Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

ביישובים קהילתיים יש תופעה שתושבים רואים את החנייה, על הכביש, הקרובה לביתם כ"שייכת להם" ואף מוסיפים שילוט, למרות שאין לכך שום בסיס חוקי. כל זמן שיש חניה לכולם אין בעיה. עם ריבוי המכוניות התופעה הופכת להיות בלתי נסבלת. מה אומר החוק על שילוט כזה ?

פורסם
לפני 55 דקות, תושב יישוב כתב:

שאין לכך שום בסיס חוקי

כתבת בעצמך, לא רק שאין לתמרור תוקף חוקי, מי שהציב אותו עבר על החוק.

הבעיה שאף גוף לא מתעסק באכיפה של זה. כל עוד הקהילה לא תחליט לפעול נגד הבריונים, המצב ימשך.

פורסם

גם אם הצבת שלט איננה חוקית - עדיין הגיוני שהחנייה בחזית ביתו הפרטי של הדייר תוקצה לשימושו האישי. ואיך פתאום חסר מקומות חנייה? תושב אחר בנה כמה יחידות דיור?

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם

הכביש בחזית הבית היא שטח ציבורי. שייך גם לך ולי. אם לא מדובר בנכה אין כל סיבה להצמיד אותן לדירה מסויימת. גם הקצאה לנכה היא אישית ואינה מקנה כל זכות מעבר לחניה המוגנת.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני שעה, tinoki כתב:

הגיוני שהחנייה בחזית ביתו הפרטי של הדייר תוקצה לשימושו האישי.

לפי איזה הגיון בדיוק מקצים שטח ציבורי לאדם פרטי (שאינו נכה) לצורך חניה?

ולמה רק אחת? אם יש לו שני רכבים למה לא לשניהם?

או שזה לפי אורך חזית הבית ואם המגרש שלו רחב יקבל 4 חניות?

ולמה רק לבית פרטי? שכל הרחוב יוקצה לחנית דיירים בבניין דירות?

ולמה רק בבית? למה לא להקצות את השטח מול המכולת לחנית בעליה?

תושבי ישובים יכולים להגיע להסכמה שבשתיקה שמשאירים את החניה שמול כל בית לרכב אחד שגר בו. זה בדר"כ קורה כל עוד אין מצוקת מקום. אבל החניה בשום שלב לא שלו ואף אחד לא מחוייב ל"הסכם" הזה וכשיש מצוקה כל הקודם זוכה כמו שזה מתנהל בכל מקום אחר.

מה גם, שלרוב הבית כולל שטח שיועד לחניה וסופח לגינה...

עריכה אחרונה על ידי Be roo
  • אהבתי 1
פורסם (נערך)
בתאריך 16.2.2025 בשעה 16:41, tinoki כתב:

גם אם הצבת שלט איננה חוקית - עדיין הגיוני שהחנייה בחזית ביתו הפרטי של הדייר תוקצה לשימושו האישי. ואיך פתאום חסר מקומות חנייה? תושב אחר בנה כמה יחידות דיור?

לא רלוונטי למה אין חניה. 

רלוונטי ששטח ציבורי הוא ציבורי ואין לאף אחד זכות להשתלט עליו, ובוודאי שאין בזה שום דבר הגיוני. 

לפי הלוגיקה שלך, אם אני גר בשכונה הולנדית עם בתים פרטיים, ומחר יש לי יום הולדת ואני מזמין חברים ומשפחה, אז אסור להם להחנות מול אף בית בשכונה? אז איפה יחנו? בעיר אחרת? 

מתנצל אבל לא מצליח לראות את ההיגיון שאתה רואה. 

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

אנשים חיים בסרט. פעם חניתי ברחוב כזה מול איזה וילה, כשחזרתי חסמה אותי לאנד קרוזר. מאחור מדרכה ומלפנים הוא נצמד לרמה שלא היה אפשר להכניס דף נייר בין הפגושים.

כנראה ראה במצלמה שהגעתי אז הוא בא להזיז את הרכב ולהודיע לי לא להחנות בחנייה "שלו" להבא.

Putting a rear-spoiler on a front-wheel drive car. Yeah, that's gonna help

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...