Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 21 דקות, ברווז כתב:

אני לא חושב שיש עצמאי שהוא לא כזה. 

היתה לפני כמה שנים סדרה של אסף גרניט, שבה הוא מגיע למסעדות מפסידות ומנסה להעביר אותן למסלול רווחי.

היו מקומות שזה היה פשוט ברור שאין סיכוי שהבעלים יצליחו. הוא היה שואל את הבעלים שאלה, על מלאי או הוצאות או משהו אחר והם היו משיבים, לא יודע זה באחריות השף וזה באחריות מנהל המשמרת.

מבחינתם הם שמו כסף ועכשיו הם מצפים שהעסק ירוויח, ויכניס להם הכנסה פסיבית. בלי ניהול אקטיבי עד הפרטים הכי קטנים.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• תגובות 71
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

הטראומה של העסק שהיה לי, קשה. כן. מודה. די בירווז אותי לכמה שנים טובות מאד קדימה, ועוד לא ממש התאוששתי לגמרי בכמה מובנים ואופנים. 

אבל העסק הזה הפך אותי למי שאני היום. גדלתי וצמחתי 6 מידות, כאדם, במהלך כחצי שנה אינטנסיבית למדי של שאיבת מידע וידע כדי שיהיה לי סיכוי יותר טוב. 

פיתחתי יכולות וכישורים שלא היו לי קודם, או היו רק בחיתולים. 

הראייה שלי גדלה בצורה מטורפת- משהו ששכיר שמעולם לא היה עצמאי לא יכול להבין ולי אין מילים להסביר, בכנות... 

הלקחים שהפקתי הם פנומנליים. לחלוטין משמשים וישמשו אותי הלאה. 

Just now, פינדר כתב:

היו מקומות שזה היה פשוט ברור שאין סיכוי שהבעלים יצליחו.

זה לא בעלים, זה... 

זה "כו-לה" מנכ"ל :lol:.

אכן אין צ'אנס שמקום כזה יצליח לדעתי. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני כשעה, ברווז כתב:

יש פה המון, המון!, המון!!! מה ללמוד. 

יש לי בעיה עם המשפט הזה, שנפוץ גם אצלי בתעשייה ומרמז על איזשהו משחק סכום אפס שבסופו למדת הכל והפכת למאסטר שכל פעולותיו מניבות תוצאה מוצלחת וצפויה מראש. 

בענייני ניהול, של עסק או של אנשים, זה פשוט לא נכון. הרבה מה'למידה' הזאת זה משאב מבוזבז שלא באמת יכין אותך לעתיד ולסיטואציות בהן תיתקל במקומות עבודה ועם אנשים אחרים. אפילו אותו בעל עסק שעובד מול ספקים ולקוחות שונים לא יכול 'ללמוד' אותם עד הסוף ולהימנע לגמרי מהפתעות ובלת"מים. ובסופו של דבר, ככל שתישאר באותו מקום ו'תלמד' איך הוא והקליינטורה שלו עובדים, בסה"כ תהפוך למסוגר וממוקד יותר - כלומר פחות ורסטילי ושימושי לשוק הרחב. 

אני תמיד אומר לחבר'ה החדשים שמגיעים לתחום שלי מהאוניברסיטה שאת כל המידע השימושי פה הם אמורים לקלוט תוך שנתיים-שלוש, אחרי זה כבר מתחילים התמחות ונכנסים לרגרסיה מבחינת שוק העבודה (כי מפסיקים להתעדכן במה שקורה בחוץ וללמוד כישורים וכלים חדשים). לדעתי כך זה גם בעסקים פרטיים - אם לא למדת את הלקחים החשובים ולא הפקת את המסקנות העיקריות בשנה-שנתיים הראשונות כעצמאי, אז אולי זה לא בשבילך ועדיף שתהיה שכיר במקום להמשיך 'ללמוד'.

• אהבתי 1
פורסם (נערך)
לפני 53 דקות, Derish כתב:

יש לי בעיה עם המשפט הזה, שנפוץ גם אצלי בתעשייה ומרמז על איזשהו משחק סכום אפס שבסופו למדת הכל והפכת למאסטר

חס. וחלילה. 

אני אפילו לא מעיז לחשוב על לקרוא לעצמי "מומחה", לתחום מסויים- צר ככל שיהיה וכמות הידע שלי בו, גדולה ככל שתהיה. 

