Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סמארט 2010

shmilon
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 789 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי חברים,

האם אתם ממליצים על סמראט משנת 2010 (מנוע ליטר)?

המוכר רשם שבדיוק הוחלף קלאץ, שזה (אני מקווה) סימן טוב.

האם הרכב נחשב לאמין?

האם הטיפולים שלו יקרים?

ממה צריך להזהר?

וכל דבר שתוכלו להוסיף, אני אודה לכם מקרב לב.

תודה מראש.

פורסם (נערך)

מעולם לא הייתה לי סמארט. ואני מניח שגם ל-99% מהחברים בפורום לא הייתה. וזה הסיפור על רגל אחת: מותג נדיר ויקר של מכוניות, הידועות כלא אמינות, עם תחזוקה יקרה וחלפים יקרים, וגם מיעוט במוסכים שיודעים לתקן כזה רכב ייחודי עם מנוע זעיר. האם כדאי להתעסק עם סמארט משומשת, ועוד בת 14, ואני אפילו לא מדבר על חוסר השימושיות של מכונית דו מושבית זעירה...?

עריכה אחרונה על ידי thebaron
  • אהבתי 2

הכלכלה הישראלית אלצה אותי לעלות לארבעה גלגלים.

פורסם (נערך)

אני לא מכיר את אמינות הרכב.

אני תוהה למה אתה שוקל אותו. איך המחיר שלו בהשוואה לסופר מיני/מיני מאותו השנתון? אם אני זוכר נכון הרכב הזה כחדש עלה יותר מסופר מיני, על אף הבדלי הגודל הדרמטיים.

רכב להתנהלות עירונית

יתרון עקרי שאני יכול לראות זו חניה במאונך לכיוון המקובל.

אולי בגלל הייחוד הוא מאוד זול לרכישה. האמנם?

עריכה אחרונה על ידי razi_pazi
פורסם (נערך)
בתאריך 18.5.2024 בשעה 00:26, thebaron כתב:

מעולם לא הייתה לי סמארט.

☝️

@thebaron אפשר פירוט על איזה בעיות אמינות מדובר?

אני אישית ראיתי סמארטים (בדגם ללא טורבו) עם 200K+ קילומטרים והכי הרבה שראיתי היה עם 360K+-...

המנוע בדגמי ליטר הוא מנוע של מיצובישי

המוסכניק שלי דאז תמיד המליץ על הסמארטים ללא טורבו, כי זה חוסך התעסקות(אבל זה נכון גם לכל רכב עם טורבו מאותה תקופה).

מה שגם ההחלפה של הטורבו בסמארט לא סופר מסובכת רק שהיא מתבצעת ממתחת לרכב, אם אני הצלחתי להחליף אותו, אז אני מניח שכל מוסכניק שאי פעם החזיק מברג יצליח :).

עם תחזוקה יקרה וחלפים יקרים

בזמנו כשהגעתי למוסך מרכזי של מרצדס הופתעתי באמת כאשר קיבלתי את ההצעת מחיר לטיפול, אבל באותו הרגע הסתובבתי ולא חזרתי לשם.

כנ"ל לגבי מרכזי של במוו :)

חלקי חילוף מהמרשתת יחסית זולים, אבל כן דורשים התעסקות.

ואני אפילו לא מדבר על חוסר השימושיות של מכונית דו מושבית זעירה...?

לדעתי רכב מאוד שימושי לזוג\רווק\רכב שני במשפחה.

תא המטען מספיק למשימות יום-יומיות לחלוטין. (גם חלק מהרהיטים באיקאה, בזכות ההאריזות השטוחות)

אני לא יודע כמה מחברי הפורום נוהגים עם יותר מעוד אדם ביום-יום, אבל אני יכול להעיד על עצמי שאני למעט הסופ"שים רוב הזמן נוסע ברכב לבד (רכב סטיישן 5 מקומות).

וככל הידוע רוב הנהגים נוסעים לעבודה לבד - לפחות זה המצב בארץ, באירופה ובארצות הברית (68.7%).

