Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

שלומות!

קודם כל הקדמה קלה - 

ברכב כרגע מותקנת מערכת עם פרוססור אלפיין F1, שכרגע מחובר אנאלוגית לנגן MP3\FLAC של PONO (אם מישהו זוכר... הנגן שניל יאנג הוציא לפני כמה שנים)

במקור היה לי HU שבניתי בעצמי מראספברי פיי שהוציא יציאה אופטית לפרוססור (בסראונד דיסקרטי), ושמעו נפלא, אבל לצערי היו לי המון בעיות (בעיקר עם המסך) אז נאלצתי לרדת מזה.

לאוטו הבא כבר אעשה משהו יותר רובסטי, אבל כרגע אני מעוניין בפיתרון ללא התקנה (זאת אומרת - חיבור אוזניות AUX רגיל ונגן מונח איפשהו).

כרגע הפונו מספק אותי, רק שהוא כל כך ישן וכנראה השהות שלו בחום של הרכב לא עשתה לו טוב - ולוקח שעה לשים עליו מוזיקה, הוא נתקע כל הזמן בזמן החיבור למחשב, משער שהאחסון הפנימי נדפק (הוא עדיין מנגן סבבה).

חשבתי לקנות נגן חדש, וראיתי שיש דגם עם יכולת להתחיל ביחד עם העליה של מתח USB בזמן התנעה, וכיבוי בסוף הנסיעה- XDUOO X5

הבעיה שלא התרשמתי במיוחד מהנגן עצמו, וגם הביקורות לא מהללות.

האם יש דגמים אחרים שתומכים בדבר הזה? והאם יש כאלה עם יציאה אופטית או שאני כבר מבקש יותר מידי?

שאלתי את צ'אט ג'יפיטי וכמובן שהוא חירטט אותי למכביר עם דגמים שלא תומכים בפיצ'ר הזה.

אגב, אנקדוטה לא קשורה - האם אני הבנאדם האחרון בעולם שהDISPLAY של הF1 עדיין עובד לו? קראתי אנשים שזה התחיל למות להם עוד ב2005, וההודעות האחרונות שמתייחסות למסך הזה הן מתחילת שנות ה20, איכשהו באופן פלאי המסך שלי עדיין עובד... אולי אתרום אותו למוזאון אחרי שאמות 🤣

עריכה אחרונה על ידי flytomars
פורסם

shanling,fiio לכל חברה כזו יש נגנים עם אפשרות למצב רכב. במצב כזה הוא עולה איך שאתה פותח סוויטצ. אצלי זה עולה ברגע שאני פותח דלת. עד שאני מתיישב נגן כבר מוכן לשמיעה

gladen pro25+rs audio 100m- brax gx2400

eton ug20 -brax gx2000

gladen pro10- helix c one

fiio m11plus-brax dsp

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 12 שעות, 98civic כתב:

shanling,fiio לכל חברה כזו יש נגנים עם אפשרות למצב רכב. במצב כזה הוא עולה איך שאתה פותח סוויטצ. אצלי זה עולה ברגע שאני פותח דלת. עד שאני מתיישב נגן כבר מוכן לשמיעה

ולגבי יציאה אופטית- זה עדיין קיים? (חוץ מנגנים של אסטל אנד קרן בעשרות אלפי דולרים)

פורסם

מספר שאלות 

מה הדגם המדוייק של הפרוססור שלך.?

מה התקציב שלך?

איזה רכב\מודל יש לך?

למה דווקא נגן ולא אופציה אחרת ? קראתי את נושא ה"ללא התקנה".

נגנים של FIIO  לא זולים במיוחד וגם לא הכי נוחים בסביבה של רכב לטעמי.

מה דעתך על שימוש במודול BT ברזולוציה גבוהה {איזה פלאפון יש לך?} .או שימוש ב USB-C עם DAC ליציאה אופטית 

ושימוש בטאבלט כיחידת ראש ?

