Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלומות. 

עד אתמול ישבתי לכתוב בפורום על כסא גיימינג לכבדי משקל, מתוצרת COUGER - דגם ARMOR TITAN. נרכש לפני מעל 6 שנים. מרוצה ממנו מאד (מאד)- פעם ראשונה בחיי שהרגשתי שמשהו סדרתי מותאם עבורי, למידות שלי. 

אתמול, הבוכנה שלו התפגרה סופית. בבת אחת. הכוונה, "בום!" ונזילת שמן התפגרה. לא מתחילה לרדת וצריך להרים ושוב מת... מכירים בטח. 

קצת בדקתי, חפרתי, עלעלתי, מסתבר שהבוכנה מוגדרת CLASS 4, למשקל של עד 160 ק"ג. 

איפה אני יכול למצוא בוכנות כאלו, כחלק חילוף בפני עצמו, באיזור חיפה והמפרץ? מישהו מכיר בטעות? אני לא רוצה להעביר את החג בישיבה נמוכה או על כסא לא נוח בעליל שאני משתמש בו כחלופה. 

אני מעדיף לא להתחיל לחפש כסא שלם חדש, מאחר וכרגע לא ניתן להשיג את המוצר הספציפי הזה, דברים דומים לא זמינים לבחינה בחנויות לפני רכישה, וכמובן- זה עולה לא מעט... מעדיף לנסות להחליף בוכנה קודם ולראות אם זה יחזור להיות טוב, לפחות עד שאוכל למצוא כסא חדש, בלי לחץ, ולברור אותו היטב לפני הרכישה. 

תודה לעונים. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

אם הבנתי נכון מחיפוש קצר, הבוכנה לא שונה בצורה שלה מבוכנות אחרות רק שהיא איכותית...

כנראה שצריך את המידה של הבוכנה במצב סגור/פתוח.

זו חנות בטירה https://chair.co.il תבדוק מולם.

• רעיון טוב! 1
פורסם

הבעיה לפעמים היא לא במציאת בוכנה תואמת אלא באפשרות חליצת הבוכנה מהתושבת במיכלול הגלגלים. (או בחלק העליון)

דווקא באיקאה, מלכי הקוצפט של קומפיטאבליות, נתקלתי פעם בחוסר יכולת להפריד חלק לבוכנה בלבד.

נאלצתי לקנות חצי כיסא תחתון קומפלט, רק בשביל להשאר על אותו מושב. (נוח).

זה היה די גבולי מבחינה כלכלית.

פורסם

אף פעם לא הצלחתי בעצמי לפרק את הבוכנה. מודה ומתוודה. 

אני חושש לגרום לנזק אז אני לא מפעיל די כח עם הפטיש.

אני יודע איך לעשות את זה; ראיתי איך לעשות את זה; ראיתי אנשים אחרים עושים את זה, לידי; רק שאני עוד לא הצלחתי... הפעם אני נחוש.

פורסם

תשכיב את הכיסא הפוך על הרצפה ותכה חזק בבסיס המתכת שמחובר למושב כשאתה אוחז בבסיס הכיסא (אם אתה לא רוצה לשרוט את בסיס המתכת שים לוח עץ ואז תכה בבסיס. לאחר שהוצאת את בסיס הכיסא נותרת עם הבוכנה ובסיס, יד אוחזת בבסיס ביד השניה להכות עם הפטיש בבוכנה (אם אינך מתכוון לשפץ אותה) אם היא לא בולטת מבסיס הכיסא להכות עם החלק הצר של הפטיש. (רוצה להשקיע שים במלחציים ותכה על הבוכנה דרך לוח עץ או תותב בקוטר מעט קטן מהבוכנה). לא מומלץ לאחוז בבוכנה ולהכות בבסיס הוא עלול להישבר עם הוא בלי תקן.

אין לראות בכתיבה זאת המלצה. הכותב כותב מניסיונו האישי.

פורסם

תודה הרקוליטו, כמו שציינתי אני יודע את התיאוריה; עד עכשיו נכשלתי כל פעם במעשי :lol:

יש גם לא מעט סרטונים ביוטיוב שמפרטים את זה, כולל כמה בעברית צחה להפתעתי. 

ויש אפילו כאלו שמראים איך לפרק את הבוכנה עצמה (עשוי להקל על חלק מהתהליך- כשאתה לא צריך להחזיק את כל הכסא ולא מוגבל במקום עבור השימוש בפטיש), שזה די פשוט- לפרק את הקליפ הקטן בתחתית הבוכנה, ובגדול די זהו, אולי מכה קטנה וזה נשלף החוצה ואז יש לך 2 חלקים של כסא. 

*מצד שני. כשחושבים על זה. תמיד חששתי לתת מכה, כי הבסיס היה עשוי פלסטיק. בכסא הזה, מדובר על בסיס ממתכת- פחות מפחיד :lol::cool:

פורסם

קיבלתי טיפ בזמנו -להתיז wd40 בחיבור.

ההבדל שזה עושה, פשוט לא נתפס

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018 <של הזוגית

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014 <של הבנים

3. KIA SPORTAGE III 2.0EX 2015 <המצטרפת החדשה לצי

פורסם

ברווז אם היית מביא קישור ליוטיוב הרלוונטי היה נחמד. (אולי היינו לומדים משהו).

בעיקרון, בוכנות חולצים עם חולצן. הוא מייצר כוח אחיד, מתון והדרגתי על כל ההיקף. בניגוד לפטיש וקרש.

(*) גם במקרה של איקאה שציינתי קודם, שיטת הפטיש לא עזרה, הבוכנה הייתה בדרך להרס טוטאלי אם לא הייתי מפסיק.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם
בתאריך 18.9.2025 בשעה 16:04, natco כתב:

קיבלתי טיפ בזמנו -להתיז wd40 בחיבור.

ההבדל שזה עושה, פשוט לא נתפס

אכן טיפ מצויין, שביצעתי בלי לשמוע עליו מראש... פשוט הגיוני לביצוע.

בתאריך 19.9.2025 בשעה 00:50, IsraCar כתב:

ברווז אם היית מביא קישור ליוטיוב הרלוונטי היה נחמד. (אולי היינו לומדים משהו).

בעיקרון, בוכנות חולצים עם חולצן. הוא מייצר כוח אחיד, מתון והדרגתי על כל ההיקף. בניגוד לפטיש וקרש.

נמנעתי מלתת לינק כי זו סוג של פרסומת לבית עסק (1) וכי לא שמעתי את המלל אלא הייתי על מושתק (2). אני לא יודע מה הבחור אמר ואם זה נכון או לא כי פשוטט לא הקשבתי... 

וכן, חולצן הוא הכלי הנכון. בהנחה שיש לך אחד שמתאים לכסא. 

אין לי. 

אז אילתרתי :lol:

נעזרתי ב-2 קליבות מתהפכות למצב דחיקה כדי להפעיל לחץ על בסיס הגלגלים בזמן שאני, אה, "נוהג באלימות". 

• תוכן חדש...