Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

מעוניין לרכוש מתקן אופניים לרכב.

אין לי שום ידע בנושא. כל תובנה תעזור לי.

בגוגל ראית שיש מתקני רצועות ב-150-200₪ שנמכרים ברשתות שאינן קשורות לתחום האופניים ויש מתקנים של 450-600 שנראים אותו דבר שנמכרים בחנויות אופניים.

הדרישות שלי:

1. מתקן שיתאים ל-2 זוגות אופניים. 

2. התקנה על רכב האטצבק.

3. שיהיה קל ונוח עד כמה שאפשר לשימוש, להרכבה והסרה. 

4. תקציב רצוי עד 500-600. מעדיף פחות. אם יש איזה מתקן מדהים שעולה קצת יותר אעשה מאמץ.

תודה מראש

פורסם

המתקנים הפשוטים לא יתנו לך שקט, וגם שריטות מובטחות לרכב. לוותר.

האופציות הם מהמומלץ לפחות:

וו גרירה. הכי טוב. אבל התקנה יקרה. ולא הפיך (כאילו כן, אבל לא.)

מתקן גג. רועש ושורק, מזיק לצריכת דלק, מכוער, ולא הכי נוח. 

ובמקום השלישי מגיעים ביחד לדעתי מתקן ואקום לגג שנראה שזה התקפת לב לנסוע עם זה, מצד אחד המון ביקורות משבחות מצד שני גם לא מעט אופניים נזרקו על הכביש (אולי מהתקנה לקויה של המתפעל, המוצר אמור להיות בסדר) האיכותיים גם עולים הרבה, אבל זה מתאים לכל רכב ואפשר להמשיך עם זה לרכב הבא או עוד רכב במשפחה / למכור.

ומתקנים אחוריים, שאלו מתחלקים לשניים, הזבל הזול והפשוט שרק ישאיר לך שריטות ברכב ותילחם כל פעם בהתקנה. או מתקנים אחוריים איכותיים. הטובים והאיכותיים גם לא זולים, אני רואה הרבה המלצות על סאריס וחושב לנסות גם מתקן שלהם. יש הרבה יד שנייה, ייכנס לך בתקציב. 

פורסם

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

סאריס הם אחלה כנקודת התחלה,
מצד שני - חסר קצת מידע כדי שנוכל לעזור...
למשל:
האם אלו אופניים רגילים או חשמליים (שטח חשמלי, לא ההשטות של הערסים עם המצערת)?

האם אלו אופני כביש או אופני שטח?
איזה רכב יש לך בדיוק?

💡אמרת? אל תבטיח;  הבטחת? אל תכתוב;  כתבת? אל תחתום;  חתמת? אל תתפלא 😏

פורסם

אם אתה שוקל מתקן לדלת האחורית שים לב שיש רכבים שאסור לחבר שם מתקן כזה.

דוגמא לרכב כזה הוא הסיטרואן ספפייסטורר.

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

פורסם

Saris or Thule אכן נקודות פתיחה טובות של חברות שלא מייצרות זבל.

ממה שאני זוכר מהמחירים - לא בטוח שזה יכנס לך לתקציב.

ואכן כמו שכתבו - אם יש וו גרירה - זה הפתרון האידאלי (כתלות במשקל האופניים) - משם מתחילות הפשרות או הבדיקות לאם זה יתאים לרכב שלך (ובהרבה רכבים זו בעיה / התעסקות. לדוגמה היה לנו אחד של thule בWRX הקודמת - והוא היה סיוט מוחלט לחבר - אבל אח״כ עבד אחלה)

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

תעשה לעצמך טובה ואל תשים אופניים על הגג. רגע אחד של חוסר תשומת לב ובמקרה הטוב רק האופניים הלכו, במקרה הרע גם צריך לתקן את הגג - והכל כי שכחת שיש אופניים ונכנסת לאיזה חניון…

פורסם

מנשא אחורי הוא פתרון פרקטי, זול ופשוט ויכול לשמש עד 3 זוגות. במרבית הזמן הוא מקופל בנוחות בבגאז ולא תופס הרבה מקום.

מנשא ב-400 עד 500 ש"ח הוא די והותר.

הדבר היחידי שצריך לוודא כי המנשא מתאים לסוג הרכב שלך (הם מתאימים ל-90% מהרכבים).

