Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אלי, אתה שואל?

יחידת בקרת הטעינה של הרכב  ( Integrated Charging Control Unit ) זו שמנהלת את קצב הטעינה.

למעשה זה המודול שהכי משמעותי ברכב חשמלי מלא, שכן תקלה בו תגרום להשבתה של הרכב. (או שאין טעינה, או שהטעינה איטית להחריד ) 

אגב תקלות, הסוללות עצמן די אמינות, הן לא קורסות ולא ״מתות״ כמו שנוטים לחשוב.

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

• תגובות 75
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

ראשי תיבות זו בעיה קשה. לפני כמה ימים, בגלל ראשי תיבותֶבאיזה שרשור אוףֶטופיק, חיפשתי משהו צה״לי, ומצאתי מילון כב כרס שבו למדתיהשאפילונבצבא אותם ראשי תיבותֶמשמשים בכמה משמעויות.

בשבילי ICCU זו יחידה לטיפול נמרץ לב (מונח לא מעודכן, כבר לפני די הרבה שנים זה קוצר ל-CCU).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

CU זה בדרך כלל יחידת בקרה. בכל אופן הקיצורים הם בתלות בתחום, כאן התחום הוא רכב ולא רפואה 😉
אבל בדומה היחידה הזו היא בהחלט משהו קרדיולוגי , תקלה בה שוות ערך לאירוע לבבי 😁

• מצחיק 1

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
בתאריך 4.9.2025 בשעה 09:46, davemustaine87 כתב:

מהנסיון שלך, שעכשיו הרכבים החשמליים קיימים אצלנו סביב ה-5 שנים במספרים קצת יותר גדולים, האם אתה מרגיש בנוח לקנות רכב כזה מחוץ לאחריות יצרן/ לקראת סיומה ? 

קודם כל אני נוסע על רכב שב-150 אק"מ נגמר האחריות, ללא שום אפשרות הארכה אפילו לדקה! כרגע על על 162 אק"מ, איזון מושלם, טווח אותו דבר כמו ביום הראשון, SOH שזה 100% לא אומר כלום, כי אצל קיה/יונדאי ידועים שאוהבים "לעגל"
EVCalibration.thumb.png.9b1d00d652431d7b675dc129fc8da888.png
אבל אני לא דוגמא, לא פעם חזרתי על זה שהרכב הזה בר תיקון, אז מבחינתי גם לעשות איתו חצי מיליון זאת לא מילה גסה! הדיון הזה מדבר על החלפת PHEV לאשתי ב-BEV מלא , וחד משמעית אם תמחור EV3 לא יפתיע לטובה, רק BEV משומש ורכב פרמיום שעבר השמדת ערך  אשתי נוסעת 12 אק"מ בשנה מבחינת TCO זה בזבוז כסף בגלל השמדת ערך מואץ של רכבי BEV :cool:....תהיו בטוחים זה לא יהיה רכב צ'ינג ציאנג צי'ונג...ניתן להם לפחות עוד 5 שנים, מה שאני רואה זה לא מעודד, והפורום הזה לא קנה מידע לכלום בתחום הזה.

לפני שעה, EliC25 כתב:

@קיורטוש אוטומוטיב לא יודע אם זה רק אני, אבל אתה כותב בהודעות שלך הרבה מונחים בכתיב מקוצר, ראשי תיבות, ויכול להיות שכמוני יש עוד קוראים שלא מבינים מה הם קוראים. אשמח שתסביר מה אומרים המונחים שאתה משתמש בהם (iccu לדוגמא)

וואו..חשבתי שאתה בתור עוסק רציני בתחום של לימוד אחרים, DIY מתחזק ערוץ יוטיוב לא תפספס את הלינק, תחזור לפעם הראשונה שרשמתי ICCU, שמתי קישור !
או שאנשים לא רואים את זה ??? רק כך ?

• אהבתי 1
פורסם
לפני שעה, zaf כתב:

אלי, אתה שואל?

יחידת בקרת הטעינה של הרכב  ( Integrated Charging Control Unit ) זו שמנהלת את קצב הטעינה.

למעשה זה המודול שהכי משמעותי ברכב חשמלי מלא, שכן תקלה בו תגרום להשבתה של הרכב. (או שאין טעינה, או שהטעינה איטית להחריד ) 

אגב תקלות, הסוללות עצמן די אמינות, הן לא קורסות ולא ״מתות״ כמו שנוטים לחשוב.

אין לי שמץ ברכב חשמלי, ושוב, אני מניח שלעוד הרבה אנשים.

לא יודע מה זה E-GMP. אני מסיק לבד מה זה BEV וכו'.. אני מחשיב את עצמי אדם שמעורה בעולם המוטורי אבל באמת שחלק גדול מהכתוב היה לי ג'יבריש.

מהתגוובת להודעה שלי נראה גם שאני לא לבד, פשוט אני הראשון שהתייחס לזה..

