Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

לפני כמה ימים הזמנתי BYD דולפין סרף, אבל אחרי שישנתי על זה בסופ"ש, הגעתי למסקנה שכנראה עדיף לי לחפש רכב חשמלי יד 2  כזה שכבר על הכביש שנתיים–שלוש  ולקנות אותו במזומן, במקום להסתבך עם עסקאות מימון.
גם כי השוק מוצף ברכבים חשמליים יד 2 שמפורסמים כבר חודשים בלוחות, ונראה שאפשר לקנות אותם משמעותית מתחת למחירון.

יש לי כמה דגמים בראש, ואני מנסה להבין כמה יעלה לי פחות או יותר הביטוח המקיף עבור כל אחד מהם לפי הפרופיל שלי: אפס תביעות, רישיון נהיגה של 15 שנה, ביטוח מקיף באופן קבוע, נהג יחיד וכו'.

יש אתרים כמו Wobi, אבל אני לא בטוח עד כמה הם אמינים והאם הם באמת נותנים תמונה מלאה.

פניתי לחברת הביטוח שלי (מנורה) וביקשתי מהנציג שיעשה לי כמה סימולציות, אבל הוא סירב בתוקף בלי שאספק מספר רכב.

לא ברור לי מצפים ממני לקנות רכב ורק אז לגלות כמה יעלה לי הביטוח המקיף? איך בכלל מתמודדים עם מצב כזה?

נכון לעכשיו, יש לי רשימה של דגמים שנראים לי כהאופציות הבשלות ביותר, עם תקינה אירופאית מלאה ומבחני ריסוק אירופיים:

• MG4, שנת 2022–2023

• יונדאי קונה, שנת 2022–2023

• BYD דולפין, שנת 2023–2024

ראיתי בלוחות MG4 שנת 2023 ברמת גימור בסיסית (Standard) ב-90 אלף שקל. (לפני מיקוח) 
ממה שהבנתי מקריאה בפורומים ובסקירות מחו"ל, החיסרון המרכזי של הגרסה הזו הוא טעינה חד-פאזית וסוללה בקיבולת קטנה יותר. מצד שני, לפי האתר הבריטי What Car, זו דווקא רמת הגימור הכי מומלצת מבחינת תמורה למחיר.

השאלה היא עד כמה זה בעייתי ביומיום להשתמש ברכב חשמלי שלא תומך בטעינה תלת-פאזית?

עריכה אחרונה על ידי l3ix
פורסם

צרה צרורה. מחירי הביטוח ברשת לא קשורים לכלום, אתה צריך הצעות לרכב ובעלים ספציפיים שיהיו הרבה יותר נמוכות, אבל אי אפשר לדעת בכמה.

לגבי האתר הבריטי - הייתי נזהר בהסקה ממנו לשוק הישראלי ששונה לחלוטין. נתחיל ברמות גימור שונות ותמחור שונה (לפחות יחסית להכנסות). ואני רוצה להזכיר לך, למרבית האנשים  ההוצאה העיקרית היא ירידת הערך, ובוודאי שבישראל היא שונה מבאנגליה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ממש

חוסר שקיפות מוחלטת
קשה מאוד לקבל החלטה מושכלת כשאין שום דרך אמיתית לדעת כמה יעלה הביטוח לפני רכישת הרכב.
נראה שהם בונים על לקוחות שבויים כאלה שכבר קנו את הרכב, ואז פשוט ייאלצו לשלם כל פרמיה שיזרקו עליהם, כי אין להם ברירה.

פורסם

מה הבעיה להכנס לכול אתרי השוואת מחירים - וובי, בסטי, חובה, ולהזין את הפרטים שלך ולראות מה אתה מקבל ? 

ניסיתי להזין את הנתונים שלי וקיבלתי שהדולפין וקונה יעלו בערך אותו דבר למקיף+חובה- סביב ה-5600-5700 שקל. MG 4 משום מה לא הייתה לי אפשרות לבחור. 

פורסם

הייתי ממליץ להיכנס לקבוצות פייסבוק של כל הרכבים בהם אתה מעוניין, תוכל ללמוד מהם על מחירי ביטוח ממוצעים, תקלות נפוצות ורמת השירות מהיבואן במסגרת אחריות.

יש הפתעות גדולות.

פורסם

כבר למדתי שאורה קט 03 זה פח אשפה על גלגלים 

הבעיה שכל החשמליות הלא סיניות נמצאות מחוץ לתקציב שלי למעט יונדאי קונה 

פורסם

מאיפה למדת את זה? 

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם (נערך)

ביקורות Long term review ביוטיוב ותלונות בקבוצת פייסבוק 

עריכה אחרונה על ידי l3ix
פורסם
לפני שעתיים, davemustaine87 כתב:

מה הבעיה להכנס לכול אתרי השוואת מחירים - וובי, בסטי, חובה, ולהזין את הפרטים שלך ולראות מה אתה מקבל ? . 

