Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

מי שנוסע מעל 30 אק"מ בשנה ויש לו יכולת כזאת (שלא מובנת מעליה ולרוב האוכלוסיה אין) ועד עכשיו לא קנה EV, תמיד ימצא סיבות למה לא לקנות, אבל לצערי יש יותר מדי אחרים שאין להם אופציה כזאת ורצים לקנות עם כסף שאין להם (בבלון לרוב או כל מני מסלולי ליסינג פרטי), רכב EV בידיעה כי יחסכו טונות של כסף בתדלוק ותחזוקה , ועם הכסף הזה יממנו את התשלום החודשי של רכב EV החלומות שלו, ועדיין יהיה כדאי.....אוץי, כמו שזה היה ברור, עוד לפני שאפילו נכנס מס נסוע לתוקף, אחרי 3 התייקרויות ברצף השנה, בעמדות טעינה, מהר מאוד הגענו למצב שהרבה פעמים רכב ICE יוצא יותר זול לק"מ !!

אני בעל רכב EV ו-PHEV (שמתפקד אצל אשתי כ-EV), גר בבית פרטי שמשכיר, מכל מני שיקולים אפילו לא התקנתי עמדה, חיי רק על שקע 10A יציב ותקין.
בשנה הראשונה עוד הייתי מסתובב הרבה במרכז, שכבר לא מעיניין אותי, אין לי מושג איך אתם חיים שם את האמת, ביבוז של חיים בכבישים, עדיין באזור שלי עושה בממוצע ביום 150-200 ק"מ לפחות. גם בהתחלה יצא לי לעשות השלמות קטנות כמה פעמים בחודש, בשנה האחרונה יש חודשים שאין צורך, לכן לפני שבועיים נפל לי הלסט לאיזה מחירים הגיעו בזמן כל כך קצר :silly:.

מזמן אין בעיה של פריסה, גם של עמדות DC מהירות, שזה מה שמעיניין אותנו, בקיצור כל החברות עשו "אמבוש" ביחד, פעם היה אפילו תעריף מוזל ל-AC, ומ-22:00 מוזל קבוע גם ל-DC.
מזכיר לכם היום תעריף בייתי  0.6145 ₪ כולל מע"מ, השוק נפתח לתחרות, אז עוד 7-10% הנחה אפשר להשיג או למי שמתאים תעו"ז עוד יותר...ומי שיש לו פנל סולארי בכלל מלך!
לפני שבועיים הטענתי פעם אחרונה, שהייתי רגיל בסביבות 22:00 לקפוץ לעמדה ש-800 מ' ממני, לאיזה "ספלאש" של 10-15 דקות בנתיים אעבור על מיילים, דיגמתי מחירים, וסתם הגדרתי שעות כדי לקבל עלויות

ON (אפקון) שקרוב אלי

ON.thumb.jpeg.4e179f2acb95e23117e93a474c71a023.jpeg

פז

.thumb.jpeg.23b5562b297e3430a69ba0a37d6c920a.jpeg

EV-EDGE

EDGE.thumb.jpeg.44a874e823a33777c57d628005b6f38e.jpeg

יש לי נהיגה אגרסיווית, שממצא את היכולות של הרכב, אז 1KWH=  זה נסיע של 5.6 ק"מ אצלי בממוצע, שזה נחשב לא רע, פה יש בעלים של רכבי "צ'ינג צ'יאנג צ'יונג", שזוחלים ומספרים שעושים מספרים פנומנליים שאפילו היצרן לא מכיר, אבל במציאות חלק מהם זה בין 4-5 קילומטר לרוב.
בקיצור תעשו את המתמטיקה מפה בקשר לחיסכון מול רכב ICE למישהו שאין פאקינג שקע 10A זמין כל היום , בלי לעשות חישוב TCO, רק עלות ישיר של "אנרגיה/דלק"

* מיותר לציין שמישהו שרוצה לחסוך ולקום בלילה, הרבה עמדות במתחמים שסוגרים אחרי 23:00 !

בקיצור כך ניראת מהפכת/עידוד המעבר לרכבים חשמליות עוד לפני שמגיעות הגזרות ! לתפארת מדינת ישראל :angel:

עריכה אחרונה על ידי קיורטוש אוטומוטיב
  • אהבתי 1
  • מעניין 2
פורסם

החישוב מעניין,

הניסוח מתלהם מעט,

כי נראה שבין יושבי הפורום הזה יש הסכמה די מוחלטת שרכב חשמלי משתלם רק למי שיש אפשרות לטעינה ביתית -או בעבודה בדיעבד- 

ולאור עליית המחירים, זה רק מתחדד.

---------------------
הזמן הכי טוב לשתול עץ היה לפני 20 שנים.
הזמן הבא הכי טוב הוא עכשיו ...
פורסם

כבר אמרנו אינסוף  פעמים:

מי שאין לו יכולת להתקין עמדת טעינה ביתית ומוצא את עצמו נזקק תדיר לעמדות טעינה ציבוריות - שלא ירכוש רכב חשמלי

• רעיון טוב! 5

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם (נערך)
לפני 27 דקות, Buki כתב:

מה קצב הטענה אצלך בקילומטרים פר שעת טעניה משקע 10A?

כמו אצל כולם, זאת פיזיקה

evc.png.a4579a5e0d1ff3a69ee24ffc31ffd500.png

בקיצור בבוקר אני מקבל בממוצא 150+- ק"מ, ב-AC מוגדר ל-100%, הרבה פעמים יוצא בבוקר מלא, או שיש גרעון שבסופ"ש נסגר. מתייחס לרכב כמו פלאפון.

שבוע הבאה יש לי "טיפול" 105,000 ק"מ (רכב בציר 05/2022), אחרי זה אם יהיה לי זמן אעלה סיכום עלויות וקצת אצלול לניתוח טכני.

עריכה אחרונה על ידי קיורטוש אוטומוטיב
  • אהבתי 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...