? ההורים מהצפון, האם יש מקום דומה בצפון? אם לא, נשקול לבדוק את המקום הזה ששלחת
  2. האם פרט לקוטר של 17 אינץ', שאר המידות לגלגל רזרבי הן סטנדרטיות? 
  3. האם במקום גלגל פלדה לא עדיף גלגל מאלומיניום שקל יותר? 

לא מכיר בצפון, מניח שיש.

מדובר בגלגל ״בייגלה״ .

לא יודע אם יש גלגלי בייגלה מאלומיניום.  

בהתייחס לכתבה ב icar-

לעיתונאים יש גישה לנתונים שאין לי .

אבל למשל יודעים לפרט שיש 2 רמות גימור ואני מצטט:

רשימת האבזור בגרסת הבסיס צנועה וכוללת בקרת אקלים מפוצלת, כיוון חשמלי למושב הנהג וחימום למושבים הקדמיים, בעוד הגרסה הבכירה (ב-207 אלף שקל) מוסיפה כיוון חשמלי גם למושב הנוסע, אוורור למושבים הקדמיים, ריפודים דמויי עור, חלון שמש, דלת תא מטען חשמלית וחישוקים גדולים יותר ("19 לעומת "17).

שזה מעמיד את ההבדל בין הלונג לדגם החדש על 3000 שקל. שזה סביר.

נמתין לראות מה יפורסם באופן רשמי.

עריכה אחרונה על ידי zaf

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

• תגובות 240
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

המפרט פורסם אתמול והיום נעלם... הכל היה כתוב.

ההפרש בין הלונג לרגיל הוא 11 ס"מ ו3000 שקל.

אאלט לקצר יש כרית אויר אחת פחות והיא מגיעה בתקינה אירופאית קרי המערכת הבלתי נסבלת לקריאת תמרורים.

הנה המפרט

IMG_4545.jpeg

IMG_4546.jpeg

IMG_4547.jpeg

IMG_4548.jpeg

IMG_4549.jpeg

IMG_4550.jpeg

IMG_4551.jpeg

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

שאלה טכנית מהירה - היום ההורים ניסו להניע את ה-LONG החדש והוא לא הניע, ולאחר שיחה עם נציג המכירות הם הניעו עם כפתור ה-Boost (לא בטוח שכך הוא נקרא) שאמור לעזור בהנעה במצב כזה והרכב הניע. ראוי לציין שהרכב מסיבות שונות נסע אולי 15 ק"מ מקסימום מאז שהתקבל לפני כשבוע, כך שיש מצב שהסוללה ההיברידית היתה ריקה.

בדקתי בספר רכב באתר של קאיה ולא מצאתי איזכור למצב כזה, וגם לא באתר קאיה האמריקאי, אמשיך לבדוק.

שאלות, היות ואני לא ליד הרכב:

1. האם זו תקלה?
  2. מה מתניע האוטו בגרסה היברידית הזו? האם מצבר 12V כמו בגרסת הבנזין הרגילה, או שאולי אין מצבר וההתנעה מתבצעת רק ע"י הסוללה ההיברידית?
  3. מאיפה מגיע כוח ההתנעה כשלוחצים על כפתור ה-Boost?

פורסם

אם זה מעניין מישהו מבחן ראשון מצולם בארץ

ארוך, מייגע, החלק עם השווארמה מיותר

הדיון על הרכבים החשמליים לא קשור

אבל זה מה שיש למי שמתעניין 

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

כנראה שעוד שבועיים-שלושה

• רעיון טוב! 1
פורסם

היום נמסרות מכוניות מהמשלוח השני, אתם שואלים על שלישי?

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

זה ממש מוזר מה שאתה אומר
אני הזמנתי יום לאחר ההשקה ובגלל הצבע חיכיתי למשלוח השני
מה שנמסר לי שאהיה מהראשונים לקבל והרכבים יגיעו במהלך ינואר
ככל שעודכנתי הרכב רק יורד מהאוניה ביום שישי
עובדים עלי?

פורסם (נערך)

לא להיבהל.

משלוח ראשון היה בארץ בשבוע הראשון של דצמבר(כלל את רכבי התצוגה וצבעים בודדים)  השני הגיע בתחילת החודש לכן מסירות תוכננו ל18 והלאה. היום חבר קיבל את הרכב בסוכנות הילוך שישי בחולון מהמשלוח שהגיע בתחילת החודש (בערך). יש עוד משלוחים בדרך אין מה לדאוג.  כל המכוניות טריות , יוצרו ברבעון האחרון של 2025. (ראה תמונה שהעלתי בשרשור, של המדבקה שהיתה על המושבים , כולם מאותו תאריך.) 