• אהבתי 4
פורסם
לפני כשעה, zaf כתב:

זה לא רק טעינה..זה גם DC- מתח גבוה DC מתח נמוך ופה הכשל הרציני, והמצבר 12V מתפגר..ובלי זה רכב BEV משתגע/מושבת!
כמו רוב רכבי הברידי 48V קל...שם גם תקלות מטורפות באלטרנטור ובדגמים מסויימים הסוללות 48V עצמם...וכמובן רוב המוחלט של רכבים פרמיום מהשנים האחרונות 12V זה ליטיום עם BMS, בקיצור חגיגה! 

• אהבתי 1
  • מעניין 1
פורסם
לפני 7 דקות, קיורטוש אוטומוטיב כתב:

וואו..חשבתי שאתה בתור עוסק רציני בתחום של לימוד אחרים, DIY מתחזק ערוץ יוטיוב לא תפספס את הלינק, תחזור לפעם הראשונה שרשמתי ICCU, שמתי קישור !
או שאנשים לא רואים את זה ??? רק כך ?

האמת שכשצפיתי קודם דרך הסמארטפון זה מציג את הטקסט עם קו תחתון, כמו בכותרות שהשתמשת, עכשיו אני רואה שיש שם לינק. קל לפספס וגם לא נוח לקפוץ מעמוד אחד לאחר, במיוחד בסמארטפון.

אני אישית אדם סקרן ולכן מתעכב כשיש מונח שאני לא מבין, הבעיה היא שבטקסט שלך היו כמה כאלו והתייאשתי 😄 

• אהבתי 1
פורסם
לפני 20 דקות, EliC25 כתב:

אני אישית אדם סקרן ולכן מתעכב כשיש מונח שאני לא מבין, הבעיה היא שבטקסט שלך היו כמה כאלו והתייאשתי 😄 

אז תחשוב שאצלך זה תחביב/סקרנות..אצלי 100% אוטודידקיוט גם,אבל זאת פרנסה שלי...ואני עומד מול מוסכניקים שמבינים פחות ממך, אז מי בדיוק יתקן את כל הרכבים עמוסי אלקטרוניקה כאשר יש בורות במושגי יסוד?
זאת טופולוגיה בסיסית של רכב היברידי HEV (בשלוף)

to.thumb.png.87496496f8cec3e3f045363137caee4f.png

אם אתה לא מבין מה כל קיצור דרך כזה אומר, איך מתממשקים אחד עם השני, כמה CAN/LIN BUS אז איך אפשר לתקן ?

אני יודע שאתה מאוד דוחף לעשות טיפולים לבד, אבל צר לי לאכזב אותך, החלפת נוזלים/פילטרים ותיקונים קלים, זה הולך להיות סיפור מאוד מסובך ברכב מודרני, בלי הבנה של מושגים וציוד !

פורסם
לפני 5 שעות, shark-dci כתב:

בעבר מחירי ההשקה של טלקאר היו מאוד נאמנים למחירים המוצהרים למשרד התחבורה. האם גם הפעם?

image.thumb.png.f26e71e79c3ac86be336e480f7d68423.png

יצא לי לראות את המחירים האלו, אם אלו הם המחירים זה יהיה עוד דגם של קיה שנדון לכישלון אבל אני מתקשה להאמין שאלו המחירים שכן מה יעשו עם ה- EV5 שגם אמור להגיע? יתמחרו ב-220-230 אלף שקל לגרסת הבסיס ו-240-250 אלף שקל לגרסת הטווח הארוך? 

פורסם
לפני 16 שעות, קיורטוש אוטומוטיב כתב:

קודם כל אני נוסע על רכב שב-150 אק"מ נגמר האחריות, ללא שום אפשרות הארכה אפילו לדקה! כרגע על על 162 אק"מ, איזון מושלם, טווח אותו דבר כמו ביום הראשון, SOH שזה 100% לא אומר כלום, כי אצל קיה/יונדאי ידועים שאוהבים "לעגל"
EVCalibration.thumb.png.9b1d00d652431d7b675dc129fc8da888.png
אבל אני לא דוגמא, לא פעם חזרתי על זה שהרכב הזה בר תיקון, אז מבחינתי גם לעשות איתו חצי מיליון זאת לא מילה גסה! הדיון הזה מדבר על החלפת PHEV לאשתי ב-BEV מלא , וחד משמעית אם תמחור EV3 לא יפתיע לטובה, רק BEV משומש ורכב פרמיום שעבר השמדת ערך  אשתי נוסעת 12 אק"מ בשנה מבחינת TCO זה בזבוז כסף בגלל השמדת ערך מואץ של רכבי BEV :cool:....תהיו בטוחים זה לא יהיה רכב צ'ינג ציאנג צי'ונג...ניתן להם לפחות עוד 5 שנים, מה שאני רואה זה לא מעודד, והפורום הזה לא קנה מידע לכלום בתחום הזה.

