Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 3 שעות, מיץ פטל כתב:

אם כבר רכב אוטונומי, חתירה לאופטימזציה מצדיקה רכבים אוטונומיים שיתופיים. 

כנ"ל. לדעתי כולנו נתנייד במוניות אוטונומיות. פתאום חניה צמודה בטאבו תהיה פחות קריטית.

• אהבתי 1
  • תגובות 47
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אין צורך במילים.

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

בעוד 20 שנה, אני מניח שהפקקים ירדו דרסטית (כי אסור יהיה לנשים לנהוג). 

גם כמות תאונות הדרכים תרד משמעותית (מאותה סיבה). 

במקרה של תאונה חלילה, לפרמדיק אסור יהיה לגעת בך לפני שיבצע סריקה מקיפה של הרכב בשלל אמצעים טכנולוגיים משוכללים (לגילוי חמץ ובדיקת מתי אכלת לאחרונה חלב או בשר). 

אפילו דברים בנאליים, כמו הכניסה לתוך הרכב יכולים להשתנות- כמו שהיום יש כניסה ללא מפתח, בעתיד יהיה זיהוי אוטומטי חכם בעזרת AI של הכיפה.

אבל, לא הכל וורוד. 

אם לא תשלם או תאחר בתשלום דמי המנוי לרבנות הרכב יינעל ולא תוכל להשתמש בו עד הסדרת חובך. 

ככה לפחות אני רואה את זה. 

• אהבתי 1
  • רעיון גרוע 2
  • משעמם 2

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

זה תרגיל נחמד. אפשר להסתכל 20 שנה אחורה ולראות מה השתנה כדי לנחש מה יהיה בעתיד.

מה באמת שונה היום מלפני 20 שנה? הפקקים גדלו ובמקביל המכוניות הפכו ליותר נסבלות לשהייה ממושכת. 

מכאן אני משער שבעתיד יהיה אפשר לישון ולהתקלח באוטו.

• מצחיק 4
  • רעיון טוב! 3

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 54 דקות, ברווז כתב:

בעוד 20 שנה, אני מניח שהפקקים ירדו דרסטית (כי אסור יהיה לנשים לנהוג). 

גם כמות תאונות הדרכים תרד משמעותית (מאותה סיבה). 

במקרה של תאונה חלילה, לפרמדיק אסור יהיה לגעת בך לפני שיבצע סריקה מקיפה של הרכב בשלל אמצעים טכנולוגיים משוכללים (לגילוי חמץ ובדיקת מתי אכלת לאחרונה חלב או בשר). 

אפילו דברים בנאליים, כמו הכניסה לתוך הרכב יכולים להשתנות- כמו שהיום יש כניסה ללא מפתח, בעתיד יהיה זיהוי אוטומטי חכם בעזרת AI של הכיפה.

אבל, לא הכל וורוד. 

אם לא תשלם או תאחר בתשלום דמי המנוי לרבנות הרכב יינעל ולא תוכל להשתמש בו עד הסדרת חובך. 

שכחת שהחיישן של הקילס יהיה בתפילין....

• מצחיק 1
פורסם
לפני 31 דקות, המגיב כתב:

שכחת שהחיישן של הקילס יהיה בתפילין....

תכל'ס אין לי מושג מה זה. 

מה שכן שכחתי זה שלרכבי יוקרה תוכל להיכנס רק עם זיהוי ביומטרי AI של שטריימל, לא "סתם" כיפה. 

אני הסתקרנתי מכיוון אחר של השאלה הזו- 

מה ינוגן ברדיו בעוד 20 שנה? 

טראנס נחמנים? מזרחית? משהו אחר שאני לא מכיר או לא יכול לחשוב עליו?

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני 18 שעות, SlowRide כתב:

מה באמת שונה היום מלפני 20 שנה? הפקקים גדלו ובמקביל המכוניות הפכו ליותר נסבלות לשהייה ממושכת. 

אני מדבר על כבישים כמו 471 / 431

שנראים כאילו עשו אותם "בשביל" ליסוע מעל המותר

כמובן לא בשעות של הפקקים...

פורסם (נערך)

אז אתה שואל בעצם, מה יהיה "מותר". ב 20 שנה קשה לי להאמין שהמהירות המותרת תעלה באופן דרמאטי = 10 קמ"ש ~

כנראה שהיכולת לאכוף ואף לשלוט על קיום המותר תהיה גבוהה בהרבה.

