Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

"המלצה" לאנשים בעלי מוגבלויות עם תו נכה (שאשכרה יש להם מוגבלות בהתניידות, לא רק תו) -

שיימינג: רואים אנשים שלפחות למראית עין אין להם שום בעיית התניידות, ועדיין חונים בחניית נכים ? תצעקו עליהם. תשאלו למה את/ה מחנה פה? 

כשתגיע השתיקה הרועמת, הם גם יעופו משם או יגמגמו "אני רק מחכה ל...." או שאר נפלאות. אין לתו הזה יותר שום משמעות בכל מה שקשור לחנייה בחניות נכים (מבחינתי), ברגע שהתחילו לחלק אותו יותר מידי בקלות.

זה לא פתרון לכלום. זה לא המלצה לקלל או להכנס לעימותים פיזיים. זה שיימינג ולעניות דעתי - מהסוג הכי לגיטימי. מדבר מנסיון. 

ולכל מי שיענו לי עכשיו "אתה לא יודע מה המוגבלות של כל אחד ואולי הבן/בת שלו על הספקטרום" וכו' ?

סליחה, אבל אם אין להם *בעיית התניידות* שאשכרה מצריכה את השימוש באותה חניה רחבה (כן, כזו שמתאמימה להוצאת כ"ג), או קרובה למעלית וכו' - שלא יחנו בה! גם אם חוקית מותר להן. אכיפה גם ככה כמעט ואין, אז קצת להיות בנאדם טיפה מתחשב לא יזיק

עריכה אחרונה על ידי tomerR

• תגובות 682
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

שיימניג?... אנשים שמים את האות השביעית באלפא-בית על כל העולם.

אני מעיר לאנשים בעלי תג, שלא מחנים על ה X שמסומן בין שני חניות נכים. ואני כמעט מקבל מכות.

אני מעיר לנכה, שלא מחנים בחנייה שמסומנת עם מספר רכב, ומתקבל בהעלמות מוחלטת.

נכה לנכה... זאב.

אז אתה מדבר איתי, על מתחזה לכאורה?

פורסם (נערך)
לפני 19 דקות, Ron Poh כתב:

שיימניג?... אנשים שמים את האות השביעית באלפא-בית על כל העולם.

אני מעיר לאנשים בעלי תג, שלא מחנים על ה X שמסומן בין שני חניות נכים. ואני כמעט מקבל מכות.

אני מעיר לנכה, שלא מחנים בחנייה שמסומנת עם מספר רכב, ומתקבל בהעלמות מוחלטת.

נכה לנכה... זאב.

אז אתה מדבר איתי, על מתחזה לכאורה?

כן, ואני עושה את זה כל פעם שאני רואה את בעל הרכב בתוכו (אני לא מחכה לאף אחד על יד הרכב לצורך העניין)

אני קורא לזה "שיימינג" לצורך העניין, כי תאמין לי שאנשים מסביב רואים ושותקים. פעם אחת גם קלטתי רכב אחר שחניה בחניית נכים על יד, שממש ברח מהחניה באותו רגע (מעניין למה)

ואגב, אני קבוע מחנה על 2 חניות (כשיש כזה דבר בכלל 2 חניות פנויות) כשהן צרות. למה? כי אני צריך מרווח פתיחת דלת שלם בשביל לצאת מהרכב. רוצה להעיר לי? אחלה, אבל בוא תמצא לי גם פתרון. בדיוק כמו שאנשים עם מעלון מחנים באלכסון על 2 חניות נכים צרות, כדי שלא יחסמו להם את הכניסה לרכב מהצד של המעלון. לגיטימי לגמרי

ויש גם חולרות שיש להם חנייה עם תמרור מס' הרכב, שבוחרים לחנות בחניה אחרת פנויה כדי "לשמור" את שלהן לאורחים וכדומה. אם לזה אתה מתכוון, זה תופעה בזויה מאוד

עריכה אחרונה על ידי tomerR

פורסם
בתאריך 16.2.2025 בשעה 10:28, גור אדם כתב:

כאמור, מבחן הכנסה יכניס את כל המשתנים שהמדינה תקבע

זה קל להגיד ״משתנים״ ושמישהו ייקבע, אבל אתה הבאת מבחן הכנסה פשוט יחסית, של פנסיונרים. 

ותזכור, אם קבעת את המבחן לא נכון, מישהו שכן צריך את הכסף, לא יקבל אותו.

וזה בדיוק מה שאני אומר, אין לך דרך טובה להגביל.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני 16 שעות, tomerR כתב:

תצעקו עליהם. תשאלו למה את/ה מחנה פה? 