כי אחרי הכניסה לאתרים (שלא בטוח שתצלח בלי מספר רישוי) תקבל שיחת טלפון ותגלה שהמחיר באתר לא קשור למציאות, המחיר בטלפון הרבה פחות. אבל לא תוכל לנחש אם 500 ש״ח או 2,500 ש״ח פחות.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני משער שאין בעיה לתת סתם מספר רישוי של רכב שנמצא ביד 2. לדעתי אפשר לומר לסוכן הביטוח שאתה שוקל לקנות את המכונית וזה מספר הרישוי שלה.

פורסם
לפני שעתיים, sperial כתב:

כי אחרי הכניסה לאתרים (שלא בטוח שתצלח בלי מספר רישוי) תקבל שיחת טלפון ותגלה שהמחיר באתר לא קשור למציאות, המחיר בטלפון הרבה פחות. אבל לא תוכל לנחש אם 500 ש״ח או 2,500 ש״ח פחות.

זה סה"כ קנה מידה. אם 2 רכבים העלו את אותו סכום פחות או יותר באתרי השוות מחירים, אז הם יהיו בערך באותו סכום גם אחרי דיבור עם נציג. 

ראב 4 היברידי למשל עולה כמעט כפול מ-2 הרכבים שפותח השרשור ציין, אז מה אתה חושב שאחרי שיחה פתאום באורך פלא הוא יהיה זול משמעותית באופן שיתקרב לאחרות? בסבירות גבוהה מאוד שלא. 

פורסם

כנס ליד 2

הצטייד בדגמים הרצויים, מצא רכב עם שנת יצור דומה לשלך 

השתמש במספר שלו (זה לא באמת משנה לאף אחד)

תקבל שיחה, תגיד לנציג מה המחיר הנמוך ביותר שאתה יכול לתת ואני סוגר עכשיו.

קבל את המחיר וסגור את הטלפון (כמו שהבטחת 🤣)

.

פורסם

אז זהו, שלא. רכב אחד יהיה,לדוגמה, 6,000 ש״ח ברשת ו-5,500 אחרי הטלפון, באחר המספרים 6,000 ו-4,500 בהתאמה.  אז 1,000 ש״ח הם סכום קטן באחזקה השנתית של רכב, אבל ההפרשים יכולים להגיע ללא מעט אלפים.

פורסם
לפני 39 דקות, davemustaine87 כתב:

זה סה"כ קנה מידה. אם 2 רכבים העלו את אותו סכום פחות או יותר באתרי השוות מחירים, אז הם יהיו בערך באותו סכום גם אחרי דיבור עם נציג. 

ראב 4 היברידי למשל עולה כמעט כפול מ-2 הרכבים שפותח השרשור ציין, אז מה אתה חושב שאחרי שיחה פתאום באורך פלא הוא יהיה זול משמעותית באופן שיתקרב לאחרות? בסבירות גבוהה מאוד שלא. 

לא זה לא טוב לקנה מידה.
חברות מסוימות מתחמחרות מאד שונה דגמים שונים, ואפילו עשויות לצאת תוצאות הפוכות.

לכל חברת ביטוח יש סט שיקולים, ואל תניח שאתה מכיר אותם.

פורסם
לפני שעה, sperial כתב:

אז 1,000 ש״ח הם סכום קטן באחזקה השנתית של רכב

זה גם מה שאני מכיר שיכול להיות, ולא ניראה לי שעל זה מישהו יפסול רכב אחד על פני אחר(וכן זה אירוני שעל הבדל כזה בצריכת דלק, מישהו אכן יכול לעשות את זה)

לפני שעה, sperial כתב:

אבל ההפרשים יכולים להגיע ללא מעט אלפים.

לפני שעה, tepic כתב:

לא זה לא טוב לקנה מידה.
חברות מסוימות מתחמחרות מאד שונה דגמים שונים, ואפילו עשויות לצאת תוצאות הפוכות.

לכל חברת ביטוח יש סט שיקולים, ואל תניח שאתה מכיר אותם.

שמעו, כמו כולם אני מחדש ביטוח כול שנה, והיו שנים שהייתי מחליף רכב כול שנה ככה שגם נסיון על מגוון רכבים.

אני לא אחד שסוגר ביטוח עם החברה הראשונה שאני רואה, אני משווה מחירים, ואז מתקשר לכמה חברות ומתחיל המשא ומתן הדבילי והידוע מראש הזה שבסוף הסוכן מביא הנחה. ככה כול שנה. 

מעולם, לא קיבלתי הנחה משמעותית(מעל 1000 שקל) מהמחיר שהיה באתר. מודה ומתוודה, בחיים לא ביטחתי רכבים בסכומים של 5 ספרות בביטוח, אבל גם פה זה לא המצב. 

האם לכם היה נסיון שקיבלתם הצעות באינטרנט של 5-6 אלף ופתאום אחרי שיחה זה ירד ב-2000 שקל ויותר? 

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...