עריכה אחרונה על ידי zaf
  • רעיון טוב! 1

פורסם
לפני 19 שעות, סולל הדרך כתב:

אם זה מעניין מישהו מבחן ראשון מצולם בארץ

ארוך, מייגע, החלק עם השווארמה מיותר

הדיון על הרכבים החשמליים לא קשור

אבל זה מה שיש למי שמתעניין 

אכן ארוך ומייגע, אבל אלו הדמויות.
מרוב להג לא ממש מעמיקים בפרטים מעניינים, לטעמי.

ככל שאני יודע, המכוניות כרגע מגיעות מקוריאה, אם אני לא טועה גם אלו עם בסיס הגלגלים הקצר. לא ברור המפרט ״האירופאי״ שמאפשר את מנוע בנזין חזק, אחרי שלא אהבו אותו וב 2025 ההספק שלו הורד ל 160 . מה מעלה השערה (שלי) שזה מפרט ״קנדי/אמריקאי/אחר״ עבור הדגם עם בסיס הגלגלים הקצר. 

הפרט היותר מעניין לטעמי זה האפשרות לקביעת פרופיל נהגים . נהג ואורח או איך שתרצו.

בכל פרופיל יזכר מצב מושב הנהג, תכנות הרדיו/עצמה תאורת אווירה וכל מה שניתן לשינוי. כך למשל יש אפשרות שנהג אחד ישתמש בקאר פליי והאחר שיבחר בפרופיל שלו מתחבר לאנדרואיד אוטו. 

גם ההשוואות לטוסון לא במקומן, כי אלינו לא מגיעות 6 רמות גימור בקיה לעומת הטוסון ולכן זה ממש לא ראוי להשוות רמה בודדת לרמות שונות לגמרי . מה הטעם להשוות לרמה הבכירה של מתחרה שמגיעה במחיר של 40 אלף יותר? 

בסך הכל, בהשוואה לדור היוצא, יש כאן תמורה טובה. במחיר שלא גבוה בהרבה מהדגם היוצא. 

פורסם
בתאריך 15.1.2026 בשעה 21:00, סולל הדרך כתב:

ההפרש בין הלונג לרגיל הוא 11 ס"מ ו3000 שקל.

אבל ללא גלגל חלופי זמני, חישוקי 17 ולא 19, ללא פנסי ערפל בחזית. 

קצת מאכזב , אבל אולי ניתן יהיה ״לסחוט״ מקיה שדרוג ללונג, למעט פנסי הערפל. 

פורסם

הגלגל החלופי זה באמת לא בסדר. יש המלצה למקום לרכוש קיט באיזור המרכז.

עוד ולוג. הפעם הרבה פחות טרחני, יותר קצר ואפילו בצבע הנכון 😂

ע"פ חבילה מאוד מאוזנת של שימושיות, נוחות, ביצועים, חיסכון, אבזור והנדסת אנוש.

אני כבר חודש דיילי עם הפיאט (שעושה עבודה מדהימה) אבל כבר מתחשק לי לחזור לגיר האוטומטי בפקקים.

פורסם
לפני שעתיים, סולל הדרך כתב:

הגלגל החלופי זה באמת לא בסדר. יש המלצה למקום לרכוש קיט באיזור המרכז.

יש, שלחתי בהודעה קודמת. 

אבל... מכיוון שהדגם הקצר בדרכו ארצה ובו מוכרז שיש גלגל חלופי זמני, אולי יהיה ניתן לרכוש כזה מטלקאר.

אני בדיוק מנסה לברר את הנושא.

פורסם
לפני 23 דקות, zaf כתב:
לפני 3 שעות, סולל הדרך כתב:

יש, שלחתי בהודעה קודמת

נראה לי שהוא פשוט התכוון שיש כזו המלצה בהודעה שלך.. 

לפני 23 דקות, zaf כתב:

אולי יהיה ניתן לרכוש כזה מטלקאר.

אני בדיוק מנסה לברר את הנושא

יפה, עדכן בבקשה אם תהיה אפשרות רכישה כזו

פורסם

באופן כללי לא מובן הצורך לייצר רכבים בלי גלגל חלופי, בעיניי זה אביזר חובה שבגלל תקנות לא הגיוניות ביטלו אותו (ברוב הרכבים).

יצא לי לראות את הגרסה הארוכה בצבע אפור מט, רכב נחמד מאד - הצבע מאד יפה אבל כל טביעת אצבע בולטת בו, מעניין אם וקס יעזור למנוע את זה.

מקווה שיגדילו לעשות בטלקאר ולהביא את גרסת הבנזין (נטולי סוללה) ובשאיפה עם מצלמות היקפיות (נשמע כמו פנטזיה פרועה), או אופציה שניה, נראה עם איזה אבזור יגיע הסלטוס הגרסה המחודשת.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...