Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

משהו שמאוד מעניין אותי, ורציתי לשמוע מה דעת החברים כאן.

המהירות המירבית בה מותר לנהוג:

בעיר - 50 קמ"ש - זה סביר והגיוני.

אבל בכבישים בינעירוניים, ההרגשה שלי, וסליחה מראש, זה כמו "גזירה שאין הציבור יכול לעמוד בה".

בכביש 6 המהירות המירבית אמורה להיות 110 / 120 ?

כששמים שלט בכביש מהיר שיש עבודות ולכן המהירות המירבית יורדת ל-70, כולם אמורים לרדת מ-90 (המותר רשמית) או מ-110 (בפועל) ל-70? באמת?

ההרגשה שלי שזה כמו כסת"ח, שאם חס ושלום יקרה משהו, החברה המבצעת את העבודות תוכל לומר "זו לא אשמה שלי, הוא היה אמור ליסוע על 70 והוא נסע על 80".

שיהיה ברור: אני לא מטיף ולא ממליץ לנהוג מעל המותר, אבל לפעמים תנאי הדרך עומדים בסתירה למהירות המותרת על פי החוק.

ומכאן לשאלתי-

המציאות כיום שכמעט אין אכיפה על מהירות, ורוב הנהגים נוהגים בשיטת "היזהר שלא להיתפס" (וויז, דיווחים על מצלמות / שוטרים). אבל אני רואה שיש שינויים שמתרחשים בכמה מישורים:

1.      בנושא האכיפה – יש כוונה לעשות אכיפה לפי מהירות ממוצעת (מצלמה בתחילת הקטע ומצלמה בסופו), כפי שקורה במקומות רבים בחו"ל,

2.      ברמת הרכב עצמו – יש רכבים שמצפצפים כשעוברים את המהירות המותרת, ולא מן הנמנע שברכבים אוטונומיים או חצי אוטונומיים לא יהיה ניתן ליסוע מעל המהירות המותרת.

בהנחה שהדברים ימשיכו להתפתח בכיוון הזה, האם לדעתכם נראה שינוי אצל רוב הנהגים לכיוון המהירות המותרת? והאם היד על הדק תמרורי הגבלת המהירות תמשיך להיות קלה כמו היום, או שיאזנו את זה כשיבינו שבאמת אי אפשר לנהוג כך?

• תגובות 47
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כל הגבלת מהירות תהיה מדווחת למערכת גלובלית, הרכב ידע איפה הוא נוסע ויתאים את המהירות להגבלה. 

בכל רכב יהיה כפתור ביטול הגבלת מהירות חכמה.

אם תחשוב על לחיצה על הכפתור, הרכב יזהה את המחשבה ויוציא לך התראה בלוח המחוונים 'אל תחשוב על זה אפילו'.

לחיצה על הכפתור תגרום לרכב לדווח עליך למשטרע, ומאותו הרגה המהירות שלך תדווח ישירות למדפסת של הפקת דוחות. 

ניתן יהיה לעקוף את המערכת על ידי כיסוי החיישנים עם נייר אלומיניום. 

• אהבתי 3
  • מצחיק 9
  • רעיון טוב! 1

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

אנשים עדיין יתלבטו "האם לרדת לאילת" עם אוטו בן 12

לא משנה אם הוא חשמלי, אמפיבי, מונע ע"י קליפות של אגוזי קוקוס או שיש לו כור היתוך קטן מאחור.

(זה לא קשור לנהיגה פרופר, אני יודע, אבל הייתי חייב  😉)

1580355033355.jpg

• אהבתי 1
  • מצחיק 3
  • רעיון טוב! 1

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

2045?

World's First Wheeled Armored Personnel Carrier (APC) Government Press  Office

מוכר איתן, סופר-מיני היברידית, שלושה מושבים ודלת אחת. הדגם המאוורר עם חלון נהג.
8 מסכים, 45 כריות אוויר, תצוגת דו מימד, תלת מימד וחלונית למימד רביעי מותקנת ע״י מוסך מורשה.
מותקן מגן גחון, מגן תחתון והגנה מנשק קל (מעולה לנסיעות בפתח תקווה).
מגיע עם איתוראן טביעת אצבע, כספת עם סריקת רשתית ומנעול הגה.
כמו חדש, רק 450,000 ק״מ יד 15 במשפחה.
מחיר בפרטי - מקבל רק ביטקוין, מטילי זהב ושקיות דם.

• אהבתי 3
  • מצחיק 10
פורסם
לפני שעתיים, discoTD5 כתב:

ומאותו הרגה המהירות שלך

לכן המהירות הורגת?

