Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

בתחילת החודש הזמנתי סיאט אטקה FR חדשה בסוכנות בבני ברק. למוד ניסיון העבר הדגשתי בפני הסוכן בר כי אני מעוניין בין היתר באישור עם תאריך כניסת הרכב לישראל במטרה לא לקבל רכב ש"התייבש לדעת" במגרש אי שם תקופה ארוכה. הוא אמר שיברר ושלא צריכה להיות שום בעיה לגבי כך שזה רכב חדש בארץ כיון שאוניה נכנסה לנמל לפני חודשיים. יצאתי עם הרושם שיש רכב "טרי" במחסנים (ספוילר: טעות חמורה).

בהמשך התשלום הועבר והיו התכתבויות ושיחות אתו סביב ענייני טרייד אין ועוד. במהלך השבועות האחרונים ביקשנו מספר רב של פעמים בכתב ובעל פה את תאריך כניסת הרכב לישראל. בחלק מהמקרים לא נענינו ובאחרים נמסר שהוא מברר. שהרי מן המפורסמות ש"נתון זה מוכמן ומוצפן ודורש סיווג בטחוני של שותף סוד". בכל מקרה סברתי שבהתאם לבקשתי כלקוח, ראוי שמוכר הגון  ישתף במידע בסיסי זה (ספוילר שני: הנחה מוטעית).

הימים עברו והבקשות חזרו על עצמם. אמש, עם מסירת ההודעה המיוחלת שהרכב מוכן למסירה, סוכן המכירות, מוצא לנכון בעיתוי מופלא זה, לספר לי שהרכב נכנס לישראל בדצמבר 2024...אולי זה קשור בכך שהודעתי שללא מידע זה לא אגיע לקחת את הרכב.

כיון שאיני מוכן לקבל רכב שהתייבש למעלה מתשעה חודשים במגרש תחת השמש הקופחת (על כל המשמעות של מנוע שלא הונע, צמיגים שלא זזו וגומיות שהתייבשו שלא לדבר על הצבע שהשתזף) ביקשתי שידאגו לרכב ממשלוח חדש יותר ולא אאלץ לבטל את הקנייה. הסוכן מסר שהוא ממתין לתשובת מנהל המכירות הארצי.

היום בעקבות בקשתי חזר אלי מנהל האולם בבני ברק (מאור או שם דומה). רצה להבין בדיוק מה הבעיה (בהתאמה לשאלה הוסברה לו הבעיה בדיוק ועם הרבה כעס). הוא אמר שהמשלוח האחרון של רכבים ברמת גימור זו הגיע בדצמבר 2024 (כנראה שהסוכן שמכר לנו אותה חסר סיווג סודיות מתאים לדעת על כך). עשה עצמו לא מבין מה הבעיה (והוסיף שהוא מוכר לאלפי לקוחות). בחוצפתו אף שאל מדוע שילמתי אם לא קיבלתי תשובה על הבקשה שלי שהייתה כל כך חשובה לי (ועניתי את המובן מאליו: כי סמכתי על הבטחה לקבל את המידע מסוכן שהבטיח זאת, בחברה שאמורה לכבד את עצמה). התנצל על החוויה שאני חוויתי (חסר כל לוגיקה. אי אפשר להתנצל על איך שאני מרגיש. אפשר להתנצל על משהו שעשית שגרם לכך ובמקרה הזה שירות מחורבן וניסיון להסתרת מידע שהתבקש במפורש. על זה הוא לא התנצל).

בנסיבות אלו החלטתי על ביטול הקנייה.

הבהרתי למנהל האולם כי התנהלותם מעידה בעיני על חוסר שקיפות והסתרת מידע לנוכח בקשתי המפורשת.

למען האמת לא הופתעתי אבל התאכזבתי קשות.

נער הייתי וגם זקנתי. מצעירותי אני חובב רכב ועם השנים רכשתי ידע והיכרות רבה עם עולם הרכב על הצדדים היפים והמכוערים שבו.

לאורך למעלה מ 20 השנה האחרונות רכשתי מכוניות חדשות לאשתי ולי.

אנחנו אוהבים את הרכבים של VAG אבל לא את השירות שלהם.

