Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

גולף דור 6 שנת 2013. אני מרגיש את הגיר מחליק (כמו בזינוק בעלייה) בכל מיני מהירויות, למשל ב 60 קמ״ש כשאני ממש בהתחלה של ההילוך השביעי. אולי זה בגלל שאני מאוד עדין עם הגז, ואלי זה בגלל שצריך להחליף רפידות. אני הולך מחר למוסך מתמחה בוואגיות ורוצה לדעת אם צריך להחליף רפידות/ קלאצ׳ים. לפי התאור נשמע שאני צריך? לא רוצה לסמוך על דעתו הבלעדית של המוסכניק.

פורסם
לפני שעה, Deutz912 כתב:

הילוך שביעי ב 60 קמ"ש ?

כן. זה אומר שיש תקלה כלשהי?

אולי 80 קמ״ש עכשיו גרמת לי לפקפק בזכרון שלי. בכל אופן, זה בקצה הנמוך של המהירויות שבהן הגיר עובר לשביעי. לגבי השאלה שלי - זה אומר שיש תקלה או שהחלקות כאלה זה דבר רגיל טבעי ומקובל?

פורסם (נערך)
לפני כשעה, פאטון כתב:

כן. זה אומר שיש תקלה כלשהי?

אולי 80 קמ״ש עכשיו גרמת לי לפקפק בזכרון שלי. בכל אופן, זה בקצה הנמוך של המהירויות שבהן הגיר עובר לשביעי. לגבי השאלה שלי - זה אומר שיש תקלה או שהחלקות כאלה זה דבר רגיל טבעי ומקובל?

גם לא ב 80 קמ"ש למה כמה הילוכים יש לך ? (עכשיו אני רואה שב DSG הילוך שביעי נכנס בערך ב 70 קמ"ש, מוזר הגיר הזה)

בכל אופן לא ירדתי לסוף דעתך ב"מחליק" מה אתה מרגיש

עריכה אחרונה על ידי Deutz912
פורסם

כן, מודה שניהול הגיר במצב רגיל, די מוזר, כנראה לחיסכון בדלק,

במצב S (ספורט בכאילו) המצב הרבה יותר טוב,

לפות"ש, אני יודע 2 דברים, אך עדיף שתשמע גם ממנוסים יותר ממני,

1. אם במצב עמידה בהעברה בD לR יש השהיה של כמה שניות, זה מצביע על מח גיר גוסס.

2. בעליות אם הרכב מתקשה לעלות אחרי שילוב הילוך ומרגישים שהמצמדים מחליקים, זה אומר שהמצמדים עייפים, כמובן שכדאי לבצע את הבדיקה כאשר הרכב והמצמדים חמים ולא קרים.

בנוסף לכך, אתה יכול לעשות בדיקת גיר בצ'מפיון, אני עשיתי את זה, נסעתי אליהם ובוחן שלהם חבר את המחשב ונסע ברכב ובדק איך הכל מתפקד, הם יכולים להגיד לך בוודאות אם דרושה החלפה או תיקון של משהו שם.

• אהבתי 1
פורסם
בתאריך 6.1.2025 בשעה 22:29, Deutz912 כתב:

גם לא ב 80 קמ"ש למה כמה הילוכים יש לך ? (עכשיו אני רואה שב DSG הילוך שביעי נכנס בערך ב 70 קמ"ש, מוזר הגיר הזה)

בכל אופן לא ירדתי לסוף דעתך ב"מחליק" מה אתה מרגיש

נהגתי פה ושם ב dsg. שביעי ב 70 קמש לא נראה לי בכלל מוזר. זה לנצל את גמישות מנועי הטורבו ולחסכון בדלק

• אהבתי 1
פורסם
לפני 10 דקות, razi_pazi כתב:

נהגתי פה ושם ב dsg. שביעי ב 70 קמש לא נראה לי בכלל מוזר. זה לנצל את גמישות מנועי הטורבו ולחסכון בדלק