הלוואי וינצלו את היכולות הטכנולוגיות לשינוי המותר בהתאם למצב הכביש - עומס, מזג אוויר, תאורה ועוד.

בכביש 6 יש קטעים מאוד ארוכים שבתנאים מתאימים ולא נדירים, נהיגה ב 150 קמ"ש ואף הרבה יותר אינם מסוכנים ביחס להרבה מאוד כבישים אחרים שמוגבלים ל 110 וכד'

(אני מניח, ואף במכוון מתגרה במי שיצא לבקר את הנ"ל, גם בצדק)

עריכה אחרונה על ידי מיץ פטל
פורסם
בתאריך 18.12.2024 בשעה 16:04, ברווז כתב:

תכל'ס אין לי מושג מה זה. 

מה שכן שכחתי זה שלרכבי יוקרה תוכל להיכנס רק עם זיהוי ביומטרי AI של שטריימל, לא "סתם" כיפה. 

אני הסתקרנתי מכיוון אחר של השאלה הזו- 

מה ינוגן ברדיו בעוד 20 שנה? 

טראנס נחמנים? מזרחית? משהו אחר שאני לא מכיר או לא יכול לחשוב עליו?

כדאי לך להוריד שירים מעכשיו, כי אולי באיזה רדיו פרטיזני יהיה איזה פלילייסט ישן ברדיו ובערוצים יהיה רק שיעורי תורה

אולי יהיה דאחיה בערבית, כי לפי מגמת הגידול שני ציבורים אמורים להישאר פה (ובאירופה) עוד 20 שנה...

פורסם

צריך לחשוב מחוץ לקופסא ולא לחפש שידרוגים בתוך הקופסא

לדעתי כל תחום רכבים אוטונומים זה שיכלול מסוכן מאוד וכן זה רעיון מאוד מיושן, העולם הוא תלת מימד, השמיים הם הגבול, ולכן עוד לפני שהרכבים האוטונומיים יאושרו בכל הכבישים בעולם אנחנו כולנו נשתמש בקופסאות מעופפות עם פלופלור, כמו שכל ילד בן 3 יכול להפעיל רחפן ב 30 שח מעלי אקספרס, אני לא רואה בעיה להעתיק את זה לגודל גדול יותר.

לא נהים מוגבלים בעומס ולא נהיה מוגבלים בכבישים ונתיבים, הרדארים לא יצטרכו לקרוא מיליון סוגי משתנים כמו הולכי רגל כבישים נתיבים רמזורים וכו', הרחפנים יתקשרו אחד עם השני על פי פרוטוקולים בינלאומיים כדי שלא יתקעו אחד בשני והכל יהיה אוטונומי.

והכי מתסכל שקארספורום ייכנס למוזיאון, ורק בשיעורי היסטוריה יכנסו לאתר כדי ללמוד איך היתה נראית התחבורה בעבר.

עבר: מציבושי כריזמה אייר 2002

הווה: ניסן אלמרה 2002

עתיד: רכב יפני עתיק ואמין מודל 2023

פורסם

להתכונן לבאות -

https://madrasafree.com/

95 אחוז מהיהודים בישראל לא יודעים לתקשר בערבית! למרות שהיא שפת אם עבור 22% מהאוכלוסייה, שיש לרבים חיבור משפחתי תרבותי והיסטורי אליה, למרות הקרבה המדהימה לשפה העברית ושהיא שפת המזרח התיכון. למרות שכל כך הרבה ישראלים רוצים לדעת לתקשר בערבית! 

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם (נערך)
בתאריך 18.12.2024 בשעה 15:04, SlowRide כתב:

אהא והזמן שאתה שורף מהחיים שלך בפקקים גם הפך להיות יותר נסבל?  

ובנוגע לשאלה המקורית של פותח הדיון: כל מה שאתה רואה היום בכבישים רק יותר גרוע - פקקים, עומסים, תאונות, אלימות, מצוקת חנייה ועוד. אני רואה מדי יום כיצד המדינה הזאת עושה עוד צעד לעבר הפיכה לבנגלדש, רק עם GDP גבוה יותר של הפועלים.

בתאריך 17.12.2024 בשעה 19:43, taranta כתב:

כנ"ל. לדעתי כולנו נתנייד במוניות אוטונומיות. פתאום חניה צמודה בטאבו תהיה פחות קריטית.

לא יהיה שום רכב אוטונומי אמיתי ומלא לא בעוד שנה ולא בעוד עשרים שנה. 

עריכה אחרונה על ידי Cranky_CPA

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...