אני מבין את המלכודת שאתה מדבר עליה ושומר ממנה מרחק. אני במקרה הטוב, "יותר מבין מהאדם הממוצע"- כך אני מגדיר את עצמי. ותמיד נשאר לי עוד המון וכו' ללמוד. זה אף פעם לא נגמר זה. מזל שאני אוהב את זה... 

בענייני ניהול, של עסק או של אנשים, זה פשוט לא נכון. הרבה מה'למידה' הזאת זה משאב מבוזבז שלא באמת יכין אותך לעתיד ולסיטואציות בהן תיתקל במקומות עבודה ועם אנשים אחרים.

אקסיומה צרה למדי. פה אתה טועה לחלוטין. 

ניהול של עסק- למי שמעולם לא ניהל עסק. אתה מצפה ממנו- מה. שפשוט יקפוץ למים בלי להבין מה הוא צריך בכלל לעשות? ממה העבודה הכללית שלו מורכבת? או שילמד על זה? 

אוקי. בוא ונמקד את זה בעוד רזולוציה אחת למטה. תפעול פן עסקי ספציפי אחד (מתוך כמה וכמה). אתה מצפה שהוא פשוט יתחיל? או שהוא ילמד, לפחות ברמה תפעולית נטו (10%, לצורך הדיון) מה הוא אמור לעשות? 

יש עוד רזולוציות שאפשר להוריד את זה, כמו למשל מה שאני עשיתי- למדתי תחום חשוב עבור שיווק (קידום אתרים), התוצאות שקיבלתי ממה שלמדתי לבדי הייתה שהופעתי ב-3 התוצאות הראשונות בגוגל איפה שכיוונתי להופיע בתחום עם תחרות. תוצאה ניתנת לשיחזור. 

חלק מהקאצ' זה לדעת מה ללמוד. וגם מה להוציא החוצה במקום ללמוד...

בוא וניקח את ניהול האנשים. 

יש כמה אסכולות לזה. יש שיטות ניהול, כתובות ומוגדרות היטב. 

אתה חושב שלא צריך ללמוד אותן? כדי להבין מה עובד איפה יותר יעיל? 

כשניהלתי אנשים, החלטתי על גישה משל עצמי שאני יכול לנחש מה יהיו התוצאות שלה כניחוש מושכל מתוך היכרותי עם עצמי ועם עוד אנשים שעבדתי איתם לפני כן. 

אז אמנם כן, יש דברים שללמוד אותם זה בהחלט בזבוז זמן- אבל יש דברים שללמוד אותן פותח לך עולמות, דרכים, צורות חשיבה ועוד הרבה דברים טובים.

אפילו אותו בעל עסק שעובד מול ספקים ולקוחות שונים לא יכול 'ללמוד' אותם עד הסוף ולהימנע לגמרי מהפתעות ובלת"מים.

אי אפשר ללמוד משהו עד הסוף! נקודה. 

ואי אפשר לא להיתקל בהפתעות ובלת"מים! נקודה. 

פה אנחנו מסכימים לחלוטין. 

עומק הלמידה הרצוייה, זה הפער בינינו :lol:

ובסופו של דבר, ככל שתישאר באותו מקום ו'תלמד' איך הוא והקליינטורה שלו עובדים, בסה"כ תהפוך למסוגר וממוקד יותר - כלומר פחות ורסטילי ושימושי לשוק הרחב. 

שוב- חוזר לאותה נקודה- לבחור מה לשאוב פנימה, זו נקודה קריטית. 

כן, מה"שיפשוף" אתה לומד את "הוא והקליינטורה". אבל אתה גם לומד לשאול שאלות שפותחות לך אפשרויות. 

למה המשפט הזה עבד על מר X ולא על גברת Y? (ללמוד דברים הקשורים בשיווק, פסיכולוגיה שיווקית [בגרוש...], אם במשפט הייתה תזוזה והתגמשות לכיוון הלקוח או אולי דווקא הקשחה של העמדות). 

למה הלקוח הזה חוזר, למרות שיש למתחרה שלנו אותו מוצר במחיר טוב יותר?

ועוד. 

אעיד על עצמי שככל שלמדתי יותר, בתחומים מגוונים, עלו לי יותר ויותר שאלות. 

הנה דוגמא. 

אחת מהשאלות שעלו לי (המידע נכון לתקופתו, לפני 14 שנים בערך):

"למה בזאפ יש ברוב הקטגוריות פרסומת (באנר), אבל לא בתחום שבו אני מופיע?". 