מבחינה טכנית זה מוזר אבל כנראה מכלול ההילוכים בגיר יועד להפרשי הילוכים קצרים כך שהילוך שביעי ב 70 קמ"ש זה תקין ולהפיק את המיטב מהטורבו וחסכון בדלק (טורים נמוכים ויעילות הטורבו ע"י שההילוך נסחט בלי להתאמץ) כמו שאתה אומר, פשוט היה מוזר לי כי רוב ככל הרכבים הילוך שביעי לא קיים ובאלה שקיים זה במהירות 120 קמ"ש ומעלה..(לא נסעתי ב DSG)

לעניין הבעיה של פות"ש חכה לדעת המומחים כאן

• אהבתי 1
פורסם

להגיע להילוך האחרון רק ב 120 זה בנסיעה נמרצת. בהאצה מתונה במישור אני מניח שכל גיר אוטומטי יגיע להילוך השיוט האחרון יותר קרוב ל 70 מאשר ל 120. בודאי בטורבו

הרכב שלי ידני. זה שונה אבל לא לגמרי. הונדה סיוויק 1.5 ליטר טורבו. בנהיגה רגועה לא נראה לי חריג לשלב לשישי (זה האחרון אצלי) ב 70 קמש.

פורסם
לפני 4 שעות, razi_pazi כתב:

הרכב שלי ידני. זה שונה אבל לא לגמרי. הונדה סיוויק 1.5 ליטר טורבו. בנהיגה רגועה לא נראה לי חריג לשלב לשישי (זה האחרון אצלי) ב 70 קמש.

גם הרכב שלי ידני פיג'ו 301 1.6 טורבו דיזל ומשלבים הילוך חמישי רק ב 80 קמ"ש אחרת הרכב לא מגיב טוב כי המהירות נמוכה מידי להחליף להילוך חמישי.

אתה אמור להרגיש לפי הסחיבה והתגובה של הרכב

פורסם

מניסיוני עם רכב dsg זה מראה על בעיה. במיוחד ציינת בכל מיני מהירויות, יש לך עוד דוגמא? האם מחליק כמו זינוק בעליה הכוונה היא שאתה מרגיש את המעבר של ההילוך כאילו לוקח לו רבע שניה ואז הוא מאיץ?

• אהבתי 1
פורסם
לפני 9 שעות, Deutz912 כתב:

היה מוזר לי כי רוב ככל הרכבים הילוך שביעי לא קיים ובאלה שקיים זה במהירות 120 קמ"ש ומעלה..(לא נסעתי ב DSG)

ב-DSG7 שאני מכיר, ההילוך הראשון הוא בעצם תת-ראשון...

הילוך קצרצר שנועד לדעתי לתחילת תנועה בלבד כדי למנוע שחיקת מצמד

והגיר עובר להילוך שני תוך מטרים בודדים ומשהו כמו 5 קמ"ש (גם ב-S אם לא לוחצים חזק),

כך שבתחושה שלי הילוכים 2-7 בעצם מקבילים להילוכים  1-6 בגיר "נורמלי".

• רעיון טוב! 3
פורסם
לפני 4 שעות, פלפלת כתב:

מניסיוני עם רכב dsg זה מראה על בעיה. במיוחד ציינת בכל מיני מהירויות, יש לך עוד דוגמא? האם מחליק כמו זינוק בעליה הכוונה היא שאתה מרגיש את המעבר של ההילוך כאילו לוקח לו רבע שניה ואז הוא מאיץ?

אני מרגיש את המעבר של ההילוך תמיד. פשוט בכל מיני מצבים אני מרגיש החלקה של הקלאצ׳ים. המצב שתארתי הוא הכי ברור לי וקל לי לזהות אותו אבל זה קורה בעוד מהירויות אבל פחות מורגש או שאני פחות בתשומת לב לכך במהירויות אחרות.

אני אעשה עוד נסיעה היום ואנסה לשים לב.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...