Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

יש לי מאזדה 2, שנת 2009, איזור ה-125K קילומטר.

שמורה, מטופלת בזמן (טיפולים שוטפים, פלאגים, צמיגים, כל מה שצריך), ועברה טסט לפני כחודש.

משבוע שעבר שמתי לב לתופעה חדשה ברכב, שלא הייתה קיימת עד עכשיו - רעידות בזמן נסיעה.

התופעה קרתה רק פעמיים או שלוש במשך השבוע האחרון (שבוע שבו עשיתי כמה וכמה נסיעות, לעתים גם פעמיים ביום).

מה שקורה בעצם זה שבאיזור ה-100 קמ"ש האוטו התחיל לרעוד לי (כולו), וברגע ששחררתי את הרגל מהגז - הרעידות נעלמו.

מהסתכלות על פוסטים דומים כאן, ראיתי שיכול להיות שמדובר בחופש בציריות?

השאלה היא האם כדאי לרוץ ולהחליף אותן (או שיש פתרון אחר), או לחכות ולראות אם התופעה ממשיכה ומתגברת?

מצד אחד אני לא רוצה למהר להיכנס להוצאות (אם אפשר לחסוך אותן), מצד שני אני לא רוצה לגרום לנזק גדול יותר..

תודה רבה!

פורסם

מציע שתבדוק את כל הגלגלים אם ישנה בליטה באחד מהצמיגים. 

תנסה להיזכר אם אחד מהגלגלים קיבל מכה שבגללה אולי התעקם ג'אנט

אם התשובה שלילית, מציע שתיגש למוסך שיבדקו את הציריות ועל הדרך את יתר חלקי הפרונט.

בהנחה ואתה לא מטפל במורשה יבואן ויש לך מוסך אמין וטוב, צירייה זו לא הוצאה גבוהה במיוחד. 

פורסם

קודם כל, תודה רבה על התגובה.

לא נראה שיש בליטה באחד הצמיגים, ולא זכורה לי מכה מיוחדת או חזקה שהרכב קיבל. לרוב נסיעות רגועות ומתונות.

הרעידות מורגשות רק אחת לכמה זמן, לא קבוע, ופשוט כל הרכב רועד (בצורה די מוגזמת ומורגשת), מה שמחזק לי את התחושה שזה יותר מצמיג או ג'אנט..

יש דרך לבדוק את הציריות? כי אם הבנתי נכון מתשובות כאן, יש מצבים שלא ניתן לאבחן בעין או לדעת, ורק החלפה תסדר את הבעיה.

פורסם

רעידות בכל הרכב שמתרחשות בצורה אקראית לכאורה ולא כל הזמן, כנראה לא קשורות לצמיגים/גלגלים/פרונט.

האם הרעידות מתרחשות תו"כ האצה או שיוט (או בשני המצבים)?

האם רק במהירות גבוהה/מעל מהירות מסויימת או קורה גם בסביבה עירונית? במילים אחרות, האם אתה יכול לבודד את המצבים בהם זה קורה על כלל המשתנים?

האם ישנם שינויים בסל"ד או רעשים נלווים כשזה קורה?

כן הייתי מעריך בזהירות (ולא כבעל מקצוע לענין) שמדובר במשהו שקשור להנעה או אולי כן משהו שקשור להצתה (או חוסר שלה - Misfire) למרות הטיפולים השוטפים, אם כי במקרה השני הייתי מצפה לנורת תקלת מנוע. יחד עם זאת אולי שווה לחבר סורק שימדוד/יקליט נתונים חיים בתקווה שהתופעה תתרחש בזמן שהוא פעיל.

• אהבתי 1
פורסם
לפני שעה, איציקל כתב:

לי היה רעידות ואיזון גלגלים פתר את הבעיה

אם לא יתכן גם כיוון פרונט אבל תתחיל מהצמיגים 

האמת שאחרי הטיפול האחרון החלפתי את כל 4 הצמיגים (Dunlop), ועשיתי כיוון פרונט - לפני כחודש, ממש לפני הטסט.

לפני 33 דקות, Tom_22 כתב:

רעידות בכל הרכב שמתרחשות בצורה אקראית לכאורה ולא כל הזמן, כנראה לא קשורות לצמיגים/גלגלים/פרונט.

האם הרעידות מתרחשות תו"כ האצה או שיוט (או בשני המצבים)?

האם רק במהירות גבוהה/מעל מהירות מסויימת או קורה גם בסביבה עירונית? במילים אחרות, האם אתה יכול לבודד את המצבים בהם זה קורה על כלל המשתנים?

האם ישנם שינויים בסל"ד או רעשים נלווים כשזה קורה?

כן הייתי מעריך בזהירות (ולא כבעל מקצוע לענין) שמדובר במשהו שקשור להנעה או אולי כן משהו שקשור להצתה (או חוסר שלה - Misfire) למרות הטיפולים השוטפים, אם כי במקרה השני הייתי מצפה לנורת תקלת מנוע. יחד עם זאת אולי שווה לחבר סורק שימדוד/יקליט נתונים חיים בתקווה שהתופעה תתרחש בזמן שהוא פעיל.