• מצחיק 1
  • חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני שעה, AUDIO KING כתב:

מספר שאלות 

מה הדגם המדוייק של הפרוססור שלך.?

משום מה זכרתי שם קצת שונה, אבל כנראה pxa-h900 (ראיתי שגם קוראים לו F1 status)

מה התקציב שלך?

סביבות ה1000, בגלל ש-

איזה רכב\מודל יש לך?

גולף פלוס 2009 שאני מתכנן להחליף ובגלל זה-

למה דווקא נגן ולא אופציה אחרת ? קראתי את נושא ה"ללא התקנה".

כי אני מתכנן להחליף, וברכב החדש בתור התחלה אהיה עדיין עם נגן אנלוגי עד שאצליח לבנות שוב את הHU. מבוסס ראספברי פיי עם יציאה אופטית.

נגנים של FIIO  לא זולים במיוחד וגם לא הכי נוחים בסביבה של רכב לטעמי.

תודה על הטיפ, בינתיים אני שוקל את השנלינג UP6 שאמנם אין לו יציאה אופטית אבל ככל הנראה יש לו car mode שלא רשום עליו כלום בחוברת הפעלה חוץ מהעובדה שזה קיים...

מה דעתך על שימוש במודול BT ברזולוציה גבוהה {איזה פלאפון יש לך?} .

S25 ultra, פחות רוצה בלוטות', אני יודע שבאוטו זה פחות משנה וכולי אבל עדיין נראה לי מטופש לנגן פלאק לוסלס ואז לצאת לבלוטות' לוסי.

או שימוש ב USB-C עם DAC ליציאה אופטית 

אופציה ששקלתי, אבל המטרה היא להיכנס לאוטו ושישר יתחיל לנגן שאפל, בלי לחבר כלום לכלום

ושימוש בטאבלט כיחידת ראש ?

אחרי שראיתי פה בפורום תמונות של דאשבורדים שרופים ומכונית טוטאל לוס בגלל בטריה של טאבלט- פחות מעוניין.

כמוכן כמו שכתבתי זה פיתרון זמני עד לאוטו הבא, שם טאבלט לא יתן לי מענה לסראונד (אנדרויד חוסמים את זה, עדיין לא הצלחתי להוציא וניסיתי המון)

אגב עוד סיבה לראספברי פיי היא שהצלחתי להוציא ממנו IR ששולט בפרוססור, אם אתה מכיר את השלט המקורי של האלפיין אז אתה בטח יודע כמה זה משמעותי...

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 3 שעות, flytomars כתב:

בינתיים אני שוקל את השנלינג UP6

אה, זה בכלל בלוטות' דונגל, לא DAP...

אז שוב שואל- דגמים ספציפיים שתומכים בcar mode?

פורסם

היה לי שאנלינג mx3 ממש זול עם קאר מוד ועכשיו פיו 11 עם קאר מוד.פיו עם יציאה קואקס אין אופטי.ברכב עדיף קואקס מאשר אופטי אם אתה שולח כבל לתא מטען שזה לפחןת

4-5 מטר.צריך לחפור מכשיר מכשיר בנתונים שלו ולבדוק אם תומך קארמוד ויש הרבה כאלה.סינים מוציאים דגמים חדשים בתדירות גבוה ואי אפשר לדעת ולעקוב אחרי כל דגם ודגם.לדעתי זה מאד נוח ועדיף טאבלט

• רעיון טוב! 1

eton ug20 -brax gx2000

fiio m11plus-brax dsp

פורסם

טוב . לאחר ששקעתי לתחום הנגני DAP למרות שאני אישית לא אוהב אותם בסביבת רכב

אבל אם זה מה שאתה מחפש ובטווח של 1000 שח 

ועם CAR MODE מובנה ,אז HiBy R4 הוא האופציה הטובה ביותר לדעת רבים.

• רעיון טוב! 1
  • חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני שעתיים, 98civic כתב:

ברכב עדיף קואקס מאשר אופטי אם אתה שולח כבל לתא מטען שזה לפחןת

4-5 מטר.