גם מיעוט במוסכים שיודעים לתקן כזה רכב ייחודי

מיעוט מוסכים זה כן, אבל כל מוסך שיש לו MB Star ידע לפחות להתחבר לרכב ולקרוא תקלות, חוץ מזה הרכב מאוד פשוט.

בתאריך 16.5.2024 בשעה 22:41, shmilon כתב:

ממה צריך להזהר?

@shmilon מצאת את התגובה שלי  עם הבעיות הנפוצות שאני מכיר בפוסט אחר כבר.

אוכל גם להמליץ לך אם זה חשוב לך, שהתיבה תהיה אוטומטית ולא חצי אוטומטית.

ניתן להחליף את החצי אוטומטית לאוטומטית מלאה (אם הזיכרון שלי לא מטעה אותי, זה רק החלפה של המודול של הידית הילוכים).

אני אישית העדפתי להעביר "ידנית" את ההילוכים משמע דחיפה או משיכה של הידית, מכיוון שההחלפה ה"ידנית" יותר מהירה והתיבה פחות מתעמעמת.

התיבה החצי אוטומטית יודעת להוריד הילוכים לבד, לכן בעיקר ההחלפות הן בהאצה.

אבל כן אשמח לשמוע את ההסבר שלך ללמה סמארט או מדוע החלטת שזה ה-רכב בשבילך :)

בתאריך 16.5.2024 בשעה 22:41, shmilon כתב:

האם הטיפולים שלו יקרים?

הכל יחסי, הטיפולים בסמארט היו זולים לעומת הבמוו כרגע...

בתאריך 18.5.2024 בשעה 04:21, razi_pazi כתב:

יתרון עקרי שאני יכול לראות זו חניה במאונך לכיוון המקובל.

זה ככל הידוע לי אסור:

ציטוט

חניה, עצירה ועמידה סמוך לשפת הכביש תק' (מס' 3)  תש"ל-1970

75.  העוצר, המעמיד או המחנה רכב בכביש אשר בו מותר לעצור, להעמיד או להחנות יעמידנו בקו מקביל לשפת הכביש, בין אם יש בו אבני שפה ובין אם לאו, כשהגלגלים הקרובים לאבני השפה או לשפת הכביש הם במרחק של לא יותר מארבעים ס"מ מהם, זולת אם התירה רשות התימרור המקומית באותו כביש חניה זוויתית וסימנה אותו לצורך זה.

:)

עריכה אחרונה על ידי f31

OM654 - 140 kW(190PS: 188hp) b47 - 140 kW (190 PS; 188 hp)

פורסם
לפני 9 שעות, f31 כתב:

לדעתי רכב מאוד שימושי לזוג\רווק\רכב שני במשפחה.

תא המטען מספיק למשימות יום-יומיות לחלוטין. (גם חלק מהרהיטים באיקאה, בזכות ההאריזות השטוחות)

אני לא יודע כמה מחברי הפורום נוהגים עם יותר מעוד אדם ביום-יום, אבל אני יכול להעיד על עצמי שאני למעט הסופ"שים רוב הזמן נוסע ברכב לבד (רכב סטיישן 5 מקומות).

וככל הידוע רוב הנהגים נוסעים לעבודה לבד - לפחות זה המצב בארץ, באירופה ובארצות הברית (68.7%).

אתה צודק לגבי כך שבהרבה מקרים מספיקים שני מושבים. העניין הוא שזה יתרון כאשר הדו מושבי עולה פחות מה 4/5 מושבים. אבל ברכב הזה, כחדש, זה לא היה המצב. 

לכן שאלתי מה קורה כמשומש. כי אם כמשומש הוא עולה כמו מיני וסופר מיני אז העובדה שאפשר להסתפק בשני מושבים פחות רלוונטית אם זה עולה יותר.

פורסם
בתאריך 20.5.2024 בשעה 02:36, f31 כתב:

אבל כן אשמח לשמוע את ההסבר שלך ללמה סמארט או מדוע החלטת שזה ה-רכב בשבילך :)

קודם כל תודה על התגובה המושקעת!