הסתכלות אחורה מראה:

2004: בסוכנות שפילמן של טויוטה קיבלתי רכב חדש ללא בעיה

2009: סוכנות מרכזית של סקודה: רכב נמסר בצורה תקינה.

2010: בסוכנות משנה של סקודה ברשל"צ קיבלתי רכב חדש שרוט ומלוכלך עם שובר לרחיצה עצמית.

2015: בדלק מוטורס, רכב מסוג פורד: בעת המסירה גיליתי שהרכב המתין במגרשים כמעט שנה מבלי שנאמר לי ולכן הקנייה בוטלה.

2015 בהמשך: בדלק מוטורס קיבלתי מזדה בצורה תקינה יחסית (בעת המסירה היה צריך לסדר את החוטים של החיישנים על הפגוש שהותקנו בארץ והשתלשלו מטה)

2016: בכלמוביל- מיני קופר: הרכב נמסר בצורה טובה ללא בעיות.

2019: בצ'מפיון מוטורס סקודה, סוכנות בני ברק.  נמסר לי ברגע האחרון לפני המסירה על פגיעת פח במכסה המנוע שתוקנה. לא היו שום צילומים שיעידו על טיב הפגיעה אלא "מלה של סוכן" והקנייה בוטלה. לצערי הרכב היה האחרון הזמין באותה עת ונאלצתי לוותר על הקנייה.

2019: בסוכנות משנה של סיאט בפ"ת רכב נמסר בצורה מצוינת לאחר יחס מצוין וללא בעיות. לצערי הסוכנות נסגרה.

2023: בסמלת סובארו בסוכנות המרכזית: התנהלות מבישה וערמומית שכללה "הריון" בן חצי שנה במקום חודש המתנה, עם משיכת זמן עד קבלת הרכב בצבע הרצוי (לאחר שקודם לכן הצבע שהוזמן נמסר כנראה למקורבים).

מסקנות:

כל פעם אני מתלהב מקניית רכב חדש ומפתח ציפיות. אבל ציפיות כידוע הן בשביל כריות.

ב 60% מתהליך הקניה והמסירה של רכבים חדשים שקניתי לאורך השנים היו בעיות. במחצית מהמקרים הללו בקנייה דרך צ'מפיון מוטורס (שמקבלים גם ייצוג יתר בקנייה דרכם).

האם הדרישות שלי חריגות? לדעתי עניין של צרכנות נכונה ולאו דווקא רק של חובבי רכב. האחרונים יבינו יותר, השאר פחות. לפחות בעבודתי אני משתדל לתת שירות ללקוחות שלי ברמה שאני מצפה לקבל מאחרים.

השאלה המתבקשת למה אני פונה לאותם יבואנים שוב ושוב: יבואני הרכב הם סוג של אוליגופוליסטים ואין הרבה אפשרויות לבחור בישראל ממי ואיפה לקנות. לפעמים אני מוכן לבלוע את הגלולה המרה בעבור תשלום של סכום כסף נכבד (לא ברור למה זה צריך להיות ככה, אבל גם כשקונים דירה היחס דומה). בפעמים אחרות אני לא מוכן.

לפי התקנות אכן מותר למכור רכב ששכב כמעט שנה באלוהים יודע איפה, אבל לא מתחמקים ממתן מידע מפורש לגבי כך בצורה גועלית כמו במקרה זה.

מהניסיון למעלה אני מקבל את הרושם (והיום המקרה מתייחס לצ'מפיון מוטורס) שההתנהלות של יבואני הרכב מול הלקוחות אינה שונה מאחרון סוחרי רכב. אלא בעטיפת צלופן נאה למראה.

על פי הפרסומים שקראתי בעבר וגם על פי הניסיון שלי יש סיכוי סטטיסטי גדול יותר לקבל יחס ומידע טובים יותר בסוכנות משנה- אבל לא תמיד.

הפעם במקום בצ'מפיון מוטורס נחפש מקום אחר להוציא את 200,000 ₪ האלו.

ומי שטרח וקרא את כל החפירה: תודה קודם כל. וכמו שאמרו אם אתם מצליחים אל תיתנו שיעבדו עליכם.

