Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7708 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הA3 דינמית יחסית. מאוד יחסית.

יחסית למשל ל307, מאזדה 3, קורולה, או כל מכונית דומה היא דינמית.

יחסית לWRX, איוו, קליאו ספורט, 106.. כנראה שלא.

הנסיעות היומיומיות שלי לא צריכות הרבה יותר דינמיות מזה.

אני מאוד נהנה מתקיפת פניות, אבל למעט מחלף פה ושם, זה פשוט לא יוצא לי כבר (מאז שאני לא גר בצפון).

הייתי מאוד רוצה 330d, אבל בישראל אנו חיים והיא לא תעלה פחות מ400K.

בקיצור, אני נשאר עם הA3 כפייבוריטית בנתיים (לצערי).

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

• תגובות 48
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

סלח לי, אך גולף בתחפושת אינה דינמית יותר ממאזדה 3, השלדה שלה יבשה כמו של שאר המשפחתיות.

אגב, 320D מהדגם היוצא עולה 285K.

אם אתה רוצה להרגיש תותח שיש לו אודי מי אני שיעצור אותך, אבל הפוזה הזאת תעלה לך 50K יותר מהאורגינל.

פורסם
אופל וקטרה דיזל,וולבו S40/60/80
תקרא את התרד לפני שאתה מגיב ומציע אופל לכל אחד.

וקטרה דיזל כבר הצעתי והוא טוען שהיא עגלה.

והVOLVO למיניהם חורגים מהתקציב ואין גירסאות דיזל בארץ.

פורסם

דווקא יש וולוו דיזל בארץ (בטוח כמשומשות, אולי הפסיקו להביא חדשות). אבל הן לא מתאימות להגדרה של דינאמיות.

גיא

פורסם

אז נכון שהA3 הכי עונה לקריטריונים מבין הדיזלים (להוציא אולי את ה120d, שכלל לא בטוח שמשווקת בארץ).

אבל כשאני חושב על זה, יש לא מעט סיבות לקחת גולף GTI בנזין, לספוג את עלות הדלק ולפחות לחייך יותר, לא?

לפי הנתונים של פולקסווגן בבריטניה, צריכת הדלק של ה2.0TDI DSG עומדת על כ1:16.5, וזו של הGTI DSG עומדת על כ1:12.5 (לא המצאתי את זה).

מה שמביא את הTDI לעלות דלק של 14,500 שקלים בשנה, ואת הGTI לעלות של 26,400 לשנה.

זה לא מעט, אבל גם לא אסון.

לעומת זאת, כשמשווים את עלות הרכישה הצפויה של GTI לזו של הA3 TDI (היקרה יותר), הכל נראה אחרת.

עוד חומר למחשבה :?

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

פורסם
קצת משוגע, אתה באמת קצת משוגע ;) האימפרזה גם לא נוחה, ידנית לחלוטין (לא רע בנסיבות רגילות, כן רע בנסיבות האלו) ולא מאובזרת כלל. קשה לי לראות את עצמי נכנס לאוטו הזה ומפיק ממנו עוד הנאה כלשהי מלבד עיצוב מחדש של דוושת התאוצה בעקבות לחץ מתמיד.

למעשה, אתה יכול להפוך כל רכב בנזין לרכב גז אצל כמה ספקים שעושים את ההרכבה (ההבדל הוא שאצל סובארו זה מערכת מקורית) היתרון מבחינתך הוא שאתה יכול בלחיצת כפתור לעבור מצריכת גז (חסכונית וממעיטה בבלאי על המנוע אך עצלה משהו) לצריכת בנזין (מהנה אך בזבזנית). במצב כזה תוכל למעשה לבחור כל רכב מהנה, ולא לדאוג לבזבזנות בנסיעות הארוכות בין חיפה לת"א.
פורסם

מה שמביא את הTDI לעלות דלק של 14,500 שקלים בשנה, ואת הGTI לעלות של 26,400 לשנה.

זה לא מעט, אבל גם לא אסון.

זה בהחלט לא מעט, זה כמעט כ-פ-ו-ל.

אולי כדאי שתגדיר תקציב גם לדלק וכך ניתן יהיה לכוון טוב יותר, כי כרגע המעבר בין דיזל לבנזין הוא מהיר מידי והדרישות שלך בנושא לא ברורות משהו...

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

זהו, שאני בעצמי לא יודע. אין לי "תקציב לדלק" או איזו חלוקה קבועה אחרת של הכסף.

הרי גם יש הפרש גדול במחיר הרכישה (לטובת הגולף, כך זה נראה).

