Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב.

ברשותי פולו שנת 2014, מנוע cjz (עם 103,000 אם זה רלוונטי).

הבוקר בדרכי לעבודה נכנסתי לאוטו, הנעתי, אחרי כמה רגעי נסיעה התחילו צפצופים והתראות, ומגבים קדמיים החלו ״מקרטעים״ (מפעילים אותם, הם עובדים קצת ונתקעים, ואז מפעילים שוב עובדים קצת ונתקעים); אורות גבוהים לא עובדים; איתותים לא עובדים; נעילה מתוך האוטו לא עובדת; לחצן סטארט סטופ לא עובד. 
בנוסף, האוטו נותן התראה על כשל במגבים (כאמור לעיל - ״מקרטעים״), וכן התראה אדומה שצריך לבדוק נוזל/מערכת קירור מנוע אבל חום מנוע יציב ולא חסר נוזל קירור במיכל עיבוי (זה קפץ אחרי התנעת בוקר כך שהמנוע אפילו לא הספיק להגיע לטמפ׳ עבודה).

ליד המשרד יש מוסכניק שניסה לבדוק את התקלה ואמר שאינו יודע מהי. לציין שלאחר שהאוטו עמד התקלה נעלמה ואז שוב חזרה. ניתוק אחד מקוטבי המצבר לא עזר, התקלה נעלמה למספר דקות וחזרה שוב והרכב שוב התחיל לצעוק עליי.

אשמח לשמוע אם מישהו נתקל במשהו דומה ולהכוונה בנוגע למקור התקלה.

אציין שמצבר די חדש הוחלף לפני כחצי שנה למצבר ורטה סטארט-סטופ? למיטב זכרוני בהספק 60 אמפר.

תודה לעוזרים 🙏

פורסם
לפני 6 שעות, IsraCar כתב:

בדיקה של כלל מערכת החשמל. (מצבר+אלטרנאטור).

אולי יש בעית טעינה או מגעים, שמשגעת את כלל מערכות ברכב.

נשמח להתעדכן בפיתרון החידה.

תודה, אני אלך ביום ראשון למישהו שאמור להתמצא בדיאגנוסטיקה ממוחשבת בעיר מגוריי (רעננה) בתקווה שיוכל לאתר את התקלה

פורסם (נערך)

בוקר טוב - ״סתם״ עוד עדכון: אמש נסעתי ברכב והכל עבד, ובשלב מסוים כשהתחילו התקלות המתוארות לעיל, לוח המחוונים פשוט ״הפסיק לפעול״ תוך כדי נסיעה כלומר האורות בו כבו והשעונים עצמם ״ירדו לאפס״ אע״פ שלמיטב שמיעתי ותחושתי המנוע המשיך לעבוד.

כמו״כ, מלבד כל התיאורים הנ״ל, מסתבר שגם מפשיר האדים האחורי לא עובד. 

עריכה אחרונה על ידי HaimO
פורסם

מה הכוונה על פי תחושתי ושמיעתי המנוע ההמשיך לעבוד.

האוטו נוסע, האוטו סוחב ?

זה אינדיקציה הכי טובה לכך שהמנוע מתפקד.

אני חושב שכבר אין טעם לפרט כל מערכת וכל פיצ'ר שעושה לך בעיות.

האוסף האקלקטי הזה מעיד על בעיית חשמל - אלקטרוניקה חמורה.

הנסיעה הבאה שלך צריכה להיות רק למוסך, רצוי חשמליית רכב. (אגב מאותתים לא מתפקדים זה בעיה לנהוג ככה).

באמת מפתיע לטובה שהנהיגה עצמה (מנוע+הגה+גיר+בלימה) עדיין לא נפגעה מה"שבץ המוחי" שהרכב שלך עובר, אבל לא כדאי למשוך את זה.

(*) כדאי לשים דגש על הארקות תקינות, זה יכול לגרום למבול מערכות והתראות.

בהצלחה , תעדכן .

מעניין לשמוע.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני שעה, IsraCar כתב:

מה הכוונה על פי תחושתי ושמיעתי המנוע ההמשיך לעבוד.

האוטו נוסע, האוטו סוחב ?

זה אינדיקציה הכי טובה לכך שהמנוע מתפקד.

אני חושב שכבר אין טעם לפרט כל מערכת וכל פיצ'ר שעושה לך בעיות.

האוסף האקלקטי הזה מעיד על בעיית חשמל - אלקטרוניקה חמורה.

הנסיעה הבאה שלך צריכה להיות רק למוסך, רצוי חשמליית רכב. (אגב מאותתים לא מתפקדים זה בעיה לנהוג ככה).

באמת מפתיע לטובה שהנהיגה עצמה (מנוע+הגה+גיר+בלימה) עדיין לא נפגעה מה"שבץ המוחי" שהרכב שלך עובר, אבל לא כדאי למשוך את זה.

(*) כדאי לשים דגש על הארקות תקינות, זה יכול לגרום למבול מערכות והתראות.

בהצלחה , תעדכן .