מעריך מאוד.

חשבתי על הרכב הזה כי אין לי חניה בעבודה והרכב הזה יוכל )בתקווה( להכנס לחניון גם בלי לתפוס חניה )לעמוד באיזה פינה בלי להפריע( וככה אמנע מלחפש חניות ברחוב.

בתאריך 20.5.2024 בשעה 02:36, f31 כתב:

אוכל גם להמליץ לך אם זה חשוב לך, שהתיבה תהיה אוטומטית ולא חצי אוטומטית.

ניתן להחליף את החצי אוטומטית לאוטומטית מלאה (אם הזיכרון שלי לא מטעה אותי, זה רק החלפה של המודול של הידית הילוכים).

אני אישית העדפתי להעביר "ידנית" את ההילוכים משמע דחיפה או משיכה של הידית, מכיוון שההחלפה ה"ידנית" יותר מהירה והתיבה פחות מתעמעמת.

התיבה החצי אוטומטית יודעת להוריד הילוכים לבד, לכן בעיקר ההחלפות הן בהאצה.

מה הכוונה תיבה אוטומטית? חשבתי שזה רובוטי בכלל ולא פלנטרי...

פורסם (נערך)

כנראה שהייתי צריך לדייק יותר בהסבר :).

הבנת נכון, התיבה הילוכים היא רובוטית - קרי מה שיושב "בין המנוע לגלגלים" (לכן גם רשמתי לגבי האקטואטור והקלאץ' בפוסט ההוא).

מה שהתכוונתי בתגובה למעלה זה שיש מצבים בתיבה - אוטומטי וחצי אוטומטי.

ההבדל הוא ב"מודול" של בבורר ההילוכים\ידית הילוכים.

לפני פייסליפט:

אוטומטי

באלו עם מצב אוטומטי יהיה כפתור על ידית ההילוכים, לחיצה עליו מכניסה את התיבה למצב אוטומטי מלא.

(לפי מה שאני זוכר בדגמי  הפייסליפט פשוט מעבירים ל-D). לפני הפייסליפט - אין זיכרון למצב האוטמטי - לכן כל פעם לאחר ההתנעה יש ללחוץ על הכפתור (לא בעייתי לדעתי כי צריך גם ככה להכניס ל"הילוך").

חצי-אוטומטי

העברות מתבצעות ידנית בעזרת דחיפה ומשיכה של הידית. - (ראה הסבר למעלה)

לפני כשעה, shmilon כתב:

חשבתי על הרכב הזה כי אין לי חניה בעבודה והרכב הזה יוכל )בתקווה( להכנס לחניון גם בלי לתפוס חניה )לעמוד באיזה פינה בלי להפריע( וככה אמנע מלחפש חניות ברחוב.

בזה הרכב טוב, יצא לי הרבה פעמים לחנות בחניות שלא באמת היו חניות - בין עמודים, בחניות עמוקות מלפני או מאחורי רכבים של חברים, שאריות חניה וכו...  לפעמים כשלא הייתי בטוח לגבי החניה, הייתי משאיר המספר טלפון מאחורי השמשה - just in case.

אגב אתר מעולה למי שמחפש מידע DIY ושיפורים לסמארט (smart):

https://www.evilution.co.uk/

.

עריכה:

מ2010 זה אמור להיות כביכול אחרי פייסליפט - אבל אי אפשר להגיד רק מהשנה בוודאות שזה דגם פייסליפט, אבל מה שכן אפשר לזהות לפי הפנים של הרכב :)

עריכה אחרונה על ידי f31

OM654 - 140 kW(190PS: 188hp) b47 - 140 kW (190 PS; 188 hp)

פורסם

תודה רבה!

אני כנראה ארד מזה בסוף כי אני המקום שרציתי לחנות בו הוא 2.4 מטר, ומסתבר שהסמארט היא 2.65...

• תוכן חדש...