Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פולו 2014 - מחשב בודי תקול

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

היי. מדובר בפולו 1.2 מנוע cjz, לגבי פתחתי לא מזמן שרשור בשל סדרת תקלות חשמל מוזרות. 

לאחר שהרכב נבדק אצל רון אוחנה במשך יומיים, לא נמצאו תקלות חשמל. הכיוון של רון הוא החלפת מחשב בודי בלא מעט אלפי שקלים (לא ודאי במאת האחוזים, אבל כאמור זה הכיוון). 

הבעייתיות הינה שצריך לקנות מחשב חדש ״נקי״ ולהוריד אליו את התוכנה הרלוונטית לרכב היינו - לא ניתן לקחת מחשב מרכב אחר ופשוט להרכיבו אצלי.

הרכב סך הכל בסדר, מחזיק בו כשנתיים, רכשתיו מיד ראשונה עם כ67 אלף ק״מ. כל חיי נסעתי בוואגיות וכמובן שנתקלתי בלא מעט תקלות (הזויות יותר והזויות פחות).

כיום, אחרי תסכול רב שחווה עם הרכב הנוכחי על רקע התקלה הנדונה, קצה נפשי ברכבי הקבוצה (בצער רב) ואני מכוון להחלפת הרכב במשהו בסיסי ואמין יותר. לכן מעוניין למכור את הרכב, כמובן שרק לאחר תיקונו.

על כן, רציתי לדעת האם מישהו נתקל בתקלה דומה והצליח להתגבר עליה ובצורה ״הזולה ביותר״ האפשרית; לרבות קניית חלק מחו״ל או שיפוץ מחשב (רון למען האמת לא נתן אופציה כזאת - לכן לא יודע אם קיימת), או כל אופציה אחרת שתאפשר לי להפיח חיים במחשב גם אם ללא החלפתו ולמכור את הרכב כשהוא במצב תקין.

תודה למגיבים 🫶🏻

עריכה אחרונה על ידי HaimO
  • מבאס 1
פורסם (נערך)

וואי הזכרת לי בעיה זהה לשלך נתקלתי בה לפני כ 3 שנים בפאביה, אחרי המון בדיקות הבעיה הייתה ביחידת ידיות אורות ומגבים.

פירקתי אותה ומצאתי בה קורוזיה שנגרמה כתוצאה משטיפת רכב וריסוס חומר ניקוי כלשהו שחדר לידיות וגרם לבעיות השתיארת.

כמובן לאחר החלפה של היחידת ידיות הבעיה נפתרה.

היו תופעות אקראיות של הפעלה ספונטנית של המגבים, איתות, לוח שעונים כבה לגמרי ולאחר מספר שניות חוזר ועוד.

עריכה אחרונה על ידי ba323f
פורסם (נערך)
לפני 17 דקות, ba323f כתב:

וואי הזכרת לי בעיה זהה לשלך נתקלתי בה לפני כ 3 שנים בפאביה, אחרי המון בדיקות הבעיה הייתה ביחידת ידיות אורות ומגבים.

פירקתי אותה ומצאתי בה קורוזיה שנגרמה כתוצאה משטיפת רכב וריסוס חומר ניקוי כלשהו שחדר לידיות וגרם לבעיות השתיארת.

כמובן לאחר החלפה של היחידת ידיות הבעיה נפתרה.

היו תופעות אקראיות של הפעלה ספונטנית של המגבים, איתות, לוח שעונים כבה לגמרי ולאחר מספר שניות חוזר ועוד.

היי ותודה על התגובה! 

ידית מגבים פורקה ונמצאה תקינה.

לגבי ידית אורות - לא יודע. 

בכנות אני ממש מתוסכל. התקלות שציינת הן בול מה שקורה אצלי; מגבים לא עובדים, איתותים לא עובדים, אורות גבוהים לא עובדים, אורות אחוריים עובדים רק בחלק העליון של הפנס, צופר לא עובד, ועוד שלל תענוגות שמלוות בצפצופים והתראות. כבר התחלתי לחשוב שיש מחלקה מיוחדת במשרדי הקונצרן שהתפקיד שלה הוא לחשוב על התקלות הכי מרגיזות שאפשר לחשוב עליהם, ולהטמיע אותן ברכבים 😅

עריכה אחרונה על ידי HaimO
פורסם (נערך)

האבחון נשמע לי נכון, גם אני חשבתי בכיוון של הבעיה הזו לפי התיאור.

כמה הארות עבורך.

1. אתה צריך חשמלאי רכב תותח או מי שמתעסק בדיאגנוסטיקה כי דבר כזה באמת יכול להיות קצר או ריליי וישגע את המערכות.

אבל הסיכוי שתמצא דבר כזה לבד נמוך מאוד.

2. במידה וקיבלת אישור ודאי שזו הבעיה אני הייתי מפרק את החלק

(זה לא חלק שקשה במיוחד לפרק ובטוח יש סרטונים ביוטיוב לרכב שלך. החלק נקרא BCM)

קונה גלון אלכוהול לפחות 98% שם בדלי ספונג'ה, מכניס את החלק, מנער טוב טוב, משאיר את זה איזה 10 דקות בפנים,

מוציא, נותן לזה  לחץ אוויר ו/או להתייבש טוב לפחות יום ועדיף בשמש, ומרכיב.

אין לך מה להפסיד במצב שזה תקול.

3. מי שמתעסק בשיפוץ מחשבים או טיונינג יכול לעדכן לך תוכנה לבקר ישן.

זה לא שאי אפשר, הם פשוט מעדיפים לחסוך לעצמם כאבי ראש.

תבדוק מול מי שספציפית מתעסק בזה ויש לו את הציוד.

עשיתי גוגל ומצאתי מישהו שמתעסק בזה, אבל אישית לא מכיר.

אולי חבר'ה פה מכירים וייתנו לך המלצות.

תנסה להתייעץ איתם לקבל מושג

https://www.compucar.co.il/--c24he

http://www.elieteli.co.il/CarLab.html

עריכה אחרונה על ידי נירו72

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...