Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בכי תמרורים

tinoki

פוסטים מומלצים

אז אם אפשר לעסוק בתמרורים לא רשמיים, אז עירית ת״א מככבת בסימון קצת הזוי.

לפני מספר שנים החלו בעירית ת״א לסמן חלקים ירוקים בשבילי אופניים.
אני מעולם לא נתקלתי בקמפיין שמסביר את פשר הסימון, ויצא לי לרכב הרבה בעיר והנושא כידוע, קרוב לליבי.

לאור יכולת הסקת המסקנות המעולה שלי, הבנתי לפי ניתוח של איזורי הסימון, שמדובר בנקודות חיכוך, היכן שיש התנגשות עם הולכי רגל חוצים או מכוניות שיוצאות ממגרשים. עד כאן, אחלה רעיון.

אבל הנה השאלות:

1. למה לא לפרסם במה מדובר ולתת לאנשים לנחש?

2. למה להשתמש בירוק, שהוא סימן בינלאומי ל״הכל בסדר, המשך כרגיל״ לסימון איזור בעייתי שבו צריך להאט ולשים לב יותר מהרגיל?

3. למה להחליט לקחת שביל אחד ספציפי ולצבוע את כולו (כ-2 ק״מ) בצבע הנ״ל ולייתר את כל משמעותו (רחוב לוי אשכול)?

image.thumb.png.df53dc5b7a206d07b7fc46c3a6e57422.png

עריכה אחרונה על ידי Be roo
  • מעניין 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תגובות 314
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

לא רק בתל אביב.

למה יש נת״צים שתובעים באדום וכאלה שלא? אגב, האדום לא מופיע בלוח התמרורים.

משהו הרבה יותר מטריד - חיצים אלכסוניים (דמויי 814, אבל בודדים) שהמשמעות שלהם משתנה ממקום למקום, כלומר הנהג צריך לנחש את המשמעות. ההנחיה לסימון כזה קיימת בהנחיות להצבת תמרורים (תמרור 813, עמ׳ 409) ומשמעותה פניה בצומת שאחרי הצומת הקרוב - אבל איזה נהג מכיר את המסמך? במקרה הטוב מכירים את לוח התמרורים, ושם ההגדרה חסרה. יותר מזה, נתקלתי בסימון הזה לא מעט בנתיבי יציאה של מחלפים, במקום ה-813 המעוגל המוכר.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני כשעה, Be roo כתב:

אז אם אפשר לעסוק בתמרורים לא רשמיים, אז עירית ת״א מככבת בסימון קצת הזוי.

לפני מספר שנים החלו בעירית ת״א לסמן חלקים ירוקים בשבילי אופניים.
אני מעולם לא נתקלתי בקמפיין שמסביר את פשר הסימון, ויצא לי לרכב הרבה בעיר והנושא כידוע, קרוב לליבי.

לאור יכולת הסקת המסקנות המעולה שלי, הבנתי לפי ניתוח של איזורי הסימון, שמדובר בנקודות חיכוך, היכן שיש התנגשות עם הולכי רגל חוצים או מכוניות שיוצאות ממגרשים. עד כאן, אחלה רעיון.

אבל הנה השאלות:

1. למה לא לפרסם במה מדובר ולתת לאנשים לנחש?

2. למה להשתמש בירוק, שהוא סימן בינלאומי ל״הכל בסדר, המשך כרגיל״ לסימון איזור בעייתי שבו צריך להאט ולשים לב יותר מהרגיל?

3. למה להחליט לקחת שביל אחד ספציפי ולצבוע את כולו (כ-2 ק״מ) בצבע הנ״ל ולייתר את כל משמעותו (רחוב לוי אשכול)?

image.thumb.png.df53dc5b7a206d07b7fc46c3a6e57422.png

הירוק כי זה המשך שביל אופניים רגיל

הצבע כדי שהולכי רגל לא ידרכו עליו ללא כוונה-ככה לפחות אני מבין את זה

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני שעתיים, Be roo כתב:

מתוך מסמך שמסדיר את גוון הצבע (וגם מסביר שלכאורה הצבע הזה בשימוש בעוד מדינות):

image.thumb.png.c1c24f73ed879266dcdcf80455cf0f0b.png

כתבה בהארץ.

ומה שיש לעיריית תל אביב להגיד בנושא (לא יכול לראות מה כתוב שם, כי בחו"ל).

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תודה על הקישורים.

הם כמובן לא עונים על התהיות שהעלתי, אולי על שאלת הצביעה של שביל שלם... קמפיין כנראה לא היה (זה לא חדש, לא עושים זאת גם עם תמרורים רשמיים), הבחירה בירוק עדיין תמוהה (גם אם משתמשים בה בחו"ל). 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בתאריך 21.3.2025 בשעה 16:18, Be roo כתב:

הצביעה 

אפשר תרגום לעברית?

אה, בטח התכוונת להגוונה. 

למה לא לדבר ברור?

עריכה אחרונה על ידי פיני חד
  • מצחיק 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 7 שעות, davidcohen123 כתב:

זה דווקא הגיוני

לא תקין. התמרור היה צריך להיות 307 תמרור_ב-7.jpg במקומו שמו 308 הפוך 308.jpg

• אהבתי 1

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מעניין מאוד. גוגל הראה לי את ההיסטוריה של המקום, אז עד 2018 התמרור פנה לכביש השמאלי, אז הוא נעלם ו-2024 חזר למקומו והפעם מופנה לשני הכבישים.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני שעה, eladts כתב:

image.thumb.png.88f8ec025a43b17702dcfec55d5c6af5.png

https://maps.app.goo.gl/yjisWrsXRwsAYJpK9

עוד מארץ המוגבלויות הבלתי אפשריות. מי צריך לתת זכות קדימה, אלו שמשתלבים מימין או אלו שמשתלבים משמאל?

אם זה לפי חוקים כמו שיש בארץ, אזי הנתיב השמאלי נותן זכות קדימה.

אם היו רוצים שהנתיב הימיני ייתן זכות קדימה, היה צריך להיות השלט תן זכות קדימה ממוקם בצד ימין של הכביש או בשני צדי הכביש, אבל לבטח לא רק בצד שמאל של הכביש.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אתה טועה, וברור למה: מה שכתתבת נכון לתמרור 302 (״עצור ותן זכות קדימה״). לגבי 301 (״משולש״) הוא תקף לגבי כל הנתיבים למעט אלה שלגביהם יש 302.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לצורך העניין התכוונתי לכביש משמאל לשלט תן זכות קדימה, שהוא זה שצריך לתת זכות קדימה.

לא התכוונתי שהנתיב השמאלי בכביש שנמצא מימין לשלט צריך לתת זכות קדימה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...