Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אהלן, 

יש לי יאריס קרוס חדשה בת שבוע, עם פאנצ'ר בגלגל אחורי אחד (מזל טוב :D)

הפאנצ'ר כזה שצריך להחליף את הצמיג. כרגע עם רזרבי. לתדהמתי אין להשיג את הצמיג (20565r16 95h של Falken) שהרכב בא איתו בגלל (להבנתי מדיבור עם פאנצ'ריות) אמברגו מטורקיה, חוץ מבחור אחד שיש לו מהתחלת 23. זאת שערורייה שזה מה שטויוטה מביאים אבל זה סיפור לפוסט אחר כנראה.

מה הייתם מייעצים?

האופציות שרואה כרגע -

1. להחליף את הצמיג האחורי הקרוע לפלקן תחילת 23

2. להחליף את שני האחוריים לgoodyear, נראה שאפשר להשיג

3. לקחת שני צמיגי מישלן עם אותן מידות ודירוג עומס אבל עם דירוג מהירות v במקום h, לשים אותם מקדימה ואת המקוריים לשים מאחורה. זו האופציה הכי נוחה מבחינת מיקום אבל לא ברור לי מה המשמעות של דירוג המהירות השונה (מותר לשים דירוג גבוה יותר מהרישיון, נכון?)

בבחירה שלי הכי חשובה לי הבטיחות.

אשמח לטיפים ולדעתכם בבחירה בין האופציות או אם פספסתי משהו, תודה!

עריכה אחרונה על ידי gigaman
פורסם

מניח שבדקת יסודית אבל אם במקרה דילגת על אחד מהם - דורון לדרך מראשל"צ, שואף מר"ג, אנטון חנניה מיפו.

אישית הייתי הולך על האופציה הראשונה אבל בתנאי שהייתי רואה את הצמיג בעיניים קודם לכן.

אני לא רואה הבדל גדול בין צמיג שישב שנתיים, בהנחה ואוכסן כראוי, לבין שני צמיגים עם חתך שונה.

בכל מקרה לא הייתי משנה קוד מהירות. 

פורסם
לפני כשעה, gigaman כתב:

3. לקחת שני צמיגי מישלן עם אותן מידות ודירוג עומס אבל עם דירוג מהירות v במקום h, לשים אותם מקדימה ואת המקוריים לשים מאחורה. זו האופציה הכי נוחה מבחינת מיקום אבל לא ברור לי מה המשמעות של דירוג המהירות השונה (מותר לשים דירוג גבוה יותר מהרישיון, נכון?)

למיטב ידעתי אין שום בעיה להתקין ברכבך צמיגים בעלי קוד עומס ומהירות גבוהים יותר ממה שנדרש ברשיון הרכב אך שים לב שקוד העומס בכל הצמיגים ברכב חייב להיות זהה.

פורסם (נערך)
לפני 7 שעות, gigaman כתב:

מה הייתם מייעצים?

האופציות שרואה כרגע -

1. להחליף את הצמיג האחורי הקרוע לפלקן תחילת 23

כמה מבקשים על הפאלקן? בטוחה שמדובר באותו דגם בדיוק?

2. להחליף את שני האחוריים לgoodyear, נראה שאפשר להשיג

דגם?

מחיר?

3. לקחת שני צמיגי מישלן עם אותן מידות ודירוג עומס אבל עם דירוג מהירות v במקום h

דגם?

למיטב ידיעתי אין בעיה עם קוד מהירות גבוה יותר לזוג. אם יש הבדל בין ימין לשמאל על אותו ציר זה בעייתי.

לשים אותם מקדימה ואת המקוריים לשים מאחורה.

בשביל מה ההצרחה?

חדשים, בטח אם איכותיים יותר, שמים מאחורה.

במאמר מוסגר, זו מידה מוזרה שמתאימה בעיקר למסחריות וזה ההיצע. לכן חשוב מאוד להקפיד על דגם מתאים לפרייבט.

עריכה אחרונה על ידי פריג'י
פורסם
לפני 16 שעות, פריג'י כתב:

בשביל מה ההצרחה?

חדשים, בטח אם איכותיים יותר, שמים מאחורה

הרכב בן שבוע. אז כל הענין הזה פחות קריטי באופן עקרוני. במקרה של רכישת פאלקן זהה אבל יותר ישן, אולי דווקא כן יש הגיון להתקינו מקדימה, כך שישחק מהר יותר (אם כי בשילוב עם הצלבה סטנדרטית למיצוי כל הצמיגים באופן אחיד, זה פחות אקוטי). 

אבל תאורטית, אפשר לשחק קצת עם התנהגות הרכב עם התקנה של זוג שונה מקדימה vs אחורה. זה יהיה כנראה די מינורי בצמיגים מאותה קטגוריה (כל עוד לא מדובר בזבל סיני), בוודאי על כביש יבש.

בתאריך 30.3.2025 בשעה 13:35, Camaro 92 כתב:

שים לב שקוד העומס בכל הצמיגים ברכב חייב להיות זהה.

זו היתה ההנחיה/המלצה המקצועית, בעבר לפחות. 

כנראה שהשתנה. בחוברת של איגוד המוסכים בנושא, רק רושמים להתקין את הקודים הגבוהים יותר (מהירות או עומס) בסרן האחורי. כמובן שהעדיפות היא שכל הצמיגים יהיו זהים, מכל הבחינות. 

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 26 דקות, Tom_22 כתב:

הרכב בן שבוע. אז כל הענין הזה פחות קריטי באופן עקרוני.

נכון, אבל התכוונתי למקרה של התקנת צמיג אוחז יותר, ואז הגיל לא משנה...

כמובן שאם הרביעייה זהה אין הבדל כי הרכב חדש.

מסכים לגבי הצמיג הישן, שיישחק יותר מהר מקדימה.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...