Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

הגיע לארץ גם הדגם הקצר/רגיל? לפי מה שהבנתי הגיע רק דגם אחד ארוך היברידי.

לאלו שהזמינו, התקנתם איתוראן דרך היבואן או באופן עצמאי?

ישנה אפשרות לעשות זאת ללא הקודן אלא בהתחברות דרך הנייד? הקודן זה אחד הדברים המעצבנים שיש, ומעדיף בלי חיווט וחורים מיותרים ברכב.

• תגובות 240
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לפני 30 דקות, crazyj כתב:

לאלו שהזמינו, התקנתם איתוראן דרך היבואן או באופן עצמאי?

ישנה אפשרות לעשות זאת ללא הקודן אלא בהתחברות דרך הנייד? הקודן זה אחד הדברים המעצבנים שיש, ומעדיף בלי חיווט וחורים מיותרים ברכב.

מצטרף לשאלה - האם מחוייבים להתקין קודן? אנחנו בשנת 2010? האם יש אפשרות לא להתקין את הדבר ההזוי הזה?

פורסם

ברכב ההדגמה היה קודן

מחייבים? היבואן לא מחייב כלום... צריך לבדוק מול חברות הביטוח.

אני מניח שלט יוותרו על הטמטום הזה כמו שלא מותרים על האיתורן חסר הערך הזה.

אכן מציק ברמות.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

כרגע יש לי סלטוס בלי קודן. היו חברות ביטוח שהתעקשו על קודן או על כספת ומיד אמרתי שמבחינתי זה ביג לא. מה שכן, הם חייבו אותי לשלם תשלום חודשי לאיתוראן

הרצתי עכשיו השוואת ביטוחים על הספורטאג באתר וובי, ויש כמה חברות שמחייבות קודן אבל יש גם כאלה שלא ורשום מיגון יצרן. העלות הראשונית שהוצעה לי לפני מיקוחים היא בסדר גודל של בין 8  ל9 אלף בשנה עבור חובה ומקיף.

פורסם (נערך)

יקר... פי 2 ממה ששילמתי על ה ASX. 

למיטב הבנתי רכבים שמעל ל 2000 אלף ש"ח מחויבים באיתורן וקודנית לדריכה ככה שלא ברור לי איך האיתורן אצלך נדרך?

עריכה אחרונה על ידי סולל הדרך
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

להפתעתי, לאחר שיחה איתם עכשיו, החבר'ה המבוגרים שלי שהזמינו את האוטו מעדיפים קודן בטיעון שזה נותן להם תחושה בטוחה יותר כי "לא כל אחד יכול להניע את האוטו".

אני הבעתי התנגדות נחרצת לדרעק הזה כי זו התקנה מקומית, התעסקות בחשמל של האוטו, קדיחה, אבל הם לא השתכנעו.

באיזה טיעון נגדי נוסף אפשר להשתמש כדי לשכנע אותם לא לעשות קודן?

פורסם
לפני שעה, Coresh כתב:

"לא כל אחד יכול להניע את האוטו".

ניתן להניע אבל הצפצוף מעיק, ואם אני לא טועה אמור היה לנתק אספקת דלק לאחר זמן קצר (לא בטוח שקיים במערכת save)

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
בתאריך 21.12.2025 בשעה 21:16, Coresh כתב:

הדגם הקצר (הטורבו) עם ג'אנט 19 הרבה, אבל הרבה יותר יפה לדעתי מאשר הלונג עם ג'אנט 17, שנראה תכלס כמו סטיישן יותר מאשר ג'יפון. הפרופורציות של הקצר מעולות.

בתאריך 21.12.2025 בשעה 21:16, Coresh כתב:

ראיתי את הרכב היום, הצמיגים לדעתי נראים בסדר גמור ולא נראים קטנים מידי, כנראה בגלל החתך של ה-65% שמשמין את הצמיג והוא נראה לדעתי טוב מאוד, הנה תמונות להשוואה. לדעתי רכב מרשים מאוד פנימית וחיצונית: 

IMG_20251221_143436.jpg

IMG_20251221_143445.jpg

IMG_20251221_143502.jpg

IMG_20251221_143509.jpg

Cupra Leon VZ 2025

פורסם

שוב, לא הבנתי מה משווים פה. לפי מה שנאמר הקצר בגרסת הייבריד עוד לא הגיע לארץ. בהנחה שהוא יהיה באותו אבזור וכמעט באותו מחיר אז על פנין עדיף את הלונג שהוא יותר מרווח מאחורה.

יש סרטון סקירה של הקצר, אמרו שהוא עולה 207, אבל לא ראיתי את הדגם בפרסומים של קיה.

אני מחר באולם תצוגה ברעננה לבדוק את ההייבריד לונג (ובמקביל אני אקפוץ לצ'רי ליד לבדוק את הטיגו 8 הייבריד 7 מקומות שהוא זול ב20 אלף בערך).

לפני 7 שעות, Coresh כתב:

להפתעתי, לאחר שיחה איתם עכשיו, החבר'ה המבוגרים שלי שהזמינו את האוטו מעדיפים קודן בטיעון שזה נותן להם תחושה בטוחה יותר כי "לא כל אחד יכול להניע את האוטו".

אני הבעתי התנגדות נחרצת לדרעק הזה כי זו התקנה מקומית, התעסקות בחשמל של האוטו, קדיחה, אבל הם לא השתכנעו.

באיזה טיעון נגדי נוסף אפשר להשתמש כדי לשכנע אותם לא לעשות קודן?