• אהבתי 1
  • מצחיק 1
  • מבאס 4
  • מעניין 4
  • רעיון טוב! 1
פורסם

בתור אחד שהזמין סקודה פאביה חדשה, אני מאוד מאוכזב לקרוא את זה.

יש לי שתי שאלות ברשותך.. 

איך הצלחת לבטל עסקה אחרי שעשו את הצימוד למספר הרישוי, כאשר אמרו שהאוטו מוכן?

השאלה השניה, האם נאמר לך מפורשות שאתה מזמין רכב שנמצא על האוניה? 

אני בדקתי את מספר השילדה ברכב שהזמנתי.. והוא יוצר ב 2025. ככל הנראה בחודש רביעי, השנה. 

האיביזה שהיתה לי, קיבלתי במרץ 2024.. היא יוצרה ככל הנראה בסוף אוקטובר 2023.. ראיתי מדבקות על הכסאות..הניילונים. אז קיבלתי אותה 4-5 חודשים מאז ייצורה. במרץ 2024. 

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם (נערך)

רציתי להוסיף שכשאני קניתי את האוטו כן אמרו לי תאריך הגעה של אוניה לנמל. ואחכ אמרו שהיו וישנם עיכובים.

כך גם ברכישת האיביזה ב 2024. אני זוכר את התאריכים.

עריכה אחרונה על ידי saar5555

Skoda Fabia 2025 

פורסם (נערך)

מסכים עם נפוליאון. 

מחכה לאוטו החדש שלי בע"ה.

Skoda Fabia 2025 

פורסם

מניסיון שלי עד שלא דיווחו למשרד התחבורה על כך שהרכב בבעלותך (לאחר שקיבלת אותו באתר המסירה) אפשר לבטל. באתר מסירת הרכב אפשר לסרב לקבל גם אם הראו לך את הרישיון. כאמור זה עוד לא דווח.

נתנו לי להבין שלא מדובר ברכב שממתין חודשים ושלכאורה אין בעיה כי נכנסה אוניה לנמל לפני חודשיים. מה שנמסר לי היום סותר זאת מכל וכל.

• מבאס 1
פורסם (נערך)

אני שואל שוב ברשותך, כי לא הבנתי. 

ברגע שאני מגיע לקבל את האוטו, 

כבר הוציאו רישיון רכב ויש הכל מודפס.

אתה אומר שעדיין אני יכול לסרב לקבל את האוטו? גם אחרי שביטחתי אותו וחיכיתי חודשיים לקבל אותו?

אם אני מבין נכון, ברגע שהודפס רישיון רכב הרי שמשרד הרישוי יודע מי הבעלים של האוטו. 

Skoda Fabia 2025 

פורסם
לפני 42 דקות, shaik כתב:

מניסיון שלי עד שלא דיווחו למשרד התחבורה על כך שהרכב בבעלותך (לאחר שקיבלת אותו באתר המסירה) אפשר לבטל. באתר מסירת הרכב אפשר לסרב לקבל גם אם הראו לך את הרישיון. כאמור זה עוד לא דווח.

נתנו לי להבין שלא מדובר ברכב שממתין חודשים ושלכאורה אין בעיה כי נכנסה אוניה לנמל לפני חודשיים. מה שנמסר לי היום סותר זאת מכל וכל.

כנראה נכנסה אונייה, אבל לא עם דגמי FR, אלא רק סטייל.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם
לפני 2 דקות, itsik170 כתב:

כנראה נכנסה אונייה, אבל לא עם דגמי FR, אלא רק סטייל.

יש לי שאלה ברשותך,

כשהזמנתי את הסקודה פאביה ביולי.. נציג המכירות ממש אמר לי מה יש על האוניה. ממש בדק במחשב.

האם לפותח השרשור זאת לא אותה פרוצדורה? ואם האוטו כבר היה בארץ נגיד, אז העבודה לשחרר אותו ללקוח יותר מהירה, לא ככה?