מדובר בהרבה מאוד כסף בכל מקרה, ולמרות שהA3 בהחלט יותר כלכלית לאחזקה מהגולף GTI, הגולף פשוט נראית כמו משהו מהנה הרבה, הרבה יותר - וכמה כסף זה שווה?

וואלה, לא יודע. אז נניח שאני משאיר את הGTI כאופציה נפרדת לצד כל אלו, וממשיך להתרכז בחיפושיי אחר מכונית דיזל כמתואר לעיל.

פורסם

נהגתי ב-A3 ספורטבק 2.0 FSI לא מזמן בכל סוגי הכבישים. אמנם זה לא הדיזל, אבל בכל זאת - המחיר שלה מטורף ולא קשור בכלל לתמורה (240 בערך וזה לפני תוספות).

נוחות הנסיעה בינונית ביותר, גם בכביש המהיר (!), בתוך העיר זה אפילו פחות טוב. זה עדיין יותר טוב מקורולה, נניח, אבל לא כמצופה.

המושבים (במקרה שלי - עור) מאוד לא נוחים לאורך זמן, רגל ימין פוגעת בקונסולה המרכזית אצל גבוהים (ואתה גבוה) ורגל שמאל לא זוכה לתמיכה מספקת ולי היא התחילה לכאוב (גם הגב התחתון, ולרוב אין לי כאבי גב).

הגיר היה אוטומטי רגיל אבל הוא מצוין (וגם המנוע, 150 כ"ס), כך שאני מאמין שה-DSG אפילו טוב יותר והדיזל גם (אבל המחיר...)

התנהגות הכביש היא סחבתית ביותר - אחיזה טובה, תקשורת מההגה שואפת לאפס, בקרת יציבות פעילה, הרבה תת היגוי ומעט היגוי יתר. לא מהנה (אבל בטוח). ספורט(בק) היא בטוח לא.

מה עוד? הממ... מרווח טוב למדי, מראות צד מצוינות ( :-P ), חומרים והרכבה טובים... בלה בלה בלה.

בקיצור - לא התרשמתי. אני בעד הרעיון שלך של הגולף GTI, ומבטיח לעדכן בנוגע אליה כשיצא לי לנהוג בה (במהרה בימינו? :wink: ).

ד"א ובלי שום קשר ( :wink: ) בגיליון הבא של "אוטו" שיוצא בתחילת החודש (עוד יומיים בערך) יש כתבה על הספורטבק.

רוני

נ.ב - מגיעות כל מיני דיזל חדשות לארץ בחודשים הקרובים, אני יכול למצוא לך רשימה מלאה, אבל ממה שזכור לי עכשיו - אקורד דיזל נמצאת ברשימה, יכול להיות מעניין...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אקורד דיזל זה נהדר. מה שכן, הבנתי שהיא גם ידנית לחלוטין. זה עוף מוזר בנוף המקומי ;)

האם תהיה מונדיאו TDCi, למשל?

בכל מקרה, תודה רבה על הסקירה. אני מניח שזה מבטל את הA3 מבחינתי.

פורסם
אקורד דיזל זה נהדר. מה שכן, הבנתי שהיא גם ידנית לחלוטין. זה עוף מוזר בנוף המקומי ;)

האם תהיה מונדיאו TDCi, למשל?

בכל מקרה, תודה רבה על הסקירה. אני מניח שזה מבטל את הA3 מבחינתי.

כן, ידנית, אולי בהמשך גם אוטומט. בנוגע למונדיאו - לא ידוע לי.

ואל תסמוך עלי בנוגע ל-A3. קח נסיעת מבחן בעצמך.

ד"א בנוגע לאודי (וגם לגולף), שים לב שיש DSG עם הנעה קדמית או ידני עם הנעה כפולה. בכל מקרה יש סקירה על החדשות ב-2006 במגזין אוטו שיוצא השבוע, שוב בלי שום קשר אלי :wink:

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

רוני, אם אנחנו כבר בsession מועיל שכזה, אז מה דעתך על הגולף TDI DSG?

פורסם
רוני, אם אנחנו כבר בsession מועיל שכזה, אז מה דעתך על הגולף TDI DSG?

דעתי היא שלא נהגתי עליה, אבל אני מכיר מישהו שנהג (ובמקרה, גם כתב עליה כתבה ב"אוטו" 229 ממרץ). אתה יכול לקרוא את הכתבה אם יש לך את הגיליון, ואם אתה רוצה יותר מזה - אתה יודע איפה להשיג אותי ואני אקשר אותך לאוטו כתב עלום שם.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

• תוכן חדש...