• מצחיק 3

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם

אחרי שעמדתי היום בכביש החוף בפקק של שעה וחצי (בדרך שלוקחת 10 דקות בלי פקק)

אני מבין שעוד 20 שנה הפקקים יהיו כ"כ נוראים ככה שנתחיל ללכת ברגל

• מבאס 1
  • רעיון טוב! 1

.

פורסם
לפני 6 שעות, om2 כתב:

עוד הרבה לפני, הרכבים המעופפים/רחפנים יכנסו לסיפור ויפתרו את בעיות הפקקים (ואולי גם את מצוקת החניה)

סתם שאלה
איזה עקיפה תהיה אסורה, מלמעלה או מלמטה?

• מצחיק 1
פורסם

עוד 20 שנה לא יהיו פקקים בעזרת השם 🤣

אנחנו נגדיל את שטח המדינה פי כמה  על ידי כיבוש חלקים נרחבים מסוריה, אולי קצת לבנון ואם ירצה השם, גם ירדן 🤣

נאמר בציניות כמובן.

• מצחיק 3
  • רעיון טוב! 2

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם

מתי אתם מגיעים לקצה המהירות היותרת תגידו לי?!

כל קונסטלציה שלא קוראים לה שבת בבוקר - פקקים. כל המדינה פקקים, במיוחד כביש שש.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

עוד 20 שנה, חוץ מכמה בעלי מיאטות, BRZ ושות' שעוד יזכרו מה זו נהיגה כל השאר יסעו.

נהיגה תהיה כמו חיוג בטלפון חוגה. צעירים לא יבינו מה המכשיר המוזר הזה. פדלים ואין ספור ידיות מוזרות...

• אהבתי 5
פורסם
לפני 21 שעות, om2 כתב:

אחרי שעמדתי היום בכביש החוף בפקק של שעה וחצי (בדרך שלוקחת 10 דקות בלי פקק)

לא יהיו פקקים, כי בעוד 10 שנים יהיו רכבים אוטונומיים לחלוטין בנוסף לישנים כמובן שייעלמו לאט לאט, כל משפחה תצרוך רכב אחד, הוא ייקח את האישה והילדים

למוסדות ולעבודה ואתך ויחזור הביתה כמובן לחניה לבד, אז לא יהיו 2 רכבים המשפחה, לא יהיה צורך וגם פקקים יהיו פחות לדעתי. אז הרכב יחזור הביתה לחניה בקרבת 

מקום מגורים.

הרכב ייסע כמובן לפי הוראות חוקיות שיחוקקו ולא יעבור שום מהירות מותרת או אסורה ולא יתאפשר לנהג לבחור ולבטל.

וכולם ייסעו בבטחה ופחות הרוגים יהיו בטוח.  גם הכול יותר לפי עומס בכבישים למעט מקרים דחופים.  

זה מה שנראה לי יהיה.

• מצחיק 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני שעתיים, bigmik כתב:

כל משפחה תצרוך רכב אחד, הוא ייקח את האישה והילדים

למוסדות ולעבודה ואתך ויחזור הביתה כמובן לחניה לבד, אז לא יהיו 2 רכבים המשפחה,

אבל אשתי צריכה להיות בגעש ב8 וחצי ואני צריך להיות בראש העין באותה השעה, ואנחנו גרים בהרצליה... 🤔

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

לעניות דעתי, הפקקים יגברו. ככל שהמעורבות האנושית פוחתת, היתרון האישי פוחת:

בעבר הייתי יכול טלפן לקול ישראל ולשמוע דיווחים ולברוח מהפקקים. היום אין לי יתרון על פני כל מי שמדליק וייז, אבל אני יכול לבחור לנהוג מהר יותר או לעקוף. בקרוב לא נוכל לעבור את המהירות המותרת, אויה.

בעתיד עם הרכבים האוטונומיים לא תהיה עדיפות לאף אחד למעט רכבי חירום (או קומבינטורים שהיום בחיתולים) ולכן כולנו נעמוד יותר זמן בפקקים, בשעות העומס.

• אהבתי 3

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם
לפני שעתיים, tinoki כתב:

למעט רכבי חירום (או קומבינטורים שהיום בחיתולים)

אני רק מדמיין שרשור מקביל: 

"ב-2040 היו כ-90 אלף רכבי חירום, וב-2044 הגיע מספרם ל-665 אלף כלי רכב. "המשטרה חוקרת""

• אהבתי 2
  • מצחיק 17

נסיתי לשנות את העולם ולא הצלחתי, 

שיניתי את עצמי והשתנה כל העולם.

(ר' ישראל מסלנט)

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...