שאלת המשך: "איך עושים כזו פרסומת?". 

אלו שאלות שעלו לי רק אחרי שלמדתי על הקידום עצמו. אם לא הייתי שואב ידע בתחום, כנראה לא הייתי מתקרב אפילו לתובנה של לשאול את השאלה. 

וכן, הייתי הראשון בקטגוריה שהעלה פרסום בבאנר לזאפ, המתחרים שלי קלטו את זה מאד מהר והעלו פרסום לשם בעצמם אחרי יומיים-שלושה. 

להזכירך. 

את תחילת ההיכרות שלי עם העולם של אתרי אינטרנט, עשיתי פה בפורום- פתחתי שרשור, "פתחתי אתר. תקטלו אותי".

האתר היה ברמה שאפילו לא הייתה אחידות בפונט :oops:.

מפה... לאחת מ-3 התוצאות הראשונות בגוגל, תוך בערך שנה. העסק קיבל עבודות בזכות הקידום הזה בגוגל, אחרת לא היו מוצאים אותו בכלל (טרום ההתממשקות עם זאפ).

אתה עדיין טוען שלמידה היא מיותרת? 

ייתכן שכן, אם אתה משלם הון לא קטן לחברה שתקים את האתר וגם תקדם אותו. 

אבל אז, איזה פיקוח יש לך על זה שלא מורטים לך את כל הפוך? איך תוכל לדעת?

אני תמיד אומר לחבר'ה החדשים שמגיעים לתחום שלי מהאוניברסיטה שאת כל המידע השימושי פה הם אמורים לקלוט תוך שנתיים-שלוש, אחרי זה כבר מתחילים התמחות ונכנסים לרגרסיה מבחינת שוק העבודה (כי מפסיקים להתעדכן במה שקורה בחוץ וללמוד כישורים וכלים חדשים). לדעתי כך זה גם בעסקים פרטיים - אם לא למדת את הלקחים החשובים ולא הפקת את המסקנות העיקריות בשנה-שנתיים הראשונות כעצמאי, אז אולי זה לא בשבילך ועדיף שתהיה שכיר במקום להמשיך 'ללמוד'.

אתה רואה את הסתירה בין מה שמודגש? 

עריכה. 

אחרי כל המגילת אסתר, יעקוב, שמשון ונח-נח שרשמתי מעלה. 

לא משנה כמה ומה תלמד- כל מה שירים או יפיל אותך זה דאקינג מזל עיוור ותו לא. 

לראייה, המרצדסים של בעלי הדוכני מלפפונים בשוק. למשל. לא זכור לי שיש שם יותר מדי דוקטורים (אולי למעט ד"ר שקשוקה).

עריכה אחרונה על ידי ברווז

פורסם (נערך)
לפני 41 דקות, ברווז כתב:

לראייה, המרצדסים של בעלי הדוכני מלפפונים בשוק. למשל. לא זכור לי שיש שם יותר מדי דוקטורים (אולי למעט ד"ר שקשוקה).

אני מכיר אישית לא מעט בעלי דוכנים בשוק (דרך אגב, לא כל מוכר מאחורי הדוכן הוא גם הבעלים שלו). 

מרצדסים אין שם.

גם לקסוסים לא.

אני גם יודע איפה הרבה מהם גרים, אז גם וילות לא.

גם העבודה לא קלה, קמים ב 3-4, סוחבים לא מעט, תנאים כמו שירותים נקיים או קפה או מים קרים שיש בכל משרד יש בשוק בקושי. 

את הבסטה סוגרים לא לפני 16, ולא מעט פעמים בהפסד. 

היותר מצליחים שביניהם הבינו שאי אפשר להתפרנס רק מהשוק והרבה פעמים מוכרים ישירות לעסקים כמו מסעדות ואולמות אירועים. 

גם הם לא נוסעים במרצדס. 

בקיצור, לתייק תחת "אגדה אורבנית". 

עריכה אחרונה על ידי SurfHigh
  • מעניין 1

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם

קיבלתי- תודה על התיקון. 

ועדיין, אני לחלוטין עומד מאחורי העובדה שמה שאתה צריך כדי להצליח זה דאקינג מזל עיוור, יותר מהכל. 