אין לך יכול לדעת אם יש או אין להם מצב שדורש חנייה קרובה. 

אם אני אוסף חולת פרקינסון ממרפאה, איך אתה יודע מאיך שאני צועד מהרכב אם החנייה מוצדקת או לא? 

אם מישהו חולה סרטן, אתה תמיד רואה? 

אם למישהו יש ילד אוטיסט, אתה יודע לפי ההלכה

קצת קצת להפעיל ראש לפני שכותבים

לפני 16 שעות, tomerR כתב:

ולכל מי שיענו לי עכשיו "אתה לא יודע מה המוגבלות של כל אחד ואולי הבן/בת שלו על הספקטרום" וכו' ?

סליחה, אבל אם אין להם *בעיית התניידות

אין לך מושג על מה אתה מדבר. יכול להיות שהוא כן צריך חנייה קרובה ולא יכול להסתובב עם הילד

האם זה אומר שהוא דווקא צריך לקחת חנייה של כסא גלגלים? 

כנראה שלא

אבל אתה לא תתחיל לצעוק על אוטיסטים במרחב הציבורי. זה לא הופך אותך לטוב. 

• אהבתי 3

פורסם

יש מספיק מבחני הכנסה - גם לקצבאות נכות יש כיום מבחני הכנסה ואפשר להשתמש בהן.

זה כלי מקובל במתן קצבאות/מלגות וכו' ומשמש את המדינה וגופים נוספים כבר שנים רבות - זו דרך טובה להגביל מתן כספים למי שלא בהכרח זקוק להם.

לפני 11 שעות, falou כתב:

זה קל להגיד ״משתנים״ ושמישהו ייקבע, אבל אתה הבאת מבחן הכנסה פשוט יחסית, של פנסיונרים. 

.גם מס הכנסה זה סוג של מבחן הכנסה - אתה מרוויח הרבה ומנגד אין לך נקודות זכות - אתה משלם יותר ושם יש לך הרבה משתנים.

פורסם
לפני 7 דקות, גור אדם כתב:

יש מספיק מבחני הכנסה - גם לקצבאות נכות יש כיום מבחני הכנסה ואפשר להשתמש בהן

להגיד, יש דרך, שיסתדרו, זה פופוליזם. הבעיה היא שאתה רוצה מבחן הכנסה, לא מבחן הוצאה. קצבאות מקבלים מי שאין לו הכנסות.

אתה רוצה לבדוק מי שיש לו יותר מדי הכנסות. שיהיה לך בהצלחה עם להגדיר את זה... 

קח למשל את מבחן ההכנסה הראשון שהבאת, בדקת מה התקרה העליונה שלו? 

לפני 7 דקות, גור אדם כתב:

גם מס הכנסה זה סוג של מבחן הכנסה - אתה מרוויח הרבה ומנגד אין לך נקודות זכות - אתה משלם יותר ושם יש לך הרבה משתנים

על מס הכנסה יש לך מנגנון דיווח רציף. תחייב כל נכה ללכת לרואה חשבון ולהגיש דו"ח מס? 

וכל זה בשביל לחסוך כמה השתתפות באגרת רכב? 

פורסם
לפני 19 דקות, falou כתב:

על מס הכנסה יש לך מנגנון דיווח רציף. תחייב כל נכה ללכת לרואה חשבון ולהגיש דו"ח מס? 

כל אדם מדווח כיום למס הכנסה. שכיר או עצמאי. אם דרך העבודה שלו או עצמאית. באותו אופן, כל אדם מדווח כיום לביטוח לאומי על ההכנסות שלו (דרך המנגנון של מס הכנסה).

לפני 26 דקות, falou כתב:

להגיד, יש דרך, שיסתדרו, זה פופוליזם. הבעיה היא שאתה רוצה מבחן הכנסה, לא מבחן הוצאה. קצבאות מקבלים מי שאין לו הכנסות.

אתה רוצה לבדוק מי שיש לו יותר מדי הכנסות. שיהיה לך בהצלחה עם להגדיר את זה... 

מה פופוליזם בזה? אתה טוען שמבחן הכנסה לא מקובל בעת מתן קצבאות. אני אומר שזה נעשה כך כבר שנים כמעט בכל הקצבאות המדינה מחלקת עפ"י פרמטרים שהיא קובעת. מאוד קל לקבוע את הגבול - עושים את זה לפי שכר ממוצע/שכר מינימום ועוד ועוד. בדיוק כמו שמעדכנים את הקצבאות לפי פרמטרים שהמדינה קובעת.