הרעידות התרחשו תוך כדי האצה, לא בשיוט. הן התחילו להיות מורגשות מאיזור ה-80 קמ"ש, והתגברו בהדרגה ככל שהאצתי יותר.

באותו הזמן המהירות המקסימלית שיכולתי להגיע אליה (בהתאם לתנועה) הייתה 100 / 105 קמ"ש, ולכן הורדתי את הרגל מהגז ולא המשכתי להאיץ - מה שהפסיק את הרעידות.

אבל אני מאמין שבמידה והייתי ממשיך להאיץ, הרעידות היו מתגברות, עד לרגע שהייתי מוריד את הרגל מהגז. זו ההתרשמות שלי מ-3-4 הפעמים שזה קרה לי, זה המכנה המשותף.

מתחת ל-80 קמ"ש לא הרגשתי שום דבר דומה.

לא ראיתי שום שינוי מיוחד בסל"ד או רעשים מיוחדים, נטו רעידות / וימברציות כאלו, ששוב הלכו והתגברו ככל שהאצתי.

לפי התיאור הזה, אתה עדיין חושב שזה מה שהערכת?

פורסם

צריך להבין עכשיו אם הרעידות אכן רנדומליות או מתרחשות בכל פעם שעוברים מהירות מסויימת.

ואם בכל פעם, האם הורדת הרגל מהגז מפסיקה אותם מיידית או שצריך לתת לרכב להאיט מתחת למהירות בה התחילו פחות או יותר. כמו כן מה קורה אם מעבירים לניוטרל (בזהירות הנדרשת).

פורסם
לפני 8 שעות, taranta כתב:

זה דווקא צועק לי איזון גלגלים, במיוחד אחרי שהחלפת רביעייה.

גם אחרי מה שתיארתי שקורה בתגובה למעלה? כי זה מרגיש לי כאילו יש משהו מעבר.

מה שכן לא הציעו לי לעשות איזון גלגלים, כנראה שאולי לא ראו צורך..

לפני 7 שעות, Tom_22 כתב:

צריך להבין עכשיו אם הרעידות אכן רנדומליות או מתרחשות בכל פעם שעוברים מהירות מסויימת.

ואם בכל פעם, האם הורדת הרגל מהגז מפסיקה אותם מיידית או שצריך לתת לרכב להאיט מתחת למהירות בה התחילו פחות או יותר. כמו כן מה קורה אם מעבירים לניוטרל (בזהירות הנדרשת).

כמו שרשמתי בהודעה הראשונה, רנדומליות לחלוטין. קרו לי אולי 4 פעמים במהלך השבוע האחרון.

עכשיו לצורך העניין חזרתי הביתה, אחרי יום שנסעתי בו בסה"כ קרוב ל-180 ק"מ, והרעידות קרו לי פעם אחת בלבד (והגעתי לא מעט פעמים גם ל-110 קמ"ש).

אין כאן חוקיות שאפשר להתחקות אחריה.

בכל פעם, אחרי הורדת הרגל מהגז, הרעידות מפסיקות מידית. מספיק להרים את הרגל מהגז וישר להחזיר אותה - והאוטו חוזר למצב רגיל נטול רעידות.

אבל כל זמן שיש רעידות, ואני לא עוזב את הרגל מהגז, הרעידות ממשיכות, וככל שאני מגביר מהירות - הרעידות מתחזקות.

לניוטרל לא ניסיתי להעביר, אוכל לנסות בפעם הבאה שזה יקרה, השאלה מה התוצאה שיכולה לקרות ועל מה זה יכול להעיד אם כן?

פורסם (נערך)
לפני 8 שעות, Oranjada כתב:

מה שכן לא הציעו לי לעשות איזון גלגלים, כנראה שאולי לא ראו צורך..

אין דבר כזה. זה ענין סטנדרטי ובגדר חובה לבצע איזון לכל גלגל בעת החלפת צמיגים.

אם באמת לא בוצע, כמובן שזה הדבר הראשון להתחיל ממנו. עם או בלי קשר לבעיה הנוכחית.

לפני 8 שעות, Oranjada כתב:

רנדומליות לחלוטין...אין כאן חוקיות שאפשר להתחקות אחריה.

בכל פעם, אחרי הורדת הרגל מהגז, הרעידות מפסיקות מידית. מספיק להרים את הרגל מהגז וישר להחזיר אותה - והאוטו חוזר למצב רגיל נטול רעידות.

אבל כל זמן שיש רעידות, ואני לא עוזב את הרגל מהגז, הרעידות ממשיכות, וככל שאני מגביר מהירות - הרעידות מתחזקות.

נשמע שאכן הכיוון הוא שמדובר בציריות וזה השלב הבא.

עדיף כמובן שבעל מקצוע יאבחן את הענין ולא שסתם יוחלפו חלקים, אבל זה יהיה קשה לנוכח האקראיות של התופעה.

עריכה אחרונה על ידי Tom_22

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...