מעניין לשמוע.

זה היה ממש רגעי ופתאומי ככה שלדעתי באופן אינסטנקטיבי הורדתי את הרגל מהגז, אבל המנוע לדעתי המשיך לעבוד כלומר הוא לא נכבה, כך שזאת ככה״נ תקלת חשמל.

תודה

פורסם

בו ננסה לעשות קצת סדר... אם הרכב לא נכבה באמצע נסיעה אז לכאורה זה לא האלטרנטור

כתבת שהמצבר חדש אז הבעיה לא אמורה להיות בו, במיוחד אם האלטרנטור תקין שגם אם המצבר היה תקול לא היתה בעיה ברכב

לאחי קרתה אותה תקלה אם אותם תסמינים באיביזה שזה בגדול אותו מכלול רכב, והבעיה היתה בצמת החשמל

בכוונה כתבתי לשלול את האלטרנטור ומצבר כי לאחי החליפו את זה למרות שעאמור הבעיה לו היתה בהם,

ורק אחרי התערבות שלי והוכחות שאין קשר בין התקלה לחלפים שהוחלפו בוצע החזר של האלטרנטור והמצבר הקודם

להבנתי מוסכניק לא יעזור לך פה בכלל, חבל על המאמץ והכסף.

חשמלאי רכב יעלה על התקלה עוד לפני שהמוסכניק יספיק לחשוב מאיפה הוא דופק אותך...

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 6 שעות, shlomiko כתב:

בו ננסה לעשות קצת סדר... אם הרכב לא נכבה באמצע נסיעה אז לכאורה זה לא האלטרנטור

כתבת שהמצבר חדש אז הבעיה לא אמורה להיות בו, במיוחד אם האלטרנטור תקין שגם אם המצבר היה תקול לא היתה בעיה ברכב

לאחי קרתה אותה תקלה אם אותם תסמינים באיביזה שזה בגדול אותו מכלול רכב, והבעיה היתה בצמת החשמל

בכוונה כתבתי לשלול את האלטרנטור ומצבר כי לאחי החליפו את זה למרות שעאמור הבעיה לו היתה בהם,

ורק אחרי התערבות שלי והוכחות שאין קשר בין התקלה לחלפים שהוחלפו בוצע החזר של האלטרנטור והמצבר הקודם

להבנתי מוסכניק לא יעזור לך פה בכלל, חבל על המאמץ והכסף.

חשמלאי רכב יעלה על התקלה עוד לפני שהמוסכניק יספיק לחשוב מאיפה הוא דופק אותך...

בוקר טוב, תודה רבה על המענה. גם אני בספק אם זה מצבר/אלטרנטור. כמו״כ וכאמור - למיטב תחושתי במהלך הנהיגה, המנוע לא נכבה, ואני נוסע במצב הזה מיום חמישי בבוקר. זאת  התחרפנות של מכלולים חשמליים שמתחילה בהתראה על תקלה במגבים ואז בעיה במערכת הקירור של המנוע.

הכיוון שלי היה דיאגנוסטיקה. תוכל בבקשה להסביר איפה ממוקמת צמת החשמל האמורה כדי שמידת הצורך אדע להכווין את הבחור שאלך אליו? (הייתי בשמחה מגיע לרון או אופיר המכונאי האקדמאי, אבל זה תיק להגיע לת״א)

תודה 🙏

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

חבר׳ה שלום. מקפיץ שוב כי לא מצליח לפתור את התקלה.

אנסה לקצר.

הייתי אצל שני מוסכניקים טובים.  

אחד חיבר סורק. אלו קודי התקלה שמצא:

Terminal 15 status: On
                    Terminal 50 status: OFF
                    Status Bremslichtschalter (HW): OFF
                    Status Bremslichtschalter (CAN): OFF
                    OFF: operated
                    Position lamps: Not operated
                    Automatic high beam assist: Not operated
                    Low beam: Not operated
                    Parking light left: Not operated
                    Parking light right: Not operated
                    Stoerschutzzaehler: 0
                    Voltage: 13.3 V
                    Outside temperature: 16.5 °C

לא הצליח לפתור אותה.

הייתי אצל בחור נוסף, כאמור.

אמר שהבעיה במחשב הבודי. לאחר ניסיון לעדכן לו תוכנה אמר שזה לא אפשרי כי הוא תקול והוא מקור התקלות. ראו תמונות מצורפות של מה שלולץ מהמחשב. 

מצאתי בפורומים בחו״ל שרשורים שדנים בתקלות זהות באותו רכב. לפי מה שהבנתי מדובר שם בתקלת חיבור חוט לפנס שמאל אחורי. ראו קישור. 

מבדיקה שערכנו בפנסים האחוריים - הכל תקין. על פניו אין קורוזיה, אין קונקטור תקול או חוט שמקצר. 

https://www.volkswagenforum.co.uk/threads/bizarre-electrical-problem-polo-2014-please-help-resolved.37537/#replies

השאלות שלי הן כאלה:

1) מה המשמעות של מחשב בודי תקול? האם זה שכיח ומה עושים במקרה מעין זה?