פורסם
לפני 32 דקות, ברווז כתב:

ועדיין, אני לחלוטין עומד מאחורי העובדה שמה שאתה צריך כדי להצליח זה דאקינג מזל עיוור, יותר מהכל.

1. זו לא עובדה, אלא טענה שלך 

2. זו טענה לא נכונה

• אהבתי 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

בחייך...

לפני 14 שעות, BoazB11 כתב:

תיכננתי חג פיצוץ, ובאמת היה פיצוץ. פיגוע גדול שביאס לכולם את החג, ולאף אחד לא היה חשק לפרחים. התקשר להם עם הלוויות.

יש לי כמה דוגמאות משל עצמי.

זו דוגמא של מישהו אחר.

יש לא מעט מצבים תיאורטיים בעלי היתכנות גבוהה, שהם מזל נטו. לטוב ולרע.

מבחינתי זו עובדה מוגמרת- מזל עיוור יותר משפיע מאשר כל דבר אחר. 

לא משנה כמה תהיה מוכן, כמה אתה מבין ויודע, מה וכמה אתה יכול לעשות. 

המזל בסופו של דבר יכול לעשות לך את העסק או לשבור אותו לרסיסים. 

פורסם

אתה גם יכול להיות מספר אחד בעולם באתלטיקה ולהידרס יום לפני האולימפיאדה - זו לא נקודה מעניינת.

אם תיקח אלף אנשים שמתחילים עסק, לעשרים יהיה מזל נאחס שפירק אותם לגמרי, לעשרים יהיו פוקסים שאפילו יחפו על טעויות קשות שלהם ומה שיבדיל בין ההצלחה של כל השאר אלו פרמטרים שלא קשורים למזל: נחישות, הכנה מדוקדקת, חריצות, למידה מניסיון וכו׳…

• רעיון טוב! 1
פורסם

קח את כל ה-1000 ותשאל אותם על מקרה מיוחד שהיה להם. 

אפשר בקלות ליפול גם אם אתה נחוש, מוכן לעילא ועילא, חרוץ ויודע להפיק לקחים. כל מה שצריך זה משהו מוזר שיבוא לך בהפתעה. 

באותה מידה אפשר גם ההיפך- עסק יכול לקום כי קרה משהו חיצוני הזוי. 

פורסם
לפני 12 דקות, ברווז כתב:

אפשר בקלות ליפול גם אם אתה נחוש

לפני 13 דקות, ברווז כתב:

באותה מידה אפשר גם ההיפך- עסק יכול לקום כי קרה משהו חיצוני הזוי. 

אפשר גם לזכות בלוטו. האם זו תוכנית עסקית טובה? כנראה שלא.

אתה מבלבל בין האפשרות שיקרה X, לבין ההסתברות שהוא יקרה.

בן אדם בעל כישורים טובים לניהול עסק (ונכתבו המון ספרים על מהם אותם כישורים) וגם בעל היכולת להשקיע את זמנו ולהתנהל בצורה מקצועית, יפחית למינימום את הסיכון ליפול מאירועים אקראיים.

ברור שהסיכון תמיד קיים, אבל אם תלך ותבדוק בעלי עסקים שהעסק שלהם רווחי וקיים יותר מ 5-10 שנים והם עברו את הקורונה, המלחמות, שינויים כלכליים וחברתיים ועוד תופעות ״בלתי צפויות״ שנחתו עלינו בשפע, תראה שלכולם יש מאפיינים דומים והם שרדו לא בזכות מזל, אלא בזכות יכולת לבצע התאמות ולהסתגל לסביבה עסקית חדשה.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם (נערך)
לפני 21 שעות, sperial כתב:

נושא מעניין לכשעצמו, אבל יבואן רכב זעיר אינו ״סתם״ בעל עסק קטן. אולי מישהו בעל ידע יוכל לפרט על האופרציה הזו וכמה היא מורכבת.

היא מורכבת בדיוק כמו כל אופרציה בעסקי הרכב. ההבדל הוא בגובה העלויות בעיקר של הקמת רשת מוסכים ומחסני חלפים ההסתמכות על רשת מוסכי היבואן הרשמי מאוד מקלה.