אישית, אני לא מכיר באף מקום שיש מבחן הוצאה - אתה מוזמן למצוא. הוצאות הרבה יותר קל לנפח מאשר הכנסות (ניפוח הכנסות יחייב אותך במס...).

לפי הטיעונים שלך על המדינה לבטל את כל מבחני ההכנסה.

ואם ניקח את זה צעד קדימה,  על המדינה לחלק את תוי הנכה ללא בדיקה בכלל. הרי למה לחייב כל נכה לעשות בדיקה רפואית?

• אהבתי 1
פורסם

במחילה, אבל ה"הטבות הכלכליות" שאתם מדברים עליהם, לא אמורות להיות תלויות במבחן הכנסה.

הן לא נועדו לצ'פר את הנכים או להעניק להם סיוע כלכלי, אלא להבנתי באות ממקום אחר לגמרי:

המדינה מטילה שורה של מיסים ואגרות על ראשו של בעל רכב פרטי, כאשר האמירה היא, אתה יכול לנסוע בתחבורה ציבורית או לצעוד רגלית - אם בחרת בכל זאת ברכב הפרטי - תשלם. זו בדיוק הסיבה ל"הטבות הכלכליות" של הנכים. מי שלא יכול לנסוע בתחבורה ציבורית ולא מסוגל לצעוד רגלית, אין הצדקה לחייב אותו ולהעניש אותו על ש"בחר" ברכב הפרטי, הרי לא היתה לו ברירה.

ההיגיון הזה תקף לגבי כל נכה בכל מעמד כלכלי שהוא.

צריך לזכור שבמצבים מסוימים המדינה גם נושאת בעול מימון הרכב עצמו, וכאשר היא לא עושה זאת (והקריטריון הוא לגמרי שרירותי ולא הגון), אך מתבקש לדרוש ממנה - אם את לא עוזרת לפחות אל תפריעי.

בקיצור, הפטורים הללו אינם חלק מסל הסיוע לנכים, אלא נובעים מכך שהחיוב במקרה הזה פשוט לא מוצדק.

• אהבתי 1
  • מצחיק 1
פורסם
לפני 3 שעות, falou כתב:

אין לך יכול לדעת אם יש או אין להם מצב שדורש חנייה קרובה. 

אם אני אוסף חולת פרקינסון ממרפאה, איך אתה יודע מאיך שאני צועד מהרכב אם החנייה מוצדקת או לא? 

אם מישהו חולה סרטן, אתה תמיד רואה? 

אם למישהו יש ילד אוטיסט, אתה יודע לפי ההלכה

קצת קצת להפעיל ראש לפני שכותבים

אין לך מושג על מה אתה מדבר. יכול להיות שהוא כן צריך חנייה קרובה ולא יכול להסתובב עם הילד

כנראה שלא

נכון, אני לא יכול לדעת. לכן אני שואל .

"כנראה שלא". אז כשאשאל אותו "למה אתה מחנה כאן?"

והוא לא ידע לענות לי וישתוק ממבוכה, כנראה קיבלתי את התשובה שלי.

פורסם
לפני 6 דקות, בודק עובדות כתב:

המדינה מטילה שורה של מיסים ואגרות על ראשו של בעל רכב פרטי, כאשר האמירה היא, אתה יכול לנסוע בתחבורה ציבורית או לצעוד רגלית - אם בחרת בכל זאת ברכב הפרטי - תשלם. זו בדיוק הסיבה ל"הטבות הכלכליות" של הנכים. מי שלא יכול לנסוע בתחבורה ציבורית ולא מסוגל לצעוד רגלית, אין הצדקה לחייב אותו ולהעניש אותו על ש"בחר" ברכב הפרטי, הרי לא היתה לו ברירה.

יש לך מקור לזה?

המסים שמוטלים על רכב פרטי הם מסים ככל שאר המסים על טובין - מכס, מע"מ, מס קניה ואפילו שווי שימוש (עבור כל הטבה שתקבל מהעבודה תשלם).

שני המיסים שנובעים מהשימוש הם אגרת הרישוי ומס הבלו (בינתיים), שבשום מקום לא נאמר שאתה אמור לשלם פחות אם אתה לא יכול להשתמש בתחבורה ציבורית - כי אם זה נאמר במפורש, הרי שכל חילוני צריך לקבל החזר של כ-14% על האגרות שלו.

פורסם
לפני 48 דקות, בודק עובדות כתב:

ההיגיון

פה איבדתי אותך. 