2) מה הסיכוי שיש סיבה אחרת כמו כזאת שמצוינת בקישורים לפורומים שהוספתי, ומדובר בכל זאת במשהו שעושה קצר חשמלי ומשגע את כל מערכות הרכב? אולי  סגרת הפנס(ים)? אולי עניין אחר?

אודה רבות למשיבים ולמי שיכול לסייע לי במציאת קצה חוט (לא שרוף או אולי דווקא שרוף...) בפתרון התקלה. אשמח אם תצרו איתי קשר פה או בהודעה פרטית כי אני באמת אובד עצות לחלוטין. 

תודה רבה

f9f4b9d0-cb9c-477e-b264-3b83b1d798e2.jpeg

a2f5a77b-dc28-424d-bf36-42b5e190a0a0.jpeg

פורסם

זה נראה כאילו המוסכניק דפק לך רשימת מכולת...

אם זה בעיית חשמל, חשמלאי רכב יעלה על התקלה יותר מהר מהמוסכניק, סו"ס בזה ההיתמחות שלו

אני יודע שבצ'מפיון רק החשמלאים מתעסקים בבעיות חשמל, בהתחלה שכולם עשו הכול לקח הרבה יותר זמן בלעלות ולסדר תקלות

פורסם (נערך)
לפני 13 דקות, shlomiko כתב:

זה נראה כאילו המוסכניק דפק לך רשימת מכולת...

אם זה בעיית חשמל, חשמלאי רכב יעלה על התקלה יותר מהר מהמוסכניק, סו"ס בזה ההיתמחות שלו

אני יודע שבצ'מפיון רק החשמלאים מתעסקים בבעיות חשמל, בהתחלה שכולם עשו הכול לקח הרבה יותר זמן בלעלות ולסדר תקלות

הוא לדבריו (ואני סומך עליו) לקח את האוטו לחשמלאי שעובד באחד ממוסכי היבואן, וכשניסו לעדכן גרסה לתוכנה העדכון לא התאפשר כי מחשב הבודי תקול. אמר שאי אפשר להחליף למשומש או משופץ שמותקנת עליו תוכנה של רכב אחר, אלא לגשת לצ׳מפיון ולקנות חדש לחלוטין ועליו להתקין מחדש את כל התוכנה הרלוונטית.

אני באמת לא בקיא ולכן כתבתי ועדיין מנסה להבין - מה המשמעות של דבר כזה? האם בכל זאת יש דרך להוזיל עלויות? מה הסבירות שמחשב בודי - בפרט בדגמי רכב כמו שלי - נוטה להתקלקל?

היו לי כמה וכמה רכבי הקונצרן בחיי (בעיקר גולף), והיו להם את כל המחלות של הוואגיות החל מהגירים הארורים, הגג הנופל, מדחסי מזגן ומשאבות מים כושלים/ות... אבל תקלה כזאת טרם הייתה לי או שמעתי... לכן, אני מנסה להבין האם בכל זאת יש סיכוי שזה משהו אחר מלבד מחשב.

כאמור, אשמח למענה ממי שנתקל/יודע/ מבין (יותר ממני, ואני כאמור לא מבין).

בנוסף, אשמח לדעת האם יש אפשרות לפנות לחברת ביטוח במידה שיש כזאת תקלה שהיא בסוף גם בטיחותית? 

הרכב, אני מניח, שווה סביב 30 אלף, ומחד למכור אותו במצב כזה אי אפשר (מזל שהטסט שלי היה מלפני 4 חודשים אחרת בכלל הייתי אוכל אותה) אך מנגד, אני גם לא יכול ולא רוצה לשלם סכום בן 5 ספרות לתקן בן רכב בן עשר.

תודה

עריכה אחרונה על ידי HaimO
פורסם (נערך)

מה הבעיה להגיע למוסך רון/אופיר המכונאי האקדמאי/לא חסר מוסכי ואג מומלצים שב99% יאתרו לך את התקלה?

עריכה אחרונה על ידי Matan1515
פורסם
לפני כשעה, Matan1515 כתב:

מה הבעיה להגיע למוסך רון/אופיר המכונאי האקדמאי/לא חסר מוסכי ואג מומלצים שב99% יאתרו לך את התקלה?

תודה על העצה, אשמח למענה לגוף העניין, ככל שיש 🙏

פורסם

לפי התופעות הנ"ל זה דיי ברור שאיזו צמת חוטים משגעת את המערכת.

קודם לבדוק קטבי מצבר מהודקים.. משום מה ברכבים האלו שמעתי על לא מעט צמות חוטים שנאכלו/כורסמו וגרמו לכלל התקלות האלו, לא יודע איך ולמה אבל זה בהיה בVAG. כנראה מדובר על צירוף מקרים

לדעתי אין מנוס מלהגיע לאחד המוסכים הנ"ל שהם דיאגנוסטיקאים מעולים.

לשיקולך האם לנסות להתמודד לבד

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...