אבל הוצאות תפעוליות, אמנם קטנות  מיבואן גדול עדיין מחייבות מערך מתאים . אני לא מדבר על מתווך רכישה את ממש יבואן (אולם תצוגה, מגרש אחסון, הוצאות שיווק, כח אדם....) , על מנת שזה יהיה עסק רווחי אתה זקוק למימון/מינוף גבוה אפילו יותר מיבואן רשמי, כי אתה רוכש במזומן מדילרים (אין אשראי ספקים) ועל מנת להרוויח באמת אתה צריך למכור אלפי כלי רכב. עשרות בודדות או מאות בודדות בקושי מאזנות אותך, שלא לדבר על למשוך משכורות/דיבידנדים נדיבים.

תעקוב אחרי אלעד הדר על מנת לקבל תובנות מעניינות. 

לפני 5 שעות, ברווז כתב:

מה שאתה צריך כדי להצליח זה דאקינג מזל עיוור, יותר מהכל. 

לא, אין בעסקים שם מימד של מזל. עסק חייב תכנון קפדני.

אם אתה אפילו חושב שיש מימד של מזל בעסקים - תישאר שכיר. 

אם אתה לא מבין מבנה פיננסי של מה פרוש עסק, אל תתחיל. אתה חייב להבין לנהל תזרים הכנסות. ההוצאות חלקן קבועות די ידועות (סחורה/שכירות/ביטוח...) 

אם אתה חושב שבתור עצמאי אתה הבוס של עצמך, אז  לחלוטין לא נכון - הלקוחות שלך הם הקובעים. כתבו כאן על בעלי עסקים שעובדים 24/7 , בלי ימי חופש (אתה לא יכול לסגור עסק קטן לשבוע ולצאת לחופש, ללא גיבוי שיש עובדים שיכולים להפעיל את העסק ברצף, כי אם לא הלקוחות עוברים למישהו אחר) .

אם בסוף היום אתה נשאר עם הכנסה של 20-25 אלף שקל עבור הוצאות הבית שלך אז אין טעם בעסק עצמאי , לך תהיה שכיר, יש לזה יתרונות כמו קרן פנסיה/השתלמות והטבות שונות ע״ח מעביד, כי בתור עצמאי זה יורד מההכנסות שלך ורק אחר כך אתה יכול ״למשוך״ שכר. (בגדול, מבלי לרדת לפרטים כמו חובות וזכויות בעלים מה שקרוי חו״ז) .

עריכה אחרונה על ידי zaf

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני 51 דקות, ANUTKK כתב:

עסק דיגיטלי ולא פיזי

מישהו פתח ?

גם כזה היה לי...

אבל מנסיון העבר סיכמתי עם השותף שאני רק על התוכן, והוא על השיווק.

כשהסתבר לנו שכדי להרוויח מאתר כזה אנחנו צריכים להיות פיונים של היבואנים,

אני איבדתי עניין מייד, השארתי לו את כל הזכויות והלכתי לדרכי.

האתר עוד היה באוויר קפוא כמו אנדרטה עד לפני כמה חודשים, ועדיין זכה לכמה אלפי כניסות כל חודש.

כעת הוא לא נגיש מסיבות טכניות (השרת משולם) ואולי יעלה שוב בקרוב, אבל לי כבר אין חפץ בו.

Du_page-head_4-620x410.png

פורסם
לפני 12 שעות, waterman כתב:

המדינה מנסה לסייע (לא מספיק לדעתי) ליזמים קטנים https://www.gov.il/he/departments/units/small_medium_business_agency_about

גילוי נאות, אישתי עובדת מול משרד הכלכלה בכל הנושא הזה.

מצד אחד, יש מספיק כסף, רק צריך לבוא ולקחת.
מצד שני, אנשים חושבים שאם יש להם רעיון, אז הוא בטוח יצליח... (כמו אחת שהגיעה לאישתי ואמרה שהיא רוצה לפתוח עסק שיספק שירותים לאלפיון העליון. כשנשאלה איך היא תגיע לאנשים האלו, היא אמרה שאמנם היא לא מכירה אותם, אבל היא תלך ותדבר איתם. אפס הבנה בשוק...)

לפני 19 שעות, BoazB11 כתב:

אם יש לי עצה אחת למי שמעוניין לפתוח עסק קטן,

היא ללכת לעבוד חצי שנה -שנה בעסק כזה קיים. אפילו במשכורת נמוכה מרוויחים מזה שכר לימוד יקר מאוד.

ואני הייתי מוסיף, לא להתבייש לשאול מכרים שעובדים בתחום ואפילו לשלם ליועץ מהתחום.

• תוכן חדש...