Skoda Fabia 2025 

פורסם

כשהזמנתי רכב חדש מכלמוביל, שאלתי במפורש מתי האוניה עגנה בארץ ונציג המכירות הראה לי במחשב את תאריך העגינה של האוניה. היו להם במלאי גם מעט רכבים מאונייה קודמת, אבל אני התעקשתי על המשלוח הטרי והוא ממש בחר מולי במסך המחשב ברכב ספציפי שענה על דרישתי (במקרה הזה האוניה עגנה עשרה ימים לפני ביצוע ההזמנה). במקרה שלי זה היה כדאי כי מבלי לדעת, המשלוח האחרון כלל מערכת מולטימדיה מדור חדש. 

פורסם

משהו דומה קרה לי כשהזמנתי את היונדאי אקסנט: הנציג (בסוכנות משנה) פתח את רשימת ה-VIN  של הרכבים שעל האוניה ובחר לי רכב.

זה היה ב-1994.

• מצחיק 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

אני בדיוק בודק בהזמנה האחרונה שביצעתי. 

כשהזמנתי סיאט איביזה ב 2024, אמרו לי שהאוניה עגנה בארץ ב4/1, והמתנתי חודש עד לקבלת האוטו. הזמנתי בפברואר, וקיבלתי את האוטו באמצע מרץ.

בהזמנה הנוכחית, סקודה פאביה 2025, 

נציג המכירות אמר לי את התאריך שהאוניה תעגון, ובמחשב הזמין אוטו משם. ממש אמר לי מה יש מבחינת הצבעים (לא היו צבעים שרציתי, ובסוף בחרתי בלבן ירח). צירפתי את החלקים מההזמנה. 

לגבי הניסיון שלי עם קניות של רכבי VAG דרך היבואן, אני חושב שסה"כ 25 שנה לקוח אצלם מראה שאני מרוצה. כמובן שיש הבדלים בקניות בכל פעם. החל מעזרה במימון, או עזרה עם ביטוח אטרקטיבי, ואפילו החוויה של שירות המכירה והקניה בידי נציגי המכירות. 

בסוף, חשוב לי המוצר עצמו, שהאוטו יענה על הדרישות שלי.  שיש אבא ואמא למוצר יקר מאוד שנקנה ממיטב כספי.

רציתי גם להגיד שמייל פשוט לסקודה העולמית נענה מאוד מהר. 

הזמנה2.jpg

הזמנה1.jpg

image.jpeg

מידע נוסף

Skoda Fabia 2025 

פורסם

פות''ש. קראתי פעמיים ואני תומך בצעד שעשית. יש כאן תחושה של חוסר מקצועיות של הסוכן ואף מעבר לכך ניסיון הסתרה של המידע כדי להביא את הקונה למצב שלא ירצה לוותר על הרכב לאחר שהמתין. קרה לי לפני עשור ביבואן אחר מקרה דומה אך שונה. לפני המסירה הסבירו "בגילוי נאות" ש"הייתה מכה באגן השמן מלמטה והוא הוחלף. נותנים לך שני טיפולים חינם". אמרתי תודה אבל לא תודה והמשכתי הלאה. מהפוסט שלך ניתן ללמוד דבר חשוב. בכל קנייה, לא כל שכן קניית רכב בסכום מכובד, צריך להציב קווים אדומים ולעמוד מאחוריהם. בנוסף מומלץ להקליט את כל השיחות. בהצלחה ברכב הבא.

פורסם

מניסיון עם לא מעט יבואנים, תהליכי המכירה, המסירה והכנת הרכב מאכזבים.

תוצאה כנראה של חוסר מקצועיות, תחרות, בעיית תרבות כללית ועוד.

המיקוד שלי הוא בבחירת המכונית המתאימה ביותר לי. ההסתמכות שלי על השירות במכירה היא אפסית. ציפיות מאוד נמוכות.

בוחר לנשוך שפתיים אפילו על פגמים מסויימים וחוסך מעצמי מלחמות בתחנות רוח.

במקרה הנוכחי - תאור של עיקרון הגיוני מצד פות"ש ואיש מכירות לא מקצועי.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 3 דקות, מיץ פטל כתב:

המיקוד שלי הוא בבחירת המכונית המתאימה ביותר לי.

בדיוק. 

Skoda Fabia 2025 

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...