אהיה לארג' איתך: במדינה מתוקנת, אתה צודק וחצי. 

אנחנו בישראל. 

הצחקת אותי. 

תיקון עוולות?! קומבינות, תככים ומזימות. לא תיקון של שום דבר. 

לו הייתה למדינה תועלת בתחבורה ציבורית הולמת, הייתה לנו כזו- כבר ממזמן. זה ממש ממש ממש לא משתלם למדינה, שחיה על חליבת בעלי הרכבים. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני 21 שעות, tomerR כתב:

"המלצה" לאנשים בעלי מוגבלויות עם תו נכה (שאשכרה יש להם מוגבלות בהתניידות, לא רק תו) -

שיימינג: רואים אנשים שלפחות למראית עין אין להם שום בעיית התניידות, ועדיין חונים בחניית נכים ? תצעקו עליהם. תשאלו למה את/ה מחנה פה? 

אם אתה עושה דבר כזה, שמע... אתה אדם אמיץ

עם כל הצער, עם כל הכעס, עם כל התסכול, אין מצב שאני מעיר למישהו בישראל על צורת החנייה שלו, הנהיגה שלו, המראה שלו.

רצחו אנשים על סיגרייה או מילה לא נכונה, אז חנייה?

כמעט כל אדם מחזיק אקדח היום, שלא לדבר על רמת האלימות ברחובות שעלתה והעובדה שאין אכיפה משטרתית או משפטית.

אני רוצה לחיות יום נוסף ולהנות מהשווארמה למחרת.

• מבאס 1
  • רעיון טוב! 1

פרנקופיל מושבע!

פורסם
לפני 10 שעות, falou כתב:

כנראה שלא

לפני כמה חודשים, מישהי העלתה reel לאינסטגרם והיא טענה שצרות העין של האנשים שדיווחו על רכב הנכים שאת התו היא קיבלה בגלל הילדה הנכה שלה. היא היתה חוסמת את המדרכה עם הרכב נכים וחונה בדרך קבע, כי ככה יותר נוח להוריד את הילדה. 

היא לא קיבלה חנייה קרובה כי יש לה בבית חניה צמודה לבית ששייכת לה אבל הרכב נכים לא נכנס בחנייה ואי אפשר להוציא את הילדה. אז היא החליטה לחנות את הרכב שלה על המדרכה. השכנים כנראה דיברו איתה אבל היא היתה בשלה, לא מסכימה להזיז אז הם התקשרו לעירייה והם חסמו את המדרכה עם עמודים, כמו שצריך הייתי אומר.

היא מלינה על צרות העין של האנשים אבל ניסיתי לגשר על הדברים איתה דרך התגובות אבל היא היתה בשלה, עדיין צרות עין של אנשים והיא לא יכולה בלי להחנות את הרכב על המדרכה. כששאלתי אותה לגבי מכירה וקנייה של דירה עם חניה יותר גדולה - פה נפסקו התגובות ממנה ובעיקר לייקים על תגובות שמצדדות בדבריה.

אכן צרות עין..

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני 17 דקות, DareDevil כתב:

לפני כמה חודשים, מישהי העלתה reel לאינסטגרם והיא טענה שצרות העין של האנשים שדיווחו על רכב הנכים שאת התו היא קיבלה בגלל הילדה הנכה שלה. היא היתה חוסמת את המדרכה עם הרכב נכים וחונה בדרך קבע, כי ככה יותר נוח להוריד את הילדה. 

היא לא קיבלה חנייה קרובה כי יש לה בבית חניה צמודה לבית ששייכת לה אבל הרכב נכים לא נכנס בחנייה ואי אפשר להוציא את הילדה. אז היא החליטה לחנות את הרכב שלה על המדרכה. השכנים כנראה דיברו איתה אבל היא היתה בשלה, לא מסכימה להזיז אז הם התקשרו לעירייה והם חסמו את המדרכה עם עמודים, כמו שצריך הייתי אומר.

היא מלינה על צרות העין של האנשים אבל ניסיתי לגשר על הדברים איתה דרך התגובות אבל היא היתה בשלה, עדיין צרות עין של אנשים והיא לא יכולה בלי להחנות את הרכב על המדרכה. כששאלתי אותה לגבי מכירה וקנייה של דירה עם חניה יותר גדולה - פה נפסקו התגובות ממנה ובעיקר לייקים על תגובות שמצדדות בדבריה.

אכן צרות עין..

מה הקשר? 

לנכה אסור לחסום מדרכה

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...