הסיבה היחידה שאני לא מוכן קודן היא הצורך להקליד קוד כל פעם שנכנסים לאוטו.  כניסה בלי מפתח, הנעה בלי מפתח , (אגב בסלטוס גם יש הנעה מרחוק) והם רוצים להתעסק בהקלדת קוד כל פעם? לא מבין את זה

לפני 8 שעות, סולל הדרך כתב:

יקר... פי 2 ממה ששילמתי על ה ASX. 

למיטב הבנתי רכבים שמעל ל 2000 אלף ש"ח מחויבים באיתורן וקודנית לדריכה ככה שלא ברור לי איך האיתורן אצלך נדרך?

מניח שאפשר להוריד 2000 לפחות במיקוח. לא יודע לגבי הדריכה הזו, הסלטןס פחות מ200 אלף. אני אבדוק יותר לעומק ברגע שיהיה לי מהסוכנות קוד דגם של לוי יצחק (aig אמרו לי שהם צריכים את זה אם אין מספר רישוי כדי לתת הצעה מפורטת)

פורסם

במהלך קיץ 2025 הגיע משלוח או מספר משלוחים בודדים של קצר ו ארוך היברידים.
הסרטון שצרפת הוא של הקצר ההיברידי שלא נמכר יותר! עדיין אין סרטונים מהארץ של הארוך 
לפי הסוכן - אין יותר קצר היברידי וכנראה שלא יהיה בעתיד
עכשיו יש רק את הארוך לטוב ולרע.
הארוך חזק יותר ב 20 כ"ס - 210 מול 230 כ"ס (האמריקאים טוענים ל 232 כ"ס ו 7.8 שניות ל 100 מול ה 8.2 בפרסום הישראלי... לא ברור לי הפער)
בעבר הארוך הגיע בלי קיפול מראות ובלי בקרת שיוט אדפטיבית שהיתה רק בקצר
עכשיו היא גם בארוך. לא יודע אם היה אוורור מושבים ב-2025, בקצר ובארוך, עכשיו יש! זה נחמד.
לא מת על ה 17", לטעמי 19" מוגזם אבל 18" היו עושים את העבודה בול. היתרון הוא כנראה בנוחות, תמיג עם חתך גבוה לעולם יהיה יותר נוח אבל פחות ספורטיבי.
מה שמוזר זה שהרכבים בארץ מגיעים ללא פנסי ערפל שקיימים בכל סרטון שראיתי בעולם, חבל!
זו סקירה אמריקאית עם מפרט די דומה - יש הבדלים גם בפסים השחורים, אצלנו זה מט (בארוך) באמריקה פסנתר מבריק.

מבולבלים? גם אנחנו

פורסם

קוד לוי יצחק ללונג החדש הוא:  885440

• רעיון טוב! 1

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

סולל, אם כבר השוואות אז בכל הסרטונים בחו"ל הספורטאז מגיע עם מצלמות היקפיות ובארץ לא, היבואן מוריד אבזור כדי להוזיל את מחיר הרכב כדי שיהיו לו מכירות.

לפי מה שהבנתי מרכב אחר שהתעניינתי לגביו שכל רכב ג'יפון מעל ל 200 אלף חייב ע"פ הביטוח קודן באיתוראן או פוינטר, למרות שלא סובל את ההוראת קבע הזאת כל חודש ולא את הקדיחה הפיזית ברכב, אפשר לעשות מערכת איתור רק עם שליטה מהטלפון במקום הקודן הפיזי? ברור שעדיף להמנע מכל ההתעסקויות האלו מלכתחילה.

גולדסטארוס, מעניין שהזכרת את הסלטוס - כי עכשיו יצא דגם חדש של סלטוס שנראה לא רע בכלל, לא יודע אם יגיע לישראל או מתי ועם איזה אבזור, אבל בהחלט יהיה שווה בדיקה.

פורסם

נראה שכל הביטוחים נשארו מאחור ולא התעדכנו שהיום רכבים עממיים עוברים את ה-200k בקלות.

האמת על באמת מאת דן אריאלי.

ספר שרשום בו את כל האמת בפרצוף שלנו :twisted:

פורסם (נערך)
לפני 15 שעות, crazyj כתב:

סולל, אם כבר השוואות אז בכל הסרטונים בחו"ל הספורטאז מגיע עם מצלמות היקפיות ובארץ לא, היבואן מוריד אבזור כדי להוזיל את מחיר הרכב כדי שיהיו לו מכירות.

זה לגמרי לגיטימי להתאים את האבזור כדי לשמור על תמחור אטרקטיבי. כל אחד עושה את החשבון שלו מה מתאים לו ומה לא...

אולי בעתיד תגיע רמת גימור אחרת עם ואולי זה יגיע כסטנדרט.

גם תצוגת HUD או מערכת של JBL לא במפרט, כי ב 230 אלף שקל היא לא הייתה אטרקטיבית כנראה... למרות האבזור.

גם מיצובישי ASX ברמת האבזור האמצעית באירופה יש חימום למושבים. בארץ לא נתנו את זה ואפילו גופי החימום לא היו קיימים במושבים שהם חיצונית זהים (חשבתי לדפוק את השיטה). כל יבואן עם התמחור השיקולים שלו לפי דרישות השוק והמתחרים.

לפני 3 שעות, גולדסטארוס כתב:

צדק מי שאמר שחייבים קודן. אמרו לי בביטוח שצריך גם איתוראן, גם עלוקה וגם קודן ... איזה עצבים

אני אבדוק בתחילת ינואר... מניח שזו תהיה הדרישה. בסוכנות נאמר לי שיש להם הסדר עם הראל ואני אקבל הצעה אטרקטיבית לקראת המסירה. נחיה ונראה

עריכה אחרונה על ידי סולל הדרך

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...