פתרונות אחרים כגון מנשא לוו גרירה או מנשא גג יקרים משמעותית ואינם נדרשים,  בודאי לא למי שרק נכנס לתחום.

מצרף, קישור לחנות מצוינת שמתמחה במנשאים באור יהודה שיכולים לתת לך ייעוץ.

https://www.theturtle.co.il/category/מנשא-אופניים-אחורי

לגבי נושא השריטות לרכב - ממליץ לרכוש כיסוי מגן ייעודי שמונע את הבעיה.

https://www.rosen-meents.co.il/מנשאים-מעמדים-לאופניים-RACKON-מגן-לרכב-בשימוש-עם-מנשא-אופניים-אחורי

פורסם

כמה פעמים אתה צפוי להשתמש במתקן? כל שבוע? כל חודש?

לאיזה מרחק נסיעה?

אם אתה עתיד להוביל את האופניים כל שבוע, למרחקים ארוכים, לך על הפתרונות היקרים.

אם זה פעם ב.. לנסיעות של חצי שעה, גם המנשא הזול יספיק. רק שים לב שצריך לקשור כמו שצריך ולאבטח את כל הקליפסים בקשירות אקסטרא.

וגם אמור לשים לוחית רישוי על המנשא, כי הוא מסתיר את הלוחית של הרכב.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

ברכב הקודם שלי השתמשתי במנשא פשוט שקיבלתי מחבר.

השימוש היה בעיקר לנייד את האופניים לתיקון וכדו'.

עמד בכבוד במשימה גם בכביש משובש ופסי האטה שמנערים את הרכב,

אבל לנסיעות ארוכות תמיד העדפתי לפרק גלגלים ולהכניס לתוך הרכב.

בנוכחי, סטיישן גדול, אני פשוט משכיב את האופניים מאחור בלי לפרק כלום.

המתקן נמצא אצלי ללא שימוש וכבר הצעתי אותו למסירה, ועדיין אקטואלי.

פורסם (נערך)

בתקציב של ההודעה המקורית אין שום מתקן נורמלי - אלא אם כן לא אכפת לך לשרוט את הרכב.

כדאי לנסות קודם כול פירוק של גלגל קדמי ולבדוק מה ההיתכנות (יחי מיניוואן בהקשר הזה... 🙃)

לא ניסיתי בעצמי את הכיסוי שהציע יובל - אולי זה פותר את בעיית השריטות.

עריכה: לא. השמיכה הזאת לא מגנה בכלל בצדדים, באמפ אחד והגלגל הקדמי שורט. לוותר.

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

חפש מנשא של Saris ל-3 זוגות ביד שניה, זה יהיה בטווח המחירים שאתה מחפש + זה מוצר טוב שמחזיק שנים אז אם הוא שלם והרצועות נראות בסדר אין לך ממה לחשוש.

(לפני שנים קניתי כזה מחבר פורום...)

• אהבתי 1
פורסם

אמנם מעל התקציב, אבל יש לי ניסיון טוב עם Saris Bones RS.

השתמשתי במתקן על מספר רכבים ותמיד מצאתי את הכיוונון המתאים.

העדפתי אותו על פני האחרים, כי ניתן היה לכוון את הרגליים כך שלא ישבו על החלון:

https://youtube.com/V0sEflIiCQo&t=16

לא יודע אם עוד מוכרים כאלו, אולי ביד 2.

OM654 - 140 kW(190PS: 188hp) b47 - 140 kW (190 PS; 188 hp)

פורסם

חייב לציין שאני למוד נסיונות עם מגוון רחב של מנשאים והמלצתי החד משמעית אל תקנה מנשא זול פשוט לא, נשבר, שורט את הרכב ולא מחזיק את האופנים.

אני קניתי לפני אי אלו שנים מנשא ביניים (איטלקי) שנראה מהפשוטים אבל הוא היה אמור להיות טוב יותר (עלה 40 ש"ח בערך) ולדעתי הוא שוב פחות מתאים אמנם הוא שורד אבל לא יושב טוב על הרכב ולא מחזיק טוב בנסיעה.

ממליץ ללכת על סריס או משהו דומה.

אם אתה לא משתמש כבד וגר באיזור עמק האלה מוזמם תמיד להשאיל את המנשא שלי (יש לי גם טולה לגג).

• תוכן חדש...