Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא ניסיתי, האמת נראה מעניין.

אבל אין להם חלקים מקוריים - אצל cars245 אפשר להזמין.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

• חודש מאוחר יותר...
  • תגובות 542
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

@elera

כן, במידה וזו קטגוריה שדורשת אישור, אז צריך להנפיק גם אם הערך מתחת ל- 75$

פורד פוקוס ST האצ'בק 2014. (ידנית 250 כ"ס)

הונדה סיוויק ספורט פלוס 1.5 טורבו 2018. (אוטומט 182 כ"ס)

פורד פוקוס האצ'בק 1.6 2007, 2010, 2012. (אוטומט 105-125 כ"ס)

פורסם (נערך)

@this_is_me

להבנתי, בפריטים האלה אין דרישות תקינה ביבוא פרטי.

אגב, ניסיתי לברר עם פדאקס מראש מה יהיו עלויות היבוא/מכס שלהם (לא החלק הממשלתי). שלחתי להם רשימת פריטים, מחירים, סיווגי מכס.

אבל אחרי תכתובת שעברה כמה נציגים הם פשוט סירבו להגיד.

רק הפנו אותי לעמוד סוגי העמלות שלהם, שאי אפשר להבין ממנו הרבה, ושממנו התחלתי עוד לפני הפניה אליהם.

עריכה אחרונה על ידי elera
  • מבאס 1
פורסם (נערך)

@elera אין לך סיכוי להבין מהאתר שלהם את גובה העמלות, וגם לא יגידו לך. זו שיטת מצליח שעובדת להם שנים. גם אני שמבין בזה  מתקשה להבין מהאתרים שלהם את גובה העמלות ידידי.

תרשום פה מה סוג הפריטים שאתה מדבר עליהם, עלויות מוצרים ומשלוח ומאיפה אתה מזמין ואוכל להמליץ לך מה לעשות על מנת להוריד עמלות

עריכה אחרונה על ידי this_is_me

פורסם
לפני 4 שעות, elera כתב:

אגב, ניסיתי לברר עם פדאקס מראש מה יהיו עלויות היבוא/מכס שלהם (לא החלק הממשלתי). שלחתי להם רשימת פריטים, מחירים, סיווגי מכס.

אבל אחרי תכתובת שעברה כמה נציגים הם פשוט סירבו להגיד.

רק הפנו אותי לעמוד סוגי העמלות שלהם, שאי אפשר להבין ממנו הרבה, ושממנו התחלתי עוד לפני הפניה אליהם.

באופן כללי פדקס בערך הכי גרועים. אם יש אפשרות לשלוח בדואר רגיל או dhl אז עדיף. 

• רעיון טוב! 1

פורד פיאסטה 1.25 ידנית 2012

פורסם
בתאריך 9.10.2025 בשעה 21:32, שחר 1 כתב:

באופן כללי פדקס בערך הכי גרועים. אם יש אפשרות לשלוח בדואר רגיל או dhl אז עדיף.

מוזמן להיכנס לשרשור המקביל שלי על DHL... לא רק שפוצצו אותי בעמלות מכל סוג ומין, אלא שאני בכלל לא בטוח שאת המכס שדורשים (מעבר למע"מ, על רכיב היגוי לא מוטורי) בכלל חייבים לשלם. אבל אם לא יהיה מכס לא תהיה עמלה... ודמי מילוי טפסים... ותשלום עבור "שחרור ממכס"... 

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

פורסם
בתאריך 9.10.2025 בשעה 20:11, this_is_me כתב:

אין לך סיכוי להבין מהאתר שלהם את גובה העמלות, וגם לא יגידו לך.

לדעתי, החוק אומר שהם צריכים גם להגיד מחיר כולל.

בתאריך 9.10.2025 בשעה 20:11, this_is_me כתב:

תרשום פה מה סוג הפריטים שאתה מדבר עליהם, עלויות מוצרים ומשלוח ומאיפה אתה מזמין ואוכל להמליץ לך מה לעשות על מנת להוריד עמלות

אין הרבה אפשרויות. לא מקורות לקנות מהם, ולא אפשרויות לבחור סוגי משלוח.

אם לפשט למינימום: תושבת מנוע, מתחת ל-75$ לא כולל משלוח. לא יודע מאיפה זה ישלח בפועל, בגדול מהמזרח.

פורסם

@elera

תושבות מנוע זו קטגורייה בלי תקן ואינה דורשת אישור משרד התחבורה. העמלות שלך אמורות נמוכות מאוד.

ואם אתה מזמין מהמזרח אין הרבה מה לעשות וחייב להשתמש בשירותים שלהם.

פורסם

אמור להיות 0 ש"ח, לדעתי, כי הם לא גובים על משלוח פחות מ-75$, ואף אחד לא צריך לשלם על הפתעות. אין להם מה להצהיר כאן. יש הפתעות? תפנה אותם למחירון שלהם. תעדכן.

פורסם (נערך)

לא יעזור אם אפנה למחירון שלהם, כי אין לי מושג מה המשמעות של מה שכתוב בו. :)

הדבר היחיד שאני יכול לשער הוא ש"בדיקה פיזית" תלויה בהחלטה של גורמי מכס ממשלתיים. מעבר לזה, כל השאר לא ברור:

האם זה נחשב "LV" (כנראה כן, LV = Low Value), האם "ערך משלוח למכס" כולל מחיר משלוח בינ"ל (אם זה CFR?), "משקל לחיוב" כולל נפחי? (אם זה נופל להגדרה הנכונה, אז 76.7 ₪).

ומי יודע אם צריך או היה או יהיה "גירעון עצמי" (283.2₪), "פקודת מסירה"/"הפצת ניירת לעמיל מכס" (259.6₪), יפוי כוח (150₪), אחסנה (אם יהיו עיכובים, תלוי בק"ג ומספר ימים), "פירוט ניירת בלבד" (48₪ + 94.4 בדיקה פיזית), "פירוט טובין" (כנ"ל), "דמי פיצול במשלוחים המוחזקים לבדיקה" (43.6₪ + 94.4 בדיקה פיזית), אישורי משרד התחבורה/תקנים/תמ"ת...

בלי חקיקה ואכיפה אני לא רואה איך כשל השוק הזה יפתר. והחוק הקיים כבר חצי בכיוון.

תקנות הגנת הצרכן (גילוי פרט מהותי לגבי שירות משלוח טובין):

ציטוט

3. בלי לגרוע מהאמור בתקנה 2, משלח יגלה לצרכן, לפני עשיית העסקה עמו, את המחיר הכולל, וכן יגלה לו כי עשויים לחול עליו דמי אחסנה וכל הוצאה אחרת בשל עיכוב בשחרור הטובין.

עריכה אחרונה על ידי elera
פורסם

@elera

הלינק שפרסמת למחירון שלהם הוא הקישור הנכון. ומה שרלוונטי למקרה שלך מבחינת עמלות זה:

• מסמכים או טובין בעלי ערך משלוח למכס של עד 75 דולר ארה"ב (לא כולל הקבוצות במקטע זה למטה) ‑ פטור.

• מסמכים או טובין בעלי ערך משלוח למכס של עד 75 דולר ארה"ב שמשקלם לחיוב גדול מ- 5 ק"ג או הדורשים אישור חוקיות ייבוא או נדרשים לשחרור ממכס (ניתוב) / בדיקת מכס / יס"מ – 76.7 

• מעניין 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...