למה עדיף קואקס? הפתעת.

אופטי חסין לרעשים אלקטרומגנטיים ובאוטו יש הרבה כאלה. בכל מקרה אין לי כניסת קואקס בפרוססור, זכרתי שיש אבל אין...

אני רואה שאין כמעט מכשירים עם יציאה אופטית אבל קואקס יש קצת, שוקל לקחת מכשיר שממיר אבל הבעיה שאני לא סומך עליהם, היה לי ממיר מהדמי לאופטי ואפילו שכל המסלול היה דיגיטלי וכביכול בלי שום המרות- זה נשמע זוועה.

צריך לחפור מכשיר מכשיר בנתונים שלו ולבדוק אם תומך קארמוד ויש הרבה כאלה

הבעיה שבהרבה מהמכשירים האלה זה לא מופיע ביוזר מנואל, כי זה משהו שנוסף בפירמוור אפדייט כנראה.

לפני שעתיים, AUDIO KING כתב:

ועם CAR MODE מובנה ,אז HiBy R4 הוא האופציה הטובה ביותר לדעת רבים.

ראיתי שכולם ממליצים עליו, אבל לא ראיתי שום אזכור לקאר מוד? 

איך Fiio X5iii?  אני רואה שיש לו גם וגם

פורסם

זה חלק מתכונה של האפליקציה HIBY BLUE 

אני לא יכול לומר לך אם היא מדליקה ומכבה באופן אוטומטי כמו CAR MODE מלא למעשה זו הבעיה הראשית 

כי זו תכונה שרוב הנגנים אינם תומכים בה ואלו שכן עולים הרבה מעל התקציב

כך שאני חוזר בי מהקביעה הזו , תבדוק כל דבר היטב כי זה תחום עם הרבה כאב ראש.

זה לא מוצר שמיועד מראש לרכב.

• רעיון טוב! 1
פורסם

כי אופטי לא אוהב כיפופים ויש לא מעט כאלה כשאתה מעביר כבל כזה ברכב.קואקס איכותי לרוב מגיע עם בידוד ממש טוב מרעשים.אצלי קואקס של אודיוקווסט עם אפס הפרעות .ואין,גם לא מצאתי אף נגן עם יציאה אופטית המחיר שהןא לא 4-5k.גפ פיו11פלוס עלה משהו כמו 3k ותכלס למערכת ברמה טובה מספיק גם שאנלינג אבל אין לו יציאה קואקס.

• רעיון טוב! 1

eton ug20 -brax gx2000

fiio m11plus-brax dsp

• חברי המעגל הראשון
פורסם

כי אופטי לא אוהב כיפופים ויש לא מעט כאלה כשאתה מעביר כבל כזה ברכב.

ספר את זה לישראל ג'וניור שלא הפסיק לקלל בהתקנה 🤣 אבל כשזה עבד כמו שצריך זה נשמע פנטסטי.

פורסם

אתה לא תשמע הבדל בינו לבין קואקס איכותי.אז בשביל מה המאמץ .כמו כן אופטי לא אוהב את כל נושא הסביבה של הרכב, רעידות, זעזועים.

• רעיון טוב! 1

eton ug20 -brax gx2000

fiio m11plus-brax dsp

• חודש מאוחר יותר...
פורסם
בתאריך 13.6.2025 בשעה 21:10, flytomars כתב:

בכל מקרה אין לי כניסת קואקס בפרוססור, זכרתי שיש אבל אין...

אני רואה שאין כמעט מכשירים עם יציאה אופטית אבל קואקס יש קצת, שוקל לקחת מכשיר שממיר אבל הבעיה שאני לא סומך עליהם,

עונה כאן, כי קצת חטפת את השרשור הזה.

אולי מוצר כמו Audison C2O יספק אותך. אם כי לא יודע להגיד אם עשויה להיות בעיית תאימות כלשהי, או מה ההבדל תכלס בינו לבין מתאמים אחרים שניסית.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...