ואיזה רכבים חשמליים שהם לא צינג צונג צוננג יש מבחינתך? גם BYD וגילי אצלך נחשבים ככה?? אז זה רק טסלה, סקודה, ויונדאי??

אז הנתון של בריאות הבטריה לא נכון כלל או רק קצת/הרבה לא מדוייק?

אז מה חשוב ברכבים חשמליים? אתה אומר שהחשיבות של האמינות של מערכת החשמל, טעינה, היא יותר בעייתית מאשר הסוללות? ואחוז הכשלים בסוללות נמוך יותר? זה תקף גם עם הזדקנות הרכב?

ואכן היו כמה דגמים עם בעיות טעינה בשוק, אבל זה היו בעיות יחסית כבר בהתחלה.

אני יכול לדמיין שזה לא פשוט לייצר מערכת טעינה, שיודעת לטעון את הבטריה בdc וגם ac לפעמים ac חד פאזי ולפעמים תלת, לא?

וגם לטעון את הבטריה מהגלגלים.

הרכב השני שלך זה seal, לא? הוא מוציא מידע בטריה יותר מדוייק?

סתם תוהה עד כמה הרזולוציה הזאת של 0.01V אכן מדוייקת, זה 10מילי וולט ! כמה מושפעת מהטמפ, האם יש נתוני טמפ לכל תא, האם מבוצע כיול במפעל הסוללות לכל תא.

משהו פה לא הגיוני, לי לפחות.

פורסם
לפני 3 שעות, KipodYam כתב:

זה לא פשוט לייצר מערכת טעינה, שיודעת לטעון את הבטריה בdc וגם ac לפעמים ac חד פאזי ולפעמים תלת,

בדיוק זה, לא צריך לדמיין.

המערכת צריכה להתמודד עם עמדות שונות יציבות ומיוצבות יותר או פחות. שלא כמו בטסלה שהכל נשלט באופן מרכזי , שמערך הניהול של טסלה יודע בכל רגע מה מצב העמדה והרכב המחובר אליה.

עמדה תקולה שמספקת מתח לא מיוצב או ״מנסה״ לדחוף זרם בעוצמה גבוהה, עשויה לגרום נזק למכונית שמחוברת אליה ועד שלא תיתקל בתקלה בעצמך לא תהיה מודע למה שקרה. 

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

תתחדש וסע בדרכים טובות.

דרך אגב, מה הסיבה לכל מבול הגיולים? אף פעם לא ראיתי משהו כזה, זה מרגיש כאילו נשאר במלאי רק אפס ק"מ היום. לצרכן כמובן שזה מצב חיובי והגענו למצב שהיבואנים ממש מתחרים מול חברות הליסינג על שוק ה-0 ק"מ. 

פורסם (נערך)

קודם כל תודה, נקווה לאשתי...כל החשיבה לתוספות הקיימות ברכב הזה לצורך בטיחות וביטחון שהיא זקוקה..ADAS בשל, צג בדאש לשטח מת, מעוף ציפור 360, AWD ולא הנעה אחורית...כאשר אפתח דיון ארכז ממבת טכני למה הרגשתי "הצדקה" להוציא סכום כזה.
הסיבה לגיול, כמו שכתבתי, CCP וכמות ייבוא הלא פרופורציונלי ובתמחור שגוי של רכבים מסוף 2023 עד 2024 (שינוי מיסוי והאשליה שהצרכן יספוג כל מחיר)...מי שרוצה/יש יכולת ומסוגל "לדוג הזדמנות" זה הזמן...תהיו בטוחים זה לא יחזור על עצמו בזמן הקרוב אצל מותגים לגאסי מוכרים וכמו שאמרתי, אין סיכוי שאקנה רכב צ'נג צ'יאנג צ'יונג בזמן הקרוב...לפי הקצב השקת מותגים/דגמים הכל יגעה לפה..לפאקינג מדינה עם 10 מיליון איש, שחלק מזערי קליינט פוטנציאלי לרכבים חדשים במחירים בין 110-170 אש"ח....

china_bev_counts_2025_clean_simple.thumb.png.88633fb44f25ceedb8da1b803fcd9e17.png

בהצלחה לקונים שלהם, כל מחקר וכל בן אדם סביר יודע שמה שקורה בסין זאת לא בר קיימא, ובמקרה הטוב נישאר עם 15 יצרנים סיניים עד 2030

https://www.reuters.com/business/autos-transportation/only-15-electric-vehicle-brands-china-will-survive-by-2030-alixpartners-says-2025-07-03

נעזוב את אנשי ליסינג/בלון..מי שקונה מכסף חיי/פרטי עדיין לא מתייחס לרכב בתור מוצר שמחליפים כמו פלאפון, כי הקצב השקת דגמים/גימיק של רכבים חדשים בהחלט אותו דבר שם !

עריכה אחרונה על ידי קיורטוש אוטומוטיב
  • אהבתי 2
  • מעניין 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...