Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני כשעה, amosbmw כתב:

אין גוף תאורה במרכז החדר, רק כל מיני מנורות קטנות בצדדים או ספוטים. 

אם אני זוכר נכון, יש הסבר מאחורי זה, שזה נועד ליצור אווירה חמימה ונעימה, לעומת גוף תאורה מרכזי, שנותן תאורה חזקה "מידי".

• אהבתי 1

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם (נערך)

כן זה קטע של מדינות אירופה וגם בצפון אמריקה. למעט חדר גדול שבו יש שנדליר דקורטיבי, מרבית גופי התאורה הם בצד, עומדים לצד כורסאות או ספות, חלקם על הקיר , ותמיד אור ״חם״ או תחת אהיל שמעמעם את העוצמה.

אצל המשפחה בצפון אמריקה זה ככה, כששאלתי למה אמרו שאין צורך ביותר מכך ואם רוצים לקרוא יש מנורת קריאה, שגם היא לצד אותה כורסא המיועדת לשמש ״פינת קריאה״ 

עריכה אחרונה על ידי zaf

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

אני לימדתי שנה בעיר מרכזית השרון. בגללי אב הבית קרא החשמלאי, חצי מהתאורה בכיתות לא עבדה ורק אני התלוננתי. 

אוהד

פורסם

זה לא חדש, כבר לפני כמעט שלושים שנה אחד המפתחים והאלגוריתמיקאים המובילים שעבדתי איתם, שהיה לו חדר אישי, היה מכבה את האורות ומנמיך את בהירות המסך.

לגבי לשבת בחושך בבית, אצלינו בצפון הרחוק של אירופה זה לא מגיע מחיסכון (החשמל פה זול) אלא מניסיון ליצור אווירה נעימה, זה נקרא mysigt בשוודית שמקביל בערך ל cozy באנגלית.

אנחנו שהגענו מתרבות של 300 וואט תאורה לחדר שינה נאלצנו לעבור תהליך גמילה ארוך כדי לאכול ארוחת ערב לאור נרות.

• אהבתי 1
  • אחראי פורום
פורסם

אכלתי לאחרונה בכמה מסעדות שהיו די חשוכות ולשולחן/בר הביאו תאורה אלחוטית שצריכה ממש את החצי מטר של הישיבה.

עכשיו, אני בסדר עם מקומות לא מוארים לגמרי, אנחנו לא בחתונה. אוירה וכל זה.

אבל כזה חושך ורק ספוטים בול על הצלחת, זה קצת מוגזם.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם
לפני 23 שעות, bobi כתב:

שמתי לב שאצל ילידי מדינה שהתפרקה לפני כמה עשורים, יש תופעה של לשבת בחושך.

אני חושס שהתיאוריב הזן לא נכונה. מתנצל  על שגיאות כתיס,  לא רואה טוה את המקלדצ, קצת חשול פה...

• מצחיק 11

פורסם

לא צריך אור כשיש את סטאלין שמש העמים

וברצינות אור זה כמו מוזיקה אם זה חזק מעל מה שצריך זה מפריע

הכרתי מישו שגם כשקם לא מדליק את האור ישר אלא מצחצח שניים וכו ואז באיזהו שלב מדליק

• מבאס 1
פורסם
לפני 9 שעות, Buki כתב:

קצת חשול פה...

לא לימדו אותך בבי"ס הקלדה עיוורת?:lol:

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני 24 דקות, ברווז כתב:

לא לימדו אותך בבי"ס הקלדה עיוורת?:lol:

זה שייך דווקא לצפון אמריקה , כלאמר ארצות הברית וקנדה.

שם לימדו הדפסה במכונה כחלק מההכשרה לחיים. אמריקה של אחרי 1945 הייתה זקוקה לכוח עבודה פקידותי. אין כמעט אישה שלא למדה הדפסה עיוורת ולפעמים גם קצרנות כחלק מההכשרה להיות פקידה כשתהיה גדולה.

אני זוכר שאמא הייתה נעלבת בכל פעם שהגיע מכתב מדודה מאמריקה ״ שלא טרחה לכתוב בכתב יד, אלא רק בחתימה ״  🥺😊

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

• אחראי פורום
פורסם
לפני 11 דקות, Buki כתב:

בבית ספר במדינה שהתפרקה לפני כמה עשורים כתבנו בעט נובע...איזה מקלדת? 😉

שלא לדבר על זה שבאיזורים מסויימים בשנתונים מסויימים היה מדובר על 13-17 אגודלים ביד אחת.

• מצחיק 2

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם
לפני 10 דקות, Buki כתב:

בבית ספר במדינה שהתפרקה לפני כמה עשורים כתבנו בעט נובע...איזה מקלדת? 😉

זו שדיברת עליה:

לפני 10 שעות, Buki כתב:

לא רואה טוה את המקלדצ, 

Just now, itaysamurai כתב:

היה מדובר על 13-17 אגודלים ביד אחת.

WTD? אפשר לקבל הסבר?

הזכרת לי את החתימה של מישהו פה, ציטוט של דוד אבידן לגבי אצבעות ושליטה על היקום. 

לנו בתיכון היו שיעורי הקלדה עיוורת. 

[אנקדוטה לא ממש קשורה: בדיוק בשיעור הזה פגשתי את מי שהיום אשתי]

פורסם

היה נראה לי שזו הייתה הכוונה. 

כשהייתי צעיר, הייתה לנו שכנה שכנראה גרה בעבר מאד קרוב לכור. גם היא הייתה צעירה, מסכנה. הרבה בעיות. 

• תוכן חדש...